Jump to content

Mesto za bubnjare

seba.drum

Recommended Posts

Pa, poenta je da nije teska za sviranje. Mozda je teska u smislu stabilnosti sto je ok i masivnosti kad je nosis u koferu, sto je smor kad daleko ides bez auta, za razliku od onih pedala koje imaju 2 zice ispod gazista umesto tela, koje su i lake za poneti, ali ne toliko stabilne. Poenta je u mehanizmu prenosa udarca sa gazista na bat i bass drum head, i nazad - vracanje. Sve je stvar ukusa, ali ono sto sam ja probao i ono sto sam imao prilike da cujem od ljudi koji su mnogo vise od mene svirali i isprobali, jeste da su DW 5000 i Iron Cobra Power Glide 2 vrh pedale. Meni je Cobra bolja od DW 5000, ali npr Dave Grohl je za svo vreme Nirvane svirao na TAMA Art Star II bubnju sa DW 5000 pedalom, sto je tada definitivno bila najbolja pedala, bez konkurenta.

i tako...

Ma, malo sam se "poluzezao" na racun tvoje odusevljenosti Cobrom ;)

Ali danas postoje mnoge pedale koje su lakse za sviranje. Drugim recima, u rangu visokokvalitetnih pedala, Iron Cobra spada u najteze. I dalje je to jedna od najboljih pedala ikada napravljenih, naravno.

Edited by Fiery

Ne. Ali volim da imam simetriju u cinelama. Dobro, ne treba mi bas 2 rajda. Ali kad sviram jako volim da kombinujem obe ruke sa cinelama i dobosem. U sustini ne treba mi ni 2 kontre, samo kad bi mi trebale, pre bih imao dve, nego onaj klac.

Da, planiram da kupim duplu Iron Cobru, ali i da zadrzim ovu single.

No, i dalje mi nije jasna funkcija clutch-a. Prvo, kako se uopste instalira, a drugo kako se koristi. Nesto kapiram, mozda to sluzi da se kontrolise kontra kad je leva noga na levom gazistu od duple pedale, pa se gazi petom, ali mi i dalje ne ide kako tacno stoji u setu... ako imas neku sliku, mozes komotno da je bacis ovde... ;)

Inace, nisam osetio jos potrebu za 2 hi hat-a i 2 ride-a, kao sto jesam za 3 splasha i minimum 2 crash-a... mada sam na nekoliko koncerata koristio 2 rida, jedan od 20, a drugi od 22". No, i tada sam ovaj od 20 koristio kao treci crash. Realno, ako gledas u finansijskom smislu, a kod nas je to uvek aspekt broj jedan, onda dobijes da je bolje uzeti jedan hat do loodila dobar, npr Avedis Zildjian Mastersound HiHat 14", ili npr K seriju za ljude koji vole suvlji i mracniji zvuk kontre (u mom slucaju Z Custom Mastersound HiHat 14"), nego kupovati dva prosecna ili jeftina hi-hata. Nit imas dobar zvuk, a puko si isto para, ili mozda i vise, jer treba uzeti i sajlu sa gazistem i drzacem za desnu kontru.

No, sve je stvar licnog tripa, tako da sto se mene tice, moze u setu i 5 kontri da se pojavi, pa da se u svakom delu pesme svira na drugoj kontri pod izgovorom da bas taj i taj zvuk odgovara atmosferi u strofi, refrenu, drugoj strofi, break-u, solou... a, ne, ne, na solazi ide jedan ride, a na glavnoj i poslednjoj solazi ide drugi ride... kad stane sve, i poslednji ton na outro, onda se zvizne gong od 40

:)

Taj klac funkcionise tako sto prstima leve noge zatvoris kontru koliko zelis da je zatvoris, a onda petom iste noge dok i dalje drzis prste na pedali kontre, zatvoris klac. Posle kad zelis da otvoris kontru, zgazis ono drugo "dugme" na klacu. Cuo sam od ljudi sa raznih foruma da je prilicno zajeban.

Sto se 2 kontre tice, nisam mislio na lose serije, nego sam rekao da bih pre imao dve nego taj klac i nisam uzimao u obzir sajlu, nego obican stalak za zatvorenu kontru.

Nikad mi nije bilo jasno zasto neko koristi dve otvorene kontre, sa sve sajlom. Logicno mi je da jedna bude stalno zatvorena i da se koristi u delovima gde npr. ide dupli bas, a druga da se koristi regularno. I onda ti ne treba ni sajla, ni klac, niti kakvi slicni patenti.

Idi na sajt www.derekroddy.com i skini video pod nazivom "I, Monarch Demo". Kontra sa sajlom kod desne noge. Desnom nogom naizmenicno pici cas kontru cas bas, a levom dvaput kontru, jednom bas i naravno gore pici neki ritam.

:icon_eek: koja skalamerija... ja sam video taj clutch sistem kod nekog Svirca iz Rume(inache lik svira do jaja) ali neshto sa rukom to ide,ali poenta je da nisam video ovo sa strane tako da nisam skonto :unsure:

(I sad something wrong right :P ????) :ph34r:

ljudi da vas pitam nesto...ne sviram bubnjeve i ne razumem se u cinele pa pitam za drugu osobu.

Kakva je razlika izmedju Sabian B 8 i Paiste PS 5 cinela?Koja je bolja,kvalitetnija,pouzdanija,isplativija,pogodnija za odredjeni zanr i tako to....

ljudi da vas pitam nesto...ne sviram bubnjeve i ne razumem se u cinele pa pitam za drugu osobu.

Kakva je razlika izmedju Sabian B 8 i Paiste PS 5 cinela?Koja je bolja,kvalitetnija,pouzdanija,isplativija,pogodnija za odredjeni zanr i tako to....

Pa... lose je i jedno i drugo, koliko para toliko muzike, ali ako mene pitas, Sabian B8 bi pre uzeo, mada ako imas prilike da nabavis B8Pro, to bi bilo mnoooogo bolje... neuporedivo, a cena nije preterano visa... To su cinele za pocetnike i ne razvrstavaju se po zanrovima, kao sto kod Zildjianovih skupljih serija imas preporuke da se npr K i K Custom koriste za Jazz, Fussion, da Z Custom koristis za HC, Punk, Metal, da A Custom koristis za neku alternativu i muzika tipa Coldplay i nesto gde ne trebas da ubijas sve oko sebe na 5 km u krug, sa sofisticiranim zvukom, i Avedis Zildjian koja je opsta cinela i moze da se koristi za sve zanrove. Poslednja je FX serija, to su ti efekti npr Oriental China, Doom Crash i sl...

Sve ovo Zildjian ZBT, ZXT, ZHT, ZBT Plus, Sabian B8 i B8 Pro i te serije od PAISTE su ti za ljude koji zele za pocetak neku cinelu koja nije previse skupa, a moze da radi posao, a da je opet mnogo visi nivo od raznih plehcina koje mozes da zateknes po studijima i u privatnim kolekcijama, Amati Kraslice i hand made cinele....

Imao sam prilike neki Stagg crash da probam nedavno, pa to je vise Trash China nego crash... nemam poverenja u te proizvode.

bla.. bla...

pa svira narodnjake ali je zavrshio 3 godine akedemije u Austriji il gde vetj... Ja kad sam bio kod njega video sam taj bubanj. To je neka Yamaha koja je koshtala oko 5500 evra pa je on uzeo one male timpane za jazz a chinele su neke Paistove a inache je 5-odelni set ali lik na tom svira ko Portnoy :P:P

inache on nema sa kim da svira... pa jbg :da: :da:

Pa... lose je i jedno i drugo, koliko para toliko muzike, ali ako mene pitas, Sabian B8 bi pre uzeo, mada ako imas prilike da nabavis B8Pro, to bi bilo mnoooogo bolje... neuporedivo, a cena nije preterano visa... To su cinele za pocetnike i ne razvrstavaju se po zanrovima, kao sto kod Zildjianovih skupljih serija imas preporuke da se npr K i K Custom koriste za Jazz, Fussion, da Z Custom koristis za HC, Punk, Metal, da A Custom koristis za neku alternativu i muzika tipa Coldplay i nesto gde ne trebas da ubijas sve oko sebe na 5 km u krug, sa sofisticiranim zvukom, i Avedis Zildjian koja je opsta cinela i moze da se koristi za sve zanrove. Poslednja je FX serija, to su ti efekti npr Oriental China, Doom Crash i sl...

Sve ovo Zildjian ZBT, ZXT, ZHT, ZBT Plus, Sabian B8 i B8 Pro i te serije od PAISTE su ti za ljude koji zele za pocetak neku cinelu koja nije previse skupa, a moze da radi posao, a da je opet mnogo visi nivo od raznih plehcina koje mozes da zateknes po studijima i u privatnim kolekcijama, Amati Kraslice i hand made cinele....

Imao sam prilike neki Stagg crash da probam nedavno, pa to je vise Trash China nego crash... nemam poverenja u te proizvode.

bla.. bla...

Hvala znaci Sabian B8 a ako ima covek kintu bolje B8 Pro...hvala puno covek :pivopije:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...