Sisus Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 (edited) Pa, s obzirom da sam procitao da je Tim Waterson umesan u neke metal projekte, to ga cini drugim na listi (ako je uopste toliko brz). Bubnjar Vital Remainsa jebe kevu na dobosu (mislim da je oko 280 bpm), a bubnjar Absua je neponovljiv na duplom basu. Nije neki solo, ali treba svirati bubanj na zidu. Edited October 17, 2005 by Grof Drobikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Ja ne slusam Slipknot ali Joeya mnogo cenim. Imao sam prilike da gledam jedan njihov live DVD i covek je zaista divljak u nekim trenutcima. Ima do jaja dobru tehniku sviranja duple. Ako ni zbog ceg drugog DVD vredi nabaviti samo zbog njega Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frankenchrist Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Jeste dobar, ali cini mi se da nema tehniku, a ni brzinu, koja ga nesto izdvaja od ostalih metal bubnjara. Pa evo recimo za Novi Dark Funeral album, kazu da je odsviran izmedju 280 i 300 bpm, a da ne spominjem Tryma, Hellhammera, Derek Roddya ili Sandovala koji su za dve klase ispred njega. Nije da mrzim Slipknot ili Joeya, samo me nervira kad stavljaju tako nekog ispred gorenavedene cetvorice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Samo ti se cini da nema brzinu, a ni tehniku. Recimo da je klasu bolji od pomenutog Tryma, kad vec pricamo o klasama Ali nije najbrzi metal bubnjar ikada, naravno. Ima da prestigne i Watersona i Manginija da bi dosao do te titule Ali sto se tice soloa o kom se prica, nekako mi nije preterano uzbudljiv od kako sam video ovaj: Buddy Rich na setu koji se ljulja levo-desno i okrece potpuno naopako, privezan za obicnu bubnjarsku stolicu, a ne trkacku "kadicu", radi solo bolji od Joeyjevog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Perverzija Ali iskreno gajim veliko postovanje prema toj cetvorici koje si naveo, pogotovu prema Trymu i Hellhammeru ali i Joey takodje jako dobro svira kao i oni. ali ljudi vidji cinele perverzija na kub Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Za razliku od nekih ovde (khmDrobikuskhm ), i ja smatram da je Trym dobar bubnjar, ali u svom domenu. Mislim da nema neku sirinu raspolozivih stilova. S druge strane, mislim da je Joey inventivniji i originalniji, iliti, moze da odsvira sto i Trym, i vise od toga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frankenchrist Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 (edited) Sve jedno, ipak je uzasno antipatican. Pa verovatno gresim onda, jeste da ga nisam puno slusao kako svira, ali cinilo mi se da nije toliko dobar koliko ljudi pricaju, a ipak jeste. Kad vec pomenu cinele, Zildjianova Titaniumska serija izgleda jebeno bolesno dobro! A i Stagg je izbacio neku novu seriju (doduse ne znam koliko je bas nova) nekih kao Black Metal cinela, koliko sam uspeo da procitam na netu, probacu da nadjem slike, cinele su jebeno mocne. Imao sam prilike da cuknem rajd kad sam bio u prodavnici, brrrr, nakozila mi se jeza! BTW, ako nekog ne mrzi da mi u kratkim crtama objasni sta tacno znaci ono HHX, AAX, itd... na cinelama? Mislim znam da to oznacava kvalitet cinele, ali ako moze neko to malo bolje da mi pojasni bio bi zahvalan. Edited October 17, 2005 by Frankenchrist Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frankenchrist Posted October 17, 2005 Report Share Posted October 17, 2005 Evo tog rajda--> KLIK Na sajtu ima stvarno svasta, a cene nisu nesto previsoke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 bas je na onaj neki pagan/folk black izgled fazon Mada meni e licno ne svidja izgled ali je cena niska pogotovu ako je jos kvalitetan ride Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Pa sad, koliko kvalitetan moze da bude Stagg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Ako se iko seca price o Eliminatoru i Iron Cobri, spominjano je da Eliminator ne moze da podesava ugao bata nezavisno od ugla footboarda, dok Iron Cobra moze. E, to ipak nije tacno. Tacno je da kod Iron Cobre ne postoji ogranicenje u nezavisnom podesavanju bata, dok je kod Eliminatora moguce pomerati ga po 10-15 stepeni napred ili nazad, ali i to je nesto. http://www.thediametrixletter.com/eliminatorinfo.jpg Cisto ako je nekog zanimalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 (edited) Eliminator moze da podesava ugao footboarda nezavisno od bata dizanjem i spustanjem lanca (nisam siguran, ali mislim samo u 3 pozicije). Znam za to, ali sam pod nezavisnim podesavanjem smatrao pravu nezavisnost, kao kod Cobre (Eliminator ipak ima ogranicenje ). Ja npr. imam jako osetljive noge i meni ovo podesavanje jako mnogo znaci (sto ne znaci da je svima tako). Btw. kod Tryma mi se ne svidja to sto ispada na koncertima. Imam snimak Zyklona na kome ispada na basevima. Cak se i pevac okrenuo prema njemu tipa "koji ti je kurac". Bila je vec rasprava o tome. A sto se tice Buddya i Joeya, uporedjujes Mercedes i Jugo. Ima da se skine katalog Stagg cinela sa njihovog sajta. Po meni, sve je to govno. Edited October 18, 2005 by Grof Drobikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Pa sad, koliko kvalitetan moze da bude Stagg? Samo sam cuo da mnogi ljudi govore da je Stagg govno ali nisam imao prilike da sviram na njima, ali takodje vidjao sam cak mnogo bubnjara kako upravo svira na Staggu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Samo sam cuo da mnogi ljudi govore da je Stagg govno ali nisam imao prilike da sviram na njima, ali takodje vidjao sam cak mnogo bubnjara kako upravo svira na Staggu Zato sto su jeftine i imaju dobar zvuk, ali kvalitet u smislu dugotrajnosti je nula. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frankenchrist Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Samo sam cuo da mnogi ljudi govore da je Stagg govno ali nisam imao prilike da sviram na njima, ali takodje vidjao sam cak mnogo bubnjara kako upravo svira na Staggu Na extreme drummingu sam citao da ovaj rajd uopste nije los. Kad se oni burzuji tamo, koji imaju po tri seta Axis pedale i milion Sabian/ Zildjian cinela ne bune i ne kazu daje govno, ne bi se ni ja bunio verovatno. Inace do jaja izgleda, na ovoj slici je malo taman, ali i uzivo izgleda ko shtit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Eliminator moze da podesava ugao footboarda nezavisno od bata dizanjem i spustanjem lanca (nisam siguran, ali mislim samo u 3 pozicije). Znam za to, ali sam pod nezavisnim podesavanjem smatrao pravu nezavisnost, kao kod Cobre (Eliminator ipak ima ogranicenje ). Ja npr. imam jako osetljive noge i meni ovo podesavanje jako mnogo znaci (sto ne znaci da je svima tako). E, da, drugi nacin da se na ovo utice je da se promeni ugao bas bubnja, tako da bat udara ranije ili kasnije na putanji - isti efekat kao da je promenjen ugao bata. Cisto mi je palo na pamet. I, kao zanimljivost, Stagg pedale imaju isto resenje za podesavanje ugla kao IC Zar to nije zasticen patent? A sto se tice Buddya i Joeya, uporedjujes Mercedes i Jugo. Pa, u svakom slucaju mi nije impresivan Joeyjev solo gde se set vrlo polako i pazljivo pomera, u poredjenju sa Buddyjevim gde se citava konstrukcija ljulja i prilicno brzo okrece. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Nisam video to na Stagg pedali. P.S. Ovo u potpisu ti je ludilo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Cepaj mala! 1 mb Quick Time Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frankenchrist Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Kakav zvuk ima, da se smrznes! Inace bilo bi lepo kad bi mi neko odgovorio na moje pitanje o oznakama na cinelama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 18, 2005 Report Share Posted October 18, 2005 Nisam video to na Stagg pedali. http://www.drumworld.com/prodimages/F%20-%.../STAGPP1200.jpg Ista ili slicna ima u Mitrosu, nekih 160 evra na popustu (njima je uvek "popust" ). Vidi se sraf koji popustis da bi menjao ugao ako pazljivo pogledas. S druge strane, bas dan-dva posto sam je video, u studiju lik koji je svirao pre mene je imao tu pedalu, pa je trazio da proba moju kad namestim. Kaze, mnogo je laksa moja za svirati. Bi mi toplije oko srca P.S. Ovo u potpisu ti je ludilo. Kako ne, bolest cista Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morello Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 (edited) Dapace nije to to kad ti prsti ne osecaju onaj dodir plastike... PUC! Edited October 19, 2005 by Morello Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Nije, ali ima "restart". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Kakav zvuk ima, da se smrznes! Inace bilo bi lepo kad bi mi neko odgovorio na moje pitanje o oznakama na cinelama. Te oznake su vezane za Sabian cinele. Idi na njihov sajt pa pogledaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 http://www.drumworld.com/prodimages/F%20-%.../STAGPP1200.jpg Ista ili slicna ima u Mitrosu, nekih 160 evra na popustu (njima je uvek "popust" ). Vidi se sraf koji popustis da bi menjao ugao ako pazljivo pogledas. S druge strane, bas dan-dva posto sam je video, u studiju lik koji je svirao pre mene je imao tu pedalu, pa je trazio da proba moju kad namestim. Kaze, mnogo je laksa moja za svirati. Bi mi toplije oko srca Kako ne, bolest cista Gde moze Stagg (ciste lopuze, moram ici do Mitrosa da proverim to sranje) da se meri sa Pearlom. Btw. u pravu si, kod njih stalno neki popusti. Cisto paljenje mase Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted October 19, 2005 Report Share Posted October 19, 2005 Ala volim crni hardver Malog li rack-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts