Alex de Large Posted September 30, 2005 Report Posted September 30, 2005 moju staru gitaru mi je farbao moj deda i ofarbao ju je k'o car!
Secracon Posted October 1, 2005 Report Posted October 1, 2005 U poslednje vreme se dosta igram sa bartolinijem i predpojacalima iste firme. U svakom slucaju je vazno da zapamtis da ti aktivna elektronika i aktivni magnet ubija zvuk drveta, i servira ti nesto sto je elektronika osmislila u toj celoj prici. Ja sam isto isprobavao bartolinijeve magnete (pretpojačala doduše nisam), kako na gitari, tako i na bass gitari, i zaključio da je taj magnet jako sterilan. Da se preciznije izrazim, jedva da u bilo čemu zavisi zvuk od gitare. Imao sam osećej da taj magnet mogu da stavim i sa zadnje strane metle preko koje sam razvuko kanap, i da bi isto zvučalo... Meni se EMG mnogo bolje pokazao. On takođe ugrobari zvuk drveta, ali ga i zadrži u nekoj meri. Sad zavisi od ukusa. Po mom ukusu je to već prihvatljivo za razliku od bartolinija. Primer: Jasen + vintage magnet = topao jasen Jasen + EMG = cyber jasen Jasen + bartolini = bartolini Lipa (basswood) + bartolini = bartolini Zanima me šta ti, kao neko ko se mnogo bolje razume u te stvari, misliš o EMG magnetima za bass, mada kontam da ćeš ih napljuvati, s obzirom na to da si do sada skoro uvek imao suprotno mišljenje od mog... Cheerz!
Alex de Large Posted October 1, 2005 Report Posted October 1, 2005 mislio sam da su bartolini magneti samo za bas. secracone, mozes li reci nesto vise o gitarskim (kakav zvuk, koliko kostaju...)? verovatno bi bili dobri za neko veslo... e jel' neko probao onaj seymour duncan aktivni (live wire heavy metal)? cuo sam da je prebudzen na srednjim
Генеральный Posted October 1, 2005 Report Posted October 1, 2005 (edited) Cisto da vas utesim, kod mene refinish kosta 200$ ako se radi samo o jednoj boji, ako se radi neki sunburst ili nesto ozbiljnije, cene su 300$ pa navise ... 200$ za celu gitaru? Mis'im, jel to 200$ sa kartom do Izraela? Salim se... Nego, reci mi, da li u principu postoji razlika u cenama kada se refinish-ira strat i recimo LP (ako se podrazumeva da se ne smirgla po binding-u)? Konkretno me interesuje LP custom kojem bi ogulio lak do drveta (telo & vrat) svuda osim topa, prakticno oguliti celu gitaru i izlakirati je osim topa koji treba da se refinishira u crno? Edited October 1, 2005 by LoodeeKooD
Nurg Posted October 1, 2005 Author Report Posted October 1, 2005 Ja sam isto isprobavao bartolinijeve magnete (pretpojačala doduše nisam), kako na gitari, tako i na bass gitari, i zaključio da je taj magnet jako sterilan. Da se preciznije izrazim, jedva da u bilo čemu zavisi zvuk od gitare. Imao sam osećej da taj magnet mogu da stavim i sa zadnje strane metle preko koje sam razvuko kanap, i da bi isto zvučalo... Meni se EMG mnogo bolje pokazao. On takođe ugrobari zvuk drveta, ali ga i zadrži u nekoj meri. Sad zavisi od ukusa. Po mom ukusu je to već prihvatljivo za razliku od bartolinija. Primer: Jasen + vintage magnet = topao jasen Jasen + EMG = cyber jasen Jasen + bartolini = bartolini Lipa (basswood) + bartolini = bartolini Zanima me šta ti, kao neko ko se mnogo bolje razume u te stvari, misliš o EMG magnetima za bass, mada kontam da ćeš ih napljuvati, s obzirom na to da si do sada skoro uvek imao suprotno mišljenje od mog... Cheerz! Za pocetak ih necu napljuvati zato sto jako cenim EMG magnete, i smatram (iz poprilicnog iskustva) da su trenutno najbolja varijanta za 5 i 6-ozicane bassove. Za bartolini si skroz u pravu. Pre oko nedelju dana sam cisto fore radi napravio telo za bass od hrasta, zakacio mu tobiasov vrat, stavio elektroniku iz tobiasa, i gitara je zvucala _IDENTICNO_ kao original tobias sa telom od swamp ash-a. EMG sa druge strane donekle odrzava zvuk drveta, i pokazuje neku razliku, ali opet, emg sam trosio bez dodatnog predpojacala, dok je bartolini bio kacen na 3 band preamp od iste firme. Ako stvarno hoces zvuk drveta u bass gitari, stavi neke fine pasivne fenderove magnete (zaboravi na bilo kakve dimarzio ili duncan ili bilo sta drugo) i dobices pravi zvuk drveta. Ipak je tata Leo Fender izmislio elektricnu bass gitaru, i jako dobro je isprojektovao i P i J magnete, i kasnije H magnete za music man-a. A ako hoces par stvarno dobrih magneta za bass, dodjes kod Uncle Nurg-a i za cijenu sitnicu ti uncle nurg namota par J magneta sa identicnom specifikacijom onih iz '62 godine, s razlikom sto ih napraviom kao savrseno izbalaniran par, pa ti onda napravim fino telo od aldera, vrat od birdseye maple-a, stavimo malo vintage hardvera, i odes kuci sa Jazz Bassom koji pojede svaki fender iz '62 godine za dorucak Inace, (for the record) nikako ne volim PJ kombinaciju upravo zato sto je bucna kad oba magneta rade zajedno, a sto se tice pozicioniranja P magneta, moze da se stavi on tacno tamo gde stoji na P bassu, pa onda udaris jedan neck J magnet, i jedan bridge J magnet, i dobijes JPJ kombinaciju, pa dodas jedan seymour-ov preamp za pasivne magnete (samo na P magnet) malo komplikovaniju elektroniku, i eto Urge II bass-a HH magnete imam na jacksonu, i zadovoljan sam sa finalnim produktom, ali samo kad ga proteram kroz multi, stavim mu veliku kompresiju, malo chorusa, malo overdrive-a i sl. Za clean su mi bljak.
Шарки Posted October 1, 2005 Report Posted October 1, 2005 Koliko bi koštao Custom Strat, ali koji bi bio verna kopija moje sadašnje gitare, ali sa mnooooooogo boljim drvetom i magnetima? Bi l' bi mogao to da napraviš?
Nurg Posted October 2, 2005 Author Report Posted October 2, 2005 Koliko bi koštao Custom Strat, ali koji bi bio verna kopija moje sadašnje gitare, ali sa mnooooooogo boljim drvetom i magnetima? Bi l' bi mogao to da napraviš? oko 1500$, i da, mogu da napravim. problem je kako da mi platis, i kako da ti dostavim gitaru
Шарки Posted October 2, 2005 Report Posted October 2, 2005 (edited) E jes problem u pičku materinu. Skupo. Ipak ću ja da pazarim ovo: Jebi ga, košta oko 300$, liči na Jolanu a Ibanez je! Edited October 2, 2005 by sharkey
Шарки Posted October 2, 2005 Report Posted October 2, 2005 Ibanez JTK2 Electric Guitar Specifications: JTK2 neck Maple Neck Material Mahogany Body 22/Medium frets Rosewood Finger Board BR-EG bridge PSND1 (H) Neck PU PSND2 (H) Bridge PU Off-Set Triangle Inlay CH : Hardware Color ŽELIM JEEEEEE!!!! Ali je ovde nema...
The Philosopher Posted October 3, 2005 Report Posted October 3, 2005 Мало сам збуњен, није ми јасно да ли мислимо на угао са исте стране. Нацртао сам зато слику, па ми, молим те, реци, да ли је гитара мекша кад је овај угао већи или мањи: Анкл Нург, ајде само ми реци да ли овај угао треба да буде већи или мањи да би гитара била мекша?
Secracon Posted October 4, 2005 Report Posted October 4, 2005 mislio sam da su bartolini magneti samo za bas. secracone, mozes li reci nesto vise o gitarskim (kakav zvuk, koliko kostaju...)? verovatno bi bili dobri za neko veslo... Ja sam samo nekoliko solo gitara video sa bartolinijem. Sterilne su mi kao i bassevi sa tim magnetima. Sretao sam to kod mojih profesora dok sam bio u Budimpešti na višoj muzičkoj. Uglavnom su ih stavljali na instrumente koje koriste u fusion i modernoj jazz muzici. Nisam ni ja ranije viđao gitarske bartolinije. Bartolini je preskup. Ja bih ti preporučio najpre da batališ veslo, i da pazariš neku dobru tamburu, a ako baš hoćeš aktivnjaka, uzmi EMG. Ako bi po svaku cenu da stavljaš aktivnjaka na veslo, EMG će ti i tu biti super, a jeftiniji je i lakše se nabavlja. Ako stvarno hoces zvuk drveta u bass gitari, stavi neke fine pasivne fenderove magnete (zaboravi na bilo kakve dimarzio ili duncan ili bilo sta drugo) i dobices pravi zvuk drveta. Ipak je tata Leo Fender izmislio elektricnu bass gitaru, i jako dobro je isprojektovao i P i J magnete, i kasnije H magnete za music man-a. A ako hoces par stvarno dobrih magneta za bass, dodjes kod Uncle Nurg-a i za cijenu sitnicu ti uncle nurg namota par J magneta sa identicnom specifikacijom onih iz '62 godine, s razlikom sto ih napraviom kao savrseno izbalaniran par, pa ti onda napravim fino telo od aldera, vrat od birdseye maple-a, stavimo malo vintage hardvera, i odes kuci sa Jazz Bassom koji pojede svaki fender iz '62 godine za dorucak Oh, kako bih ja voleo da dobijem na lutriji... Imam već Fender Precision iz '62, pa me to malko smiruje. Voleo bih da jednom nabavim i Jazz Bass. Lično ga ne volim, ali je često potreban zbog nekih zvukova. Hteo sam da te pitam nešto: Bio sam primoran da kupim 5-stringa, da se ne bih više osećao hendikepiranim. Uzeo sam jedno veslo, doduše ne baš najgore: Peavey International Series. Šta znaš o tom govnetu? Da li da ga budžim sa nekim EMG-om, ili da ga ostavim ovakvog. Da li je taj bass baš toliko veslo da se ne vredi ni magnet menjati? Ne znam ništa o tom bassu. Jel moguće da je hardver od ALUMUNIJUMA? Od čega je telo? Deluje mi lagano. Na web stranici ništa ne piše. Ne prave više tu seriju. Ne mislim još da je prodajem, ali mi je to samo privremena gitara dok ne skupim pare za ozbiljan custom 6-string. Cheerz!
Alex de Large Posted October 4, 2005 Report Posted October 4, 2005 Hail Secracon! Imam vec EMG na mom Jacksonu, zadovoljan sam poboljsanjem, btw. ne bih ga nikad stavljao na neke mnogo dobre gitare. Interesovalo me je samo kakvi su ti Bartolini, mozda za neke buduce "poduhvate"...ali izgleda da otpadaju Voleo bih jednog dana probati Seymour Duncan SH-8 Invader (u alder ili poplar gitari) i mozda onaj Live Wire Heavy Metal (to nemam pojma za kakvo telo bi "pasovalo"). Hvala
Nurg Posted October 15, 2005 Author Report Posted October 15, 2005 Oh, kako bih ja voleo da dobijem na lutriji... Imam već Fender Precision iz '62, pa me to malko smiruje. Voleo bih da jednom nabavim i Jazz Bass. Lično ga ne volim, ali je često potreban zbog nekih zvukova. Hteo sam da te pitam nešto: Bio sam primoran da kupim 5-stringa, da se ne bih više osećao hendikepiranim. Uzeo sam jedno veslo, doduše ne baš najgore: Peavey International Series. Šta znaš o tom govnetu? Da li da ga budžim sa nekim EMG-om, ili da ga ostavim ovakvog. Da li je taj bass baš toliko veslo da se ne vredi ni magnet menjati? Ne znam ništa o tom bassu. Jel moguće da je hardver od ALUMUNIJUMA? Od čega je telo? Deluje mi lagano. Na web stranici ništa ne piše. Ne prave više tu seriju. Ne mislim još da je prodajem, ali mi je to samo privremena gitara dok ne skupim pare za ozbiljan custom 6-string. Cheerz! Ovako. Peavey su nekako previse prosecni instrumenti, i nije mi ih mnogo proslo kroz ruke. Ja licno ne bih u to ulagao pare, vec bih prodao, i kupio recimo Cort Artisan 6 koji je mozda cak i jeftiniji od tog peavy-a (video sam ga novog u nemackoj za 500 EU). Ako trazis nesto jako ozbiljno sa 6 zica a da nije pre skupo, Ibanez BTB. Nema bolje (naravno ne 1206 prestige koji je preskup) SR 506 je jako fin, ali meni smeta sto mu je vrat previse uzan za 6 zica (i nekako nevolim 6 zica na skali 34 inca) Sto se tice aluminijuma, to ti je sada hit za hardver. Jako lagan hardver koji jako dobro prenosi zvuk. A ako hoces stvarno dobar 6-o zicani, skupi 2000$ i dodji kod tata nurga da popricamo
Secracon Posted October 15, 2005 Report Posted October 15, 2005 Svirao sam 5-žičanog Artisan-a, zaista je okej instrument, mada i ja volim veći razmak žica. Hvala na informacijama... Kupovina 6-stringa mi je još u daljoj budućnosti, ali sam definitivno mislio da dam da mi se izradi nešto, a ne da pazarim fabričkog. No sve u svoje vreme... Cheerz!
avenija Posted October 30, 2005 Report Posted October 30, 2005 Gitare od topole(poplar) O kakvom je drvetu zapravo rec?Kakav zvuk daje topola?I jos nesto...Musicman SUB 1(gitara,ne bass)-jel neko svirao?Kakva su iskustva sa istom?
Alex de Large Posted October 31, 2005 Report Posted October 31, 2005 topola je tonski slicno drvo jovi (alder), znaci svetao ton. jova ima za nijansu svetliji ton. topola se cesto bas koristi kao zamena za jovu, inace oba drveta su lagana
_Grotesque_ Posted November 14, 2005 Report Posted November 14, 2005 Ja imam B.C. Rich Kerry King V Special Signature Series. Znam da je to low-budget model ( 340 evra), ali imam kupio sam je novu u avgustu mesecu i ODLICNO se doima. Cak i neki stariji gitaristi koji poseduju Fender Stratove i Gibson Les Paul gitare kazu da izuzetno zvuci. Sada, zanima me vase misljenje o toj gitari, posebno o magnetima. Inace, gitara ( iako je V, a mnogi su mi rekli pre nego sto sam je pazario da nece imati "pun i mrsan ton") ima bas puuun ton sa dosta reskim visokim i srednjim. Ja sviram trash-core, pa mi takva farba bas i odgovara. E, da li bi bilo pametno menjati magnete? Koliko dugo ce mi trajati ova gitara? Da li postoji mogusnoct da je samo prvih par godina dobra? I, konacno, koju gitaru bi vi preporucili za ovakvu vrstu svirke?
Nurg Posted November 15, 2005 Author Report Posted November 15, 2005 Ja imam B.C. Rich Kerry King V Special Signature Series. Znam da je to low-budget model ( 340 evra), ali imam kupio sam je novu u avgustu mesecu i ODLICNO se doima. Cak i neki stariji gitaristi koji poseduju Fender Stratove i Gibson Les Paul gitare kazu da izuzetno zvuci. Sada, zanima me vase misljenje o toj gitari, posebno o magnetima. Inace, gitara ( iako je V, a mnogi su mi rekli pre nego sto sam je pazario da nece imati "pun i mrsan ton") ima bas puuun ton sa dosta reskim visokim i srednjim. Ja sviram trash-core, pa mi takva farba bas i odgovara. E, da li bi bilo pametno menjati magnete? Koliko dugo ce mi trajati ova gitara? Da li postoji mogusnoct da je samo prvih par godina dobra? I, konacno, koju gitaru bi vi preporucili za ovakvu vrstu svirke? Par komada mi je proslo kroz ruke, i bio sam prijatno iznenadjen. Gitara je sasvim solidna, drzi stim, i sasvim fino rezi kad se pusti kroz dobru distorziju. Kao i svaka gitara od 300-tinjak dolara, kvalitet nije najvisi na svetu, video sam ih sa farbom koja puca, telo je slepljeno iz 5 delova, i sl, ali sve u svemu, jako solidan instrument u odnosu na cenu. Sto se tice magneta, mozes da stavis sta god hoces, po pravilu, koliko para, toliko muzike. Ja bih stavio EMG u kombinaciji 85/85 i eto ludila
Nurg Posted December 29, 2005 Author Report Posted December 29, 2005 Toliko sam pricao o gitarama, i o izgradnji i jos nijednom nisam poslao slike necega sto sam radio:) To se upravo sada menja Evo linka na par slika 7 zicane gitare koju sam poceo da gradim pre par dana. Danas sam radio routing za magnete, i setio sam se da slikam. Sajt gde sam stavio slike je skroz na hebrejskom, ali slike pricaju za sebe Malo vise o gitari: Radi se o direktnoj kopiji Ibanes Universe, ali je radim Neck-Through Vrat je od javora, krila na telu su od bukve (da od bukve, to je hteo covek koji ju je narucio), glava je od mahagonija. Truss Rod sam sam napravio da bih dobio ono sto mi treba za jako tanak vrat. Za tremolo smo uzeli Original Floyd Rose 7 string, magneti su 2x Dimarzio Evolution 7 a sada slike: http://www.gitarist.co.il/modules.php?name...ewtopic&p=39#39
Nurg Posted December 29, 2005 Author Report Posted December 29, 2005 baj d vej, ekstra vrat bez zalepljenih krila je prva verzija koju sam napravio za 6 zica, ali se musterija predomislio ...
Генеральный Posted December 29, 2005 Report Posted December 29, 2005 baj d vej, ekstra vrat bez zalepljenih krila je prva verzija koju sam napravio za 6 zica, ali se musterija predomislio ... Bolje ne dolazi u BG, ima da te otmemo i zakljucamo u neki silos u Borchi da nam pravis gitare! Salji slike nekih stratova i LPjeva... BTW, wellcum bek!
Nurg Posted December 29, 2005 Author Report Posted December 29, 2005 U poslednje vreme sam bio turbo zauzet, naime napustio sam firmu u kojoj sam radio, otvaram svoju firmu, napravio sam sajt na kojem su slike, i jos radim milion stvari, i usput se zenim za 3 meseca A ni domen nije radio poprilicno vremena ... ali sad sam tu i tesko cete da me se otarasite
Alex de Large Posted December 29, 2005 Report Posted December 29, 2005 ne ide mi u glavu ta bukva prvi put cujem za telo od bukve, gde nadje drvo, jos i osusheno ?! inace, welcome back also
Генеральный Posted December 29, 2005 Report Posted December 29, 2005 U poslednje vreme sam bio turbo zauzet, naime napustio sam firmu u kojoj sam radio, otvaram svoju firmu, napravio sam sajt na kojem su slike, i jos radim milion stvari, i usput se zenim za 3 meseca A ni domen nije radio poprilicno vremena ... ali sad sam tu i tesko cete da me se otarasite Ako ti treba shegrt u fine art of making guitars - javi! Hoces da odradis neki anniversary Uncle N Custom posto se zenis?
Recommended Posts