djoksi Posted June 5, 2008 Report Share Posted June 5, 2008 Stradivarius je javor za svoje violine nabavljao iz Slavonije (Hrvatska). Pa sad ti vidi. A koja bi bila zamena za javor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomislav Sawyer Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Bosna je puna kvalitetnog javora. Proguglaj, pronadji nekog tamo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 A koja bi bila zamena za javor? Dzavor je najbolja zamena za javor...A i jedina... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djoksi Posted June 11, 2008 Report Share Posted June 11, 2008 Dzavor je najbolja zamena za javor...A i jedina... Nasao sam i javor!Ostalo je jos samo da nadjem rosewood za fingerboard mada ako ga ne nadjem narucicu preko neta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Decadentor Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Mene zanima jel se moze na gitaru sa pasiv magnetima ugragit activ magneti i koliko bi to kostalo? I jel se moze napravit da ti activ magneti ne trose baterije nego pojacalo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Nasao sam i javor!Ostalo je jos samo da nadjem rosewood za fingerboard mada ako ga ne nadjem narucicu preko neta. Ako ikako mozes, prevari nekoga za ceo vrat od rosewood-a . Pa mu nalepi ebony fingerboard, ili nesto drugo tamno. Good luck with that rosewood neck though . Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 JEbote pa de ima tako debelo drvo ruze:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 Svugde brate. Nije to nista tanje drvo od abonosa. Palisander brate, ono sto slonovi cimaju tamo po Indiji. A crnci po Brazilu hehe. Ima toga i u Boliviji, onako da bas valja. Pa biraj. Nego skupo je. Link to comment Share on other sites More sharing options...
D.E.A.D. Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 oke, interesuje me moze li od tresnje da se napravi neck thru i da li neko ima neke detaljnije planove kako, a hteo bi da ih podeli?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Au jebote ova tema je blago, a Nurg se nije pojavljivao od decembra... Gde ne dodjoh ranije, moram da ga pitam nesto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted June 20, 2008 Report Share Posted June 20, 2008 Pa to je sa namerom da nas nalozi pa onda moramo sve sami da naucimo:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 Nice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 (edited) Ovako bi trebao da izgleda taj neck thru, a posle pazljivije analize dodjoh do zakljucka da moze i od tresnje. Japanska je ponajbolja ali ni nasa ne bi terbalo da je za potcenjivanje. Ovde pogledaj ovu video seriju. Edited June 21, 2008 by Elam Harnish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 (edited) Ima jos. Ovaj lik je napravio i objasnio kako. Nije bas akademsko stivo ali pomaze. Edited June 21, 2008 by Elam Harnish Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon Seed Posted June 21, 2008 Report Share Posted June 21, 2008 (edited) Hehehe pa onda, kupim neko jeftino drvo, zaglavim se kod dede u radionicu i polako Edited June 21, 2008 by Demon Seed Link to comment Share on other sites More sharing options...
sharky Posted June 24, 2008 Report Share Posted June 24, 2008 jel zna neko gde moze da se nabavi vrat? kompletan,nov,polovan? anybody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korgoth Of Barbaria Posted June 26, 2008 Report Share Posted June 26, 2008 nemam pojma da li pitam na pravome mesto ali ajde de... LM< zna li neko nekog pouzdanog majstora za set up gitara... ono, vrat, toniranje i to...? btw. ajde neki link o tako tim stvarima na netu...? posebno me zanima NUT ili kako se to vec zove, onaj donji deo glave gde zice prelaze... uhh, alla sam objasnio... :D ali kontam da ste skontali! http://www.jeanandjean.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
djoksi Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Evo par slika gitara koje sam radio. Prva je skoro zavrsena a druga Ibanez Jem je u fazi izgradnje... Ostalo je namestanje pragova i spajanje vrata i tela... I druga I kako bi otprilike izgledalo sa maple fingerboard-om dok se ceka Rosewood Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J.Jesa Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Sredih gitaru, evo kako izgleda sada Jesa STRATOCASTER Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rehabilitovani Bagrem Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 si sam radio ili platio nekom da ti je sredi? Prelepo izgleda,jos samo i glavu da si prefarbao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wild Child Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 super je jeso. prvi je Randy Rhoads uveo taj fazon...a onda Zakk Wylde Link to comment Share on other sites More sharing options...
Invictus Posted August 12, 2008 Report Share Posted August 12, 2008 Ovo sam vec napisao na temi za basiste, ali niko nije ni obratio paznju. Ovo sto mi treba je isto kao i za gitaru, znaci ako iko zna ista, pomazite. Znaci, prica je ovakva. Bio sam jako glup i jednom debilu pozajmio svog Ibaneza SR 800. ovaj ga je uspio izgrebati i da to sredi prelakirao ga je u neku glupavu mat crnu (bio je nesto kao metalik crn).Lak je katastrofican, pun vazdusnih jastuka i bez trunke sjaja. E sad, ja bih da to sredim koliko se srediti moze. Prvo sam mislio da ga samo ismirglam i ispoliram polir pastom, ali rek'o da prvo cujem sugestije. Znaci, pomazite. Nurg? Anybody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
J.J.Jesa Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 si sam radio ili platio nekom da ti je sredi? Prelepo izgleda,jos samo i glavu da si prefarbao Sve sam Sto se tice headstock-a, ne volim kada su prefarbani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wild Child Posted September 14, 2008 Report Share Posted September 14, 2008 evo,jos malo i gotova je... jos maska ,civije i neke sitnice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wild Child Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 nego gde da nadjem jebenu crnu plastiku za masku ...a da nije galenika...jer me mrzi da se cimam do tamo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts