chika Vlada Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 Odustajem....vidimo se u drugom životu.
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 što bi iko počinjao da svira skidajući dt? nije to hirurgija, pa da moraš svaki jebeni potez da izvedeš po knjizi muzika je stvar koja ima milion rešenja do istog cilja, pa ako neko hoće i da piči neki grind ritam uz pesmu dreama, neka piči, kakvo skidanje i učenje prelaza napamet? ok je da onaj kome se nešto dopadne, da to i nauči da odsvira - neki detalj, ceo takt, celu pesmu, ako baš želi, ali nije portnoy izmislio to, on kombinuje milion stvari koje je već čuo i propustio kroz svoj 'kreativni filter', već decenijama se to razvija i nema kraja, zato i jeste zanimljivo uostalom kako neko da oseti pesmu, ako je svira napamet k'o robot???
Sisus Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 (edited) E, svaka ti dala (i na vreme dobila ) za ovo. Edited August 23, 2007 by Grof Drobikus
cutak Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 ja sam onaj kome se dopada to pa volim da skinem i tako pokupim mnogo dobrih caka... a za skidanje si potpuno u pravu ali meni tako nije zanimljivo ALI MENI !!! za sve ovo drugo si u pravu pa slusas je nekako
Fiery Posted August 24, 2007 Report Posted August 24, 2007 zdravo! ja sam ovde nova... imam jedno pitanjce na koja se nadam da cu dobiti odg... zelim da sviram bubnjeve vec duze vreme i kako bih od neceg pocela, upisala sam muzicku skolu u kojoj sad sviram dobos... samo jednom sam sela za bubnjeve i naravno jako mi se dopalo, ali problem je sto nemam ni prostor za bubnjeve, a ni para trenutno... posto ima jos nekoliko godina do zavrsetka muzicke skole, volela bih da ranije stignem do bubnjeva... da li znate mozda za privatnu skolu (ili nesto tako) u kojoj bih odmah pocela sa sviranjem bubnjeva...? Ima vise bubnjara po Beogradu koji drze casove, ali licno ne znam ni jedan broj. Mislim, mada nisam siguran, da Dave GROHL sa ovog foruma drzi casove. U svakom slucaju, mozes da se raspitas u muzickoj, sigurno mogu da te dovedu u kontakt s nekim. A mozes i sama da pocnes da ucis, ne trebaju ti za to bubnjevi u kuci.
bans Posted August 25, 2007 Report Posted August 25, 2007 Odustajem....vidimo se u drugom životu. Nemoj da odustajes potpuno si u pravu slazem se sa tobom, to je trebao odavno neko da napise mislim svi nesto filozofiraju a niko ne zeli da krene pravim putem zasto jbg ne znam
Sisus Posted August 25, 2007 Report Posted August 25, 2007 (edited) Jeste vas dvojica na pravom putu? Ako jeste, lepo. Sta vas boli patka ako mi ostali nismo? Stvarno mi niste jasni. Otkud vi znate koliko dugo ko svira? Sta, nemate duple, pa vas smara razgovor o njima? Ja sta ne znam, ne znam i to je moj problem, a ne vas. Edited August 25, 2007 by Grof Drobikus
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 25, 2007 Report Posted August 25, 2007 ljudi jel neko svirao nešto od angre, ono je babaroga, koji ritam na nothing to say sa holy land-a!!!
Evil Surgeon Posted August 25, 2007 Report Posted August 25, 2007 Koliko para dajes za taj dobos, ako nije tajna. Hteo sam i ja da pravim, ali mi treba samo drvo. Imam civije i jedan obruc. I sta podrazumevas pod tim zajebancijama? Hvala Drobikuse, evo nesto me nije bilo ovih dana. Tek sad sam video tvoj post. Dobos ce da me izadje oko 500 jura jer mi tip radi po sredini jedan obruc od mahagonija ili tako neke zajebancij ekoja ce biti rezbarena sa nekim motivima i slicno. Mnogo velika i skupa zajebancija. E jesi nekad razmisljao da nabavis opremu i da napravis prvi domaci brend bubnjeva. Meni je to padalo na pamet ali posto uskoro idem preko da malo sljakam nista od toga (bar za sada, za posle videcemo). Ako budes pravio svoj dobos sam (kao sto sam i ja planirao) dobro sve prouci. Stave ili segment, koje vrste drveta idu sa kojim lepkom, koji lepak kako rezonira, koji lepak i kako reaguje na vlagu i temperaturu. Bruka ziva kako je zajebano sve to spijiti. Zato i kosta toliko. Ovaj tip mi rece da ce da koristi 6 razlicitih vrsta lepaka (bem li ga zasto). POZZ
Hudini Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 ti jbg sviraj u Liturgiji do kraja zivota Koliko ja znam, Drobikus ne svira u Liturgiji vec dobrih godinu dana, a verovatno sam upucen buduci da coveka znam od kad smo piskili u pesku. Inace, tesko da ti je on ogranicen na jedan pravac...
bans Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 Koliko ja znam, Drobikus ne svira u Liturgiji vec dobrih godinu dana, a verovatno sam upucen buduci da coveka znam od kad smo piskili u pesku. Inace, tesko da ti je on ogranicen na jedan pravac...izvinjenje,ali brate sta god mu kazes on se ljuti :muzicar:Davide pusti coveka u pravu je i pozdravi ga
Hudini Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 sta god mu kazes on se ljuti Jebiga, takav je. Sremac.
Sisus Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 Pa samo hocemo da ti damo savet sam si rekao da je ovo mesto za savete,znas da bar pokusas da naucis ali ok ako neces ti jbg sviraj u Liturgiji do kraja zivota,nista lose nisam mislio samo mislim da ne treba biti ogranicen jednim pravcem,sve treba slusati i iz svakog pravca izvuci nesto pametno a siguran sam to od vas ovde malo ljudi radi u protivnom se ne bih pronalazili u nasim komentarima I sa o DW pedalama nemoj da raspravljate jer nema potrebe znate ono MERCEDES deset mesta praznih pa svi ostali Koliko ja znam, Drobikus ne svira u Liturgiji vec dobrih godinu dana, a verovatno sam upucen buduci da coveka znam od kad smo piskili u pesku. Inace, tesko da ti je on ogranicen na jedan pravac...Eto Hudini ti je sve rekao. Nisam se ljutio, shvatam ja vasu poentu, samo moze to da se kaze i na lepsi nacin.E, da i uvek sam vise voleo BMW.Hvala Drobikuse,evo nesto me nije bilo ovih dana. Tek sad sam video tvoj post.Dobos ce da me izadje oko 500 jura jer mi tip radi po sredini jedan obruc od mahagonija ili tako neke zajebancij ekoja ce biti rezbarena sa nekim motivima i slicno. Mnogo velika i skupa zajebancija. E jesi nekad razmisljao da nabavis opremu i da napravis prvi domaci brend bubnjeva. Meni je to padalo na pamet ali posto uskoro idem preko da malo sljakam nista od toga (bar za sada, za posle videcemo).Ako budes pravio svoj dobos sam (kao sto sam i ja planirao) dobro sve prouci. Stave ili segment, koje vrste drveta idu sa kojim lepkom, koji lepak kako rezonira, koji lepak i kako reaguje na vlagu i temperaturu. Bruka ziva kako je zajebano sve to spijiti. Zato i kosta toliko. Ovaj tip mi rece da ce da koristi 6 razlicitih vrsta lepaka (bem li ga zasto).POZZJa sam mislio da uradim nesto iz jednog dela po mogucstvu od breze. Finansije me jebu, pa ne mogu nista toliko skupo. Mislio sam cak i da se igram malo sa rupama, da dobijem nesto glasniji dobos. Hteo sam da urdim velicini 14" x 4". Videcu. Mozda i odnesem ovaj moj kod auto limara da ga ispravi, ako uopste moze.A ne znam koliko ti je finansijski opravdan izlet u proizvodnju bubnjeva.
cutak Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 da li ste razmishljali o pravljenju bakarnog dobosa ??? inace posto sam juce slavio rodj i drugar mi je kupio plasticne bubnjeve sa cinelom za 250 dinara pukla cinela danas a bas su hepi bunjevi od kartona
Slave To Moonlight Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 da li ste razmishljali o pravljenju bakarnog dobosa ??? bakar je ODLICHAN materijal... ja sam neshto razmishljao... u principu yamaha pravi roy haynes signature od bakra (koji mi se mnogo svidja), a oduvek sam gotivio kako rade wood hoops, i neshto tripujem da bi ta kombinacija bila prezajebana... roy haynes 14x5 bakar sa drvenim obrucima... samo kad bi imao, tipa, soma evra da ulozim u ovaj eksperiment bio bi jako srecan...
cutak Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 (edited) ja sam imao istu ideju ali samo pitam se da li od rim-shota ostaju tragovi na drvenom obrucu ???? i koliko novaca su ti wood hoops ??? nesto mi zuji u dobosu i sad sam skino obe plastike sve proverio i nigde nema lufta i opet vratim nastimam dobos i opet udarim tom i opet zuji :angry2: ali to mi se desava samo kad udarim samo tom prvi a ovaj drugi nista ... da li imate ideju sta je problem ???? Edited August 26, 2007 by Loshme
Sisus Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 Federi. Dobos i prelaz su ti nastimovani na istu frekvenciju i udarac prelaza pobudjuje dobos.
cutak Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 (edited) omg kako to da sredim??? kakvi federi ?? izvini ako nisam skontao posto nisam poznavalac takvih stvari lol sta su to free-floating dobosi ??? Edited August 26, 2007 by Loshme
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 ljudi. hteo bih da kupim stalak za doboš i stolicu, dajte neki savet
Evil Surgeon Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 Eto Hudini ti je sve rekao. Nisam se ljutio, shvatam ja vasu poentu, samo moze to da se kaze i na lepsi nacin.E, da i uvek sam vise voleo BMW.Ja sam mislio da uradim nesto iz jednog dela po mogucstvu od breze. Finansije me jebu, pa ne mogu nista toliko skupo. Mislio sam cak i da se igram malo sa rupama, da dobijem nesto glasniji dobos. Hteo sam da urdim velicini 14" x 4". Videcu. Mozda i odnesem ovaj moj kod auto limara da ga ispravi, ako uopste moze.A ne znam koliko ti je finansijski opravdan izlet u proizvodnju bubnjeva. Drobikuse, ako planiras da ga iradis iz jednog dela "moje saucesce". To ti je tek jebada do ludila. Fora je u tom sto nemozesda odseces jedan "panj" otprilike 14" pa da od njega napravis jer ce godovi drveta da ti idu vertikalno i posle jedno 6-7 meseci kad se drvo dobro rasuci pocece da se lista i da otpada (pitao sam). Moras da nadjes takvo panjce da ti godovi na gotovom dobosu budu horizontalno ako me razumes, znam da je malo bezveze objasnjeno al to ti je sto ti je. Ja cu videti da mi lik mozda uradi jos jedan dobos bez zajebancija (preteranih) pa da probam da ga utapim na ebay-u. Ali vreme je ogranicavajuci faktor. Pitanje za mase. Sta mislite o ROLAND V drum TD-20K. Idem preko pa ce mi trebati nesto za vezbu. Navodno je j..ac keve. Jel ima neko iskustva?
Slave To Moonlight Posted August 27, 2007 Report Posted August 27, 2007 Pitanje za mase. Sta mislite o ROLAND V drum TD-20K. Idem preko pa ce mi trebati nesto za vezbu. Navodno je j..ac keve. Jel ima neko iskustva? as good as it gets... ne moze bolje...
Dave GROHL Posted August 27, 2007 Report Posted August 27, 2007 Drobikuse, ako planiras da ga iradis iz jednog dela "moje saucesce". To ti je tek jebada do ludila. Fora je u tom sto nemozesda odseces jedan "panj" otprilike 14" pa da od njega napravis jer ce godovi drveta da ti idu vertikalno i posle jedno 6-7 meseci kad se drvo dobro rasuci pocece da se lista i da otpada (pitao sam). Moras da nadjes takvo panjce da ti godovi na gotovom dobosu budu horizontalno ako me razumes, znam da je malo bezveze objasnjeno al to ti je sto ti je. Ja cu videti da mi lik mozda uradi jos jedan dobos bez zajebancija (preteranih) pa da probam da ga utapim na ebay-u. Ali vreme je ogranicavajuci faktor. Svaka cast, ali moram priznati da ja nisam fan te home made productions. OK, mozda vas interesuje i uzbudjuje da pravite sami dobos, stalke, cinele, rampe, stolice, mozda je to nacin na koji mozete iskazati svoju kreativnost. Nemam nista protiv toga, ako je vama cool i meni je, ali moja filozofija se zasniva na tome da skupim pare na sve moguce nacine, da izaberem ono sto mislim da mi odgovara i da kupim. Ne verujem da sam ja ili bilo ko drugi u stanju da napravi nesto bolje od fabrike u kojoj rade na hiljade ljudi decenijama unazad i u istrazivackim centrima i u proizvodnim pogonima - masine i radnici koji su citav zivot specijalizovali samo za te potrebe. Mislim da bi se vise namucio i iznervirao i potrosio dane i dane i milijarde neurona, a pitanje je sta bi dobio na kraju kao finalni proizvod. Ova prica mi je karakteristicnija za gitariste i bassiste koji prave svoja pojacala, pedale, kutije po shemama koje skinu sa neta... No, iz mog iskustva, ta home made roba nikad nije ni prineti fabricki uradjenim proizvodima, ni po zvuku, ni po opsegu mogucnosti, ni po trajnosti i na kraju krajeva ni dizajnerski. No, ne zelim nikoga da sputavam, samo napred!
Sisus Posted August 27, 2007 Report Posted August 27, 2007 omg kako to da sredim??? kakvi federi ?? izvini ako nisam skontao posto nisam poznavalac takvih stvari lol sta su to free-floating dobosi ??? Federi ili snar (sner), kako li ih vec ko zove. Oni ti zuje. Mozes i da pokusas da stavic parce papira ispod njih (naravno ne celom duzinom). A za free floating dobose pogledaj na Pearlovom sajtu, mrzi me da ti objasnjavam. ljudi. hteo bih da kupim stalak za doboš i stolicu, dajte neki savet To si mogao i licno da pitas, a ne preko foruma. Sva zavisi od toga koliko hoces para da potrosis. Sto se stalka tice, mislim da je ovaj neprejeban. Pearl S2000. Mislim da je u Noti bio oko 11000-12000 din. Mada, stalak za dobos i nije toliko vazan hardver pa mozes uzeti i jeftiniji. Sto se stolice tice, vec sam ti rekao. Bilo sta iz top klase i neces se pokajati.
Sisus Posted August 27, 2007 Report Posted August 27, 2007 Drobikuse, ako planiras da ga iradis iz jednog dela "moje saucesce". To ti je tek jebada do ludila. Fora je u tom sto nemozesda odseces jedan "panj" otprilike 14" pa da od njega napravis jer ce godovi drveta da ti idu vertikalno i posle jedno 6-7 meseci kad se drvo dobro rasuci pocece da se lista i da otpada (pitao sam). Moras da nadjes takvo panjce da ti godovi na gotovom dobosu budu horizontalno ako me razumes, znam da je malo bezveze objasnjeno al to ti je sto ti je. Ja cu videti da mi lik mozda uradi jos jedan dobos bez zajebancija (preteranih) pa da probam da ga utapim na ebay-u. Ali vreme je ogranicavajuci faktor. Pitanje za mase. Sta mislite o ROLAND V drum TD-20K. Idem preko pa ce mi trebati nesto za vezbu. Navodno je j..ac keve. Jel ima neko iskustva? Vidis, to nisam znao. Onda kod auto limara. Inace, proslo leto sam napravio sebi elektronac. Samo se raspao. Trebao sam malo cvrsce da ga sklepam. Svaka cast, ali moram priznati da ja nisam fan te home made productions. OK, mozda vas interesuje i uzbudjuje da pravite sami dobos, stalke, cinele, rampe, stolice, mozda je to nacin na koji mozete iskazati svoju kreativnost. Nemam nista protiv toga, ako je vama cool i meni je, ali moja filozofija se zasniva na tome da skupim pare na sve moguce nacine, da izaberem ono sto mislim da mi odgovara i da kupim. Ne verujem da sam ja ili bilo ko drugi u stanju da napravi nesto bolje od fabrike u kojoj rade na hiljade ljudi decenijama unazad i u istrazivackim centrima i u proizvodnim pogonima - masine i radnici koji su citav zivot specijalizovali samo za te potrebe. Mislim da bi se vise namucio i iznervirao i potrosio dane i dane i milijarde neurona, a pitanje je sta bi dobio na kraju kao finalni proizvod. Ova prica mi je karakteristicnija za gitariste i bassiste koji prave svoja pojacala, pedale, kutije po shemama koje skinu sa neta... No, iz mog iskustva, ta home made roba nikad nije ni prineti fabricki uradjenim proizvodima, ni po zvuku, ni po opsegu mogucnosti, ni po trajnosti i na kraju krajeva ni dizajnerski. No, ne zelim nikoga da sputavam, samo napred! Ma ni ne mislim da je home made bolje, ali sam razbio jedan dobos i ne vuce mi se dobos stalno sa sobom na probe, a nemam kesa da kupim nov. Mada sto se nekog jednostavnijeg hardvera tice, home made varijante mogu biti isto funkcionalne kao i fabricke s tim sto su mnogo jeftinije.
cutak Posted August 27, 2007 Report Posted August 27, 2007 (edited) ni ja ne mislim da cu ja napraviti dobos ili bilo sta bolje od ljudi koji su se specijalizovali za to... grofe: zuji meni i snar(sner) kak osh ali ima jos nesto sto zuji mada sada sam malo dotegao plastiku za dobos i jako se malo cuje ali mi se pokvario zvuk toma Roy Haynes ima novi dobos jer ja u katalogu imam samo sa steel hoops ili kako vec... ??? 'fala Edited August 27, 2007 by Loshme
Recommended Posts