Sisus Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Kod nas ih nema definitivno, a da li ima sa strane, ne znam. Uglavnom, dobar je taj Pearl za pocetak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 (edited) Uu, Drobikus, imas 666 postova. Sad moras da otvoris novi nalog, da ne kvaris broj Ja, naravno, od srca preporucujem P-122, jer je to pedala koju i sam koristim i vrlo sam zadovoljan. Mislim da je trenutno to nesto najbolje od pocetnickih pedala sto moze da se kupi, jeftinija je od Cobra Junior, a istog kvaliteta. Mozda vredi uzeti u obzir P-1002 ako nije mnogo skuplja, posto ima UniClamp (mnogo lakse podesavanje hoda pedale nego kod P-122) i Quad beater. Edited October 9, 2006 by Fiery Link to comment Share on other sites More sharing options...
punk's not dead Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Ja, naravno, od srca preporucujem P-122, jer je to pedala koju i sam koristim i vrlo sam zadovoljan. Mislim da je trenutno to nesto najbolje od pocetnickih pedala sto moze da se kupi, jeftinija je od Cobra Junior, a istog kvaliteta. Mozda vredi uzeti u obzir P-1002 ako nije mnogo skuplja, posto ima UniClamp (mnogo lakse podesavanje hoda pedale nego kod P-122) i Quad beater. Pogledacu sutra na licu mesta. Mislim za cenu i sve.Koja mi vise odgovara (po vise karakteristika) Javicu vam sta sam kupila. U svakom slucaju,hvala na savetima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoli Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 Metalni dobos = sta? sta je razlika izmedju metalnog i drvenog? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atheist Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 zvuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Metalni dobos = sta? sta je razlika izmedju metalnog i drvenog? Mogu ti u Mitrosu nabaviti po porudzbini metalni Stage Custom, a ima i jedan lik iz NS sto prodaje polovan, kako sam cuo skoro nov, za 90 evra. Ako te zanima poslacu ti njegov broj na PP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 11, 2006 Report Share Posted October 11, 2006 Metalni dobos = sta? sta je razlika izmedju metalnog i drvenog? http://home.earthlink.net/~prof.sound/id3.html Sa desne strane ima kratak pregled razlicitih materijala i njihovog uticaja na zvuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoli Posted October 15, 2006 Report Share Posted October 15, 2006 Koja radnja/radnje u bg-u drzi pro-mark palice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Music Trade ti drzi Pro Mark palice. eve ti adresa: Jug Bogdanova 16, 11000 Beograd Tel&Fax: 011 262 33 89 email: [email protected] Veleprodaja: 063 557 148 www.music-trade.co.yu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 Inace presao sam na heel up. Jos uvek ga usavrsavam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted October 18, 2006 Report Share Posted October 18, 2006 i kako ide matori Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 Lepo ide u grad Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 19, 2006 Report Share Posted October 19, 2006 Inace presao sam na heel up. Jos uvek ga usavrsavam. Bostic influenced? Inace, koja ti je bila top brzina sa spustenim petama? Ja kupio Stagg 18" Traditional China Lion cinelu. Lepo zvuci, bolje nego Paiste 16" PST China ili Sabian 18" B8 Pro (ova mi se uopste nije dopala), a jeftinija je od obe. Videcemo koliko ce trajati, za sada sam sasvim zadovoljan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 nek ti je sa srecom matori Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 Bostic influenced? Inace, koja ti je bila top brzina sa spustenim petama? Ja kupio Stagg 18" Traditional China Lion cinelu. Lepo zvuci, bolje nego Paiste 16" PST China ili Sabian 18" B8 Pro (ova mi se uopste nije dopala), a jeftinija je od obe. Videcemo koliko ce trajati, za sada sam sasvim zadovoljan. Da, sviram slicno kao on iz hip fleksora samo mi je peta podignuta 2-3 cm u odnosu na prste. Mogu i sa skroz ravnim stopalom, ali mi je ovako lakse i precizniji sam. Sa heel down sam bio negde oko 180-190. Nisam nikad merio uz metronomom pa ne znam tacno. To sam izmerio iz nekih svojih snimaka. Sad sam mnogo brzi i opusteniji i imam jaci udarac. Kazem nisam jos merio metronomom. Da ne ispadnem seronja sada ili ljubomoran, ali mislim da si se zajebao sa cinelom. Stagg ima bolji zvuk od tih cinela i jeftiniji je, ali znatno krace traje. Tako sam se i ja zajebao i to 2 puta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WoI Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 ja oduvek sviram sa heel up mnogo slabije mi die sa heel down a sto se tice brzine sigurno preko 200 mogu ove moje budale iz benda da potvrde ako nesto znam to je da drndam duplu E nego sutra ja odoh u rim drugovi mozda se vrnem sa Sabian B8 pro chinom a mozda se vrati golog kurca cuce se Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 Da, sviram slicno kao on iz hip fleksora samo mi je peta podignuta 2-3 cm u odnosu na prste. Mogu i sa skroz ravnim stopalom, ali mi je ovako lakse i precizniji sam. Sa heel down sam bio negde oko 180-190. Nisam nikad merio uz metronomom pa ne znam tacno. To sam izmerio iz nekih svojih snimaka. Sad sam mnogo brzi i opusteniji i imam jaci udarac. Kazem nisam jos merio metronomom. Da ne ispadnem seronja sada ili ljubomoran, ali mislim da si se zajebao sa cinelom. Stagg ima bolji zvuk od tih cinela i jeftiniji je, ali znatno krace traje. Tako sam se i ja zajebao i to 2 puta. Kako ide na nizim brzinama? I sto ne sviras s metronomom? Proracunat rizik za Stagg - ne sviram nesto posebno cesto na bubnjevima, pa samim tim ni cinelu necu intenzivno koristiti. Ako prebaci godinu dana, zadovoljan. a sto se tice brzine sigurno preko 200 Prvo, proveri sa metronomom, drugo, umes li da sviras sporo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
punk's not dead Posted October 20, 2006 Report Share Posted October 20, 2006 umes li da sviras sporo? Izvinite sto se mesam u razgovor..... Ali ja duplu umem SAMO sporo da sviram....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wendigo Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 Meni je prva Stagg china trajala 3 godine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 Tako necemu se i ja nadam Izvinite sto se mesam u razgovor..... Ali ja duplu umem SAMO sporo da sviram....... Odlicno, sad samo treba polako da ubrzavas Pustis metronomce, sviras jedno minut-dva onom brzinom koja ti je najudobnija, pa onda probas da dodas par bpm. Samo strpljivo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 Kako ide na nizim brzinama? I sto ne sviras s metronomom? Proracunat rizik za Stagg - ne sviram nesto posebno cesto na bubnjevima, pa samim tim ni cinelu necu intenzivno koristiti. Ako prebaci godinu dana, zadovoljan. a sto se tice brzine sigurno preko 200 Prvo, proveri sa metronomom, drugo, umes li da sviras sporo? Ok je i na nizim brzinama, samo manje koristim udarac iz zgloba. I lakse mi je manje brzine da sviram bos (u carapama), a vece naravno u patikama, ali na bosu nogu. Ne znam zasto, ali tako je. Ne sviram sa metronomom iz jednog jednostavnog razloga - nemam ga , a voleo bih da ga imam. Imam metronom u Fruity Loopsu, ali mi komp i bubanj nisu i nikad nece biti u istoj prostoriji. Mogu jedino da izmerim brzinu ruku. @ punk`s not dead - samo sviraj sporo u pocetku, nemoj nigde da zuris. Tako ces na bolji nacin izgraditi noge. Kasnoje postepeno ubrzavas i na kraju ces za krace vreme postici vecu brzinu, nego da si odmah krenula brzo + sto ces biti sposobna da sviras i nizi tempo. @ warrior - ako si posle toliko kratko vremena u stanju da sviras 200 bpm, ja ti se klanjam. Jesi siguran da sviras sesnaestine uz metronom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 Pa nije ni taj metronom tako skup, majku mu. Desetak evra, ako se dobro secam Inace, ista stvar je i kod mene, lakse je svirati sporo bez patika jer je laksa noga, a za brzinu patike dodaju snagu stopalu. Doduse, zavisi i od dana do dana sta ce mi vise odgovarati, tako da se trudim da se drzim patika iz cisto prakticnih razloga. Kod kuce cesto sviram i u papucama Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wendigo Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 “Najprimitivniji”metronomi kostaju oko 20 eura. Ja imam Boss-ov, koji je kao malo ozbiljniji (ali jos uvek jednostavan), i kostao je 3700 dinara. Mislim da im cene uopste nisu realne. @Drobikus Uvek mozes da iskucas u nekom programu 10-20 razlicitih tempa i da narezes na disk, pa pustas sa diskmena ili preneses stub (ili kakav god cd player) u prostoriju gde ti je bubanj i udri! Jeste da je ogranicen broj tempa, ali jebiga, bolje i to nego nista. I ja sam se navikao da sviram u jebenim papucama, i sad ladno bolje sviram u njima nego u patikama. Mislim, na sta bi licilo kad bih izasao na svirku u papucama! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MegaDex Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 Pa bilo bi mnogima smesno za papuche ali meni bi to bas gotivno bilo da vidim Link to comment Share on other sites More sharing options...
punk's not dead Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 Pa dobro,ne zurim ja nigde. Practise makes perfect. Vaznije mi je da pravlino i lepo uvezbam prvo polako,pa onda cu raditi na brzini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts