Bejbe Kompajler Posted February 16, 2010 Report Posted February 16, 2010 Vanjo, srećice, to mi govoriš više godina. Nekako sam oguglala Quote
Jovan Cvijic Posted February 18, 2010 Report Posted February 18, 2010 No, dok ovo pišem, preslušavam Spasenje verovatno po 20.put! Zaista izuzeztno sočinjenije! Kao neko ko više-manje slabije prati domaću prog metal scenu (a više stranu), i ne čudi me što nisam ranije čuo za ANIMU. Bogca mu, mogu reći da su sačinili ploču koje se ne bi postideo i po koji major strani prog bend. Na prvom mestu me raduje činjenica što momčad i devojče iza imena Anima nisu upali u česti zamku bezobraznog i besomučnog copy-pastovanja postojećih muzičkih šablona, do kojeg ponekad dolazi i nesvesno, verujem. Naprotiv, muziku Anime ne bih okarakterisao kao još jednu blatantnu kopiju ovoga ili onoga (a svi znamo koji bendovi slove za očeve i majke u svetlu prog rocka-metala), već bih istakao da su dobro naučili svoje slušalačko-muzičke lekcije i stvorili jedno muzičko delo koje je, uglavnom, proizvod njihove vizije a ne tuđe. Nadam se da sam bio bar malkice jasan Takođe, posebice bi se zahvalio i poklonio prelepim višeglasjima u pojedinim refrenima (uz pratnju ženskog vokala, dakako) i gitarskim deonicama koje su odrađene pošteno, bez preterivanja i/ili nekontrolisanog rasipanja sviralačkog "znanja". Uglavnom, stiče se utisak da se radi o konceptualnom albumu, koji, bar za mene, uspeva na svim nivoima, počevši od odličnih tekstova, pa sve do prelepih melodičnih delova koji staju rame uz rame uz velikane prog scene. Namerno izbegavam bilo kakvu referencu, mislim da pažljivom slušalačkom uhu neće promaći ti delovi. Takođe, za svaku pohvalu su tekstovi na materinjskeme jeziku, koji čuči ovakvoj mjuzi samo tako. Sve u svemu, za prvenac, ovo je odlično. Strog kakav jesam, daću Spasenju "samo" 4+. Pogodak u metu. Nastavite u istom, ako ne i boljem stilu! Cheerz! Quote
Vanja [Anima] Posted February 20, 2010 Author Report Posted February 20, 2010 @Jovan Jovane, mislim da si dotakao sustinu... Hvala ti! Quote
Jovan Cvijic Posted February 21, 2010 Report Posted February 21, 2010 Ma nema na čemu - slušalačka dužnost mi je oduvek bila da dam pravednu presudu - ni po babu ni po stričevima, što bi se reklo Quote
Saša Grbić Posted March 3, 2010 Report Posted March 3, 2010 Pozdrav momcima iz Anime. Mislim da je Jovan Cvijić rekao ono što je trebalo reći. Prava je šteta što ovo nije niko htjeo da izda. Ukoliko budete radili neki samizdat, računajte jedan disk za mene. Valjda će se ukazati nekada prilika da dođete i u Banjaluku svirati. Eh, da... Ubacio sam album i u bazu muzike mog radija. Od petka će se već pjesme vrtjeti na radiju. Nisam sinoć uspjeo skinuti album na vrijeme pa sam prije kreirao listu nego što se album skinuo. Pozdrav i samo tako nastavite. Quote
Vanja [Anima] Posted June 17, 2010 Author Report Posted June 17, 2010 Anima - Spasenje CD u prodaji! Full booklet (10 strana), cena 300 dinara + pp. Javiti se na: [email protected] ili na 062/1595-875, Vanja Quote
TheMashica Posted August 6, 2010 Report Posted August 6, 2010 Mnogo dobar album ljudi odlicni ste... Hoce li uskoro neka svirka u Beogradu? Pozdrav samo tako nastavite i nemojte da odustajete Quote
Chicken Little 420 Posted February 10, 2011 Report Posted February 10, 2011 http://www.serbian-metal.org/index.php/debi-album-anime-na-smp-music-etiketi.html Quote
Remedy Lane Posted February 19, 2011 Report Posted February 19, 2011 http://www.serbian-metal.org/index.php/smp003-anima-spasenje.html 2 Quote
Prisoner of Dreams Posted February 26, 2011 Report Posted February 26, 2011 Одличан вам је албум, све најбоље 1 Quote
Chicken Little 420 Posted September 23, 2019 Report Posted September 23, 2019 https://www.serbian-metal.org/vesti/24166/poslusajte-povratnicki-singl-benda-anima/ Quote
Recommended Posts