Jump to content

Mesto za bubnjare

seba.drum

Recommended Posts

E, ljudi imam i ja 1 pitanje, poceo sam polako da vezbam heel toe, ali problem je u tome sto imam veliku nogu, znam jos jednu tehniku za brze dubble-ove (neznam naziv) i ona vrsi funkciju, e sad, da li za heel toe postoji neko resenje ili sam baksuz sto sam se rodio sa velikom nogom :sad: !?

:pivopije:

Heel-toe se ne radi bukvalno petom. Fazon je da prvi udarac radis celim stopalom, iz kuka (tako da ti peta lupi po zemlji ili heelboard-u, a prsti odrade udarac), a onda drugi udarac radis samo prstima dok petu dizes uvis.

Mada nema razloga to da ucis ako vec umes da radis dablove drugom tehnikom.

Thomas Lang fino kombinuje heel-down i heel-up; kad przi, svira heel-up, a kad svira neke figure sa naglasavanjima koristi heel-down a naglasene udarce izvodi sa heel-up. Covek nogama izvodi neke figure koje vecina nas ne moze ni rukama. Njegov video kurs "Creative Control" je jedan od najboljih koje sam do sada gledao. Lik stvarno nije skrtario sa vezbama i fazonima. :mrgreen:

Edited by Newcomer

pozdrav narode!ja evo procitah svih 113 stranica tako da sam relativno u toku...pocetnik sam (sviram skoro godinu,ali 'sam')!sad sam u nekoj frci oko duple pedale,pa mi treba misljenje o jednoj!u pitanju je yamaha DFP-9310.sto se brze izjasnite to bolje,jer ocu to sto prije da rijesim.unaprijed hvala!

Ja licno ne bih pocetniku preporucio "top of the line" pedalu. Bar dok ne naucis neke osnove, jer ces, kad god ne budes dobro svirao misliti da ti pedala nije nesto dobro podesena.

Dosta ljudi se sa Roddy-jevog foruma zalilo na nju. Da ima puno "lufta" izmedju nekih delova i sl.

Koliko sam upucen sada je izasla 9315, za koju kazu da je nesto poboljsana u odnosu na 9310. Svirao sam je na jednoj svirci i nije mi delovala lose, samo ja bih ipak pre uzeo 9410 ili 9415.

Edited by Grof Drobikus

Grofe, znas kako ti je, imam yamaha bubanj, pa ja retard ocu da mi bude sve yamaha i jbg! :cool: Sigurno nije yamaha najbolja sto se tice tih sranja (duple pedale, stalci...) i uopste bubnjev, ali mene utrefilo yamaha i sto cu sad. Mislio sam da je DFP-9310 medju najboljima koje yamaha nudi, jer ipak je koristi steve gadd koliko sam upoznat :D Ne bih uzimo nista polovno.... Tako da sam u vrlo sjebanoj situaciji! Stvar je u tome shto ocu da uzmem neshto !kvalitetno! :):confused: Ako imas, tj imate neku banja ideju, reci te mi!!! :pivopije:

Edited by Chox

Pa onda uzmi Yamahu. Samo probaj i tu sa direct drive sistemom. To ti je DFP 9410 i novija (ne znam da li ih vec ima kod nas u prodaji) DFP 9415. Samo to sto imas Yamahin bubanj ne znaci da moras imati i pedalu. Ja imam sve razlicito.

ja sam dugo imao yamahu sa direct drive-om (9410) i cesto sam svirao 9310 i iskreno ne bi preporucio ni jednu od navedenih...

po meni yamaha pravi mozda najbolje bubnjeve od svih kompanija trenutno (sem jedne, pogodite koje :) ) i hardware im je inache jako dobar, ali pedale im nisu bash sjajne...

mislim, ja razumem taj trip da hoces da ti sve bude yamaha i ti fazoni, ali meni stvarno te pedale nisu bash neshto...

checkirao bi da sam na tvom mestu Iron Cobru i DW...

E jbg sad!:D Zivim u CG i malo je problem sa nabavkom Taminih stvari! :sad: Da krenem narucivat ili kupovat polovne stvari iz Srbije je vrlo rizicno,tako da nisam za varijantu Tama...s tim sto ne sumnjam u kvalitet Iron Cobre i ostalih!Meni je bitno da je pedala kvalitetna,a ne bi trebalo da kvalitet DFP-9310 bude problem (mada ja licno nisam siguran,zato i pitam vas koji ste bili u prilici da vidite ili korisitite istu)!

Kvalitet prije svega,pa sve drugo,jer ono sto odgovara jednom ne mora znacit da odgovara drugom liku........smorih :udri:

Prodajem Komplet Hitting By Sonor bubnjeva sa Gibraltar Duplom pedalom,paiste i mainel cinelama

bas bubanj 22

timpani 12,13,16

dobos 5 ,5

stalak za ride

stalak za hi-hat

stalak za crash

cena:650 e

Sile 064 302-81-44

Edited by Wild Child

ne i necu jos nista uzimati u skorije vreme... ja imam odlican bubanj ali ja to nisam znao dok nisam promenio plastike... lik mi je nastimao bubnjeve i sad su mama !!!!

ali boja je otrcana od jaja pa je meni izgleda zato bio sranje bubanj... mlado i tvrdoglavo :D

reko mi je da uzmem neke plastike evansove sa rupicama pa nemam pojma da li znate o cemu je rec posto ja ne znam.... ??? ali idem da trazim u svakom slucaju...

a saznao sam koji set ima a to je jamaha 9000 rekording kastm ako imate katolog jamahin videcete o cemu je rec ...

Edited by Loshme

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...