Jump to content

Mesto za bubnjare

seba.drum

Recommended Posts

Koliko si pedala sa krutom vezom svirao? Koliko pedala sa kaisem? Na osnovu cega pricas onda?

Cinjenica je da strap, kruta veza i lanac imaju razlicit osecaj, pri cemu kruta veza najdrasticnije razlicit. To sto se tebi nesto iz ko zna kog razloga ne dopada ne znaci da je to "totalno sranje".

Uh...

Ovde bas ima nervoznih ljudi...

Prvo,

nisam pricao o osecaju, sreci i blagostanju prilikom sviranja ove ili one pedale, vec o njihovim nedostacima, o tome sta su mi drugi ljudi pricali i sta sam licno video, doziveo i sl. Jebes ti pedalu ako cu ja da razmisljam u toku svirke da li ce mi puci ovaj ili onaj deo i gde cu ga kasnije kupiti i da li uopste ima tako nesto posebno da se nabavi. Secam se npr, loodog Premier tripa, da umesto federa stavljaju neku kao jako tvrdu gumu, koja se razvlaci kad pritisnes gaziste... znaci, meni te gume nisu trajale ni pola probe, vec bi pocele da pucaju i da se rastavljaju, a pedala je bila skuuupa da se useres, i to dupla... veoma pouzdano. Ako se isto sranje desava i na flexi glide pedali, onda zaboravi na nju, pa makar osecaj dok je sviras bio bolji od heroina. Takodje bitna stvar na pedalama je cvrstina zgloba koji povezuje bat i osovinu. Video sam nekoliko razvaljenih primeraka veoma skupih pedala. Takodje Yamaha FP700 je govno jer su joj vertikalne nozice napravljene od jako krtog materijala - video sam takodje nekoliko slomljenih. Zatim, materijal za batove ja jako bitan. Meni se desavalo da sam polomio 2 bata. Od kad imam titanijumski na Iron Cobri, ne razmisljam o tome.

Drugo,

svirao sam skoro sve pedale koje mogu da se nadju na nasem podrucju, od TAMA-inih modela iz 1974. do najnovijih - i to minimum 20 sati na svakoj, znaci bar 10 proba. Pedale koje sam nabrojao su pedale koje sam ja posedovao, a ne pedale na kojima ja izvodim svoj zakljucak o tome da li nesto valja ili ne. Ako te bas interesuje na cemu sam svirao, evo pa citaj:

TAMA Hi-BEAT 6740 iz 1974.

TAMA Camco HP35

TAMA Iron Cobra HP90S iz 1993.

TAMA Iron Cobra HP900PW iz 2004.

TAMA Iron Cobra HP900PWT iz 2004.

TAMA HP20

TAMA HP200

Pearl p201p

Pearl p100

Pearl p2000c

Yamaha FP700

Yamaha FP850

Yamaha FP9410

Ludwig L-201

DW 5000 delta II

DW 5002

Sonor P9395 i

Sonor P3093, ali samo jednom.

nekoliko Premier modela, Amati i Tacton, ali im ne znam oznake ni godiste...

Ono s cim nisam uopste ili jako slabo dolazio u kontakt su Sonorove pedale, kao i DW 7000 i 9000 serija. Naravno, ni onu Giant Step Sonor koju si postovao ovde, a ciji se levi bat svira petom...

musik20.gif

Au ljudi, smorili ste sa pedalama! Jebote, koja je svrha da znate napamet svaki detalj svih modela, koji koliko srafova ima, koji jebeni sraf je labav, kolika je debljina footboard-a, od kog je materijala, da li bat stoji pod uglom od 45 ili 46 stepeni, i slicna sranja.

Ok, ako neko planira da kupi nesto, normalno da ce pogledati po netu detalje i uporediti sa drugim modelima, ali filozofirati o pedalama kroz nekoliko stranica ( i to vec drugi put) je stvarno smor. Da znam, sad ce te mi reci: ako ti je smor ti nemoj citati.

Jebi ga, bilo bi vam vise od koristi da vezbate za svo to vreme koje koristite za skidanje i ucenje napamet informacija sa svih mogucih bubnjarskih sajtova.

Necu da se svadjam, ali nisam vise izdrzao da ne kazem.

pivopije.gif

spisak pedala i ostalo...

Dakle, svirao si jednu pedalu sa kaisem, i to ne neki od novijih modela, i jednu pedalu sa krutom vezom.

Ipak, uzeo si sebi za pravo da proglasis da su sve pedale sa kaisem ili krutom vezom "totalno sranje" (= nemaju apsolutno ni jednu pozitivnu osobini i/ili imaju ogroman broj izuzetno negativnih osobina). Svaka cast.

Ja, nekako, cak i da sam proveo citav zivot testirajuci pedale, ne bih tako lako proglasio nesto sto hiljade ljudi koristi svakodnevno, i cime su izuzetno zadovoljni, za totalno sranje.

Au ljudi, smorili ste sa pedalama! Jebote, koja je svrha da znate napamet svaki detalj svih modela, koji koliko srafova ima, koji jebeni sraf je labav, kolika je debljina footboard-a, od kog je materijala, da li bat stoji pod uglom od 45 ili 46 stepeni, i slicna sranja.

Svrha je da nam je zanimljivo (bar meni je zanimljivo) icon_smile.gif

A ti nemoj da citas ako ti je dosadno icon_wink.gif

Recimo, bas mi je zanimljivo da vidim da je Premier pravio pedale sa gumom umesto opruga, nisam za to ranije cuo.

Kobrina oznaka je HP900P ili dupla PTW, a ne PW i PWT kako ti pises. Samo sugestija da ne bi dalje gresio. I sad iskreno prvi put cujem da kobra ima titanijumski bat, samo ima i ona mana, da znas.

Kao sto rekoh, ja znam sta pisem. Prvo, ne znam da li si upucen, ali Iron Cobra je menjala 3 svoja izgleda od 2002. godine, a ti imas najnoviju verziju i zato je kod tebe HP900P, a kod mene je HP900PW. Jedina razlika je u dizajnu crne metalne podloge ispod gazista i u dizajnu kofera za duplu - za twin pedale kao sto je moja su sivi koferi, a kod tebe je pretpostavljam crni, sa drugacijim dizajnom.

Drugo, zaboravio sam da napisem da sam svirao hidraulicnu Premier pedalu, sa takodje krutom vezom i pedalu sa Pearl Exporta iz 1996. sa jednim lancem.

Ja ti kazem da mi se ne svidja kad ima elemenata koji lako mogu da puknu, koji nisu postojani, nisu izdrzljivi i kao takvi se pokazali. OK, ne ulazim da li se nekome svidja meksa ili tvrdja pedala, ali ne volim elemente koji su sumnjivi i automatski ih odbacujem, a posebno kad cujem da su se na istim neki drugi ljudi zajebali i lose proveli... ponekad treba uciti i na tudjem iskustvu, jer nemam bas para da mogu da pokupujem sve te pedale koje se proizvode i da ih sviram, sviram, sviram, pa da kazem sta je najbolje...

pivopije.gif

PS Koja je mana Cobre? Mozda je malo nezgodno sto su srafovi za ucvrscivanje za obruc od bass bubnja ispod gazista, sto je Yamaha bolje resila, pa postavila pored gazista rucicu...

Uh, zaboravio sam da izvedem zakljucak...

Kazem ti, Flexi Glide nisam svirao, ali sam bio kod jednog lika koji je izvadio Cobru iz kofera koja nigde nije bila ostecena ili nesto tako, a zuta flexi glide traka je bila unistena skroz, sve se cepalo, linjalo... i sad kao ocekujes da posle toga ja odem u radnju i trazim flexi glide?!!?!

Isto sam licno video i svirao TAMA Hi-BEAT 6740, a sto se tice krutih veza znam da se ona hidraulicna nekoliko puta za vreme svirke blokirala, ali to je mozda do hidraulike a ne do krute veze. ALi s krutom vezom sam se poprilicno namucio na jednoj drugoj Premier pedali, kojoj je gaziste kao 2 pralelne linije. Poprilicno kruto, a mom ortaku su i srafovi ispadali, te mu je veza izmedju bata i gazista cesto bila jednostana, umesto dvostrane kako je bilo planirano fabricki...

A, sta mislite o stalcima???!!

Ako hocete moje misljenje, Pearl je ubedljivo najjaci i po Uni-Lock sistemu i po dizajnu - a posebno ova najjnovija garnitura, kojoj se i pecaljka lomi sa jos jednim zglobom... Yamaha ima zanimljivo resene civije...

pivopije.gif

Pa, iskreno, to je bilo 2002. godine, ne secam se bas, osim fascinacije kad sam video cudo, ogromno kao INSTITUCIJA, znaci, da ne poverujes koliko je to ogromno bilo. Tad jos nisam imao nesto preterano iskustva sa dobrim pedalama, tako da jos narocito s ove vremenske distance, ne bih mogao dati kompetentan odgovor koliko je bila dobra ili losa. Meni je tada bila izuzetna. I svirao sam je samo na jednom koncertu.

A one gume umesto federa su bile kao I profil, bas kao veliko slovo I i dobijes ih nekoliko sa pedalom u kompletu... Pitacu ortaka za sifru te pedale pa cu ti poslati info ako te zanima, a videcu i da je slikam, pa da ti bacim na mail ili tako nesto...

Kao sto rekoh, ja znam sta pisem. Prvo, ne znam da li si upucen, ali Iron Cobra je menjala 3 svoja izgleda od 2002. godine, a ti imas najnoviju verziju i zato je kod tebe HP900P, a kod mene je HP900PW. Jedina razlika je u dizajnu crne metalne podloge ispod gazista i u dizajnu kofera za duplu - za twin pedale kao sto je moja su sivi koferi, a kod tebe je pretpostavljam crni, sa drugacijim dizajnom.

PS Koja je mana Cobre? Mozda je malo nezgodno sto su srafovi za ucvrscivanje za obruc od bass bubnja ispod gazista, sto je Yamaha bolje resila, pa postavila pored gazista rucicu...

Imam drugu verziju, sa sivim koferom. Bez obzira na verziju, sve oznake su im iste, osim prve generacije koja i ne lici na drugu.

Evo ti slika prve verzije iz 98. godine. 2002 su presli na drugu verziju i prosle godine na trecu, koja mi se ne svidja toliko kao druga.

user posted image

user posted image

Kao sto vidis na slikama oznake su im iste kao i sada:

P - power glide

R - rolling glide

F - flexy glide

Oznaka TW je skracenica od Twin. Tako da imas kombinacije PTW, RTW ili FTW, a PW, RW i FW, nemas nigde, ne znam gde si to procitao, verovatno si nesto pobrkao.

Kobra ima bolje reseno kacenje za bubanj od Yamahe, nije to mana, nego sto kod nas stizu pedale losijeg kvaliteta. Meni i jos dvojici bubnjara su se izlomili imbusi koji se nalaze na tegovima na osovini bata.

Edited by Grof Drobikus

Imbusi? Zar se taj sraf ne odvrce/zavrce standardnim kljucem?

A kad se prica o imbusima, to me nervira kod moje pedale - imbusi koji idu uz nju su malo manji nego sto je potrebno, tako da moze da se desi, ako se previse jako zategnu, da se proklizaju i upropaste sraf. Retko ih koristim i trudim se da pazim, ali me ipak nervira.

Eto, ako neko bude kupovao neku Pearl pedalu, nek obrati paznju na to.

Meni je jednom pukao REMO kljuc za bubanj, a ovaj sa Cobre uglavnom i ne koristim,posto imam Pearl-ov.

Da, ja sam stvarno nesto prolupao, ne znam odakle mi ideja da je oznaka HP900PW, verovatno od Power Glide. U svakom slucaju, izvinjavam se svim pristunima na ovom forumu sto su pretrpeli psihicki bol nastao mojim sirenjem dezinformacija. Stidim se. Nadam se da cete mi oprostiti.

Ne znam za falsifikat pedale, moja je stigla iz Beca iz prodavnice, ali je sasvim moguce da ovamo distribuiraju pedale za trziste zemalja treceg sveta... ko zna, kao sto ni Milka cokolade kod nas nemaju veze s onim koje se prodaju u Nemackoj. To pouzdano znam.

ph34r.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...