Baki Posted June 4, 2009 Report Posted June 4, 2009 Ok, prvo si rekao da je to stvar licnog ukusa, a onda si krenuo da ulazis u tehnicke stvari kod pevanja i uspeo da kontriras samom sebi! Bravo! Dakle, ocigledno nije stvar licnog ukusa. Pevanje se uci! To je zanat. Boju ne mozemo da biramo, na drugim stvarima mozemo da radimo, da ucimo kako se pravilno dise prilikom pevanja npr, kako da prikrijemo odredjene nedostatke itd. Cinjenica je da je Anette uzivo ocajna i ne mislim na nastup, na njen izgled ili nesto slicno. Dakle, govorio sam o pevanju sa tehnicke strane, ne radi se o ukusu. Sto se ukusa tice mogu da izjavim sledece - boja glasa koju Anette poseduje mi je ogavna, al' to je nebitno, tebi se svidja i postujem to. EDIT: Zasto li smo opet poceli ovu raspravu koja ne vodi nikuda i vec je prezvakana X puta? Nisam ja poceo da ulazim u tehnicke detalje. Ja se u pevacke tehnike ne razumem, i ne umem na osnovu sluha da procenim da li je udahnula Tarja/Aneta na pravu rupu i koliko je stgegla koje misice ili sta ti ja znam. Te tehnicke detalje sam naveo jer na njih n e obracam paznju kad slusam neku pesmu, vec na to koliko pevac ume da docara osecanje u pesmi. Meni je prvi album NWa koji sam cuo bio AFF, tako da sigurno nisam poceo da slusam NW zbog savrsene operske tehnike njihove pevacice. Quote
Telcontar Posted June 9, 2009 Report Posted June 9, 2009 Ko radi taj i groshi : http://www.metalfromfinland.com/news/2009-...sauna_open_air_ Quote
Baki Posted June 9, 2009 Report Posted June 9, 2009 Pa dobro, snasao se dobro covek, da to izgleda slatko, mada je krajnje neprofesionalno. Ali da se to ne daj Boze desilo jednom drugom clanu/ici benda, cenim da bi se vec citava haranga stvorila na netu. Quote
Talvi Posted June 9, 2009 Report Posted June 9, 2009 A jebem ga nesnalazljivog. Pa zna se sta se radi u toj situaciji - samo se smekerski odmaknes od mikrofona u fazonu: "Ajte sad malo vi!" Quote
Night's Blood Posted June 9, 2009 Report Posted June 9, 2009 Zna publika pesmu, nije sve izgubljeno. Inace pesma je odlicna. Quote
Bata Trokrilni Posted June 17, 2009 Report Posted June 17, 2009 Ali jbg, Tarje nema i kraj. Anet od kad je dosla u bend svi je pljuju a realno nije toliko losha, samo sto je velika razlika izmedju nje i Tarje. Ne znam kad će neko, umesto što drvi o pevačicama, da malo komentariše muziku. Ja sam Nightwish zavoleo pre svega zbog muzike, zbog žestokih rifova, kao u pesmama Slaying the Dreamer, Phantom of the Opera, Know Why Nightingale Sings, zbog jakih melodija, atmosfere... Lično me baš briga ko peva, to je samo jedan sporedan segment u muzici ovog benda. Quote
Baki Posted June 17, 2009 Report Posted June 17, 2009 Apsolutno se slazem. Glas jeste bitan ,ali ne i jedina stvar koja cini bend ili pesmu. Meni iskreno DPP ima previse orkestracija. Mogli bi u buducnosti da ih smanje malko. Quote
Baki Posted June 17, 2009 Report Posted June 17, 2009 (edited) Klikni Ovo ja zovem taman orkestracija. Edited June 17, 2009 by Svarog Baki Quote
Telcontar Posted June 17, 2009 Report Posted June 17, 2009 Jebote kako je ovo do jaja: Van Canto has five singers and one drummer. No guitars, bass or keyboards. Those instruments are replaced by the "rakkatakka"-styled singing of some of the members. P.S. Ova riba je pokidala kako peva. Quote
Baki Posted June 17, 2009 Report Posted June 17, 2009 Hahaha, znaci koliko su ovi likovi smesni kad imitiraju instrumente! Riba peva ok, mada vec vidjeno/cuto. Quote
Baki Posted June 18, 2009 Report Posted June 18, 2009 Izvinjavam se za dupli post, ne vidim opciju za edit. Evo starog snimka Anete kako sa svojim starim horom izvodi jednu pesmu Fejt Hil: Quote
taniusha Posted June 19, 2009 Report Posted June 19, 2009 Meni smeta to sto je muzika ostala ista a vokal je potpuno drugaciji, jednostavno nije po mom ukusu, ja sam stvarno bila vatreni fan NW-a sa Tarjom, sada sam njen vatreni fan. Normalno je da se ljudima svidja novi NW, vec sam spomenula, Anet mi odlicno ide uz Pain. Ok ona peva, ali opet kazem, po meni nije za NW. A da falsira uzivo na starim stvarima moze da se cuje ovde...... http://www.youtube.com/watch?v=5O9I2uEtYww Meni je ovo ruzno, i stvarno sam se skenjala kad sam cula kako pesma zvuci sa njom. Slazem se potpuno. Kad smo vec kod toga: ... svaki komentar je suvisan BTW, izvinjavam se ako sam se vratila na zatvorenu temu, ali utisak mi je bio toliki da nisam mogla da se suzdrzim. Toliko. Quote
Talvi Posted June 19, 2009 Report Posted June 19, 2009 (edited) Meni su, i posle sveg ovog vremena, i dalje urnebesno smesna ova poredjenja tipa "Cujte koliko Tarja ima jaci glas"... Ma nije valjda da skolovana operska pevacica ima jaci glas od devojke sa maltene pop/rock glasom? :) Sto bi se reklo: "Ne seri, nindza!" :) Ali se jednostavno ne radi o tome. Edited June 19, 2009 by Talvi Quote
taniusha Posted June 19, 2009 Report Posted June 19, 2009 Potpuno se slazem da nema smisla porediti ih, ali upravo zbog toga mislim da Anette ne bi trebalo da peva pesme koje su pisane za Tarju. Moje licno misljenje. Da su sa dolaskom Anette NW potpuno prestali da izvode stare pesme, mislim da bi bilo bolje. ... Mada, ovako se vise prica, a samim tim i vise para se zaradjuje, s njihove tacke gledista... Quote
Baki Posted June 19, 2009 Report Posted June 19, 2009 Meni su, i posle sveg ovog vremena, i dalje urnebesno smesna ova poredjenja tipa "Cujte koliko Tarja ima jaci glas"... Ma nije valjda da skolovana operska pevacica ima jaci glas od devojke sa maltene pop/rock glasom? :) Sto bi se reklo: "Ne seri, nindza!" :) Ali se jednostavno ne radi o tome. apsolutno se slazem. Ne treba porediti babe i zabe (uz duzno postovanje i baba Taci i zaba Aneti). Quote
Talvi Posted June 20, 2009 Report Posted June 20, 2009 (edited) A koja ima bolje batake? Zna se i to. :wub: Edited June 20, 2009 by Talvi Quote
Shamandalie Posted June 21, 2009 Report Posted June 21, 2009 Brisem postove jer ovo je Nigtwish tema a ne ko bi koga...Navracam cesto ali se oglasavam onda kad je potrebno! Quote
Telcontar Posted June 26, 2009 Report Posted June 26, 2009 Pazi to `Ko bi koga` donekle i jeste povezano sa temom, ali samo donekle, pa ono vidi sta moze da prodje kao NW related talk, a sta ne ... Just my three ducats. Quote
liberanti Posted June 27, 2009 Report Posted June 27, 2009 dodajem samo sledece...prenos koncerta nightwish-a na exit-u proshle godine bio je za mene, kao i drugaricu sa kojom sam tamo bila, potpuno drugachiji od onoga shto smo chule uzivo. muzika je bila odlichna, pevach takodje, ali glas nove pevachice nije ni dovoljno jak (to se chulo i uzivo), ono shto se nije chulo uzivo ili se jako slabo chulo, a shto je na prenosu bilo naglasheno jeste masovno falshiranje (jasno, njeno falshiranje). studijski je sjajna, nemam zamerki iako je stil drugachiji, ali koncertno...jako slabo, nazalost, slatka devojka, ima neshto, ali nema dovoljno za nightwish. Quote
Shamandalie Posted July 3, 2009 Report Posted July 3, 2009 Ok, jeste da je imalo veze sa temom, ali sto je mnogo, mnogo je zaista, neke stvari prelaze granice dobrog ukusa. @Liberanti- mnogi ljudi dele tvoje misljenje, mada, ja koja sam ranije bila skeptik, ipak verujem u sadasnju postavu. Quote
Recommended Posts