Fiery Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 (i kakva bre crna srednja klasa? mojne te sanjam... ) Srednja klasa nego sta, sheet metal jeftinoca Nesto najbolje sto je izaslo iz srednje klase, ali nevertheless. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chox Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Kad ste vec pokrenuli pricu o cinelama,htio bih vas pitat sta mislite o Istanbul?? Cuo sam da su oni slicna finta kao i Zildjian,ali pretpostavljam da je Zildjian kvalitetniji i ima veci izbor! Dakle,hocu crash od 17'' ali ne znam koji da uzmem od Istanbula i da li uposte da uzimam Istanbul! Poz ljudi!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Za razliku od Zildjiana, Istanbul je i dalje rucni rad Pricalo se i o njima na prethodnim stranama, nude prilicno dobar kvalitet po prilicno povoljnoj ceni, ali treba ipak da probas pre nego sto se odlucis da li i sta uzmes. Mislim da svakako vredi probati ako imas priliku. Sto bas 17"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chox Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Imam vec od 16'',s tim sto moram i stalak kupit za tu od 17''! Imacu priliku najvjerovatnije da ih probam,jer se otvorilo pretstavnistvo Yamahe u PG-u i oni nude samo Istanbul!Meni su smece oni sampleovi koji daju na officalnim siteovima,ono zvukovi cinela...kolko sam mogao da 'oslusnem' skoro ne daju ni priblizan zvuk kakav je datoj cineli!!! Ako si probao ista od Istanbula ili bilo ko drugi,pricajte kako vam se cine pojedini 'modeli?Jbg,nisu to male pare!!!hahahahaha!!! Hvala za informaciju,poz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
digrejzo Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 (edited) Ahhhhh chinele here comes: imam pravo smece, one "Tama StageStar" cinele koje dolaze uz bubanj i pravo su sranje, pukle su na X mesta ( x = 1000-10000 ) i planiram da kupim neki pristojan cymbal pack ali da je i cena pristojna za paket bih odvojio 250 jura (mozda nesto manje), pa sam mislio da je bolje da kupim neki crash i ride posebno nego paket, jer mi ne treba hi hat. Ovo mi deluje zanimljivo. Nikad nisam probao, niti chuo Meinl cinele, ali vidjam dobre bubnjare koji koriste meinl. I ovo je do jaja. e sad pitanja: Ako je neko imao dobra/losa iskustva sa meinl ili sabian b8 cinelama neka kaze sad il neka zauvek cuti ( ) blah al ja serem... Edited August 14, 2007 by portnoy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wendigo Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Ako si probao ista od Istanbula ili bilo ko drugi,pricajte kako vam se cine pojedini 'modeli?Jbg,nisu to male pare!!!hahahahaha!!! Hvala za informaciju,poz! Imam Istanbul crash (17'), Mehmet serija. Glasna je, ali ton traje dosta kratko i suv je (dry). Mislim da nije bas za rock i metal, vise je za jazz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 (edited) Imam vec od 16'',s tim sto moram i stalak kupit za tu od 17''! Imacu priliku najvjerovatnije da ih probam,jer se otvorilo pretstavnistvo Yamahe u PG-u i oni nude samo Istanbul!Meni su smece oni sampleovi koji daju na officalnim siteovima,ono zvukovi cinela...kolko sam mogao da 'oslusnem' skoro ne daju ni priblizan zvuk kakav je datoj cineli!!! Ako si probao ista od Istanbula ili bilo ko drugi,pricajte kako vam se cine pojedini 'modeli?Jbg,nisu to male pare!!!hahahahaha!!! Hvala za informaciju,poz! Uzmi 18", sta ce ti 17" Secam se da su mi se neki semplovi nekih Istanbul modela (onih sa naizmenicnim prugama oksidisanog i obradjivanog metala) prilicno dopali, s tim sto je zvuk bio prilicno diskretan i nenapadan, tako da ne znam kako bi se uklopile u glasniju muziku. Opet, ako imas priliku, idi i isprobaj sam, tako ces najbolje proceniti. Ovo je sajt na kom sam nasao te semplove: http://www.cymbalsonly.com/ Ako je neko imao dobra/losa iskustva sa meinl ili sabian b8 cinelama neka kaze sad il neka zauvek cuti Sabian B8 Pro su prilicno dobre cinele, ali ti preporucujem da prvo vidis i isprobas Paiste PST5. Za mene su to najbolje "budget" cinele. Edited August 14, 2007 by Fiery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 (edited) Imam Istanbul crash (17'), Mehmet serija. Glasna je, ali ton traje dosta kratko i suv je (dry). Mislim da nije bas za rock i metal, vise je za jazz. Agop i Mehmet su dva odvojena proizvodjaca, odvojene fabrike. Edited August 14, 2007 by Fiery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chox Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 hhahahaha!!! Uf treba se na ovaj site snac!!! Valjda cu nac neki model koji je super,onako explosion sa srednjim trajanjem tona,ne znam kako da objasnim,jebem li ga!! Znas koji mi je crash jedan od boljih koje sam slusao,od Chad Smitha (njegov je 17'',ima i signature od 17,5'' slicni su)nesto onako bi mi odgovaralo! Nego jbg,Sabian je Sabian,Istanbul je Istanbul..... Pokusacu nesto otkrit slicno medju Istanbulovim cinelama!Potraga pocinje!!! hahahahahaha! Fiery i ostali ,ako znate o kakvoj cineli pricam,prijavljujte ako 'istu' nadjete medju Istanbulovim!! Poz ljudi!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wendigo Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Agop i Mehmet su dva odvojena proizvodjaca, odvojene fabrike. U pravu si. Vidis, to nisam znao do sada. Ali u pocetku su zajedno radili, posle su se razisli (ima istorijat na njihovom sajtu). Sinoc Reinert svirao na Yamaha-Oak Custom bubnju. Ne znam da li sam u zivotu video manji komplet, ali dobro je zvucao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tihi Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Naravno da je dobro zvucao , kako kazu ono : '' U rukama Mandusica Vuka svaka puska bice ubojita '' , da ga stavis na najlosiji komplet bubnjeva opet ce zvucati dobro ! SEAN REINERT !!! Malo kenjam al' tako je ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 da ga stavis na najlosiji komplet bubnjeva opet ce zvucati dobro ! SEAN REINERT Sa ovim se uopšte ne slažem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cutak Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 (edited) stavio sam plastiku za dobosh !!! to je genera dry a kad udarish rim shot ma ne mogu to da objasnim ali tako je ujednacen zvuk a nastimo sam ga dojaja !!! slazem se sa tihim ali to vazi za sve jako dobre muzicare Edited August 15, 2007 by Loshme Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 (edited) Ima u Noti da se uzme obruc od 16". Taman za tvoj indijaner. 1400 dinara. Evo pozivam ja sve te jako dobre bubnjare da sviraju na mom Amatiju, bas da vidim kako ce zvucati. Slazem se da boj bije srce u junaka, ali isto tako bez alata nema zanata. Edited August 15, 2007 by Grof Drobikus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chox Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 ma ljudi treba bre da vas boli qrac za druge!!!da je to Amati,Yamaha,Tama,Pearl...nije uopste bitno... da lupas po kantama treba da te boli qrac,najvaznije je da covjek uziva!!! svirajte i uzivajte!!! mozda ovo nema veze sa pricom,ali bitno je nesto reci!!hahahhaah!!!! poz ljudi!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bans Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 To za amati je istna naci ne moze da se svira,evo prodam ti ja mog perla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Nemam para. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Zar nemas vec Sonora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Imam. Sonor mi je kuci, a Amati kod gitariste i na njemu imam probe. Ubija me. Sve se raspada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 (Mnogo) bolje nego nista Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chox Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Stani!!!!Fiery ti nemas bubanj!!!!Pa jebem li ga sto cinis to?!!!Kupi neki qrac!!! Ali kao sto rekoh,udri po kantama i osjecaj se 'zdravo!!! Sad dosta zajebancije!! Sta namjeravas da uzmes!!?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Ne nameravam nista da kupim, nemam gde da ih drzim. Imam ovo: Sada izgledaju malo drugacije, ali osnova je to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chox Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 A pa fino mogu ti priznat,vidio sam na prethodnim stranicama ovu sliku,bio sam zadivljen!! Ako je ovo tvoj licni rad...svaka cast,imas gotovo sve i boli te qrac!!!Fina ti je dupla,to je neki Pearl!!? Kad sam te pitao sta namjeravas uzet,mislio sam sta bio volio da imas od bubnja,ali naravno realno gledano...Nisam mislio na Master klase... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiery Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Nisam ja pravio, kupio sam od jednog lika koji ih pravi. Nije ni blizu pravom bubnju, ali u nedostatku istog... Nisam uopste razmisljao o tome, posto realno nema sanse da ih kupujem. Kada se promene prilike, razmisljacu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sisus Posted August 15, 2007 Report Share Posted August 15, 2007 Na tim spravama ti je u sustini najgori bas bubanj. Ruke i nekako mozes da prilagodis pravom bubnju, ali je bas problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts