Jump to content

Recommended Posts

Posted

Odlichan album, nije bash Armada , ali dobar za slusanje. Jedino sto ponekad muzicka kompozicija je smaracka i dosadna, pa pokopa one fine ostale delove pesme . Mislim da su se tu zajebali jer ce mnogo ljudi tu da se smori i nece dati pravu priliku Kollosusu. Mozda bi pravi trik bio malo vishe pesama ali kracih . :/ Mada kad pogledam imaju 9 pesama na kolsusu sto je dovoljno i tu se vrte pesme oko 5 minuta, tako da neznam :/ .

Mada ovo moze lako da se taguje kao MeloBlack. XD

Posted

Nisam imao vremena zbog Bondage Goat Legacy festa da se posvetim Kolossusu, ali na prvih par slusanja mi se podosta svidja. Jes da nije Armada, ali nije ni novi Cryptopsy. Moracu jos da iskristalisem misljenje.

Posted

Морам да признам да ме је нови албум прилично и обрадовао и изненадио, читајући најаве ("expect no less than a masterpiece" говнарије) био сам помало скептичан али ...

Мислим, ово је до јаја!

Фантастичан албум!

Ово је један од врло ретких black metal бендова данас који прави спектакуларну музику, интригантну и НОВУ јер данас је у black-у све само не ново.

Прилично храбро да се убаце и акустичне гирате и вишегласја и там-там бубњеви и сл., то је за поштовање.

Нисам мислио да је могуће направити ни подједнако добар а не бољи и шири албум од "Armada" но срећом, преварих се.

Испоставиће се да је 2 најбоља албума у последњих 5 година направио исти бенд - Keep of Kalessin.

Сјајно.

10

Генералан закључак: Могли би ово да послушају и Satyr и Ihsahn и Shagrath и Abbath и Fenriz.

Да се подсете неких ствари.

Posted
Генералан закључак: Могли би ово да послушају и Satyr и Ihsahn и Shagrath и Abbath и Fenriz.

ovi pobrojani su legende, ne vidim sto bi se okretali za jednim Keep of Kalessin i podsjecali necega.. obzirom na albume koje su nam Fenriz, Ihsahn & drugari ostavili, ovo mi zvuci pretenciozno.

e sad, ako je novi album KoK-a u rangu Armade, znaci da taj bend jos nije ni prismrdio onome sto danas rade Deathspell Omega, Ondskapt, Watain, Secrets of the Moon, Mayhem.. ako cemo i ici malo sire, zadnji albumi grupa kao sto su Katharsis, Antaeus, Shining, Mortuus mi se dopadaju vise od Armade(no dobro, to je vec licni ukus, ali Dso i ostali koje pobrojahobjektivno stoje daleko iznad KoK, kad je u pitanju taj novi, kompleksiniji zvuk black metala).

nego, vidjecemo na sto taj Kolosus lici. vidim po izjavama da nije album na prvu loptu, sto je razlog vise da ga poslusam.

Posted

sad i ti kenjas,ovu petoricu koju si nabrojao nasao si da trpas u isti kos sa jednim kok.imas li ti pojma o cemu pricas?

Posted

@morbid god : ja ne bih uopste poredio te NED kultove sa KoK... meni je KoK, kako da kazem...light varijanta BMa (sad sam se zesce prosrao). Mislim, uporedi suffocating atmosferu Fas ili Ordo sa Armadom! Armada i Kolossus vise imaju neki epski, pobednicki feeling - na njih i ne gledam kao na Black Metal bend (kad mi se slusa BM ja cepam Watain npr) vec cisto extreme metal, sto ga ne cini manje zanimljivim za mene.

U svakom slucaju, ne secam se da je neki album odavno ovako podelio narod!

Posted
@morbid god : ja ne bih uopste poredio te NED kultove sa KoK... meni je KoK, kako da kazem...light varijanta BMa (sad sam se zesce prosrao). Mislim, uporedi suffocating atmosferu Fas ili Ordo sa Armadom! Armada i Kolossus vise imaju neki epski, pobednicki feeling - na njih i ne gledam kao na Black Metal bend (kad mi se slusa BM ja cepam Watain npr) vec cisto extreme metal, sto ga ne cini manje zanimljivim za mene.

U svakom slucaju, ne secam se da je neki album odavno ovako podelio narod!

Sve je krenulo od konstatacije da je Armada najbolji black album u poslednjih 5 godina. Iako su ukusi razliciti, opet mora postojati neka objektivnost prilikom takvih izjava.. Stoji da je Armada kvalitetan album, precizno odsviran, fino produciran, sa veoma mocnim(epskim) momentima. Ali je dignuta prevelika buka oko njega, pa ga ljudi dizu u nebesa i na nevidjeno.

Sto se podijela tice, mislim da je vece izazvao album FAS. Za Armadu se ljudi uglavnom slazu da je kvalitetan, e sad neko ce mu dat 80/100, a neko maksimalnu ocjenu. Dok za FAS imamo lagano ocjene 0/100, pa sve do worhip recenzija oblivenih krvlju i spermom rogatog za koje je i 100/100 uvreda ovog monumentalnog dijela van vremena i prostora. Kapiras sto hocu da kazem :D

A i podijele su generalno zato sto ljudi vole da kontriraju radi kontriranja. Zaboravi se objektivnost, i eto ti ga.

@Josif

Pun si fora ka Zeta semafora.