deadsy Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Haha eto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Fali mu neki zesci, tj. puniji zvuk samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Meni su generalno Warmonger i Ascenant ukvarile utisak o albumu svojevremeno...ne uklapaju mi se, i ne znam iz kog razloga al' me podsecaju na Bodome :/ Tek sad ovo primetih, sta pricas bre Joco, aj za Ascendant, ali Warmonger pun akorda, tremola, kad su Bodomi to imali...? I nikako ne mogu da razumem neke zamerke da su pesme nabacane, ovakve kompozitorske sposobnosti se retko vide, svaka pesma ima logican zaplet, svetlosti i senke, kulminaciju... Recimo, pustih album ortaku koji prezire BM a svira, odao je priznanje bas zanimljivim kompozicijama ali preko blastova ipak nije mogao preci Slusam jos uvek album otkad ga kupih - kult. Mislim da bi npr Dimmu dupe dali za ovakav rad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 To jeste ali bubnjevi upropaste svaku pesmu ama bash svaku ok je kad je neko dobar bubnjar al treba da bude deo pesme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Zasto bre, ne razumem te, meni se uklapa... Mislis produkcijski? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Album je super, i slusace se, nije trendi, ima smisla, meni je idalje zamerka gitara koja treba da bude glasnija, a i stice se ponekad utisak da bubanj sve gusi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavrosaurus Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 По мени, "Kolossus" је у свему надмашио "Armada": тамо где је "Armada" добар, "Kolossus" је још бољи, тамо где је "Armada" гласан и брз, "Kolossus" је још гласнији и бржи, тамо где је "Armada" досадан, "Kolossus" је још досаднији. Све у свему, као што рекох - "Kolossus" је у свему надмашио "Armada". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Armada je bolja produkcijski definitivno, Kolosu trebaju onako jake gitare i tisi bubanj, sto rece BD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavrosaurus Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Мени ништа не смета. Мислим да је све у самом звуку сасвим ОК избалансирано, мислим - овако добар бубњар не може да се сакрије гитарама, нити треба да буде покривен њима. Кул, разарање. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Pa ne da se sakrije, nego samo malcice da se izbalansira. Videli smo live kako su to nadrkani muzicari i to stoji samo malo harmonije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) Samo vokalista je losh veoma uzivo. Inache Armada ima taj razarajuchi zvuk, sto nema Kolosus , dok kolossus ima vishe ono epski zvuk onako pobednichki. Meni su oba albuma super , mozda Armada ima bolju produkciju dok mi bolje gitara zvuchi na Kolossus, ali kao celina kolossus mi je jachi. : ) -EDIT- svudelo mi se to shto su Origin svirali a ne pustili matricu. Edited December 27, 2008 by Lunar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadsy Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Armada>Kolossus. Big time Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Ne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маузер Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 yes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavrosaurus Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Не. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 +1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Nekako, Kolosus je kao da si pomesao Behemot i Roting Krajst, bar meni takav utisak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маузер Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) -1 Aj dosta ovih govana. Oba albuma su dobra, samo sto se nekom vise svidja onaj, a nekom ovaj. Jebeno samo nabijate postove! Dje nadje behemoth kod kolosusa? Edited December 27, 2008 by Kraljev Barjaktar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavrosaurus Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 "Armada" је феноменалан албум, ван сваке сумње али је овај просто бољи, зашто је то тако тешко признати? "Kolossus" јесте степеник изнад, корак даље што уопште не доводи у питање квалитет предходног али ту постоји психолошки моменат - да је "Kolossus" издат раније, да је то први албум који чујете у овом стилу и ритму - он би био бољи од "Armada", то је само питање првенства, ништа више и нема много везе са објективном критиком, без икакве увреде. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 Ja cu diplomatski raci da oba albuma volim na svoj nacin, i oba su mi vrh. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black desire Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) uvek si ti najpametniji Edited December 27, 2008 by Black desire Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadsy Posted December 27, 2008 Report Share Posted December 27, 2008 (edited) "Armada" је феноменалан албум, ван сваке сумње али је овај просто бољи, зашто је то тако тешко признати? "Kolossus" јесте степеник изнад, корак даље што уопште не доводи у питање квалитет предходног али ту постоји психолошки моменат - да је "Kolossus" издат раније, да је то први албум који чујете у овом стилу и ритму - он би био бољи од "Armada", то је само питање првенства, ништа више и нема много везе са објективном критиком, без икакве увреде. Cemu tolika prica kad ja Armadu imam zelju da okrenem sa vremena na vrijeme, dok Kolossus jedino kad nabijete 100 postova kako je svrsotina, pa cisto da vidim what's the fuzz about. A mozda ni tad Prosto, Armada je uz dobru produkciju izbacila album sa dosta energije i balansiranih pjesama. Nije dosadna, album teche, vodi, na momente stvarno impresionira. Kolossus mozda ima te elemente, ali na nizem nivou. Moze bit on nadrkaniji, bolje odsviran il sto vec - ali prosto, Armadu sam imao volje i zelje da okrenem, i u njoj uzivam, dok mi je slusanje Kolossus-a bilo vise kao trud da ukapiram sto je to toliko dobro u njemu zbog chega svako malo 'krechite sobu'. Prosto - ima momente, nema 'what it takes' da bi kao cijelina pokazao da shije Armadu. Na kraju, sve je to subjektivno sranje oko kojeg se prepucavamo na par strana bez potrebe. Ali ipak -2 Edited December 27, 2008 by deadsy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lunar Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Nekako, Kolosus je kao da si pomesao Behemot i Roting Krajst, bar meni takav utisak Na koju foru? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NYX 218 Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Postoji jedan mali problem... Kolossus je u stvari drugi deo Armade, a vidno je slabiji od nje. Generalno, oba albuma su dobra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Маузер Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 To ti je rekao Thebon jel da. Zato sto je to i meni rekao! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts