mass_destruction Posted January 27, 2006 Report Share Posted January 27, 2006 Joj, lepote: .... Strašno ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Uh, to je hromirana Iron Cobra!?!?! Kakav trip... na netu je od 444-525 EUR i kaze da je limited edition! Uobicajeni crni model Twin Cobre se krece od 360-420 EUR kod nas. Za mene je Iron Cobra vrh od pedale. Cobra s pocetka devedesetih ne moze da se meri s ovom, a tada je isla prica da je DW 5000 najbolja pedala, koja se od tad nije preterano menjala. Ne znam, meni se DW ne svidja dizajnerski, mada sam je svirao i ok je - naravno sa duplim lancem. Ja imam single Iron Cobru od marta 2004. - doneo mi lik iz Beca za 200 EUR, a u isto vreme mi je SKY music trazio za istu pedalu 195 EUR i to BEZ kofera. Tada je nigde nije bilo moguce kupiti u BGu, a da ne cekas ispod 6 meseci... blah. Ja sam u Iron Cobri nasao ispunjenje svih mojih zahteva - od funkcionalnih, preko dizajnerskih, pa do dimenzionalnih. Za ove 2 godine nemam nikakvih primedbi na nju. Naravno. Cisto za svaki slucaj, kliknuti na sliku da bi se lepo videla Jeste ogranicena proizvodnja, na primer HP900TWC Power Glide Twin pedala ima 4000 komada za svet i 2000 za americko trziste. Meni se cini da je zapravo DW vise menjao dizajn poslednih godina nego IC. Znam da su stare DW 5000 izgledale kao sadasnja serija 7000, uz vrlo retku verziju single 5000 sa dve opruge. Doduse, ne znam koje godine su uveli sadasnji dizajn. Ja jos uvek ostajem pri Pearlu Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 E razmisljao sam ovih dana posto nemam dovoljno veliki stan da drzim bubnjeve u njemu da kupim bar dobos, kontra cinelu i ovu Peral122tw.Sta mislite o tome? I koliko se sada krecu cene dobosa i kontri ako neko zna(nesto najjeftinije, moze i polovno) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Kupi kompletno bubnjeve, pa koristi samo dobos i kontru u stanu. Ako imas materijalnih mogucnosti, svakako ce ti biti korisno da imas ceo set. Trebalo bi da mozes dosta dobro da ga spakujes, skines koze, stavis manji bubanj u veci i tako dalje - tako da zauzimaju mnogo manje mesta nego "raspakovani". A jesi li siguran da buka nece smetati ukucanima i/ili komsijama? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 ukucanima nece za komsije me bole kurac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Ono sto im se neki srafovi razlabavljuju, pa su uveli sad novu seriju sa ispravkom, ili sta? Trick bih bas rado probao, ima neka stvarno interesantna resenja. Kardan nesto cudno izgleda, doduse. Ali obrati paznju na dizajn "stuba" koji drzi osovinu na kojoj je beater, pa uporedi sa Axis: i DW9000 Ti (inace, nisam video nigde da neko posebno opisuje ovu pedalu, znas li ti nesto detaljnije o njoj?): Edit: Ali sto kenjaju na Trick sajtu o pedali, svaki deo na njoj, mada je standardno u u potrebi na skoro svim pedalama, su proglasili manje-vise za nov i revolucionaran Trebalo je ipak da se zadrze na isticanju stvarno novih i resenja, imaju ih sasvim dovoljno. Da za te srafove i odvrcu se srafovi koji drze one gumene prstenove na footboardu. Za DW9000 znam samo iz price da su lake u p.m. cak se neki bubnjari vracaju na DW5000 zato sto su im 9000 prelake. Isto sam cuo da metal bubnjari vise koriste 5000. Mislim da onakvu Iron Cobru koristi bubnjar Korna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 Ok, to je standardna prica za DW, nista novo o Titanium seriji. Inace, to je zanimljivo za DW9000 - kazu da je "laka" u smislu da pruza malo otpora nozi, ne oseca se pod nogom, ali istovremeno da je "teska" u smislu da je tesko naterati je da ide brzo (sto kazu na engleskom "sluggish"). Link to comment Share on other sites More sharing options...
punk's not dead Posted January 28, 2006 Report Share Posted January 28, 2006 ukucanima nece za komsije me bole kurac E to je pravi bubnjar. Ima da zaglavis na sudu,zbog narusavanja opstog mira,kao ja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Uuu, svaka cast Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 ma lepo se dogovorim sa njima.Sat vremena dnevno i to je to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Ok, to je standardna prica za DW, nista novo o Titanium seriji. Inace, to je zanimljivo za DW9000 - kazu da je "laka" u smislu da pruza malo otpora nozi, ne oseca se pod nogom, ali istovremeno da je "teska" u smislu da je tesko naterati je da ide brzo (sto kazu na engleskom "sluggish"). Kasnije sam skontao da me pitas za titanijumsku verziju. Ne znam nista o njoj, samo sam jednom skinuo njenu sliku sa neta i to je to. Puno mi nesto odudara od DW koncepta. Znas ono, leva pedala nema levi "nosac" da bi lakse premestao nogu sa pedale na kontru i obrnuto. Ova bas ima levi, a nema desni, mada me bas i nisu kupili celom tom pricom o premestanju nogu. Ajde mi daj link ka sajtu gde si nasao onu Iron Cobru. @ Grohl - ja sam isto 2004. kupio kobru i cekao sam na nju samo 3 nedelje. Bilo je po porudzbini, ali eto stigla za 3 nedelje, sto za mene i nije tako mnogo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Zanimljivo je takodje da ima veoma tanke footboardove, dva-tri milimetra, mada pretpostavljam da su i dalje izdrzljiviji nego standardni. Na PearlDrummers forumu sam nasao ovu konkretno sliku, a na Taminom sajtu ima informacija... http://www.pearldrummersforum.com/showthread.php?t=122661 http://www.tama.com/splash/ (idi na "New Harware ili kako vec, pa nadji IC) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave GROHL Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 @Grof Drobikus A gde si je kupio? Mix Music??!? Kod njih je recimo TAMA Iron Cobra Twin 360 EUR, sto je extra povoljno, samo ne znam koliko su azurni u isporuci... U Sky-u je uvek aktuelna fraza "za 2 nedelje" i onda ako imas srece da ti stigne to sto si trazio i kad saberes vremenski period ispadne 5-6 meseci, a ne 2 nedelje... blah Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 (edited) Kupio sam je u prodavnici po imenu Nota, u Novom Sadu. Platio sam 407 evra. Tad nisam znao ni da postoji Mix Music, a jedan drugar je jupio u Mix Musicu i platio isto koliko i ja, tako da ne znam... A, prodavac u Mixu u NS mi je rekao da nijedna jos nije odlezala 24 casa u radnji. Jednom im je stiglo 5 komada, kaze da su ih razgrabili u roku od 24 casa, tako da i tamo moras da cekas na isporuku ili da spavas ispred prodavnice @ Fiery - hvala. Edited January 29, 2006 by Grof Drobikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 E bre, sta ti je nedostatak reklame, a Eliminatori vise po prodavnicama, niko da kupi Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 E bre, sta ti je nedostatak reklame, a Eliminatori vise po prodavnicama, niko da kupi jebiga druze kako god okrenes sve je to za nas skupo zato niko i ne kupuje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted January 29, 2006 Report Share Posted January 29, 2006 Pa vidis da IC idu kao lude, a cena je slicna. Citaj malo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 Jbg, bez obzira na to koja je kome bolja, u svakom slucaju su popularnije od Eliminatora, mozda ih zato ljudi kupuju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 To, poznatije su. Eliminator je relativno nov model i tek od skoro moze da se nabavi kod nas redovno, a IC je staro ime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 hehe to iz licnog iskustva znam.Kad god nekom kazem da trebam da uzmem neku duplu pedalu, a on uvek pita jel Iron Cobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 "Jao brate, sto sam cuo da su napravili novu Iron Cobru, stavili su neke lagere od nekog materijala za astronaute, i hidrauliku umesto opruga. Znas kako je to brzo..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave GROHL Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 Ako mene pitate, te fore sa kozama i nazovi specijalnim eliminator materijalima, kao vezama izmedju bata i gazista su totalno sranje, kao i one krute veze sto ih fura yamaha i premier. Imao sam prilike da vidim Iron Cobru FLEXI GLIDE sa onom zutom trakom umesto duplog lanca - Dupont Kevlar, znaci da ne poverujete, izlizalo se kao da je 20 god svirano na njoj, ispucala ona vlakna, uzzas!!! Imao sam prilike takodje da se sretnem sa nekim TAMA starijim modelima koji takodje rade na principu tih specijalnih materijala, i sve je pokazalo losu trajnost. Dupli lanac je zakon, imas i cvrstinu, izdrzljivost, elasticnost, estetiku... sve... Iron Cobra jeste popularna, ali zbog svoje cene nije svima dostupna. Npr, za 420 EUR koliko kosta dupla Cobra, mozete da kupite sasvim solidan polovan bubanj, pristojno ocuvan. Vise se srecem sa Gibraltar ili Stagg duplim pedalama, nego Cobrama... Moja prva pedala je bila Tacton, koja je imala feder ne deblji od federa koji ide u hemijsku olovku i bio je trip kad pritisnem gaziste, bat se zabije u bass membranu i nece da se vrati jer je feder slab i onda sam morao da SKACEM po pedali da bi se bat od siline udarca vracao nazad. Onda sam koristio takodje neku Tacton pedalu, koja je imala 30 kg u sebi, znaci toliko je teska i troma da bi mi noga se oduzimala posle 2 pesme. Onda sam imao i neku amati i preporod sam doziveo kad sam kupio Yamaha FP700 sa jednim lancem za 150 DM i ubrzo ispizdeo od nje. Nju sam koristio godinu dana i cim sam dosao do prvih para, uzeo Iron Cobra Power Glide HP900PW ! Ja koliko sam cuo od raznih ljudi sa svih strana, najvise se cene pedale TAMA i Pearl, DW takodje ali nije bas popularna previse kod nas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 Koliko si pedala sa krutom vezom svirao? Koliko pedala sa kaisem? Na osnovu cega pricas onda? Cinjenica je da strap, kruta veza i lanac imaju razlicit osecaj, pri cemu kruta veza najdrasticnije razlicit. To sto se tebi nesto iz ko zna kog razloga ne dopada ne znaci da je to "totalno sranje". Link to comment Share on other sites More sharing options...
punk's not dead Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 (edited) Uopste ne kontam sto morate stalno nesto da se prepucavate?!?!? Zaboga....... Ionako mi nista nije jasno oko tih pedala,a jos me vi dodatno zbunjujete.... Edited January 30, 2006 by punk's not dead Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted January 30, 2006 Report Share Posted January 30, 2006 (edited) Znam da meni smeta kad neko uleti sa "ovo i ono je totalno sranje, a ovo jedino valja" bez realne osnove. Sta ti nije jasno oko pedala? Ti je zgazis, ona udari bubanj, to je to Edited January 30, 2006 by Fiery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts