КЈО Posted June 2, 2008 Report Posted June 2, 2008 Nightwish сам волео док је Тарја била певачица. Велики сам фан овог бенда...штета. Quote
Baki Posted June 8, 2008 Report Posted June 8, 2008 Jel'zna neko koliko dugo ce svirati na EXITu? Quote
Baki Posted June 9, 2008 Report Posted June 9, 2008 U pa dobro, nije lose, ja sam mislio da ce sat vremena plafon. Quote
under_the_sky_soo_blue Posted June 15, 2008 Report Posted June 15, 2008 Je l' gledao neko taj kao poslednji koncert na cd izdanju? Verovatno ce da sviraju sve pesme sa novog i da dodaju 2-4 stare pesme tipa Wishmaster,Dark Chest of Wonders i Wish i had an Angel Quote
:matija Posted June 15, 2008 Report Posted June 15, 2008 ja imam 4 bootlega sa nove turneje i sviraju uglavnom nove tipa Bye bye beautiful, Amaranth, the islander, the poet and the pendulum, the cadence of her last breath, sahara, 7 days to the wolves i stare: Dark Chest of Wonders, ever dream, Nemo, wishmater, wish i had an angel.. tj. evo nekih setlista 01 Intro 02 Bye Bye Beautiful 03 Cadence of her Last Breath 04 Dark Chest of Wonders 05 Ever Dream 06 The Siren 07 Amaranth 08 The Islander 09 The Poet and the Pendulum 10 Sahara 11 Slaying the Dreamer 12 Nemo 13 Encore Break 14 7 Days to the Wolves 15 Wishmaster 16 I wish I had an Angel 17 Outro 01 intro 02 bye bye beautiful 03 dark chest of wonders 04 whoever brings night 05 the siren 06 amaranth 07 the islander 08 poet+pendulum 09 mother+father 10 dead to the world 11 last of the wilds 12 sahara 13 nemo 14 crowd 15 7 days to the wolves 16 wishmaster 17 wish i had angel 18 outro 01 – Intro 02 – Bye Bye Beautiful 03 – Cadence Of Her Last Breath 04 – Dark Chest Of Wonders 05 – Ever Dream 06 – Amaranth 07 – The Islander 08 – The Poet And The Pendulum 09 – She Is My Sin 10 – Sahara 11 – Higher Than Hope 12 – Nemo 13 – 7 Days To The Wolves 14 – Wishmaster 15 – Wish I Had An Angel setliste su manje vise iste Quote
PlanetHell Posted June 19, 2008 Author Report Posted June 19, 2008 bre govno od spota MTV ih je iskvario REALNO Realno, ti lupas gluposti. Nightwish je miljama daleko od MTVja. To mozda u mejnstrim delu pustaju mozda skandinavski kanali MTVja. Sta mislite, hoce li cika Tijanic da prenosi Nightwish? Verujem da Nuclear Blast nece praviti problem? Quote
bokabokaboka Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 10 dead to the world Ovo jos nisam cula u Anetinom izvodjenju... Mislim da su sa Tarjom izveli ovu pesmu 1 ili 2 puta.... Quote
:matija Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 to ti je bootleg "Nightwish - Carling Academy - Glasgow, Scotland 31.03.2008" aktuelan je trenutno, moze da se nadje i u flac formatu! probaj ovde da nadjes: http://www.guitars101.com/forums/f90/ Quote
:matija Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 nista, nista evo nasao sam temu, tu su linkovi: http://www.guitars101.com/forums/f90/night...08-a-72822.html Quote
Angelystor Posted June 20, 2008 Report Posted June 20, 2008 ^Taj forum je otac za bootlege Inache..ja izgleda necu gledati Najtvish :( Quote
Zazidar Posted June 20, 2008 Report Posted June 20, 2008 ostajem pri mishljenju da su umestu Tarje trebali da uzmu neki growl i sa njim obrade sve prethodne pesme :) Quote
Dushan S Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 Moram da podelim šok od neki dan. Valjda je ovo logična tema za to iako nikad nisam post-ovao ovde. Nikad nisam voleo kvazi-opersko pevanje u heavy muzici, a Tarja mi je bila i fizički odbojna kao pojava tako da mi ni Nightwish nikad nisu prirasli za srce. Kažem ovo da bih objasnio da ne gledam na njih kao fan ili ljubitelj njihove muzike, nego onako, kao ljubitelj muzike uopšteno. Tako da sam u neku ruku mislio da je moguće pozitivan korak za njih što se tiče eventualnih mogućnosti da se unovče to što su uzeli pevačicu koja peva više u rok fazonu. Kao, Evanescence uzeli pare, ajd sad će i oni u ameriku da pokažu šta znaju. Kad sam video ona dva spota sa novog albuma, malo me zbunilo što iako je pevačici stajling urađen ok, ona ima scenske pokrete narodne pevačice iz 80-ih (znači ono, pred turbo period) sa tim čudnim igranjem i pokretima rukama. Ono polusagnuto igranje tako što se dupe mrda levo desno. Al ajd dobro. I malo je izgledala kao tetka, al opet računam, nije žena u cvetu mladosti. I onda svrati prijatelj koji je u fazonu i donese tuce nekih koncerata pa između ostalog i Nightwish, neki live sa poslednje turneje, ne znam da li je to neki TV snimak ili šta, zvuk nije najsjajniji ali nebitno. Ono što je bitno je da od kad sam imao 15 godina nisam imao priliku da gledam u ekran i da mene bude sramota iako nemam veze sa onim što se odigrava na istom. Počinje cert, ludilo, METAL kad ono tetka se pojavljuje u nekoj haljini, koja izgleda kao da se do pred sam koncert šetala kraj mora kod obližnje plaže i skupljala školjke, zaboravila na koncert pa nije stigla da se presvuče. Svi iz benda ljuti metalci, napucani i stilizovani, vitlaju kosama, a ona igra kao da je nemački turista u diskoteci na slovenačkom primorju 1984 godine. Neki nakit van konteksta, u stvari sve van konteksta. Raja besni metalčići koje se lože a ona izgleda kao da im je profesorka u srednjoj školi. Nestvarno. Neki inventivni koraci, šenja po bini. Ne razumem. Premotam malo kao desiće se nešto. Izaći će odjednom posle instrumentalnog dela u nekim čizmama na štiklu korsetu, haljini šta već. Daj makar šta. Da preti, maše prstom, stavi nogu na monitor i besnog izraza lica naredi raji da urla refren sa njima. Ništa, sve isto do kraja koncerta i ona koja peva ne nekoj svojoj pesmi evrovizije, i oni koji su i dalje ljuti metalci kao da se ništa specijalno ne dešava što bi im remetilo uživljenost u svirku. I kao gledam to i kontam, "Oni su imali audiciju i od ne znam koliko pevača koji su se javili su izabrali NJU?". Quote
Mita Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 I kao gledam to i kontam, "Oni su imali audiciju i od ne znam koliko pevača koji su se javili su izabrali NJU?". ja sam cuo da je bio gangbang Quote
Bata Trokrilni Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 Moram da podelim šok od neki dan. Valjda je ovo logična tema za to iako nikad nisam post-ovao ovde. Nikad nisam voleo kvazi-opersko pevanje u heavy muzici, a Tarja mi je bila i fizički odbojna kao pojava tako da mi ni Nightwish nikad nisu prirasli za srce. Kažem ovo da bih objasnio da ne gledam na njih kao fan ili ljubitelj njihove muzike, nego onako, kao ljubitelj muzike uopšteno. Tako da sam u neku ruku mislio da je moguće pozitivan korak za njih što se tiče eventualnih mogućnosti da se unovče to što su uzeli pevačicu koja peva više u rok fazonu. Kao, Evanescence uzeli pare, ajd sad će i oni u ameriku da pokažu šta znaju. Kad sam video ona dva spota sa novog albuma, malo me zbunilo što iako je pevačici stajling urađen ok, ona ima scenske pokrete narodne pevačice iz 80-ih (znači ono, pred turbo period) sa tim čudnim igranjem i pokretima rukama. Ono polusagnuto igranje tako što se dupe mrda levo desno. Al ajd dobro. I malo je izgledala kao tetka, al opet računam, nije žena u cvetu mladosti. I onda svrati prijatelj koji je u fazonu i donese tuce nekih koncerata pa između ostalog i Nightwish, neki live sa poslednje turneje, ne znam da li je to neki TV snimak ili šta, zvuk nije najsjajniji ali nebitno. Ono što je bitno je da od kad sam imao 15 godina nisam imao priliku da gledam u ekran i da mene bude sramota iako nemam veze sa onim što se odigrava na istom. Počinje cert, ludilo, METAL kad ono tetka se pojavljuje u nekoj haljini, koja izgleda kao da se do pred sam koncert šetala kraj mora kod obližnje plaže i skupljala školjke, zaboravila na koncert pa nije stigla da se presvuče. Svi iz benda ljuti metalci, napucani i stilizovani, vitlaju kosama, a ona igra kao da je nemački turista u diskoteci na slovenačkom primorju 1984 godine. Neki nakit van konteksta, u stvari sve van konteksta. Raja besni metalčići koje se lože a ona izgleda kao da im je profesorka u srednjoj školi. Nestvarno. Neki inventivni koraci, šenja po bini. Ne razumem. Premotam malo kao desiće se nešto. Izaći će odjednom posle instrumentalnog dela u nekim čizmama na štiklu korsetu, haljini šta već. Daj makar šta. Da preti, maše prstom, stavi nogu na monitor i besnog izraza lica naredi raji da urla refren sa njima. Ništa, sve isto do kraja koncerta i ona koja peva ne nekoj svojoj pesmi evrovizije, i oni koji su i dalje ljuti metalci kao da se ništa specijalno ne dešava što bi im remetilo uživljenost u svirku. I kao gledam to i kontam, "Oni su imali audiciju i od ne znam koliko pevača koji su se javili su izabrali NJU?". Ma nek izađe i gola ako hoće, ko je jebe, ja sam na certu zbog muzike. Ni na njeno pevanje neću mnogo obraćati pažnju. Eto, gledaću za koji dan Judas, vidim na youtube da Halford ne može da izvuče ni pola koliko je mogao nekad, ali šta ima veze, koncert je to, a ja ionako znam te pesme, pa ću ih i sam pevati. Quote
Huszar Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 na ovakav NW idem samo zato shto mi dolazi na 100 km. da li ce koncert vredeti videti, znacu kad zavrshi. Quote
Dushan S Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 (edited) ja sam cuo da je bio gangbang Sve je to lepo, ali nije mi dovoljno opravdanje Ma nek izađe i gola ako hoće, ko je jebe, ja sam na certu zbog muzike. Ni na njeno pevanje neću mnogo obraćati pažnju. Eto, gledaću za koji dan Judas, vidim na youtube da Halford ne može da izvuče ni pola koliko je mogao nekad, ali šta ima veze, koncert je to, a ja ionako znam te pesme, pa ću ih i sam pevati.Pa ako je to poenta onda su mogli da uzmu neku pevačicu koja izgleda kao sumo rvač i da je drže iza bine da peva. Ono kao, uloga frontman-a je da bude kao što sam naziv - ispred, i da animira publiku između ostalog. Ne mora savršeno da peva, ali nema to nikakve veze sa priest gde je Halford, bar po meni, jedan od najjačih i najinteresantnijih frontman-a koji su hodali zemljom. Edited June 24, 2008 by Dushan S Quote
Bata Trokrilni Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 Pa dobro, ali nije pevač, tj. pevačica po defaultu i frontmen. Uostalom, i Marco peva, a i Tuomas je dobar u pravljenju atmosfere. Quote
Angelystor Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 Nisam gledao nijedan live snimak sa Anette, tako da ne znam kakav joj je stajling, kako se krece, na spotovima je OK izgledala, ali slushah par bootlega, i fino zvuchi vokal live i to mi je ubedljivo najbitnije, na koncerte idem pre svega zbog zvuchnog ugodjaja, a sada da li ce ovi gore na bini biti svi u odelima sa kravatama ili se polivati krvlju u raspaloj odeci sa ofarbanim facama, apsolutno mi je nebitno. Nikada nisam bio na koncertu, a da mi je vizuelni izgled benda pokvario ugodjaj, ne verujem da ce tako biti i sad, ako odem na egzit. Quote
Baki Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 Jel' zna neko od koliko do koliko sati sviraju na Exitu? Quote
КЈО Posted June 24, 2008 Report Posted June 24, 2008 Лично мислим да је Анета њесра певачица у односу на Тарју Соијле Сузанну Турунен. Одрекао сам се Nightwish-a и последњи албум који могу са уживањем да слушам је ''Once''. Слушам их већ скоро осам година... Quote
Recommended Posts