CAPSLOCK Posted August 27, 2007 Report Posted August 27, 2007 stavi maramicu (jednoslojno) izmedju snara i membrane. a za dobosh moz da uzmesh eksterni denfer, ili maramica technique
cutak Posted August 28, 2007 Report Posted August 28, 2007 eksterni denfer je onaj muffler ??? ako jeste cim budem isao u notu uzimam. kolko to kosta ???
Sisus Posted August 28, 2007 Report Posted August 28, 2007 Eksterni denfer ti je onaj prsten koji mozes i sam da napravis od stare opne.
Wendigo Posted August 28, 2007 Report Posted August 28, 2007 Eksterni denfer ti je onaj prsten koji mozes i sam da napravis od stare opne. Ili od rendgenskog snimka... (samo sto nece bas lepo izgledati)
cutak Posted August 28, 2007 Report Posted August 28, 2007 pa kako da napravim... sutra idem u ns valjda pa cu ako budem isao u notu uzecu eliminator stalak za hi-hat
Guest IN THE NAME OF GUUUZ Posted August 28, 2007 Report Posted August 28, 2007 neko je spominjao neke cifre za dw 5002 - 400€ je u ritam centru dw 9000 - 600€ ja sam našao paklenu stolicu za 150€ - dw,sa naslonom i stalak za doboš za 80, samo mislim da će kupovina da sačeka
Wendigo Posted August 28, 2007 Report Posted August 28, 2007 mislis da isecem staru kozu ??? Pa to. Ako imas staru kozu (moze i puknuta, sjebana) 14" (ili vecu), iseces prsten sirine 1,5 - 2 cm i to ti je to. Ako je dvoslojna koza, odvoji slojeve, dovoljan ti je samo jedan sloj (a i ne moras).
Sisus Posted August 28, 2007 Report Posted August 28, 2007 Moj je bogami sirok (mislim na denfer) i 5 cm. Samo meni na dobosu nista ne valja.
Wendigo Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 Sto ne valja? Ja imam fabricki (yamaha) na dobosu, sirine 1,8 cm, i odlican je.
Sisus Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 Ne valja ni jedna plastika, dobos je zardjao i nevaljaju federi.
xesnoteleks Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 Na prodaju pedala i stalak za hi-hat PDP by DW...Sve je novo i neotpakovano...Tek kupljeno u ritam centru.....Dajem dosta jeftinije,a novo je.....Pedala je u klasi Tama hp200,mini cobra... 064/492 4340 Milos
Fiery Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 bakar je ODLICHAN materijal... ja sam neshto razmishljao... u principu yamaha pravi roy haynes signature od bakra (koji mi se mnogo svidja), a oduvek sam gotivio kako rade wood hoops, i neshto tripujem da bi ta kombinacija bila prezajebana... roy haynes 14x5 bakar sa drvenim obrucima... samo kad bi imao, tipa, soma evra da ulozim u ovaj eksperiment bio bi jako srecan... A bakarni dobos sa bakarnim ili bronzanim obrucima? Pa kad puknes rimshot, a rezonancija probije do poda...
Dave GROHL Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 Nije li bakar suvise krt materijal??!?!?!
xesnoteleks Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 Da, moj bubnjar je 1000000000000000000% u pravu. Sto vise citam ovaj topic to vise uvidjam to.
Evil Surgeon Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 Svaka cast, ali moram priznati da ja nisam fan te home made productions. OK, mozda vas interesuje i uzbudjuje da pravite sami dobos, stalke, cinele, rampe, stolice, mozda je to nacin na koji mozete iskazati svoju kreativnost. Nemam nista protiv toga, ako je vama cool i meni je, ali moja filozofija se zasniva na tome da skupim pare na sve moguce nacine, da izaberem ono sto mislim da mi odgovara i da kupim. Ne verujem da sam ja ili bilo ko drugi u stanju da napravi nesto bolje od fabrike u kojoj rade na hiljade ljudi decenijama unazad i u istrazivackim centrima i u proizvodnim pogonima - masine i radnici koji su citav zivot specijalizovali samo za te potrebe. Mislim da bi se vise namucio i iznervirao i potrosio dane i dane i milijarde neurona, a pitanje je sta bi dobio na kraju kao finalni proizvod. Ova prica mi je karakteristicnija za gitariste i bassiste koji prave svoja pojacala, pedale, kutije po shemama koje skinu sa neta... No, iz mog iskustva, ta home made roba nikad nije ni prineti fabricki uradjenim proizvodima, ni po zvuku, ni po opsegu mogucnosti, ni po trajnosti i na kraju krajeva ni dizajnerski. No, ne zelim nikoga da sputavam, samo napred! Totalno se slazem sa tobom kad je u pitanju hardver i plywood shell konstrukcija u pitanju. Imaju specijalno razvijene lepkove koji se stezu na istu konzistentnost drveta i ostala s..nja. Ali su u pitanju uniform, segment i stave konstrukcije ne. Naime ove tri vrste konstrukcije rezonantnih kutija bilo dobosa bilo tomtomova ili basa se i dalje rade na jednostavnim masinama kao sto je strug, znaci nema specijalizovanih masincina i presa itd. I sto je najbolje i dalje koriste tutkalo kao vezivno sredstvo (kao zbog nekog prenosa vibracija izmedju tih drvenih blokova i neke interferencije ili slicno. sve u svemu nisam ga razumeo ni 2%, ali... tutkalo). POZZ
Dave GROHL Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 Bakar je prilicno elastican. Ne! Bakar nije ni krt ni elastican, vec je plastican, mekan, rastegljiv i koristi se kao dodatak legurama. Sta mislite na sta bi cinele zvucale i koja bi im trajnost bila da nema kalaja?!??! A ja koliko znam, prave se drveni i celicni dobosi, sa celicnim ili drvenim obrucima, ne verujem da vec neko ne bi napravio dobos od bakra da je to opravdano u smislu trajnosti i kvaliteta zvuka. Kazu da je npr onaj Larsov TAMA signature model dobosa toliko tezak, da se jedva dize sa stalka... mada zvuci ko kanta na St Anger. nevermind...
Sisus Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 My bad. Hteo sam da kazem da nije krt. U pravu si, plastican je. A da nema bakarnih dobosa, tu si se malo zajebao.
cutak Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 ne mere da secem staru kozu jer treba da stavim na neki krsh bubanj ali ako se to ne desi onda cu da secem ko lud za drveni dobos ima dosta... preferencija lol kao sto je evil rekao treba lepak poseban ...... da li je neko bio u liri i da li tamo uopste drze pearl a ako drze da li je neko video elimanotr stalak za kontru
Sisus Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 Imas u Noti (Music Trade). http://www.music-trade.co.yu
cutak Posted August 29, 2007 Report Posted August 29, 2007 ma znam nego je zbog cene... zvao danas i rekli 19600 kosta ima.... sutra cu liru da zaovem
cutak Posted August 30, 2007 Report Posted August 30, 2007 sutra idem u ns pa cu da probam stalak i nadam se da cu ga kupiti !!!
Tihi Posted August 31, 2007 Report Posted August 31, 2007 Ljudi pomagajte, nasao sam duplu pedalu Gibraltar 9611 i prodavac mi rece da je ona u klasi Iron Cobra, to valjda znaci da je kvalitetna, da li je neko imao iskustva sa njom ili zna nesto vise o njoj, da li da je uzimam ili ne !?
Recommended Posts