Fiery Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 Ja bih ti preporucio pre da uzmes Paiste. Cena je povoljnija a zvuk skoro isti, zavisi od ukusa kome ce koji vise da se svidi. Idi i probaj u prodavnici i jedne i druge, pa vidi koje ti se vise dopadaju. Nikad mi nije bilo jasno zasto neko koristi dve otvorene kontre, sa sve sajlom. Logicno mi je da jedna bude stalno zatvorena i da se koristi u delovima gde npr. ide dupli bas, a druga da se koristi regularno. I onda ti ne treba ni sajla, ni klac, niti kakvi slicni patenti. Dve razlicite serije i/ili velicine - dva razlicita zvuka. Kao sto koristis dva kresa na primer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the lad Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 ..... i hand made cinele..... A jel? Npr. Istanbul Agop je loš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MegaDex Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 A ljudi kakva su vam misljenja o PDP EZ Jet Black kompletu...jeste svirali na njemu...cujem da na novo kosta 380 eur...jeli isplativ komplet za te pare ili imate neku ideju sta bi moglo bolje za istu kintu da se uzme(nesto polovno ili novo npr)? Puno hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave GROHL Posted April 17, 2007 Report Share Posted April 17, 2007 A jel? Npr. Istanbul Agop je loš? Izvini, mislio sam na home made cinela, pa mi se omaklo... Znam za likove koji se tripuju da od npr aluminijumskog lima, plehova i serpi raznih debljina, mogu da naprave mnogo bolje cinele od ovih sto kostaju po 300 eur... ma, uzzas. To je kao da kod kuce hoces dsa napravis auto bolje od najnovijeg BMWa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
punk's not dead Posted April 18, 2007 Report Share Posted April 18, 2007 Uzela sam metronom,konacno. Boss,DB-60. Odlican je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixStepsOnTheMoon Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 http://hudsonmusic.com/features/portnoy_sneakpeak.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 Uzela sam metronom,konacno. Boss,DB-60. Odlican je. Koliko para i koliki mu je opseg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
punk's not dead Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Ovaj...malo je skuplji...70 evra. Opseg..?...23 razlicita beat-a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 Od koliko do koliko bpm-a? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cutak Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 kako vi skidate pesme ?? mene to bash zanima i shta mi preporuchujete da pochnem da skidam ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixStepsOnTheMoon Posted April 21, 2007 Report Share Posted April 21, 2007 kako vi skidate pesme ?? mene to bash zanima i shta mi preporuchujete da pochnem da skidam ???? Dechko koliko ti imash godina,jer ovo pitanje otkriva tvoju dozu nezrelosti [bez uvrede ali pitanje je retardirano,ili mozda ti pokusavas da nauchis neke stvari jer mozda ne znas o chemu se radi,reci nam sto je tvoj problem?] a evo i mog odgovora... Mi pjesme skidamo putem interneta pomocu peer2peer programa ili sada vec popularnih torrenta,a preporuchujem ti da pocnes da skidash muziku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cutak Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Bravo,bravo. Mnogo ti hvala neizmerno si mi pomogao. Ja sam stvarno nov ovde i ne znam o chemu se radi.... ARE U OUT OF YOUR FUCKING MIND?!! Poshto je ovo tema za bubnjare ja sam pitao kako ljudi skidaju pesme tj. odsviraju ih na bubnjevima. Ako ne bih znao da skinem pesmu sa interneta (shto ionako znam da uradim), ne bih pitao kako se to radi na ovoj temi. A sad ako ima neko ko mozhe da odgovori na pitanje a da ne ispadne totalni debil, I'm all ears Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave GROHL Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 HA, HA , HA !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 U zivotu nisam nista skinuo. Smara me da sviram ono sto je neko vec odsvirao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixStepsOnTheMoon Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 Bravo,bravo. Mnogo ti hvala neizmerno si mi pomogao. Ja sam stvarno nov ovde i ne znam o chemu se radi.... ARE U OUT OF YOUR FUCKING MIND?!! Poshto je ovo tema za bubnjare ja sam pitao kako ljudi skidaju pesme tj. odsviraju ih na bubnjevima. Ako ne bih znao da skinem pesmu sa interneta (shto ionako znam da uradim), ne bih pitao kako se to radi na ovoj temi. A sad ako ima neko ko mozhe da odgovori na pitanje a da ne ispadne totalni debil, I'm all ears Pa dobro sobizrom da si nov,mislio sam da si promasio totalno temu a ja ti za sada ne mogu pomoci oko bubnjeva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave GROHL Posted April 22, 2007 Report Share Posted April 22, 2007 U zivotu nisam nista skinuo. Smara me da sviram ono sto je neko vec odsvirao. Tu nisi u pravu. To je izuzetno dobar nacin da poboljsas svoju kreativnost i znanje sviranja bubnjeva, nije dovoljno samo nastrebati tehniku, singlove, double-se. triole, paradidlove,... Sem zanimljivih ritmova i prelaza, veoma dobro moze da se nauci i usvoji neciji sistem obrazovanja i kreiranja bubnjarskog aranzmana, sta kad i kako svira, sta jke akcentovano i zasto, a sve u odnosu na pesmu i celokupan bend. Vremenom se neciji stilovi odbacuju, a neciji usvajaju na sebi svojstven naci, i dobija se opet novi unikatan stil, jer koliko god da zelis biti kao neki bubnjar, to ti nikad nece poci za rukom. Uvek se setim natpisa sa jednog postera iz teretane u koju sam isao: You Can Not Replace The Legend. You Have To Create Your Own! Ja sam skidao bubnjare koji sviraju u bendovima koji mene interesuju, kao npr Dave Grohl - Nirvana, John Dolmayan - System Of A Down, David Silveria - KoRn, Taylor Hawkins - Foo Fightes, Brad Wilk - iz perioda Rage Against The Machine... i sve ovo sam notno zapisivao, do poslednjeg tona, sto mi je veoma pomagalo na probama da dok ne svarim pesmu i ritam, ipak znam kako sta ide, jednostavno da znam da reprodukujem ono sto se od mene trazi, da bend ne ceka. Nisam nikad skidao bubnjare koji sviraju sa duplom pedalom, jer je ne posedujem, ali sam u stanju da identifikujem sta svira. Nisam nikad smatrao da sam toliko unikatan da ne moram da ucim od svetski poznatih bubnjara, sto mi je bilo zadovoljstvo, prouciti njihov stil, ritmove, prelaze, aranzman, izbor bubnjeva, cinela, postavku seta, imidz... i tako... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cutak Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 recimo Dave GROHL kako ti skidash pesme ?? mene to bash zanima jer ja neam pojma kako to ide pod ovo skidanje mislim sviranje na bubnjevima :lol: ali ja nisam isho u muzichku shto tje mi otezhati sviranje :udri: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 (edited) @ Grohl - Sve je to sto ti pricas u redu, ali jednostavno nikad nisam skidao neciju stvar i nikad necu. Mnogo vise volim da preradim neciji prelaz ili ritam na svoj nacin i tako dobijem svoj prelaz ili ritam. A da skidam necije pesme u brucu tacno, to mi je bez veze. Edited April 23, 2007 by Grof Drobikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 To zavisi i od benda, ako sviraju obradu red je da i ti skines bubanj, a ne da izmisljas svoje deonice. Skidanje ide na sluh, barem je nase "note" lako razlikovati i kad si antisluhista Eventualno potrazis negde note ili tablature kao prvu pomoc. Posle je samo stvar vezbe, naucis bolje da prepoznajes neke karakteristicne strukture, pa sve ide brze i tacnije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chika Vlada Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 jel čuo neko za Alena Ilijića? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wendigo Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 (edited) Uh, mene takodje uzasno mrzi da skidam pesme, ali nekad sam primoran. Prvo analiziram pesmu, da skontam ritmove, break-ove, figure, ako ima mnogo delova, zapisem kad sta ide, i onda sledi vrtenje pesme i sviranje na "airdrums"-u sve dok mi pesma ne udje u lobanju. Sledece je uvezbavanje na pravim bubnjevima, sa bendom. Edited April 23, 2007 by Newcomer Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slave To Moonlight Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 jel čuo neko za Alena Ilijića? DAAAA, shto?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave GROHL Posted April 23, 2007 Report Share Posted April 23, 2007 recimo Dave GROHL kako ti skidash pesme ?? mene to bash zanima jer ja neam pojma kako to ide pod ovo skidanje mislim sviranje na bubnjevima :lol: ali ja nisam isho u muzichku shto tje mi otezhati sviranje :udri: Nisam ni ja isao u muzicku, ali sam ucio gitaru kod profesora iz muzicke skole i zavrsih nekoliko godina... To se sve lako uci, ali neko mora da ti objasni neke stvari, da te uputi malo i prakticno ti pokaze. Ljudima kojima drzim casove pokazujem note i ucim ih tehnici, raznim varijacijama u sviranju, a onda da sve to prepoznaju kad cuju pesmu. Primetio sam da dosta ljudi uopste nije u stanju da cuje sta bubanj svira u nekoj pesmi, vec cuju pesmu kao celinu - spoj svih instrumenata i vokala. Kod bubnja ti je trip da prvo odredis koji je ritam 4/4, 3/4, 6/8, 7/8..., zatim na kojoj komponenti bubnjar drzi ritam - da li na kontri - otvorenoj, zatvorenoj, na ride-u, crashu ili indijaneru, zatim da li svira cetvrtine, osmine, sesnaestine na toj komponenti, a onda odredis gde pada dobos, pa bass bubanj u taktu. Onda slusas celinu - npr strofu i zapazas da npr bubanj svira 3 ista takta i cetvrti sa varijacijom - npr pomeri dobos za 1 osminu ili sesnaestinu, ili npr otvori kontru ili preskoci nesto, zatim slusas prelaz, pokusavas da ocenis da li je prelaz na dobosu i kom timpanu, pa onda probas na bubnju, i tako.......... Meni je cool npr da za pocetak skinem prelaz ili ritam u ton tacno, pa da onda ubacujem neke svoje elemente, ili da izbacujem, menjam i kasnije primenjujem po potrebi. Ponekad mi se desavalo da skinem npr neku pesmu sa LPa, a onda cujem istu pesmu samo LIVE verziju i odlepim na izmenu, tj na drugaciji prelaz ili ritam kako ga bubanjar svira, koji mi se mnogo vise svidi nego onaj zvanicni, i onda ga primenjujem u izvodjenju te pesme. Jako je bitno kad radis obrade da skines sustinu bubnja i prelaza, jer svaki taj bubnjar je utrosio gomiletinu vremena i znoja da izgradi svoj stil i osmisli bubnjarsku liniju za tu i tu pesmu i oceni tacno sta treba da se pojavi od bubnja u odredjenom momentu, a da ne ugusi i ne preoptereti pesmu, a u isto vreme da lepo akcentuje odredjene delove, a ne da upropasti pesmu kao Nightshift. Samo kad cujem njihove izvedbe pesama Chop Suey! ili Killing In The Name Of, a tek Teen Spirit.... znaci, uzas!!! i tako... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garrgghharrr... Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 @ Dave GROHL slazem se u potpunosti, samo bih ja pre objasnjavanja taktova krenuo od usadjivanja cinjenice u glavu polaznika da se na bubnju takodje sviraju tonovi......za pochetak ih ne bih opterecivao taktovima, nego bih ih naterao da sviraju neku smaracinu u 4/4 npr. cetvrtine na doboshu, cisto da im usadim svest o kontroli, osecaju, akcentima... i naravno svest o tonu i kako se on pravilno svira (!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chika Vlada Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 DAAAA, shto?? Šta misliš o njemu? Jel si u kontaktu sa njim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts