Jump to content

Recommended Posts

Posted

sto se tice kompleta izbor je izmedju Tame Perla i DW-a mozhda PDP.

grofe jes ti mislio na dixon dobosh jer ako jesi ima dva u mom selu i oba su sa 8 sarafa i prilicno su dobri mogu ti reci :)

posto nemam iskustva u kupovinama i tome pa vas pitam da li je moguce probati duplu u prodavnici ako hotju da je kupim ??? ili cinelu ???

Posted (edited)

@ Atila - Promenio si nick?

Pa, cuo sam razne price i video slike. Prvo polomljene DW pedale. Onda sam cuo od Derek Roddyja (radi covek u prodavnici opreme) da su skoro sa svakim drugim bubnjem imali problema. Jedan lik narucio bas bubanj i kad je dosao po njega, izvadio ga iz kutije stavio ruku na njega, a ono mu farba ostala na ruci. Kaze da jedino sa Sonorom nikad nisu imali nikakvih problema i da je Sonor jedina fabrika koja ama bas sve pravi u svom postrojenju.

@ Lord Vader - Ne slazem se sa tobom. Ono sto je nekad bila karakteristika visoke klase, sad imaju srednje klase. Npr, pre desetak godina all maple bubanj je mogao da bude samo bubanj visoke klase. Pogledaj sad Pearl Export. Bubanj srednje klase, sav od javora.

sto se tice kompleta izbor je izmedju Tame Perla i DW-a mozhda PDP.grofe jes ti mislio na dixon dobosh jer ako jesi ima dva u mom selu i oba su sa 8 sarafa i prilicno su dobri mogu ti reci :)posto nemam iskustva u kupovinama i tome pa vas pitam da li je moguce probati duplu u prodavnici ako hotju da je kupim ??? ili cinelu ???
Mislio sam na Dixon pedale. Ne bih ti preporucio PDP, pogotovo ne onu sto nema oprugu. Meni kad ne bi dali da je probam, nonsalantno bih izasao iz radnje, bez ikakve sanse da se tamo ponovo vratim. Edited by Grof Drobikus
Guest RISE LORD VADER's guz
Posted

da, ali masovna proizvodnja ko zna gde na planeti je uticala na finoću izrade

Posted (edited)
ma otju novu pedalu zato shto kod polovne pedale mozhe da fali nesto a ja sam "iskusan" do jaja da to primetim... DW 7000 po meni do jaja :D neki komentari ako ste probali pedalu :)

za mene doobosh je mama... a i kazu svi prvo duplu kupi...

+ dobos netju da uzimam ispod 300 jura

Jesam se nesto malo igrao jednom DW 7000, ali ne dovoljno da bih mogao da procenim kakva je. Koliko kosta? Pearl P-1002 je prilicno skupa, za te pare mozda je bolje da strpiti se i skupiti koliko fali za Pearl Eliminator ili Iron Cobru. Pearl P-122 je, kao sto je poznato, po meni najbolje sto moze da se uzme u tom cenovnom rangu. Pedala radi isto kao Pearlove vise klase, cena je niza zato sto ima single lanac i nema sve opcije koje postoje na jednom Eliminatoru. Mislim da je bolja nego Iron Cobra Junior, da ne spominjem Remo i slicne pedale.

Isprobavanje ne bi trebalo da je problem, bar u vecini prodavnica gde sam bio je moglo sve da se isproba.

Znam samo da kosta oko 18000.

Ja mislim da je ispod 200 evra.

Edited by Fiery
Posted

@ Drobikus

Nisam detaljno upoznat sa DW proizvodima, i verujem da se desavaju ta sranja koja si naveo, ali kad god sam cuo taj bubanj zvucao je fenomenalno.

Da, promenio sam nick, ali ne u Atilu. ;)

@ Loshme

Ako ti slucajno ne dozvole u nekoj muzickoj radnji da probas bilo sta od ponudjenih proizvoda, slobodno ih oteraj u kurac. Ja sam vec imao losa iskustva sto se toga tice, iako bi trebalo da bude najnormalnija stvar da probas instrument pre nego sto ga kupis.

Posted

Pa zar ti nije ime Atila?

A koji bubanj top klase ne zvuci fenomenalno? Ja verujem da ne bih znao da se odlucim sta da kupim.

Posted

Isprobavanje ne bi trebalo da je problem, bar u vecini prodavnica gde sam bio je moglo sve da se isproba.

Jedino je malo zajebano ako narucujes cinele koje procenjujes na osnovu kataloga kao ja svojevremeno u Sky Musicu, ali i oni su bili korektni po tom pitanju jer je postojala mogucnost da ako mi se slucajno ne svidi to sto mi je stiglo, da uzmem neku drugu cinelu u tom rangu ili bar toj euro protivrednosti. No, to se nikad nije desilo, tako da nisam imao problema. A inace, uvek sam do besvesti sve probavao u radnjama, i kad sam imao pare da nesto kupim i kad nisam. Evo npr, sad sam kupio nove koze, palice i sprejeve za cinele u Ritam centru, i naravno seo sam za onaj izlozeni PDP ( kako lik kaze, to su DW bubnjevi koji se sklapaju u Mexicu ) i nista, seo sam za njega i tukao kao da sam sam u krugu od 100 km. On se nije ljutio, a ja sam se potrudio da ipak budem korektan i da ne treskam ni previse ni predugo, vec tek toliko da osetim i bubanj i cinele i onu DW 5000 koja mi ipak manje lezi od Iron Cobre Power Glide. Bubanj je skroz korektno zvucao i fino je nastiman, ali sve to opet zavisi i od prostorije u kojoj sviras, tako da ne znam kako bi se ponasao u nekim drugim uslovima, a posebno ne znam kako bi se cuo da sam svirao sa bendom. Ista prica vazi i za cinele.

Twin Iron Cobra je cini mi se 360 EUR, kad sam ja kupovao moju single (tada 200 eur), bila je 420 eur. Yamahine pedale mi se nikako ne svidjaju. Po onome sto sam ja cuo i isprobao, TAMA Iron Cobra i Pearlove pedale u istoj klasi su zakon, mada postoje ljudi koji cene i DW 5000, ali meni se ne svidja ni osecaj ni dizajn te pedale, a mislim da je ovde vec neko postovao slike sa polomljenim gazistima na single i twin DW 5000. Nisam cuo da se to desavalo sa Cobrama...

Posted

cobra ti je oko 400, ima u lyra style, ali ima tamo još nekih tama pedala, u suštini odlična pedala, samo proveri šarafe pre nego što kupiš, drobikusu i meni zapale falične na kardanu

Posted (edited)
Ja bih pre uzeo neki Sonor ili Tamu. Cuo sam jako losih prica o DW-u.
brate, ne znam... kad se radi o tim varijantama "cuo sam da su bubnjevi od 5 soma evra sranje..." mislim, to nema nikakvog smisla... zar ne mislish da dw jako ozbiljna firma i da ne bi dozvolili sebi da prodaju nekome neki set koji koshta npr toliko a da on rukom skida boju sa njega... :) mislim, to se ne deshava... priche su priche... a i roddy moze da kenja koliko hoce o tome da je sonor keva (a i ja se slazem sa njim, sonor jeste keva...), ali on je brate njihov endorser, i to prilichno high profile endorser u poslednje vreme, tako da nije uopshe cudno shto od svih bubnjeva koje je prodavao godinama bash soror jedini ima kontrolu kvaliteta... :) mislim i ta pricha je shuplja... sve velike kompanije, a pogotovo kad se radi o skupim serijama imaju kontrolu kvaliteta... i oni imaju svoje ime i reputaciju da cuvaju i sigurno ne bi jedna tama ili dw ili ko god sebi dozvolio takve ekcese...
Kaze da jedino sa Sonorom nikad nisu imali nikakvih problema i da je Sonor jedina fabrika koja ama bas sve pravi u svom postrojenju.
Ceo sonor force (sve force serije 500-3000) se radi u kini... i to u istoj fabrici u kojoj mapex ima proizvodnju...:da:

i da, bila je neka pricha oko pedala... od tih jeftinijih ta iron cobra junior uopshte nije losha... ko kaze da je sranje nikada je nije svirao u zivotu... i ne sumnjam da je za te pare taj pearl ok...

Edited by Slave To Moonlight
Posted

Kad je Roddy davao taj intervju nije bio endorser Sonora. Sonor mu je oduvek bio omiljeni bubanj i razumem da mozda malo preteruje kad je Sonor u pitanju, ali ne razumem zasto bi toliko blatio DW. I nije on jedini.

Otkud znas da ta fabrika u Kini nije Sonorova? Ta informacija je takodje od Roddyja i hteo je da kaze da oni ne narucuju, lupam, srafove od neke kompanije koja prafi srafove, nego ih prave sami. U tome je poenta.

Ja sam imao problema sa Taminom IC pedalom, a i Rise Lord Vader`s Guz.

A sto se tece ekscesa firme DW, jel treba opet da postujem slike?

Nikoga ja ovde ne pljujem niti velicam, ja imam svoje preferencije, koje sam stekao na osnovu nekih stvari, samo pokusavam da budem realan i da iznesem neke realne argumente za svoje tvrdnje. :pivopije:

Posted

ja sam rekao da je problem u tome šta se šalje na tržište jugoistočne evrope i zapitao se da li je baš na svim tržištima isti kvalitet.

što se tiče šarafa, eno u lyra style yamahe sa plastičnim šarafima iz kine - to se nekad nije tako radilo, još ovde dobiješ i rezervne, zamisli to!!!

Posted

Sigurno da na nase trziste salju najgoru robu, samo neke kompanije imaju problema i na zapadu.

Kakvi plasticni sarafi?

Posted

plastični na obručima

Guest Pearl_Target
Posted

:confused: Alo ljudovi... može li tko opisati štaje i kako radio kada je počeo svirati(kako je naučio svirati)

Postoji li neki priručnik gdje su lekcije=? :surprised:

Posted

kao prvo necu da uzimam pedalu sa 1 lancem nego 2 :) ako vec kupujem necu da kupim drcu neku...

a to za lomljenje pedala imam i ja slike ali sumnjam da ce meni puci jer ja nisam divljak i ne sviram takvu muziku ....

a pogledacu da li je moguce da se naruci pedala u mix-u a kad sam kod mix-a kakve su gibraltar pedale

???

Posted
:confused: Alo ljudovi... može li tko opisati štaje i kako radio kada je počeo svirati(kako je naučio svirati)

Postoji li neki priručnik gdje su lekcije=? :surprised:

www.freedrumlessons.com

kao prvo necu da uzimam pedalu sa 1 lancem nego 2 :) ako vec kupujem necu da kupim drcu neku...

a to za lomljenje pedala imam i ja slike ali sumnjam da ce meni puci jer ja nisam divljak i ne sviram takvu muziku ....

a pogledacu da li je moguce da se naruci pedala u mix-u a kad sam kod mix-a kakve su gibraltar pedale

???

Ne znam da li ces naci dobru pedalu sa duplim lancem do 300 evra.

Kakvu muziku sviras?

U Mixu drze Tamu i Gibraltar, mada nisam video ni jednu Gibraltar pedalu tamo (u NS-u). Uglavnom ljudi kazu da su kvalitetne.

Posted

pa jbg ja sviram ... nesto tipa Dream theater-a i u skoro svakoj dobroj pesmi ima duple i onda se skenjam zato shto ja nemam jednu :(

znam da drze tamu i gibraltar ali ima jedna pedala ali kako se zove nemam pojma znam samo da je kopija ajron kobre i koshta 100 eura i probao sam je i odlichna je ... pa cu ih pitati da li je moguce da se naruchi pedala

Posted (edited)
i da, bila je neka pricha oko pedala... od tih jeftinijih ta iron cobra junior uopshte nije losha... ko kaze da je sranje nikada je nije svirao u zivotu... i ne sumnjam da je za te pare taj pearl ok...
Svirao, nije mi se dopala. Imaju ljudi razlicit ukus, sta ces ;)

kao prvo necu da uzimam pedalu sa 1 lancem nego 2 :) ako vec kupujem necu da kupim drcu neku...a to za lomljenje pedala imam i ja slike ali sumnjam da ce meni puci jer ja nisam divljak i ne sviram takvu muziku ....a pogledacu da li je moguce da se naruci pedala u mix-u a kad sam kod mix-a kakve su gibraltar pedale ???
Ako ne brines za pedalboard da li ce da se slomi, ne treba ni za lanac da brines ;) Uostalom, Camco, jedna od najboljih pedala ikada, nema dupli lanac. Gene Hoglan, ako ti je poznato to ime, svira svoje Camco vec skoro dvadeset godina.

U svakom slucaju, ako hoces kvalitet, najbolje skupljaj pare za nesto sto je "top of the line".

Gibraltar Intruder bi trebalo da je dosta dobra pedala, ali ne znam koliko kosta.

Ne znam da li ces naci dobru pedalu sa duplim lancem do 300 evra.
DW 7000 je oko 250 koliko znam. Koliko je dobra, to ne bih znao. Nasi ljudi koji je sviraju je hvale, stranci koji su probali bolje je pljuju, svako ima svoju pricu. Sem te price o lomljenju, ne bi trebalo da postoje druge zamerke po pitanju kvaliteta izrade, tako da se sve svodi na osecaj.

ja sam je platio 18225 dinara

Lyra Style Music

pedala je :rockdevil:

Ne pratis temu Fiery ;)
Nisam vid'o da je vec spominjato.

Lyra Style su poznati lopovi :) Zna li se koliko je u Music Trade-u?

Edited by Fiery
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...