Jump to content

Nightwish

Recommended Posts

. inace najbolje pesme sa albuma - The Islander i Last of the Wilds...

Veoma folk pesme, ali za one koji ih nisu upamtili, Last of the Wilds je cist celtic folk, nikako nordijski. Kad cujem tu numeru, OCeltsi mogu da se pokriju po usima, jer su miljama daleko po kvalitetu za necim ovakvim.

The Islander- dovoljno je reci Marco. Taj covek ima veoma sexy glas, obozavam ga!

Konačno sam preslušao ceo album. Odličan je. Nije na nivou mojih omiljenih - Angels Fall First i Century Child, ali je Nightwish pokazao da i dalje živi i može da napreduje. Uopšte mi ne nedostaje Tarja, naprotiv. Super je što Marco peva sve više. Kad je pre dve godine Tarja otišla, bilo mi je žao, jer sam mislio da to znači raspad benda. Sada je drugačije - ovo je pravi povratak. Neću posebno komentarisati pesme, samo ću reći da je meni najslabija Cadence, a najjača 7 Days. I ostaje samo da ih vidimo kod nas uskoro, najzad. :rockdevil:

Da... dobro je odrađen intervju... Ali neki odgovori mi se baš i ne sviđaju... Namerno nisu uzeli muzički OBRAZOVANU pevačicu... Pa super... Mogli su pokupiti neku kafansku pevaljku... daaj... Anetta unosi nešto novo, nešto svoje u stare pesme... To se meni uopšte ne sviđa... :/ Taj njen... stil...

Napisao je pesme pre nego što je nova pevačica izabrana... Aaa... kako to? Mislim tekstovi pesama su odlični... Ali... bzvz je tako pisati pesme na slepo... i "zamišljati" ženski vokal koji će to da peva... :/ Ne znači to da je kvalitet pesama lošiji... Ali i sam je rekao da treba imati neku emocionalnu povezanost... i prisnost sa pevačicom...

Anetta ne voli operu... i pesme sa takvim vokalom... Ona malo s**e... Njen glas nikada neće biti ni blizu Tarjinom...

Teško je dostići Tarjinu veštinu... Naravno da jeste... Nisu hteli neku drugu pevačicu... školovanu... Jer bi to bila samo kopija Tarje... Pa to jeste istina...

Čula sam Anettino pavanje starih pesama... She is my Sin... aaa... to je katastrofa... Ona je bukvalno svojim glasom promenila kvalitet drugog dela pesme... To jest onog muzičkog dela... koji postoji pored teksta... <_<

Konačno sam preslušao ceo album. Odličan je. Nije na nivou mojih omiljenih - Angels Fall First i Century Child, ali je Nightwish pokazao da i dalje živi i može da napreduje. Uopšte mi ne nedostaje Tarja, naprotiv. Super je što Marco peva sve više. Kad je pre dve godine Tarja otišla, bilo mi je žao, jer sam mislio da to znači raspad benda. Sada je drugačije - ovo je pravi povratak. Neću posebno komentarisati pesme, samo ću reći da je meni najslabija Cadence, a najjača 7 Days. I ostaje samo da ih vidimo kod nas uskoro, najzad. :rockdevil:

A meni se baš sviđa CADENCE OF HER LAST BREATH. :D

Inače,album je odličan. :rockdevil:

Sa www.nightwish.com-CHART POSITION:

Nightwish's new Album "Dark Passion Play" had a very successful start all around the world:

# 1 Germany

# 1 Finland

# 1 Switzerland

# 1 Hungary

# 1 Croatia

# 3 Czech Republic

# 4 Sweden

# 5 Austria

# 5 Netherlands

# 5 Greece

# 6 France

# 7 Norway

# 14 Italy

# 24 Canada

# 18 Denmark

# 25 UK

# 36 Belgium

# 42 Australia

# 50 Poland

# 62 Ireland

# 84 USA

Tarja Turunen - I Walk Alone [2007][PROMO]

1. I Walk Alone (Radio)

2. Ciaran's Well (Voiceover)

3. The Reign (Voiceover)

4. I Walk Alone - spot

+ jos neke slicice

http://www.4shared.com/file/28477529/d9777...haring4all.html

password: musicsharing4all

obratite paznju na spot i na slicice - resila Tarja da bude lepsa od one nove Nightwish snajke! Ne, Tarja, ''You'll Never Walk Alone''! :)

Sa www.nightwish.com-CHART POSITION:

Nightwish's new Album "Dark Passion Play" had a very successful start all around the world:

# 1 Germany

# 1 Finland

# 1 Switzerland

# 1 Hungary

# 1 Croatia

# 3 Czech Republic

# 4 Sweden

# 5 Austria

# 5 Netherlands

# 5 Greece

# 6 France

# 7 Norway

# 14 Italy

# 24 Canada

# 18 Denmark

# 25 UK

# 36 Belgium

# 42 Australia

# 50 Poland

# 62 Ireland

# 84 USA

Da li se na toj hrvatskoj listi nalazi i Severina?

Veoma folk pesme, ali za one koji ih nisu upamtili, Last of the Wilds je cist celtic folk, nikako nordijski. Kad cujem tu numeru, OCeltsi mogu da se pokriju po usima, jer su miljama daleko po kvalitetu za necim ovakvim.

The Islander- dovoljno je reci Marco. Taj covek ima veoma sexy glas, obozavam ga!

Slazem se sa svim sto si rekla.

I za Marca posebno ;)

Meni je NW jako dobar slusam ga vec 4 i po godine mada novi album nije los ali nije dobarkao prethodni.Nemislim da je Tuomas presusio vec je Anette uradila svoje zbog glasa pa je Toumas morao da uskladi muziku sa njenim glasom tj. bar ja tako mislim ,nemoze on da napravi 6 savrsenih albuma i odjednom da presusi ipak je Anette nesto uradila :metalac:

Sve u svemu ovo je moje mišljenje o izmeni pevačice Nightwisha. Posle dobrog preslušavanja pesama sa poslenjeg albuma, ako pokušam! da sklonim po strani moju pristrasnost(to što mnogo više volim Tarju), mislim da

1.za power metal bend kao što je Nightwish, je za vodeću vokal potreban glas(u ovom slučaju ženski) koji će da "podrži" i da poboljša pesme benda kao što je Nightwish, a ne da se pesme prilagođavaju pevaljki sa prosečnim glasom kao što je Anetta. Iz ovoga proizilazi to da je bend sa novom pevačicom, iz korena izmenjen, jer je Tomas prilagođavao tekst i "oštrinu" pesama Anetti

2. S obzirom da sam, nažalost, od skoro počela da slušam Nightiwsh, trebalo mi je malo duže da preslušam sve njihove pesme i uporedim sa poslednjim albumom. Dark passion Play ima dobre pesme, ali nije ni prići po kvalitetu ostalim nightwishovim albumima, Once neću ni da pominjem...

7 days to the wolves je odlična pesma sa dobrim trilerom, ali je zato Eva prosečna recitacija od ljubavne pesme u kojoj je jedino dobro, tekst(mislim šta reći), i mislim da je ova pesma tipičan primer toga da se Nightiwsh menja...

3.The Poet and The Pendulum je kopiranje Ghost love Score, to jest pokušaj da The Poet and The Pendulum doživi uspeh kao što je to bilo sa Ghost Love Score

Ovo je i dalje jedan dobar bend... Ali nije više Nightwish... Treba im samo dati vremena... Verovatno će sadašnja pevačica doživeti uspeh... Ali mislim da su mnogi "stari" fanovi Nightwisha, na neki način razočarani... S' obzirom da je Nightwish jedan od moja tri omiljena benda, ja njega i dalje volim... Ali Dark Passion Play i Anetta, nisu Nightwish... već nešto deseto...

Edit:

Ajoj ne verujem... KATASTROFA je blaga reč... Kao što rekoh, još jedan dokaz da to više nije isti bend, jer izmena glavnog vokala mnogo znači! I naravno da mogu da im se upoređuju glasovi kada pevaju iste pesme... i kada Anetta jednostavno NIJE za metal bend, već za neki prosečan rock bend, gde može da peva lepršave pesmice... Za Nightwish je potreban oštar glas koji će da da čar pesmama, a ne da od njih napravi... pop pesmu, bukvalno!

1.Prije svega,Nightwish ne možeš nikako svrstati u power metal bend.A što se 'pevaljke' tiče,ne znam po čemu si zaključila da Anette ima prosječan glas!Nemaš pravo da kritikuješ kvalitet pjevanja,već je to samo stvar ukusa.A pjesme apsolutno nisu prilagođene njoj,jer je DARK PASSION PLAY jedan logičan nastavak Nightwish priče i nastavak albuma Once.

2.E pa s obzirom da si tek počela da slušaš Nightwish i preslušavaš stare albume radi upoređenja s novim,mislim da nemaš pravo da kritikuješ,jer slušanje albuma na brzaka i iz određenih razloga,nije slušanje muzike!Potrebno je malo više vremena posvetiti svakom albumu,prostudirati ga,osjetiti,pa tek onda imati pravo na valjan zaključak.Naročito kad je u pitanju upoređivanje albuma i različitih priča Nightwish-a.

3.Po čemu su ti,života ti,iste THE POET AND THE PENDULUM i GHOST LOVE SCORE?!Ček da pogodim:zbog dugog trajanja i promjene ritmova?Te dvije pjesme su priča za sebe!Različita tematika,aranžmani,atmosfera,sve!Tako da je i taj zaključak laički.

Nightwish je ostao vjeran sebi,zadržao je svoju žestinu i poetičnost.Promjena pjevačice,tj.osobe koja je 1% učestvovala u pravljenju muzike,po meni,ne znači ništa.Postoje izvjesne minorne promjene u muzici,ali,Bože moj,to je sasvim normalna stvar u muzici i u životu uopšte.Šta ste očekivali?Oceanborn2 ?!

Po mom mišljenju idelna pjevačica Nightwisha bi bila Floor Jansen(After Forever).Da je recimo napustila svoj bend i prešla kod njih.Ali ovako je ispalo skroz ok i Anette je odlična pjevačica sa malo drugačijim stilom pjevanja na koji 'troo'metalci nisu navikli. :pivopije:

1.Prije svega,Nightwish ne možeš nikako svrstati u power metal bend.A što se 'pevaljke' tiče,ne znam po čemu si zaključila da Anette ima prosječan glas!Nemaš pravo da kritikuješ kvalitet pjevanja,već je to samo stvar ukusa.A pjesme apsolutno nisu prilagođene njoj,jer je DARK PASSION PLAY jedan logičan nastavak Nightwish priče i nastavak albuma Once.

2.E pa s obzirom da si tek počela da slušaš Nightwish i preslušavaš stare albume radi upoređenja s novim,mislim da nemaš pravo da kritikuješ,jer slušanje albuma na brzaka i iz određenih razloga,nije slušanje muzike!Potrebno je malo više vremena posvetiti svakom albumu,prostudirati ga,osjetiti,pa tek onda imati pravo na valjan zaključak.Naročito kad je u pitanju upoređivanje albuma i različitih priča Nightwish-a.

3.Po čemu su ti,života ti,iste THE POET AND THE PENDULUM i GHOST LOVE SCORE?!Ček da pogodim:zbog dugog trajanja i promjene ritmova?Te dvije pjesme su priča za sebe!Različita tematika,aranžmani,atmosfera,sve!Tako da je i taj zaključak laički.

Nightwish je ostao vjeran sebi,zadržao je svoju žestinu i poetičnost.Promjena pjevačice,tj.osobe koja je 1% učestvovala u pravljenju muzike,po meni,ne znači ništa.Postoje izvjesne minorne promjene u muzici,ali,Bože moj,to je sasvim normalna stvar u muzici i u životu uopšte.Šta ste očekivali?Oceanborn2 ?!

Po mom mišljenju idelna pjevačica Nightwisha bi bila Floor Jansen(After Forever).Da je recimo napustila svoj bend i prešla kod njih.Ali ovako je ispalo skroz ok i Anette je odlična pjevačica sa malo drugačijim stilom pjevanja na koji 'troo'metalci nisu navikli.

:pivopije:

freyja je totaly upravu vidi se da devojka govori i zna to iz iskustva i ja je u tome podrzavam jer je skroz upravu.Anette mozda ne peva savrseno ali ce se uklopiti

kako bi se reklo vezbanje je majka svega kako bi Tarja snimila solo album da nije bilo Nightwisha nikako tyrebalo bi joj mnogo vise nego da nije bilo njih

oni su je na neki nacin"uputili" jeste da je zavrsila akademiju za pevanja ali bi to "propalo" da nije NW-sa