Jump to content

Mesto za bubnjare

seba.drum

Recommended Posts

@Slave - A sto ti se ne svidjaju?

pa, jbg, meni nisu bile dovoljno "stabilne" i previshe lagane, takodje, footborad se dosta pomerao levo-desno na mojoj direct drive (dodushe kupio sam je polovnu i vec razdrkanu)... ne znam bash ni kako to najbolje rechima da objasnim... subjektivno je to dosta... prosto te pedale nikada nisu radile bash onako kako ja zelim da mi radi pedala... opet kazem, yamaha pravi extra stvari i ne sumnjam nikada u njihov kvalitet u smislu bubnjeva i hardware-a, ali sa pedalama se nisu proslavili kod mene...

postoji ralog zashto najveci broj ljudi i dalje koristi pedale koje su josh uvek bazirane na jednom jako starom sistemu (camco) a to su DW i tama... iako i pearl pravi cool stvari...

po meni best buy trenutno je mozda iron cobra...

Pearl Export Series 12,13,16,22,14/5 dobosh sa 6 sarafa :cry: :cry:

neam donjeg obruca za indijaner ... tu je isto tuga ali nema

blokirao sam sve slike sa i208 photobuckta i ne mogu da postujem slikuDSC01973.jpg

Edited by Loshme

Bio sam u Podgorici sa namjerom da kupim DFP-9310,ali je palo ispaljenje.Lik mi je rekao da se te pedale,navodno,vise ne prozivode,vec da je izasla nova serija DFP-9315,kao sto je Grof rekao,i ona kosta 420E (kad mi je to rekao imao sam glavu prosut)...To je sto se tice moje kupovine duple pedale :sad:

Citao sam ovdje prije nekoliko o stimerima za bubanj,ali niste mnogo pisali o tome.

Spominjali ste Tamin ili Pearlov nisam siguran,pa ako mozete prokomentarisat o kvalitetu i pouzdanosti te,meni cudesne,spravice! :mhihi:

Poz ljudi!

:pivopije:

pa, jbg, meni nisu bile dovoljno "stabilne" i previshe lagane, takodje, footborad se dosta pomerao levo-desno na mojoj direct drive (dodushe kupio sam je polovnu i vec razdrkanu)... ne znam bash ni kako to najbolje rechima da objasnim... subjektivno je to dosta... prosto te pedale nikada nisu radile bash onako kako ja zelim da mi radi pedala... opet kazem, yamaha pravi extra stvari i ne sumnjam nikada u njihov kvalitet u smislu bubnjeva i hardware-a, ali sa pedalama se nisu proslavili kod mene...

postoji ralog zashto najveci broj ljudi i dalje koristi pedale koje su josh uvek bazirane na jednom jako starom sistemu (camco) a to su DW i tama... iako i pearl pravi cool stvari...

po meni best buy trenutno je mozda iron cobra...

Gledajuci forume "po svetu", imam utisak da se Pearl trenutno vise prodaje nego Tama. Mada jebes "najveci broj ljudi" ;)

Imao sam skoro priliku da ponovo probam Iron Cobru i bas je previse teska za moj ukus. Dzabe ti celik.

Citao sam ovdje prije nekoliko o stimerima za bubanj,ali niste mnogo pisali o tome.

Spominjali ste Tamin ili Pearlov nisam siguran,pa ako mozete prokomentarisat o kvalitetu i pouzdanosti te,meni cudesne,spravice!

To nisu stimeri u pravom smislu te reci. Sa nj9ma mozes da izjednacis zategnutost plastike, ali ne i da simujes.

Imao sam skoro priliku da ponovo probam Iron Cobru i bas je previse teska za moj ukus. Dzabe ti celik.

Pogotovo ako joj je footboard podesen previsoko i ako su batovi daleko. Jbg, ja sam navikao.

Bio sam u Podgorici sa namjerom da kupim DFP-9310,ali je palo ispaljenje.Lik mi je rekao da se te pedale,navodno,vise ne prozivode,vec da je izasla nova serija DFP-9315,kao sto je Grof rekao,i ona kosta 420E (kad mi je to rekao imao sam glavu prosut)...To je sto se tice moje kupovine duple pedale :sad:

Spominjali ste Tamin ili Pearlov nisam siguran,pa ako mozete prokomentarisat o kvalitetu i pouzdanosti te,meni cudesne,spravice! :mhihi:

Poz ljudi!

ko zna, mozda to i nije tako loshe... mislim, mozda ces kad skupish pare kupiti neshto bolje...

mozda je to kao znak odozgo ili odozdo ili shta vec... :) :) :)

Mada jebes "najveci broj ljudi" ;)

...naravno :)

ne znam, interesantno je to... vecina ljudi je u fazonu da ako postoji nek razlog shto im se cobre ne svidjaju - to je da su "previshe teshke"... meni je to trip, jer kad sam prvi put probao cobru, to sam vec sve procitao, tipa kao teshka je ovo-ono, i bio malkice skeptichan i kada sam je konachno probao nisam mogao da verujem... meni je to naj smooth pedala ikada... mada, naravno, svako ima svoj trip... :da:

u rumi kod nekog zlaje ma trazi na prodaja instrumenata ali ces se namuciti da nadjes ali skroz solidan bubanj

DSC01973.jpg

Znam taj bubanj. Svirao sam par svirki na njemu. Zato sam te i pitao. Lepo je sredio onu pukotinu na basu.

Pogotovo ako joj je footboard podesen previsoko i ako su batovi daleko. Jbg, ja sam navikao.

Ma jok, nije tvrda, bila je podesena vrlo mekano. Bas zato sam i osetio kako je teska, ima veliku masu koju treba pokrenuti.

ne znam, interesantno je to... vecina ljudi je u fazonu da ako postoji nek razlog shto im se cobre ne svidjaju - to je da su "previshe teshke"... meni je to trip, jer kad sam prvi put probao cobru, to sam vec sve procitao, tipa kao teshka je ovo-ono, i bio malkice skeptichan i kada sam je konachno probao nisam mogao da verujem... meni je to naj smooth pedala ikada... mada, naravno, svako ima svoj trip...

Pa, realno, jedini "problem" koji IC ima je ta tezina. Ne moze se naci druga zamerka, to je vrhunska pedala.

Ti sad imas IC? Secam se da si planirao da kupis Eliminatora.

Edited by Fiery

Ma ne frkaj se i mislio sam na boju. Otpao mu je ceo deo, ali na slici vidim da je sredio. Imas u Noti nekih obruceva. Mozda mozes videti nesto za taj indijaner.

Edit: hocu da kupim stolicu. Od Tame, Sonora, Yamahe i Stagga uzi izbor je pao na Sonor (DT470) i Stagg (DT220R). E sad tu je dilema. Stagg stolica je MNOGO bolja od Sonorove i da bilo sta drugo pise na njoj osim "Stagg", ne bih se dvoumio. Ne znam sta da radim.

Edited by Grof Drobikus

@Slave To Moonlight:odozgo ili odozdo isto mi je...ostadoh bez pedale!!! :mhihi:

Ne znam sto mi je za cinjet sad,glupo mi je davat za pedalu 420E! :confused: Prosto ne znam,DFP-9310,mi se masu svidjela,ali jebes je sad... :sad:

Grofe,ako zateze ravnomjerno plastiku,zar to ne znaci i da stimuje???

Ma ne frkaj se i mislio sam na boju. Otpao mu je ceo deo, ali na slici vidim da je sredio. Imas u Noti nekih obruceva. Mozda mozes videti nesto za taj indijaner.

Edit: hocu da kupim stolicu. Od Tame, Sonora, Yamahe i Stagga uzi izbor je pao na Sonor (DT470) i Stagg (DT220R). E sad tu je dilema. Stagg stolica je MNOGO bolja od Sonorove i da bilo sta drugo pise na njoj osim "Stagg", ne bih se dvoumio. Ne znam sta da radim.

Koje su cene? Ima li nekih konkretnih mesta gde moze da otkaze, kakav joj je mehanizam?

Koje su cene? Ima li nekih konkretnih mesta gde moze da otkaze, kakav joj je mehanizam?

Stagg 7350 din.

00062601.jpg

Sonor 7000 i neka sica (do 100 din)

tmp586dd.jpg

Stagg ima deblje i vece sedalo i razmak izmedju nozica je veci sto je cini stabilnijom. Malo se klimaju i jedna i druga, ali samo malo i to klimanje je kod Stagga manje. Uz Sonor jos dobijem kljuc za bubanj (tako bar pise na sajtu), ali mi to nije potrebno s obzirom da vec imam 3 komada. I jedna i druga se dizu i spustaju mehanizmom zavrtnja koji se zakljucava (tu se i klimaju). Stagg mi je bolji, ali se bojim da je od loseg materijala i da ce se rasklimati jos vise posle odredjenog vremena, a hocu ovog puta da kupim nesto sto ce mi trajati malo duze (citaj: necu vise nikada da kupujem drugu stolicu :bigblue: ). Ne znam kakvih ima u Lyri. Ovo sto sam video je u Novom Sadu (Sky, Mitros, Mix).

Jbg, Sonor je ipak Sonor. Ne verujem da bi dozvolili sebi da prave govno od proizvoda. Mislim, ime obavezuje na kvalitet. Znas i sam da kod Stagg-a kvalitet nije zagarantovan (sto ne znaci da ta Stagg stolica ne moze biti dobra). A u ostalom, posto ti je bubanj Sonor, izbor se namece samo od sebe. ;)

Nikad mi nece biti jasno zasto su te jebene bubnjarske stolice tako brutalno skupe!?

Sve to stoji, ali taj Sonor je srednja klasa, a Stagg visoka i veruj mi kad sam ih probao, Stagg me je prijatno iznenadio. Zaista ne znam sta da radim. A bubanj mi je krpljen od svega i svacega. Mogao bih tako uzeti i Tamu ili Perla. Tamu sam u stvari i hteo. Onu HT30, ali je nema kod nas u prodaji.

ne znam, u principu vecina stvari na kojima pishe stagg nisu bash preterano kvalitetne... shto opet ne treba uzimati kao pravilo...

ja sam licno slomio jednu stagg stolicu, koja je bila neka njihova najjeftinija, tako da shteta nije bash bila velika, ali ono shto hocu da kazem je da ne verujem ni da prave te "bolje" od drugacijeg materijala, vec samo mozda deblje i vishe slojeva... tako da, ako neshto vredi ja bash i ne bi uzimao njihovu stolicu...

mada opet, tu sonorovu nisam u zivotu video tako da ne bi mogao da tvrdim da je ona neshto bolja...

mislim da pearl pravi dobar hardware inache, i da moze sigurno da se nadje neshto dobro za neke - ne prevelike pare...

Nije bas pravilo da je Stagg nekvalitetan. Ima u Mitrosu odlicna Staggova rampa za koju nikad ne bi rekao da je Stagg za manje od 17000.

Od Pearla mi se svidjaju samo bolje serije, a one su preskupe.

Jel bio ko skoro u Lyri? Sta ima tamo od stolica?

Edited by Grof Drobikus

Lyra ima kojekakvih skupih stolica, nisam gledao srednje klase. Generalno, oni imaju sklonost ka visokim cenama, tako da ne bih gajio previse nade, ali vredi pogledati.

Inace, ovaj Stagg na slici mi je izgledom daleko od visoke klase.

Mislio sam na Staggovu visoku klasu. Stagg ima samo par skupljih stolica. Verovatno je tu negde gde i taj Sonor. Kad poredis te dve Stagg je bolji. Ali me zanima koja bi bila bolja nakon godinu dana koriscenja.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...