RaVeN Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 (edited) AMIN !! Edited September 24, 2007 by RaVeN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZheX Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 dobri su i za VIVU, ali onu poljsku najgoru, da osvoje prvo mesto na svim Top listama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukyo Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 1. Anneta ima pristojan glas ali je ochigledno da pjesme nisu pisane za njen glas, ili da se gosn Tuomas navikao na Tarjin glas. 2. Koliko god stari Nightwish bio komercijalan, ovaj je to x300 3. Previshe se agresivno ponashaju na spotovima sa muzikom koja uopshte nije agresivna, vjerovatno posljedica toga shto zele da pokazu kako su oni opasni metalci a u isto vrijeme da prave muziku koja ce da se svidi "sirokim narodnim masama" od 7-77 i da zaradjuju na osnovcima sa tripom kako su opaki a i dalje da im pjesma veoma lagano udje u uvce. @Requiem Vidim da ti je NW previshe drag pa ne zelish da sagledash realno stanje. Nightwish je bio Nightwish zbog Tarje, realno bilo koja 4 muzichara mogu da sviraju ono shto su svirali tuomas & co a nije lik pretjerano kreativan. Evo konstruktivne kritike posle one hejterske koja je doshla kao posljedica VELIKOG razocharenja posle preslushavanja albuma. Mir i svako dobro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted September 24, 2007 Author Report Share Posted September 24, 2007 (edited) @abigail 1690: To sto studiras ne mora da znaci da si uvek u pravu. Uostalom i ja tebi mogu da kazem da sam jedan od tehnicara koji je bio prisutan pri snimanju ovog albuma, ali to ne znaci da sam u pravu, zar ne? Narocito mi se cini zanimljivim tvoja skromnost kada se radi o poznavanju muzike. Sve mi to lici na samozvane poznavaoce muzike. Ustav mi garantuje pravo da SEREM i to je moje legitimno pravo. A tim prsticjima zachepi rupe na svom telu, po izboru. @Ukyo: Ti onda slusaj Tarju. Mozda NW moze bez Empua, Marka i Juke, ali bez Tuomasa ne moze. Nisam cuo ni jedan bend koji ima priblizno istu muziku kao Nightwish, a slusam female fronted metal. Vecina koji "lice" su "wannabe" ili furaju svoj fazon koji je SLICAN, ali ni priblizno isti. Edited September 24, 2007 by Requiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
23/16 Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 Smesni su vam komentari tipa "vise nisu metal, sada su pop", pa sto se mene tice oni nikada ni nisu bili metal bend. Poslednji album je logican kada se pogleda kako im se zvuk menjao sa godinama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elldamar Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 -Da svi mogu da sviraju ono shto NW svira imali bi 1000 benda sa ovakvim uspehom,zar ne ? -Nightwish nikada nije bio,niti cje biti Tarja...shto pre to shvatite,manje cjete hejta bacati prema novim radovima i pre cjete preboleti Tarju. -S obzirom na to da se chlanovi benda profesionalno bave muzikom,zaradjuju za zivot od toga,nisu kod mame i tate na sisi kao verovatno velika vecjina vas,sasvim je normalno da teze vecjim zaradama i komercijalizaciji.Ono shto je jako pozitivno kod NW-a je to shto njihova kreativnost nije opala komercijalizacijom. -Ne vidim zashto bi ikome smetalo to shto NW pravi muziku za shiroke mase...U stvari to je potpuno netachno... -Nightwish je metal bend,bio i ostao josh uvek.Nadam se da cje tako biti i ubuducje.U stvari,nekako se i ne opterecjujem time.Sve dok budu svirali muziku koja mi se svidja,necju uopshte razmishljati o tome da li je to metal ili ne.Muziku slusham zato shto mi se svidja,a ne zato shto shto je to metal! -Svi vi koji ste ovde struchnjaci za vokale ( a bogami ima vas ),bolje bi vam bilo da pochnete da koristite svu tu struchnost u pametne svrhe a ne u pljuvanje.Ne videh da je iko od vas genija uspeo da dogura do nekog uspeha kao npr.Anette.Ili vas mozda ne interesuje svoje ime,karijera i novac naravno? -Posle n-tog slushanja novog albuma,dodjoh do zakljuchka da je Poet and the pendulum jebeno remek delo metal umetnosti,shto tekstualno,shto muzichki.Nikada ne bih pomislio da cje neka pesma tako brzo prevazicji sada vecj legendarni Beauty of the Beast. -Gledajucji neke video snimke sa Estonskog koncerta,potpuno sam odushevljen Anettinom interpretacijom starijih hitova.Definitivno je otklonila sve moje sumnje ( ako ih je ikada i bilo ) oko izvedbe tih stvari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightwing Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 NA EVROVIZIJU SA NJIMA! vec su probali i bili drugi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZheX Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 @.hack//FANTA pa kad nisu imali Anettu, i pratecu dance grupu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted September 24, 2007 Author Report Share Posted September 24, 2007 Snimci? Kakvi snimci? Ja sam nasao samo nekih pet od po deset sekundi.. Hoce li biti neko ljubazan? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVeN Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 Jbt...jos ce ovo ispasti i muzicko savrsenstvo !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted September 24, 2007 Author Report Share Posted September 24, 2007 U orkestralnom smislu, jeste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukyo Posted September 24, 2007 Report Share Posted September 24, 2007 (edited) Elem, mozda i jesam ogrezao u mnogo heavier metalu lately, ali gosn Edamer ili kako god mu je ime je od 8 argumenata uspio da se izglupira kod 7, jedan kod kojeg je pokazao zbunjenost je: -Ne vidim zashto bi ikome smetalo to shto NW pravi muziku za shiroke mase...U stvari to je potpuno netachno... Pogledajte spot za "Bye Bye Beautiful", kind sir. ps. za ove shto se pale na Annete: Edited September 24, 2007 by Ukyo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted September 24, 2007 Author Report Share Posted September 24, 2007 Pa jedno je muzika a drugo je spot. Ja sam shiroka narodna masa i ne svidja mi se BBB, npr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted September 25, 2007 Author Report Share Posted September 25, 2007 Dark chest Zvuci interesantno, nesto brzi ritam ili mi se cini? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elldamar Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Elem, mozda i jesam ogrezao u mnogo heavier metalu lately, ali gosn Edamer ili kako god mu je ime je od 8 argumenata uspio da se izglupira kod 7, jedan kod kojeg je pokazao zbunjenost je: "Ne vidim zashto bi ikome smetalo to shto BI NW praviO muziku za shiroke mase...U stvari to je potpuno netachno..." Isto kao shto si ti napravio greshku prilikom pisanja mog nika,tako sam i ja napravio greshku jer sam progutao par slova... Pogledajte spot za "Bye Bye Beautiful", kind sir. Spot je extra!I ima mnogo vishe smisla nego Amaranth npr.Chudi me da njega nisi pljuvao.Spot za BBB je jako usko vezan za celu prichu oko Tarje i jasno stavlja do znanja neke stvari.To shto si ti sklon samo pljuvanju,tvoj je problem. ps. za ove shto se pale na Annete: Shta sa ovim?Mene apsolutno ne zanima kako je Anette izgledala pre nekoliko godina ili ko zna kada.Niti cju da je zenim,niti da je dizem u nebesa.Mogu suditi samo po sadashnjem izgledu,a moje je lichno mishljenje da je jako slatka,zgodna i simpatichna osoba.Ako imash problem sa tim,snadji se sam... A to da sam se izglupirao kod 7 elemenata,ne morash ni da sumnjash da je tako,s obzirom da si uspeo da mi opovrgnesh svih sedam koliko vidim... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErliK Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Iskreno, može da priča ko šta oće ali se meni album baš sviđa ovakav i u svakom slučaju zanimljiviji je od prethodna 2-3 i mnogih izdanja ove godine. To što su napravili još jedan korak ka "komercijali" nije ništa loše jer su ga napravili na dobar način (kao recimo Threshold). Nightwish sam ispratio od njihovog prvog albuma i smorilo bi me da su napravili kopiju nekog prethodnog. Valjda coveku dosadi da slusa jedno isto posle 15godina... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Elem, mozda i jesam ogrezao u mnogo heavier metalu lately, ali gosn Edamer ili kako god mu je ime je od 8 argumenata uspio da se izglupira kod 7, jedan kod kojeg je pokazao zbunjenost je: Pogledajte spot za "Bye Bye Beautiful", kind sir. ps. za ove shto se pale na Annete: Da nema ovog krsta, izgledala bi super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ukyo Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 A to da sam se izglupirao kod 7 elemenata,ne morash ni da sumnjash da je tako,s obzirom da si uspeo da mi opovrgnesh svih sedam koliko vidim... Pa da pochnem. -Da svi mogu da sviraju ono shto NW svira imali bi 1000 benda sa ovakvim uspehom,zar ne ? O kojem uspjehu prichash? Tome shto im je jedan jedini singl bio prvi puna 4 dana u Madjarskoj i Finskoj? Elem, da su uspjeli ne bi onako ochigledno prodavali guzu novim albumom a da ne pricham spotovima. -Nightwish nikada nije bio,niti cje biti Tarja...shto pre to shvatite,manje cjete hejta bacati prema novim radovima i pre cjete preboleti Tarju.Nikad nisam volio Tarju a ni Nightwish pretjerano, ipak slushao sam ih ponekad i svako zdrav je shvatio da Nightwish specifichnim cini Tarjin glas, a Nightwish sa Annette je #1293781 female fronted "metal" band clone. -S obzirom na to da se chlanovi benda profesionalno bave muzikom,zaradjuju za zivot od toga,nisu kod mame i tate na sisi kao verovatno velika vecjina vas,sasvim je normalno da teze vecjim zaradama i komercijalizaciji.Ono shto je jako pozitivno kod NW-a je to shto njihova kreativnost nije opala komercijalizacijom.Divna generalizacija s obzirom da ovdje postuju ljudi sa porodicom, tj suprugom i djecom. Sto se kreativnost tiche, Nije opala jer je nikad nisu ni imali pretjerano. -Nightwish je metal bend,bio i ostao josh uvek.Nadam se da cje tako biti i ubuducje.U stvari,nekako se i ne opterecjujem time.Sve dok budu svirali muziku koja mi se svidja,necju uopshte razmishljati o tome da li je to metal ili ne.Muziku slusham zato shto mi se svidja,a ne zato shto shto je to metal!Nije metal - nije mu mjesto na ovom dijelu foruma. Samim tim shto govorish da cesh ga slushati iako nije metal pokazujesh nesigurnost shto se tiche pravca njihovog novog albuma. -Svi vi koji ste ovde struchnjaci za vokale ( a bogami ima vas ),bolje bi vam bilo da pochnete da koristite svu tu struchnost u pametne svrhe a ne u pljuvanje.Ne videh da je iko od vas genija uspeo da dogura do nekog uspeha kao npr.Anette.Ili vas mozda ne interesuje svoje ime,karijera i novac naravno?Ne morash biti struchnjak ako chujesh n bendova sa zenskim vokalima i posle njih novi Nightwish i shvatish da se ne razlikuje u kvalitetu, ili chak da je totalno prosjechan tj mogli su Tanju Savic da prime u bend, nishta loshije ne bi pjevala. -Posle n-tog slushanja novog albuma,dodjoh do zakljuchka da je Poet and the pendulum jebeno remek delo metal umetnosti,shto tekstualno,shto muzichki.Nikada ne bih pomislio da cje neka pesma tako brzo prevazicji sada vecj legendarni Beauty of the Beast.Lolgendarno. Samo nastavi da trpash ovaj bs sebi u ushi na kraju cesh da djuskash uz Britney. -Gledajucji neke video snimke sa Estonskog koncerta,potpuno sam odushevljen Anettinom interpretacijom starijih hitova.Definitivno je otklonila sve moje sumnje ( ako ih je ikada i bilo ) oko izvedbe tih stvari.Lichno mishljenje sir Edamer-a (spelling?) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZheX Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 Da nema ovog krsta, izgledala bi super. ma njoj je oproshteno shto ima krst. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divlji Tigar Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 ps. za ove shto se pale na Annete: Sta joj fali? Meni je slatka na obe slike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZheX Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 pa na ovoj desnoj slici mi se i ne svidja, ali ova levo BOMBA! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted September 25, 2007 Author Report Share Posted September 25, 2007 @Ukyo: . Dechache, ne znam da li si primetio, ali Nightwish je najpopularniji metal bend sa zenskim vokalom na svetu, tako da su sve tvoje priche suvisne. Njima u prilog govore NEDELJE provedene u vrhu ne samo rok/metal lista, vec generalnih lista albuma i singlova u Nemackoj, Holandiji, Finskoj, Svedskoj, Spaniji, Velikoj Britaniji, Madjarskoj itd, kao i gomila rasprodatih koncerata sirom Evrope. Uzmi trenutno par poznatih female fronted metal bendova, Epica, After Forever, Xandria, Within Temptation. Ako tebi muzika jednog od ovih bendova lici na muziku koju NW pravi/je pravio, onda stvarno moras malo pazljivije da slusas. Tako da nikakvog klona ovde nema. Pogotovo kada se zadubis u egzotican stil pevanja nove pevacice, koji je meni jako zanimljiv. I da, mogli su da ubace bilo koju devojku koja dobro peva i album bi bio dobar. To je tacno, zato sto Tuomas zna sta radi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightwing Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 To što su napravili još jedan korak ka "komercijali" nije ništa loše jer su ga napravili na dobar nacin par stvari - album nema veze sa pop muzikom [ako racunamo da je pop = popular music tj MTV liste i slicno] - metal muzika ni u cemu nije bolja od pop muzike - ako je nesto komercijalno nije automatski lose - lose je praviti muziku kakvu ne volis zbog para [a Tuomas to ne radi] - svaki muzicar se `prodao` istog trenutka kad proda 1 cd - samim tim je boilje biti `komercijalan` nego verovati u nekakav ug - dok je pesama kao sto je Master Passion Greed NW jeste metal - druga je stvar sto neko mora da slusha samo metal mada to ne razumem - ne znam zasto je bitno zanrovski odrediti bend? lepo slushas sta ti se svidja - meni je pevacica kao pitbull [ali bolje ker nego svinja] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErliK Posted September 25, 2007 Report Share Posted September 25, 2007 par stvari - album nema veze sa pop muzikom [ako racunamo da je pop = popular music tj MTV liste i slicno] - metal muzika ni u cemu nije bolja od pop muzike - ako je nesto komercijalno nije automatski lose - lose je praviti muziku kakvu ne volis zbog para [a Tuomas to ne radi] - svaki muzicar se `prodao` istog trenutka kad proda 1 cd - samim tim je boilje biti `komercijalan` nego verovati u nekakav ug - dok je pesama kao sto je Master Passion Greed NW jeste metal - druga je stvar sto neko mora da slusha samo metal mada to ne razumem - ne znam zasto je bitno zanrovski odrediti bend? lepo slushas sta ti se svidja - meni je pevacica kao pitbull [ali bolje ker nego svinja] Pazi, ja se slazem sa tobom 100%! Samo nekom ovde ne vredi objašnjavati šta je komercijala. A što se popularnosti benda tiče, treba pogledati samo broj strana na ovom forumu o NW i nekog manje ili više "sličnog" benda... verovatno imaju dupli zbir svih ostalih. Ja sam zato retko šta i pisao o NW jer su tu pisali svi redom, bez obzira šta uglavnom slušaju ili da li su čuli još nešto sem njih... Pa u poslednej vreme sam baš nešto slušao što neko reče "female fronted metal" bandove ali je meni ovo bolje od svih njih. Ako ima neko neki drugi predlog nek da... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted September 25, 2007 Author Report Share Posted September 25, 2007 par stvari - album nema veze sa pop muzikom [ako racunamo da je pop = popular music tj MTV liste i slicno] - metal muzika ni u cemu nije bolja od pop muzike - ako je nesto komercijalno nije automatski lose - lose je praviti muziku kakvu ne volis zbog para [a Tuomas to ne radi] - svaki muzicar se `prodao` istog trenutka kad proda 1 cd - samim tim je boilje biti `komercijalan` nego verovati u nekakav ug - dok je pesama kao sto je Master Passion Greed NW jeste metal - druga je stvar sto neko mora da slusha samo metal mada to ne razumem - ne znam zasto je bitno zanrovski odrediti bend? lepo slushas sta ti se svidja - meni je pevacica kao pitbull [ali bolje ker nego svinja] METAL JE ZIVOT, SVE OSTALO SU SITNICE :) :) :) :) To je veliko jednoumlje koje vlada vecim delom foruma, ali sta ces.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts