Jump to content

Watain

Grobodan

Recommended Posts

Album je kvalitetan, previše razvučen i previše naporan za slušanje u komadu. Ima fantastičnih rifova, sjajnih melodija, sve je na mestu, ali ovo je ipak samo jedna dugačka verzija STTD 2 i preko osmice nema šanse da navuče.

Poređenja radi, novi 1349 je za klasu bolji.

Ovako nekako bih i ja srocio na prvu loptu, al treba jos da se slusa.

Jebem li ga, al me zivcira ono kuckanje u pozadini, ko pera detlic.

Nit odusevljen, nit razocaran. Slusam Lawless darkness citav dan, i nikako da ukapiram sto je Watain htio ovim albumom. Atmosfera mi uopste nije na nivou, predug je i lose koncipiran.. sa druge strane, dobro je odsviran, ima odlicnih rifova..

Ovo od mene ima 3/3+, i tesko da ocjena moze navise. Iskuliracu dan-dva, pa cu opet obrnut. Demonoir je definitivno za klasu bolji po pitanju atmosfere i koncepcije albuma, uopste nema momenata kad me smori ko lawless.

Mislim da je fora u tome što su baš hteli da snime klasičan album za večnost i utrpali su sve što su mogli - instrumental, epsku pesmu, brzo, sporo... baš kao što je Eric pominjao u onom Talvijevom intervjuu, da misli da su snimali album koji će se pamtiti godinama. Samo zaboravlja da Slayer, Metallica, Bathory i Priest to nisu planirali već spontano odradili. Eto šta se dešava kada se forsira umetnost.

'naci, tvrdim - da je lawless darkness snimio neki pravovjerni bm bend iz Francuske, Gojko bi mu mjesto 8 dao 6. Pod uslovom da ga preslusa do kraja.

'naci, tvrdim.

I Grob bi ga mozda recenzirao i dao mu 9ku (kad je vec dao zadnjem Enthroned-u, koji je taman jednako zanimljiv ko i Watain-ovo zadnje cedo). Jos jedna ovakav genericni album, i Watain ima da postane novi Dimmu Borgir.

sad posle nekog vremena slushanja mogu da kazem da je album suv prosek... znachi 5-6 na skali od 10...

reciklaza ranijih radova...pokushali su da urade neshto po formuli sworn to the dark, al na ovom albumu nema ni tako dobrih rifova i aranzmana, niti atmosfere kao na swornu...