Jump to content

Mesto za bubnjare

seba.drum

Recommended Posts

Uu, Drobikus, imas 666 postova. Sad moras da otvoris novi nalog, da ne kvaris broj icon_wink.gif

Ja, naravno, od srca preporucujem P-122, jer je to pedala koju i sam koristim i vrlo sam zadovoljan. Mislim da je trenutno to nesto najbolje od pocetnickih pedala sto moze da se kupi, jeftinija je od Cobra Junior, a istog kvaliteta. Mozda vredi uzeti u obzir P-1002 ako nije mnogo skuplja, posto ima UniClamp (mnogo lakse podesavanje hoda pedale nego kod P-122) i Quad beater.

Edited by Fiery

Ja, naravno, od srca preporucujem P-122, jer je to pedala koju i sam koristim i vrlo sam zadovoljan. Mislim da je trenutno to nesto najbolje od pocetnickih pedala sto moze da se kupi, jeftinija je od Cobra Junior, a istog kvaliteta. Mozda vredi uzeti u obzir P-1002 ako nije mnogo skuplja, posto ima UniClamp (mnogo lakse podesavanje hoda pedale nego kod P-122) i Quad beater.

Pogledacu sutra na licu mesta.

Mislim za cenu i sve.Koja mi vise odgovara (po vise karakteristika)

Javicu vam sta sam kupila.

U svakom slucaju,hvala na savetima. icon_mrgreen.gif

Metalni dobos = sta? sta je razlika izmedju metalnog i drvenog?

Mogu ti u Mitrosu nabaviti po porudzbini metalni Stage Custom, a ima i jedan lik iz NS sto prodaje polovan, kako sam cuo skoro nov, za 90 evra. Ako te zanima poslacu ti njegov broj na PP.

Inace presao sam na heel up. Jos uvek ga usavrsavam.

Bostic influenced? icon_wink.gif

Inace, koja ti je bila top brzina sa spustenim petama?

Ja kupio Stagg 18" Traditional China Lion cinelu. Lepo zvuci, bolje nego Paiste 16" PST China ili Sabian 18" B8 Pro (ova mi se uopste nije dopala), a jeftinija je od obe. Videcemo koliko ce trajati, za sada sam sasvim zadovoljan.

Bostic influenced? icon_wink.gif

Inace, koja ti je bila top brzina sa spustenim petama?

Ja kupio Stagg 18" Traditional China Lion cinelu. Lepo zvuci, bolje nego Paiste 16" PST China ili Sabian 18" B8 Pro (ova mi se uopste nije dopala), a jeftinija je od obe. Videcemo koliko ce trajati, za sada sam sasvim zadovoljan.

Da, sviram slicno kao on iz hip fleksora samo mi je peta podignuta 2-3 cm u odnosu na prste. Mogu i sa skroz ravnim stopalom, ali mi je ovako lakse i precizniji sam.

Sa heel down sam bio negde oko 180-190. Nisam nikad merio uz metronomom pa ne znam tacno. To sam izmerio iz nekih svojih snimaka. Sad sam mnogo brzi i opusteniji i imam jaci udarac. Kazem nisam jos merio metronomom.

Da ne ispadnem seronja sada ili ljubomoran, ali mislim da si se zajebao sa cinelom. Stagg ima bolji zvuk od tih cinela i jeftiniji je, ali znatno krace traje. Tako sam se i ja zajebao i to 2 puta.

ja oduvek sviram sa heel up

mnogo slabije mi die sa heel down

a sto se tice brzine sigurno preko 200 pivopije.gif

mogu ove moje budale iz benda da potvrde icon_smile.gif

ako nesto znam to je da drndam duplu icon_smile.gif

E nego sutra ja odoh u rim drugovi

mozda se vrnem sa Sabian B8 pro chinom a mozda se vrati golog kurca

cuce se icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

Da, sviram slicno kao on iz hip fleksora samo mi je peta podignuta 2-3 cm u odnosu na prste. Mogu i sa skroz ravnim stopalom, ali mi je ovako lakse i precizniji sam.

Sa heel down sam bio negde oko 180-190. Nisam nikad merio uz metronomom pa ne znam tacno. To sam izmerio iz nekih svojih snimaka. Sad sam mnogo brzi i opusteniji i imam jaci udarac. Kazem nisam jos merio metronomom.

Da ne ispadnem seronja sada ili ljubomoran, ali mislim da si se zajebao sa cinelom. Stagg ima bolji zvuk od tih cinela i jeftiniji je, ali znatno krace traje. Tako sam se i ja zajebao i to 2 puta.

Kako ide na nizim brzinama? I sto ne sviras s metronomom?

Proracunat rizik za Stagg - ne sviram nesto posebno cesto na bubnjevima, pa samim tim ni cinelu necu intenzivno koristiti. Ako prebaci godinu dana, zadovoljan.

a sto se tice brzine sigurno preko 200

Prvo, proveri sa metronomom, drugo, umes li da sviras sporo? icon_wink.gif

Tako necemu se i ja nadam icon_biggrin.gif

Izvinite sto se mesam u razgovor.....  icon_mrgreen.gif

Ali ja duplu umem SAMO sporo da sviram.......  icon_sad.gif

Odlicno, sad samo treba polako da ubrzavas icon_wink.gif

Pustis metronomce, sviras jedno minut-dva onom brzinom koja ti je najudobnija, pa onda probas da dodas par bpm. Samo strpljivo icon_da.gif

Kako ide na nizim brzinama? I sto ne sviras s metronomom?

Proracunat rizik za Stagg - ne sviram nesto posebno cesto na bubnjevima, pa samim tim ni cinelu necu intenzivno koristiti. Ako prebaci godinu dana, zadovoljan.

a sto se tice brzine sigurno preko 200

Prvo, proveri sa metronomom, drugo, umes li da sviras sporo? icon_wink.gif

Ok je i na nizim brzinama, samo manje koristim udarac iz zgloba. I lakse mi je manje brzine da sviram bos (u carapama), a vece naravno u patikama, ali na bosu nogu. Ne znam zasto, ali tako je. Ne sviram sa metronomom iz jednog jednostavnog razloga - nemam ga icon_smile.gif , a voleo bih da ga imam. Imam metronom u Fruity Loopsu, ali mi komp i bubanj nisu i nikad nece biti u istoj prostoriji. Mogu jedino da izmerim brzinu ruku.

@ punk`s not dead - samo sviraj sporo u pocetku, nemoj nigde da zuris. Tako ces na bolji nacin izgraditi noge. Kasnoje postepeno ubrzavas i na kraju ces za krace vreme postici vecu brzinu, nego da si odmah krenula brzo + sto ces biti sposobna da sviras i nizi tempo.

@ warrior - ako si posle toliko kratko vremena u stanju da sviras 200 bpm, ja ti se klanjam. Jesi siguran da sviras sesnaestine uz metronom?

Pa nije ni taj metronom tako skup, majku mu. Desetak evra, ako se dobro secam icon_da.gif

Inace, ista stvar je i kod mene, lakse je svirati sporo bez patika jer je laksa noga, a za brzinu patike dodaju snagu stopalu. Doduse, zavisi i od dana do dana sta ce mi vise odgovarati, tako da se trudim da se drzim patika iz cisto prakticnih razloga. Kod kuce cesto sviram i u papucama icon_da.gif

“Najprimitivniji”metronomi kostaju oko 20 eura. Ja imam Boss-ov, koji je kao malo ozbiljniji (ali jos uvek jednostavan), i kostao je 3700 dinara. Mislim da im cene uopste nisu realne.

@Drobikus

Uvek mozes da iskucas u nekom programu 10-20 razlicitih tempa i da narezes na disk, pa pustas sa diskmena ili preneses stub (ili kakav god cd player) u prostoriju gde ti je bubanj i udri! Jeste da je ogranicen broj tempa, ali jebiga, bolje i to nego nista. icon_wink.gif

I ja sam se navikao da sviram u jebenim papucama, i sad ladno bolje sviram u njima nego u patikama. Mislim, na sta bi licilo kad bih izasao na svirku u papucama! icon_smile.gif

pivopije.gif

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...