freya Posted December 18, 2007 Report Share Posted December 18, 2007 Ali opet je tu Anette izabrao Tuomas i valjda on najbolje zna kakav mu ženski vokal treba i odgovara. Metal je zaista zatrpan i pretrpan operskim vokalima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted December 18, 2007 Author Report Share Posted December 18, 2007 Meni od starih pesama, sa Anetom najbolje zvuci Dark Chest... Mogu da je slusam ali ne duze od pola sata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anja_Crazy_Angel Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Ali opet je tu Anette izabrao Tuomas i valjda on najbolje zna kakav mu ženski vokal treba i odgovara. Da... To je istina... Ja samo hocju da kazhem da mislim da postoji ogromna razlika izmedju "starog" i "novog" NIghtwisha... I da je to prouzrokovano izmenom pevachice... I da se meni vishe svidja "stari" Nightwish, jer mislim da je bolji Tarjin glas... to jest ja vishe uzhivam u njenom glasu, i Tomasovim pesmama kada ih ona peva... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted December 19, 2007 Author Report Share Posted December 19, 2007 Ma, Tarja je falsirala kao majka uzivo celu Once turneju, zena jednostavno ne ume da peva ciste deonice... Slaying the Dreamer mi se gadio, zbog onih cistih deonica. Sa druge strane kada peva sopran sabija, to niko ne osporava. Ali da je toliko bila savrsena... i nije. Najjace je pevala na Wishmaster turneji. Full stop. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furija Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 (edited) Metal je zaista zatrpan i pretrpan operskim vokalima. Kojim to bona? :) Edited December 19, 2007 by furija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faustus Posted December 19, 2007 Report Share Posted December 19, 2007 Razlika izmedju Tarje i ovo nove kakogod je sto Tarja, mozda jeste narcisoidna i egocentricna i smara, zna da peva! Ne kazem da ova nova nema pojma, al je svaku pesmu otpevala indenticno! Ume da izvuce visoke tonove, al nema varijacija, nema promena, dosadna je, dodjavola! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Anette peva fantastično. Naravno, drugo je pitanje da li vam se taj stil pevanja sviđa. Neki više vole Tarju zato što joj je stil pevanja operski. Što se mene lično tiče, Doro Pesch je keva i jednoj i drugoj, jer ima tr00 heavy metal stil pevanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KinSlayer Posted December 20, 2007 Report Share Posted December 20, 2007 Ma, nije samo u stilu pevanja fora... Meni ne smeta stil koliko njena boja, a stil pevanja se da promeniti, boja ne. Ona btw zna da peva. To stoji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted December 20, 2007 Author Report Share Posted December 20, 2007 Da, pa zato sam ja rekao da mogu da slusam NW sa Anette ne vise od 30 minuta. Posle toga vec mi mozak prokljucava od njenog glasa. Sta cu kad je tako.. zajebala je i Sharon iz WT. Njih mogu da slusam sat vremena Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrija Smith Posted December 21, 2007 Report Share Posted December 21, 2007 Doro Pesch je keva i jednoj i drugoj, jer ima tr00 heavy metal stil pevanja. O tome nema pogovora, Doro je keva svim zenskim vokalima u metalu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metalpirat Posted December 22, 2007 Report Share Posted December 22, 2007 (edited) Slozio bi se sa "Anjom_Crazy_Angel" da ovo vise nije onaj Nightwish koji je nekada bio. Ako bi oduzeli pevanje, primetili bi da je sve po starom. Dobri su i dosta tvrdji. To pokazuje da Tajra nije imala velike uticaje u svaranju muzike, ili bolje da kazem da nije imala uticaj u stvaranju muzike. Sta se zapravo desava, bend je imao pravo da je izbaci, oni su je i doveli. Ona je u celoj ovoj prici bila njihova ikona. Opersko pevanje, sa tvrdim rifovima dosta se lepo uklapa. Doslo je do promene, bend je ostao isti, ali jedan clan se promenio. Nova pevacica je dosta blaga, sto pomalo kvari utisak da je ovo Nightwish. Nemogu da kazem da devojka nema glas, ali je blaga za ovaj bend. U baladama se super uklopila, dok kada preslusamo tvrdje stvari kao sto su "Cadence of her last breath" jacinu koju muzika izbacuje, gubi se njenim pevanjem. Dopada mi se ovaj album, ali ako su resili da promene svoj stil bolje da nisu ni trazili pevacicu. Muski glas bi se lepo uklopio u celu ovu pricu. Ovako samo su osakatili bend. Smesno je, ali istinito! Pogledajte samo sliku, kao nekui novi srednjoskolski mtv bend. Edited December 22, 2007 by Metalpirat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted December 22, 2007 Author Report Share Posted December 22, 2007 Na slici jedno smesno izgleda Tuomas. Anet izgleda odlicno. Ima svoj fazon i nece da se goticari ili sta vec kada to nije njen stil. Sto se tice tvrdoce kejdnsa, to je diskutabilno. Ja licno mislim da je Anet izvukla tu pesmu refrenom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheBlackCat Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Radi se vec o jednom symph.metal bendu!Power sare u pocetku zbog kojix su krivi i Stratovarius i generalna Finska Power Scena (sto je postala Nacionalni sport Finske!) kao i Tarja su proslost!Jedino sto ostaje je dusa te muzike i kompozicije za koje glavni krivac je Tuomas Holopainen!Tarja i Annete samo sprovode u delo Tuomasovu viziju!!Bez Tuomasa i njegovog sna nebi bilo nista!Sto se tice Annete bicu postena i recu da ok peva u svom stilu Jedino sto mi tesko pada je kad peva stare pesme od Nightwish! Jednostavno ne zvuce mi lepo npr Ever Dream ili Nemo.Nije to to. Necu da ispadnem zla ali smatram da Annete je samo jedna jos stanica!Nightwish ce postati ko Sirenia.Jednostavno nemozes da izbacis nekog zbog koga je taj bend postao to sto jeste!Ona je stigla tu gde je stigla,i onda je doso Marko,i sve je otislo u...:(istina je da sam fan starix nightwish!anyway,bilo kako bilo.oni su nasli tajnu formulu za omlacivanje! Bez zezanja super je Dark Passion Play Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furija Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 starog Nightwish-a* A ne "starih Nightwish" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KinSlayer Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 I pise se "ne mozes", a ne "nemozes"... Ne + glagol = odvojeno! Kad vec ispravljamo greske... :smart-ass: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
furija Posted December 28, 2007 Report Share Posted December 28, 2007 Tako je! Samo ja sam navikla na "nemožeš, ne zadovoljavajuće, noč,..." i više mi nije smiješno, al' crkoh kad sam vidjela "starih Nightwish" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apeiron Posted December 29, 2007 Report Share Posted December 29, 2007 (edited) Pogledajte samo sliku, kao nekui novi srednjoskolski mtv bend. Sta je cudno na slici? Kao da je photo session za Once izgledao nesto drugacije? Plus, Anette je preslatka ovde. Nema tu "ovo nije Nightwish". Ovo JESTE Nightwish, pa kome se svidja, neka slusa, ostali: "Tarja - My Winter Storm", i svi srecni. Jednostavno nemozes da izbacis nekog zbog koga je taj bend postao to sto jeste! Vidis, isto to su govorili nakon odlaska Paul Di'Anno-a iz Iron Maidena, kad je stigao Dickinson na The Number of The Beast. A sta se dalje desilo? Edited December 29, 2007 by Apeiron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Нова песма са новогодишњег концерта у Финској!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baki Posted January 2, 2008 Report Share Posted January 2, 2008 Ma ljudi, sta vam je, dobra je Anet, sto vise slusam ove snimkre uzivo, sve mi se vise cini da se poboljsava kako turneja odmice. A i Iskejpist je do jaja!!!!! I fala Bogu da ce NW pustati na MTV-ju. Konacno nesto kvalitetno da se tamo gleda i slusa! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
- Trinitus - Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 E,ako nije ove pesme bilo na ovoj temi, evo ja cu je postovati... Ako jeste,jbg Daklem, Radi se o pesmi The Escapist - Treba da se nadje na Bye Bye Beautiful Single-u Meni je do jaja...Ima upliva folka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted January 17, 2008 Author Report Share Posted January 17, 2008 Folka? Meni nista tamo ne zvuci kao folk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baki Posted January 19, 2008 Report Share Posted January 19, 2008 Vec rekoh pet puta, do jaja pesma! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shamandalie Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Poslusala sam singl Amaranth sa demo verzijama nekih pesama i shvatila sam da je ceo album Dark passoin play pisan zapravo za Marka a ne za Anette. Ona je valjda naknadno uskocila, ko zna, mozda je zbog marketinga izdavacka kuca od Tuomasa trazila da ima zenu u bendu. Ko zna, u svakom slucaju Marko ima predivan glas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baki Posted January 23, 2008 Report Share Posted January 23, 2008 Nije bre, Tuomas je oduvek hteo samo zwenu kao glavnog vokala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted January 23, 2008 Author Report Share Posted January 23, 2008 Pesme su napravljene i snimljene pre nego sto je pevacica izabrana, to nije nikakva tajna. Marko je otpevao te pesme da bi oni taj materijal mogli dati novoj pevacici da ona to uvezba. To je jedino logicno objasnjenje. One demo verzije su dobre, ako hocete da se smejete Meni je bar jako smesno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts