cutak Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 ali ja necu sviratu duplu ko divljak i ne sviram tu muziku ali treba proveriti sve
Fiery Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Koju muziku? Moze i za Dream Theater da se skace po pedali, nije to dzez
the lad Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Gibraltar Intruder bi trebalo da je dosta dobra pedala, ali ne znam koliko kosta. Video sam jednu ta'ku na halooglasi.co.yu za nekih 180e, ako se dobro secjam. :]
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 jebote, u onom mitrosu, svaki put kad pitaš cenu - ono druga cena
Fiery Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Na dve identicne cinele - isti proizvodjac, ista serija, isti model, ista velicina - su imali zalepljene dve razlicite cene kada sam bio poslednji put To su njihovi tripovi sa popustima.
chika Vlada Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Samo pričate o duplim pedalama, a kladim se da pola od vas ne bi moglo da svira neki najobičniji ritam duže od 30 sec., a da ne ispadne iz ritma. Ali važno da svi pržite duple. Da nije toliko tužno bilo bi smešno
Slave To Moonlight Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Otkud znas da ta fabrika u Kini nije Sonorova? Ta informacija je takodje od Roddyja i hteo je da kaze da oni ne narucuju, lupam, srafove od neke kompanije koja prafi srafove, nego ih prave sami. U tome je poenta. Ja sam imao problema sa Taminom IC pedalom, a i Rise Lord Vader`s Guz. A sto se tece ekscesa firme DW, jel treba opet da postujem slike? Znam, citao sam o tome, a, uostalom, to nije kao neka velika tajna, mislim, i sam sonor je u fazonu - znate nashe force serija je made in China, ali kao shto rekoh rede ih u mapexovoj farbici u kojoj se rade sve mapex serije (ukljucujuci i saturn i orion) a nisam nikada cuo nikoga da se zali na bilo shta njihovo, tako da to uopshte nisam pomenuo u nekom pogrdnom kontekstu nego je to samo cinjenica... nisu svi sonori made in germany... kakvih ste imali problema sa cobrama? za dw, video sam i ja naravno gomilu slika slomljenih footboarda i sl,i sve te priche o tome kako njihove pedale mozda nisu toliko izdrzljive stoje, ali nisam nikada cuo da se iko zalio na njihov hardware (stalke i sl) sem da je mnogo tezak za nositi unaokolo... cinjenica je da je godinama DW bila hedina firma koja je pravila toliko masivan hardware i MNOGO ljudi ga je koristilo... (zato shto je praktichno neunishtiv)... takodje sami bubnjevi... ja sam ih cuo samo par u zivotu (i probao jedan) i, brate, to zvuchi stvarno zajebano... mislim, moze to tebi da se svidja ili ne, ali ne mozesh osporavati kvalitet, pogotovo u kontekstu odredjenih vrsta muzike... ja sam rekao da je problem u tome šta se šalje na tržište jugoistočne evrope i zapitao se da li je baš na svim tržištima isti kvalitet. nazalost nije, i ovo je stvarno realan problem po pitanju koga mi mozemo da uradimo ama bash nishta... :ne: Svirao, nije mi se dopala. Imaju ljudi razlicit ukus, sta ces totalno kapiram da se mozda tebi nije dopala, ali da li manjka u kvalitetu izrade za pearlom? (meni se cini da ne) Samo pričate o duplim pedalama, a kladim se da pola od vas ne bi moglo da svira neki najobičniji ritam duže od 30 sec., a da ne ispadne iz ritma. Ali važno da svi pržite duple. Da nije toliko tužno bilo bi smešno da brate, stvarno, koji je tvoj problem? shto si tako negative... ? (inache, ja vishe ni ne sviram duplu pedalu... )
Sisus Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 nisu svi sonori made in germany... Naravno da nisu. Prvi moj je made in China, samo to i dalje ne znaci da ta fabrika u Kini nije Sonorova fabrika. Na kraju krajeva nije ni bitno. kakvih ste imali problema sa cobrama? Kardan. Onaj koji sam dobio uz pedalu morao sam da reklamiram, zato sto su se srafovi na zglobovima "izlizali". Sva sreca pa su mi priznali reklamaciju. Mada, mozda sam i ja malo preterao sa zatezanjem istog. Guz je imao istih problema. za dw, video sam i ja naravno gomilu slika slomljenih footboarda i sl,i sve te priche o tome kako njihove pedale mozda nisu toliko izdrzljive stoje, ali nisam nikada cuo da se iko zalio na njihov hardware (stalke i sl) sem da je mnogo tezak za nositi unaokolo... cinjenica je da je godinama DW bila hedina firma koja je pravila toliko masivan hardware i MNOGO ljudi ga je koristilo... (zato shto je praktichno neunishtiv)... takodje sami bubnjevi... ja sam ih cuo samo par u zivotu (i probao jedan) i, brate, to zvuchi stvarno zajebano... mislim, moze to tebi da se svidja ili ne, ali ne mozesh osporavati kvalitet, pogotovo u kontekstu odredjenih vrsta muzike... Ja nisam osporavao kvalitet zvuka i sam sam rekao da koju god visoku klasu uzmes bilo kog proizvodjaca neces se zajebati, samo DW izgleda ima malo problema sa kvalitetom izrade. Puno ljudi se na njih zali. (inache, ja vishe ni ne sviram duplu pedalu... ) E, tu je tvoja greska
cutak Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 ja sam cak mislio jedno vreme da je dupla nepotrebna ali kad sam pocho dt da slusham skonto sam da mi treba ko leba jesti pa sviram muziku kao faith no more, dt,pearl jam,i josh mnogo bendova ali nemere da se setim ali mi treba dupla danas zvao mix u ns ni niko nece da se javi :no:
Fiery Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 totalno kapiram da se mozda tebi nije dopala, ali da li manjka u kvalitetu izrade za pearlom? (meni se cini da ne) I meni se cini da ne
Slave To Moonlight Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 Guz je imao istih problema. kako ovo dobro zvuchi... :)
Dave GROHL Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 ja sam cak mislio jedno vreme da je dupla nepotrebna ali kad sam pocho dt da slusham skonto sam da mi treba ko leba jesti pa sviram muziku kao faith no more, dt,pearl jam,i josh mnogo bendova ali nemere da se setim ali mi treba dupla danas zvao mix u ns ni niko nece da se javi :no: Faith No More - nema duple pedale Pearl Jam - nema duple pedale ni kod jednog bubnjara koji je svirao josh mnogo bendova - nema duple pedale ...
digrejzo Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 to je razlog da chovek ne kupi duplu? glupa ti logika
Sisus Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 Ljudi, ja uopste ne vidim poentu rasprave "dupla ili ne". Sve zavisi sta sviras. Nekom ne treba, nekom treba, jednostavno stvar izbora.
Dave GROHL Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 to je razlog da chovek ne kupi duplu? glupa ti logika U glupom pravcu idu tvoje misli. Covek je nabrojao bendove u kojima nema duple. On ce da kupi pedalu ako mu treba, ako ima kesha i interesovanja. Ja je nemam, ali cu da se potrudim da je do kraja godine kupim. Nemam nista protiv duple, posebno ako se koristi na pravi nacin i bez mrljanja!
Sisus Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 Kao sto vec rekoh, ako ti treba imaces je, ako ti ne treba, neces (mada ima onih kojima ne treba, a imaju je, ali to je druga prica). I glupo je prozivati nekoga, tipa "ti ovo ne znas da odsviras, a ja znam".
xesnoteleks Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 Na prodaju pedala i stalak za hi-hat PDP by DW...Sve je novo i neotpakovano...Tek kupljeno u ritam centru.....Dajem dosta jeftinije,a novo je.....Pedala je u klasi Tama hp200,mini cobra... 064/492 4340 Milos
cutak Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 (edited) slusham i sviram neshto tog tipa... nisam se dobro izrazio moja greska poenta je u tome da mi treba dupla !!! Edited August 23, 2007 by Loshme
chika Vlada Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 Stvar je u tome da ako želiš da sviraš duplu ili neparne ritmove ili Dream Theater(koji svi skidate) ili šta već, moraš prvo da naučiš da držiš palicu pravilno, pa zatim da udaraš bubanj pravilno, pa zatim da sviraš osnovne ritmove veoma, veoma dugo, pa tek onda da razmišljaš o duploj ili da li da sviraš ovu ili onu činelu, a ne klinac počeo juče da svira i pita koju duplu da kupi, to je smešno. Svaki put mislim da ću ovde da pročitam nešto pametno, kad ono samo pričate o duplim pedalama. Ne mislim ništa loše, a oni kojima smetaju moji komentari znam i zašto im smetaju..2 fuckin bad!!!!!!!!!
Sisus Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 Nit slusam DT, nit ih skidam. Jednostavno ih ne volim. Evo, meni je smetao tvoj komentar. Iz prostog razloga sto je glupo govoriti ljudima "ti ovo ne znas, a ja znam". Otkud ti znas sta bilo ko od nas zna ili ne zna? A cak i da znas, glupo je. Bolje je dati nekom savet kako da nauci, ako vec ne zna, nego se proseravati.
chika Vlada Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 Ja nijednom nisam rekao "ja znam"! NIJEDNOM! (ono što sam rekao da mi se nikada nije desilo da mi pukne činela je činjenica i ne smatram da je to uobičajena pojava, osim ako ne sviraš čekićem )Ja, kao i svi vi, imam još puno da ga gulim da bih rekao "ja znam", ali zato neću nikad reći nekome ko je juče počeo da svira, kako najlakše da nauči da prži duplu, već kako da nauči osnovne stvari. Kapiraš?
Guest jelenica Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 (edited) zdravo! ja sam ovde nova... imam jedno pitanjce na koja se nadam da cu dobiti odg... zelim da sviram bubnjeve vec duze vreme i kako bih od neceg pocela, upisala sam muzicku skolu u kojoj sad sviram dobos... samo jednom sam sela za bubnjeve i naravno jako mi se dopalo, ali problem je sto nemam ni prostor za bubnjeve, a ni para trenutno... posto ima jos nekoliko godina do zavrsetka muzicke skole, volela bih da ranije stignem do bubnjeva... da li znate mozda za privatnu skolu (ili nesto tako) u kojoj bih odmah pocela sa sviranjem bubnjeva...? Edited August 23, 2007 by jelenica
Sisus Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 Ali si rekao "mogu da se kladim da pola vas ne zna...", sto je na neki nacin trebalo da znaci da ti znas. Ako me neko pita za savet u vezi duple, ja cu mu dati savet u vezi duple, sta ja ima kome da solim pamet za nesto za sta me nije pitao i na kraju krajeva, na osnovu cega ja mogu da znam da je taj neko juce poceo da svira? I na osnovu cega ti to znas? Niko ovde nikome nije rekao da mora ili treba da svira duplu. Ljudi tako hoce i to je njihov izbor. Protiv toga nista ne mozes. A sto se cinela tice kupi Paiste Brass 101 od 14", sviraj neku agresivniju muziku (glasniju) pa mi reci koliko ce ti dugo trajati.
cutak Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 samo da ti kazhem : meni je jedan bubnjar rekao da pre svega kupim duplu i da pochnem sa sviranjem duple i skidanja DT-a !! a kao drugo ja nisam mislio na duplu a tek pomislio da je kupim dok mi on nije rekao !! a to da li cu drzati palicu pravilno ili svirati duplu ili ako ne znam da odrzhim dvojku 30 sekundi nije tvoj problem...
Recommended Posts