vegeta Posted April 2, 2008 Report Posted April 2, 2008 Ja mislim da ce biti ista set lista, posto je i ta uzeta sa festa sigurno... Nadam se da ce svirati vise starih stvari... Gde je Windrider ili Treacherous Gods mada ima i novi album dobrih pesama ali bolje da su stavili brdo starih i 3-4 nove... Quote
Talvi Posted April 3, 2008 Report Posted April 3, 2008 Kako stvari stoje, sa ovakvom setlistom bih se na pocetku uz Blood Is The Price of Victory napalio k'o nenormalan, malo skakutao uz Deathbringer-a i onda bih ostatak certa iskulirao sve do Tale Of Revenge, onda opet pokolj na Iron-u, skakanje na onoj narodnjacini od Token Of Time refrena i taaako... Quote
Turin Posted April 3, 2008 Report Posted April 3, 2008 Zato sto deonice sa zenskim vokalima niko ne peva! Eto, poslusaj Finnish medley i onda zamisli kako to zvuci! Uzgred evo vam i tekst, pa se spremajte za Castle Fest: Jo Karjalan kunnailla lehtii puu, jo Karjalan koivikot tuuhettuu. Käki kukkuu siellä ja kevät on, vie sinne mun kaihoni pohjaton. Ma tunnen vaaras' ja vuoristovyös' ja kaskies' sauhut ja uinuvat yös' ja synkkäin metsies' aarniopuut ja siintävät salmes' ja vuonojen suut. Siell' usein matkani määrätöin läpi metsien kulki ja näreikköin, Minä seisoin vaaroilla paljain päin, missä Karjalan kauniin eessäin näin Terve, metsä, terve, vuori, terve, metsän ruhtinas! Täs on poikas uljas, nuori; esiin käy hän, voimaa täys, kuin tuima tunturin tuuli. Metsän poika tahdon olla, sankar jylhän kuusiston, Tapiolan vainiolla karhun kanssa painii lyön ja mailma Unholaan jääköön. Ihana on täällä rauha, urhea on taistelo: myrsky käy ja metsä pauhaa, tulta iskee pitkäinen ja kuusi ryskyen kaatuu. Nije, otisla je jos prosle godine, pred pocetak turneje po iylasku albuma. Nije bilo nikakvih sukoba, vec se devojka jednostavno zasitila svega i resila da se povuce. debela klavijaturistkinja? zar za to treba ja da potezem do Smedereva? ccccc btw. ako vam treba neko pojasnjenje finskog izgovora/citanja, slobodno pitajte. Finci imaju samo jedan akcenat i to uvek na prvom slogu. Kad je rec slozena od vise reci, akcentuje se prvi slog na svakom delu. Akcenat je kratak, osim ako nisu dva samoglasnika to oznacava dug akcenat. isto tako kao i u japanskom dupli suglasnik ima stop-izgovor. Znaci nije Miiiika Hakiiiiinen, nego je MIka HÄkinen. Quote
Shamandalie Posted April 3, 2008 Report Posted April 3, 2008 Nije debela, samo je mnogo krupna, ima sigurno 185cm. I ja sam skapirala da se jako jednostavno cita, a sad sta znaci, to treba nauciti. Quote
Elderane Posted May 2, 2008 Report Posted May 2, 2008 Raspored bendova na Castle Festivalu, bez satnica: Quote
vegeta Posted May 7, 2008 Report Posted May 7, 2008 kako da ni na MySpaceu ni officielnom sajtu ensiferuma ne pise da gostuju kod nas? Quote
Elderane Posted May 7, 2008 Report Posted May 7, 2008 Stvarno ne znam. Vidis da je 80% bendova postavilo, 80% nije, ne znam u cemu je frka, valjda stave. Quote
Mita Posted May 7, 2008 Report Posted May 7, 2008 a dobar bend preslusao sam veoma brzo (za moj standard) prvi album i odlican je sad slusam drugi i bolji je od prvog znaci kidanje Quote
Shamandalie Posted May 7, 2008 Report Posted May 7, 2008 Ko se raspitivao za novu klavijaturistkinju Ensiferuma, evo mu i linkova: http://www.metalfromfinland.com/people/509/Emmi+Silvennoinen http://www.myspace.com/emmisilvennoinen Quote
Mita Posted May 8, 2008 Report Posted May 8, 2008 Hehe, 'ladno je '88. godiste... realno odvalio bi je Quote
tHe NecromasteR Posted May 10, 2008 Report Posted May 10, 2008 Uh sto je kvalitetna mala Jes' da je moje godishte, al' se ne bih bunio Quote
Shamandalie Posted May 10, 2008 Report Posted May 10, 2008 Napominjem, mala ima preko metar i osamdeset pet i vrlo je krupna. Ali dobro svira. Quote
Mita Posted May 31, 2008 Report Posted May 31, 2008 ovaj bend mi polako postaje jedan od omiljenih Quote
Шöне Мики Posted May 31, 2008 Report Posted May 31, 2008 Napominjem, mala ima preko metar i osamdeset pet i vrlo je krupna. Ali dobro svira. kad je to bio problem,prava prirodna lepota skandinavije,taman da da drugo rogobusno zivlje mesanjem s' nama takodje krupnim slovenima sto je to kul kada upadnes da sviras u jednom od omiljenih bendova...sem ako ti tvoj bend nije omiljeni Quote
Lord Iffy Boatrace Posted June 4, 2008 Report Posted June 4, 2008 I sad mozemo slobodno da se bacimo negde...definitivno!Samo sto nisam zaplakao,ne mogu da verujem jos uvek!Sve sto mi je davalo Life Energy je palo u vodu,prvo Slayer,sad Ensiferum ma ceo CASTLE FEST... Quote
Mita Posted June 4, 2008 Report Posted June 4, 2008 I gde sad da gledam ensiferum??? Jun 6 2008 8:00P Rocksound Festival, CH Huttwil Jun 7 2008 8:00P Suffering Life Festival, DE Wachenroth Jun 15 2008 8:00P Myötätuulirock, FI Vantaa Jun 28 2008 8:00P Bang Your Head Festival, DE Ballingen Jul 4 2008 8:00P 04-06.07 Ruisrock - Day TBC, FI Turku Jul 6 2008 8:00P With Full Force Festival, DE Löbnitz Aug 1 2008 8:00P Wacken Open Air, DE Wacken Aug 16 2008 8:00P Summer Breeze Festival, DE Dinkelsbühl voleo bi da dodju sledece god u SKC Quote
vegeta Posted June 5, 2008 Report Posted June 5, 2008 ja bi to voleo najvise na svetu i to u bastu!!! Quote
Mita Posted June 5, 2008 Report Posted June 5, 2008 ja bi to voleo najvise na svetu i to u bastu!!! aaaaaaaaaaaaaa bilo bi borbe za zivot Quote
Lord Iffy Boatrace Posted June 5, 2008 Report Posted June 5, 2008 Jaoooooooo bre,samo da ih vidimo (((((! Quote
The Joker Posted June 25, 2008 Report Posted June 25, 2008 Ensiferum vise ne vredi slusati bez Jarija.Victory songs je (meni) krsh.Al sto je simapaticna ova nova... Quote
Shamandalie Posted June 25, 2008 Report Posted June 25, 2008 Bas me nasmejao ovaj komentar. Nema Jarija, ali dobra ova nova mala. Iskreno, Jari i Petri su veoma slicni i po meni, nisu mogli da nadju bolju zamenu, cak i fizicki mnogo lice jedan na drugoga. Videcemo kako ce se njihova prica dalje razvijati, jer dobili su jaku konkurenciju u tom pravcu ili sub pravcu metala, kako god to nazvali. Vanja (BV) mi rece da ih je gledao u Nemackoj na Pagan Festu, ali su od svih izvodjaca uzivo bili ubedljivo najbolji Svajcarci Eluveitie. Quote
Маузер Posted June 25, 2008 Report Posted June 25, 2008 Pa Eluveitie je bar mani najjaci od svih tih folk bendova! Stvarno su mame. Mogao bi pagan Fest kod nas jedne godine! Quote
The Joker Posted June 26, 2008 Report Posted June 26, 2008 Bez Jarija im kvalitet i raznovrsnost muzike drasticno opada... Quote
Recommended Posts