Jump to content

Recommended Posts

Posted

*Artist: Nightwish

*Album: Pendulum over Munich [bootleg]

*Year: 2009

*Genre: Operatic/Symphonic Power Metal

*Country: Finland

*Format: mp3@CBR320kbps

*Size: 247MB

Tracklist:

01 - Intro

02 - 7 Days to the wolves

03 - Dead to the world

04 - The Siren

05 - Amaranth

06 - Romanticide

07 - Dead Boy's Poem

08 - The Poet and the Pendulum

09 - Nemo

10 - Sahara

11 - The Islander

12 - Last of the Wilds

13 - The Escapist

14 - Dark Chest of Wonders

15 - Ghost Love Score

16 - I Wish I Had An Angel

17 - Outro

Total playing time: 1:48:19

http://www.megaupload.com/?d=A7S5QHFB

Posted

Po mom misljenju, Aneta kida Tarju sto se tice pesama sa Uansa.

Moja dva dinara.

Mozda glupo pitanje ili sam ja nesto ocigledno propustila, ali... sta je "Uansa"? I po cemu tacno Anette kida Tarju?

(pitanje bez namere da stajem na jednu ili drugu stranu, samo me interesuje)

Neko je nabacio temu kako su momci zaboravili i/ili ne znaju da sviraju starije NW stvari. E pa, i kad sednes na bicikl posle par godina sve je nekako nesigurno i sporo, i imas utisak da ces svaki sekund pasti, tako ja kontam da je i sa muzikom. Nemam pojma o sviranju bilo kog od instrumenata, ali starije stvari zvuce komplikovano, i kontam da bi im trebalo vremena da ih ponovo provezbaju i udju u tehniku, da bi ih odsvirali uzivo. A s'obzirom da je ova turneja trajala skoro 2 godine, nisam sigurna da su bas imali vremena za vezbu. Mozda (sigurno) su trebali da pripreme malo veci izbor za potencijalne set liste i da ih malo cesce menjaju, jer malo je smor oticu na youtube i roniti po silnim linkovima sa ove turneje i izvuci mozda 22 pesme koje uvek isto zvuce, cak su i njihovi komentari isti. Fali malo vise maste na turneji. :)

Ova tema je skroz simpaticna, gde god se vodi prica o NW, uvek se vrti jedno te isto, ali kontam da tako mora i da ce to potrajati jos neko duze vreme. :surprised:

• Upvote 2
Posted

"Uans" = "Once". ;)

:haha: :haha: :haha: Jebote,ni meni nije palo na pamet da to moze biti to xD

Elem,ja sam rekao kako su momci zaboravili i/ili ne znaju da sviraju starije NW stvari :} Sad si spomenula bicikl,pa bas je to i dobar primer da se opise sve to. Pa valjda kad naucis da vozis bajs ,znaces do kraja zivota da ga vozis :] Pa taj primer se bas upotrebljava da bi se opisalo nesto sto naucis i ne zaboravljas nikako :lol: Kod mene nije nesigurno i sporo,sve je bolje i bolje,jos malo pa prelazim na neke akrobacije :haha: Tako i oni,moraju da budu sve bolji i bolji,da pisu sve komplexnije pesme zato sto su u stanju to da rade i uvezbani su :da: Ali Tuomas je bash i sam rekao na End Of Innocence DVD-u da su svu kreativnu energiju potrosili bas na Oceanbornu i Wishmasteru,pa otud i sad manjak kreativnosti i lakse pesme,prostije :da:

Posted

Tako i oni,moraju da budu sve bolji i bolji,da pisu sve komplexnije pesme zato sto su u stanju to da rade i uvezbani su.

A otkud to da je ono sto je kompleksnije i bolje? Sometimes (a lot of times) the less is more. I ovo ti kaze neko ko pretezno slusa progressive metal.

Posted (edited)

@chess: Okaj, slazem se, mozda nije najbolja metafora, ali si promasio detalj gde sam spomenula "kad sednes na bicikl posle par godina", no nema veze. ;)

Iskreno se nadam da Tuomas nije istrosio svu kreativnost, jos gajim nadu da ce opet malo otkriti nesto u starim stvarima i kombinovati sa novim. Naravno, ne kazem da je DPP los, nikako, samo sto neke stvari zvuce genericki, gde neku pravu emociju mozes da uhavtis na kratko u pojedinim pesmama. (po mom misljenju)

Edited by Slavic Goddess
Posted

A otkud to da je ono sto je kompleksnije i bolje? Sometimes (a lot of times) the less is more. I ovo ti kaze neko ko pretezno slusa progressive metal.

Nisam se dobro izrazio,mislio sam malo kreativnije,melodicnije i to :} Bas se oseti da su ga uprostili u odnosu na prethodne albume :} Sve se svodi na dz dz dz dz ,dz ,dzdzdz,dzdzdz ,nabudzeni orkestri,efekti i to.Ranije su bile i solaze i frulice,Tarja :bigblue: ,melodicnije je to bilo,zaraznije,vise nekako epic ;)

• Upvote 1
Posted

Mozda glupo pitanje ili sam ja nesto ocigledno propustila, ali... sta je "Uansa"? I po cemu tacno Anette kida Tarju?

(pitanje bez namere da stajem na jednu ili drugu stranu, samo me interesuje)

Neko je nabacio temu kako su momci zaboravili i/ili ne znaju da sviraju starije NW stvari. E pa, i kad sednes na bicikl posle par godina sve je nekako nesigurno i sporo, i imas utisak da ces svaki sekund pasti, tako ja kontam da je i sa muzikom. Nemam pojma o sviranju bilo kog od instrumenata, ali starije stvari zvuce komplikovano, i kontam da bi im trebalo vremena da ih ponovo provezbaju i udju u tehniku, da bi ih odsvirali uzivo. A s'obzirom da je ova turneja trajala skoro 2 godine, nisam sigurna da su bas imali vremena za vezbu. Mozda (sigurno) su trebali da pripreme malo veci izbor za potencijalne set liste i da ih malo cesce menjaju, jer malo je smor oticu na youtube i roniti po silnim linkovima sa ove turneje i izvuci mozda 22 pesme koje uvek isto zvuce, cak su i njihovi komentari isti. Fali malo vise maste na turneji. :)

Ova tema je skroz simpaticna, gde god se vodi prica o NW, uvek se vrti jedno te isto, ali kontam da tako mora i da ce to potrajati jos neko duze vreme. :surprised:

Kao sto neko vec rece, Uans je Once.

Pa, po meni, kida je iz prostog razloga sto su Tarja na tom albumu, s par izuzetaka, pokusava da peva glasom oslobodjenim svakog operskog prizvuka. Na albumu joj je to i poslo za rukom (mozda ne bas sasvim u nekim momemntima), ali uzivo ona tako uopste ne peva te pesme, i to je po meni veliki minus. Konkretno mislim na pevanje DCOW, WIHAA, Nemoa i CMB. U tim pesmam tarja kao nesto neoperski zvuci, ali opet je to isuvise "jako", pevanje, sa sve nekim rasirenim vibratom i bez neke boje u glasu, tako da se na kraju svede na polu-jodlovanje u kom se emocija pesme izgubi. S druge strane, Aneta prirodno peva tim tanjim glasom, i samim tim joj je glas priblizniji onome sto je bilo predvidjeno za te pesme. Tacno je da ona objektivno nema te visoke note koje Tarja ima, i da zakresti kada ode previsoko, ali Boze moj, popravlja se vremenom, i opet mi nekako njena verzija Nemoa npr mnogo vise prilici pesmi nego Tarjina ziva verzija.

• Upvote 1
  • Downvote 3
Posted

Ja ne znam sta vi filozofirate i pametujete, kad najtvish komplikovaniju (sta god pod time smatrali) stvar od `Poet and the Pendulum` nije napisao, i verovatno nikd nece.

• Upvote 2
Posted

Sad je pomalo k'o tvoje korisničko ime :D...

Скини вокал и послушај музику. Онда се врати и едитуј свој пост.

• 2 weeks later...