K1nG5L0rdDemonSatanHeavy Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 ma najjaci bubnjar je tommy lee jer je jebo pamelu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slave To Moonlight Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 da li je neko imao iskustva sa Tamburo bubnjevima? probao ja neki full maple set (njihov top of the line), koji nije bio nesto mnogo skup i zvucao je sasvim ok... da ne kazem odlicno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixStepsOnTheMoon Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 uh bas extra tema,s'obzirom da sam ja novi odje,a planiram da kupim bubnjeve [tamo posle ljeta,ili prije ako Bog da] pa da pitam nekog iskusnog bubnjara ,kako se krecu cijene bubnjeva u BG?ja sam bio na skymusic.net i cijene su od 400,800,2000 eura....moze li se nac dobar polovni bubanj [ili kad vec uzimam da uzmem novi] sad pored toga me zanima marka bubnjeva ja sam do sad gledao Yamahu,Sonor-ove proizvode...mada sam chuo da su Sonor najjaci..ima li nesto pored njih ?! uh bas extra tema,s'obzirom da sam ja novi odje,a planiram da kupim bubnjeve [tamo posle ljeta,ili prije ako Bog da] pa da pitam nekog iskusnog bubnjara ,kako se krecu cijene bubnjeva u BG?ja sam bio na skymusic.net i cijene su od 400,800,2000 eura....moze li se nac dobar polovni bubanj [ili kad vec uzimam da uzmem novi] sad pored toga me zanima marka bubnjeva ja sam do sad gledao Yamahu,Sonor-ove proizvode...mada sam chuo da su Sonor najjaci..ima li nesto pored njih ?! a inache najjaci bubnjari za mene su Mike Portnoy [ubica] i Neal Peart Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slave To Moonlight Posted February 19, 2007 Report Share Posted February 19, 2007 ako ces kupovati nove bubnjeve, ja bi ti preporucio sonor 2000 ili 3000 (zavisno od toga da li vise volish brezu ili javor)... nisu preskupi, mada nisu bas ni dzabe, ali su definitivno best buy u svojoj klasi... a sto se tice polovnih... halo oglasi i vozi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcusS Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 ako ces kupovati nove bubnjeve, ja bi ti preporucio sonor 2000 ili 3000 (zavisno od toga da li vise volish brezu ili javor)... nisu preskupi, mada nisu bas ni dzabe, ali su definitivno best buy u svojoj klasi... a sto se tice polovnih... halo oglasi i vozi... Okvirne cene oba modela ako nije problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the lad Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 (edited) Okvirne cene oba modela ako nije problem? Sonor Force 2005 [birch - breza] = oko 800\850. Sonor Force 3005 [Maple - javor] = circa 1200. Preporuka: procunjaj po Halo oglasima. Danas ljudi svašta prodaju ispod cene ;]. Edited February 20, 2007 by Luca_Jerk Link to comment Share on other sites More sharing options...
punk's not dead Posted February 20, 2007 Report Share Posted February 20, 2007 Godinama zivim u ubedjenju da se lik zove Vinnie Coaliuta. Po mom misljenju,za prvi set bubnjeva,koji ces i onako drdanti,najbolji je polovan,a kada se uvezbas uzmi nesto novo i skuplje.Posle sviranja na ovom polovnom setu,skontaces sta i kako treba da radis,a sta kako ne treba.Tako da je manja verovatnoca da ces da slomis skuplju cinelu etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Allen Woody Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 E...narode...nisam bubnjar...ali hajde da pitam.Meni i ortaku hitno treba bubnjar za bend.Ono...klasika... hard n heavy...zajedno znamo oko 35 pesama...pri cemu mozemo da ugovorimo svirku veoma brzo i to dzabe.Mislim da ne zakupimo prostor...sa sve razglasom...pa eto ljudi ako vas interesuje javite se. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted February 21, 2007 Report Share Posted February 21, 2007 Po mom misljenju,za prvi set bubnjeva,koji ces i onako drdanti,najbolji je polovan,a kada se uvezbas uzmi nesto novo i skuplje.Posle sviranja na ovom polovnom setu,skontaces sta i kako treba da radis,a sta kako ne treba.Tako da je manja verovatnoca da ces da slomis skuplju cinelu etc. Sto bi kupovao novo i skuplje cak i kasnije, ako nadjes dobru polovnu kombinaciju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcusS Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Vini Kalahita, Dejv Vekl, i Stiv Gad sviraju u isto vreme. Imagine that. http://www.youtube.com/watch?v=Gekqb0FWSPc Link to comment Share on other sites More sharing options...
punk's not dead Posted February 22, 2007 Report Share Posted February 22, 2007 Sto bi kupovao novo i skuplje cak i kasnije, ako nadjes dobru polovnu kombinaciju? Pa,zato sto,na primer,nista ne traje vecno,tako da bi jednom morao da zameni set. Ja na primer,ne bih imala nista protiv,za jedan polovni Spitfire.....ne bih kupovala tako brzo novi set...veruj mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
krchulj Posted February 24, 2007 Report Share Posted February 24, 2007 ako ces kupovati nove bubnjeve, ja bi ti preporucio sonor 2000 ili 3000 (zavisno od toga da li vise volish brezu ili javor)... nisu preskupi, mada nisu bas ni dzabe, ali su definitivno best buy u svojoj klasi... a sto se tice polovnih... halo oglasi i vozi... Sonor 3000 zvuči extra, čak i sa reklamnim kožam. Moj bubnjar iz bivšeg benda ima taj bubanj, mere su 10, 12, 13(?), 16, ne znam za bas bubanj, i posle nekog vremena je skinuo 13icu jer je imao problema sa štimovanjem... elem, ja bolji ton nism čuo ni na jednom drugom bubnju. A svirao je i na mnogo izvikanijim bubnjevima. Možda ja nisam kompetentan, pošto nisam bubnjar, ali jesam tonac i producent, silom prilika, znam po nešto... Nego, ja u stvari tražim bubnjara, al' rek'o aj' da ne spamujem toliko . Aj' stvarno ako ima ovde neko ko bi se stvarno posvetio ozbiljnom bendu, ili zna nekog nek mi se javi... Ima oglas na potražnji muzičara... Link to comment Share on other sites More sharing options...
the lad Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Oglas u signaturi =). Link to comment Share on other sites More sharing options...
slindza Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Evo ja imam tambura,i sluzi mi za svirke.Bubanj je vrh za te pare 700 eur. za javor i to jos sve to rucno radjeno je super...Inace ja sviram Dw colectora i kad ih uporedim nije uposte velika razlika samo je dw za nijansu dublji i nekako daje masniji zvuk. A ako neko zeli besplatne dvd(md'03,md'05,stev gadd,waclk....)neka mi salje pm da se dogovorimo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted March 4, 2007 Report Share Posted March 4, 2007 Ja sam od para za 18. uzeo Sonor Force 505 za 390 jura(sada je oko 420), i ne nameravam da ga menjam u skorije vreme( dok ne sakupim pare za Tama StarClassic sto ce biti za "nekoliko" godina). Jedino je bas neophodno promeniti plastike i onaj prokleti stalak za hi hat. Ja sam moj platio 375. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted March 5, 2007 Report Share Posted March 5, 2007 Ja uleteo na popust od 5% kad su otvorili Sky u NS-u. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave GROHL Posted March 10, 2007 Report Share Posted March 10, 2007 Ja sam od para za 18. uzeo Sonor Force 505 za 390 jura(sada je oko 420), i ne nameravam da ga menjam u skorije vreme( dok ne sakupim pare za Tama StarClassic sto ce biti za "nekoliko" godina). Jedino je bas neophodno promeniti plastike i onaj prokleti stalak za hi hat. Lepo je ako imas svoju prostoriju u kojoj mozes da sviras do mile volje i u kojoj mozes da uzivas u zvuku tih skupih serija, i na samostalnim probama i sa bendom. Ako nemas takve uslove, onda je besmislena kupovina tako necega. Na 98% svirki u nasoj zemlji je nevidjeni shit ozvucenje, mikrofoni losi, tonci jos gori, kao i akusticnost prostora u kome se svira - obicno su to nenamenske prostorije za te namene, a drvo je najosetljiviji element kad je ozvucavanje u pitanju. Tako da se kvalitet koji nosi taj bubanj i njegova cena ne bi ni sekunde primetio u toj buci razmrljanih tonova i buke, mikrofonije i losih razglasnih kutija. Ton se toliko izoblici dok dodje do publike, da se ne bi primetila neka bitna razlika izmedju toliko skupog bubnja od 5-6000Eur u srednje klase od istog proizvodjaca. Ja sam zakljucio da je bitnije uloziti pare u dobosh i cinele, kao i nozne elemente, nego u drvo koje se nece toliko primetiti, a koje je extra skupo. I ja prizeljkujem TAMA Starclassic Mapple, ali kako stvari idu, jos dosta cu sacekati na njega. Go For It! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted March 10, 2007 Report Share Posted March 10, 2007 Ne zaboravi ni stolicu, u koju stvarno vredi uloziti (ako si spreman posle da je nosis na svaku svirku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cutak Posted March 10, 2007 Report Share Posted March 10, 2007 hi ja sam ovde nov i poqpio bih nekih dobrih saveta.sviram oko 5-6 meseci. ako nije problem ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave GROHL Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 Ne zaboravi ni stolicu, u koju stvarno vredi uloziti (ako si spreman posle da je nosis na svaku svirku) Da, to je skroz tacno! Dobra stolica je nevidjena investicija! Ja imam najjeftiniju Yamahinu i muka mi je od nje, ali sam je stalno nosio na probe i na koncerte i svaki put sam time imao podesenu visinu i stabilno sediste i nikad mi se nije desavalo da me sacekaju umesto stolice gajbe od piva, stolice od seta za rucavanje, stolice za bastu iz kafica, tronozci koji se okrecu, tronozci kojima je jedna noga kraca, klupe iz parka, stolice iz ucionica i td itd na cemu sam imao prilike da sedim dok nisam kupio svoje. Moj drugar je kupio stolicu TAMA u Budimpesti od 100 eur sa okruglim sedistem koje je duplo deblje od mog, sa dvostrukim nozicama i bez naslona, a mehanizam za ukrucenje sedista za vertikalnu sipku je 400 puta normalnije i ozbiljnije izradjen od ovog mog, a stolica je teska ko moj bass bubanj. Jedina mana je kod nosenja, ako nemas auto ili crnce da ti nose opremu... Ja sam ovu moju vukao svuda sa sobom, cudi me da je jos u zivotu.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted March 11, 2007 Report Share Posted March 11, 2007 Slazem se u potpunosti. Oduvek sam govorio da mi je stolica vaznija od bubnja. Ako nemas na cemu da sedis ko covek dok sviras, dzabe ti i najbolji bubanj na svetu kad ne mozes da ga sviras kako treba. Od gajbi mi je muka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FRUBI_ZMIJA_GADAFI Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 (edited) Znam da nije tema ovde, interesuje me samo da li vi sto svirate bubanj znate ko je Gene Hoglan ?! I da li bi mozda dosli kada bi bila organizovana klinika, gde bi on bio naravno specijalni gost ?! Nemojte da pljujete ili tako nesto, nemam nameru nikoga da provociram samo me interesuje da li znate ko je on uopste i kako vam se svidja njegova tehnika sviranja bubnja. Za one koji ne znaju, on je bio roady Dave Lombarda oko 85.god , zatim je svirao u legendarnom Dark Angel-u, pa u Death-u(symbolic era), Straping young lad, O.Man's Child, Testament itd. Meni je vrh vrhova , a pretpostavljam i svima koji slusaju tu vrstu muzike... Aj pa se pisemo:). Edited March 13, 2007 by Frubi666 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Painkiller_JP Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Ako hoćes da im dovedeš bubnjara da im drži kliniku i oni odbiju ja ću ih tući ne moraš ti.... Šala naravno,ali..... Krompir! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted March 13, 2007 Report Share Posted March 13, 2007 Daj Frubi, koji jos bubnjar nije cuo za Hoglana? Ja bih obavezno dosao na njegovu kliniku, jos pogotovo kad bi bio da se kupi njegov insdtrukcioni DVD koji je u pripremi. Jel planiras mozda nesto da organizujes? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atheist Posted March 14, 2007 Report Share Posted March 14, 2007 (edited) Dosao bi 200% edit: naravno, sem ako cifra nije nenormalana Edited March 14, 2007 by Atheist Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts