RNA Posted August 29, 2005 Report Posted August 29, 2005 Овог лета сам коначно успео да набавим ЦД реиздање њиховог првог албума "Походът". Значи, музика је закон. Можда није баш цео албум, јер је већина онако хард рок, али песме 'Брадвата' и 'Огнени души', и инструментал 'Отнесени от вихъра' убијају колико су добри! Иначе, било је најављено да ће свирати на финалној вечери Гитаријаде у Зајечару, али су се појавили момци из другог бугарског ХМ бенда Ренегат, који су опет свирали своје песме са албума "Рокофобия", појачани певачем из Ахат, Звездомиром, са којим су одсвирали једну њихову песму 'Черна овца'. Гитариста је наводно повредио руку, па није могао да свира, а нису хтели да откажу свирку, па су повели ортаке. Ионако нико осим мене није ни приметио. Брадвата, брадвата, брадвата пада врху всяка глава Брадвата, след себе си оставя мъртъвци без лица Quote
RNA Posted August 29, 2005 Author Report Posted August 29, 2005 (edited) Да не заборавим да ставим адресу сајта: www.axat.net Edited August 29, 2005 by RNA Quote
Ivan_Creed Posted August 29, 2005 Report Posted August 29, 2005 Zato sto ovo treba na domacu scenu... A i malo je mnogo nepoznatih bendova i tema o istim po forumu... pocevsi od Black i Death sobe.. Quote
RNA Posted August 30, 2005 Author Report Posted August 30, 2005 (edited) Не би мислио да је шала да чујеш неку од песама. Јесте да су из 1989, али убијају колико су добре. Ја се, откако сам се вратио с мора, дрогирам тиме свако мало. само ме учење спречава да се не посветим детаљном изучавању њихових текстова, те певању истих. Edited August 30, 2005 by RNA Quote
Angelystor Posted August 30, 2005 Report Posted August 30, 2005 Bili su predgrupa Sabbathu u Bugarskoj, ali sam ih nazalost propustio! Quote
RNA Posted September 1, 2005 Author Report Posted September 1, 2005 А зашто, ако смем да питам? Да се ниси можда плашио да ће бити досадни? Quote
dudi Posted September 2, 2005 Report Posted September 2, 2005 Ja imam kasetu POHODUT već bog zna otkad , Odlična Hard rock grupa ,Ipak bez klavijature bi zvučali bolje. Černata Ovca Ako smo kod Bugara jel neko slušao grupu ER MALYK ? Melodični HM A od Vazalske muzike iz komšiluka bi izdvojio grupu TROOPER iz Rumunije Mnoge bendove jedu za doručak. Quote
RNA Posted September 4, 2005 Author Report Posted September 4, 2005 Вала, код ових ликова ни клавијатуре не сметају. Него, и ја сам мислио да је то неки као хард рок, сад кад боље размислим више је класичан хеви, само у већини песама спорији. Quote
Angelystor Posted September 9, 2005 Report Posted September 9, 2005 А зашто, ако смем да питам? Да се ниси можда плашио да ће бити досадни? Look at Mr. Prejudice over here! Ne prijatelje, bio sam jednako zainteresovan da vidim i Sheky & The Bloodyboys i Axat i Black Label Society, ali sam na kraju video samo ove zadnje(i smorili su me), jebiga, lutali smo dosta po Sofiji, saobracaj i ti kurci..i zakasnili..taman toliko da dodjemo 5 minuta pre pochetka BLSa. Quote
Karlo SE Posted September 9, 2005 Report Posted September 9, 2005 Kako sam smeo da pomislim da vec nisi otvorio temu o Ahatu . Sjajni su, kako smo se samo lozili na gitarijadi, ali Bradvata bradvata! Quote
Demonizer Posted October 1, 2005 Report Posted October 1, 2005 Tek sam sad primetio temu, Axat je stvarno zakon, mislim ipak da je bolji album koji je uradjen za usa trziste dakle Pohod ali na engleskom preslusajte to, ja nazalost imam to samo na ploci, a imam i ovaj remaster pohoda na original cd-u mislim da je najbolje odpevana stvar zemlja na slepci a jel slusao neko Scapegoat? Quote
Angelystor Posted October 14, 2005 Report Posted October 14, 2005 Scapegoat jebe tetke! Dobar death! Prvi bugarski metal bend koji sam chuo..i za sada i jedini u stvari Quote
RNA Posted July 31, 2006 Author Report Posted July 31, 2006 Мене су у Бугарској пре две године гледали бледо кад сам им тражио Ахат, само једна девојка у некој продавничици у Несебру је знала о чему причам, али једино што су тада имали је била нека компилација рок балада где су и они били, али ми се није узимала компилација, поготово не балада. Е, већ наредне године (тј. прошле 2005.) како сам ушао у исту продавничицу налетео сам на тај диск. Изгледао сам као кретен колико сам се радовао. Испоставило се касније да то радовање није било узалуд. Quote
RNA Posted October 20, 2006 Author Report Posted October 20, 2006 Evo ti stare teme koju sam ja otvorio jos prosle godine, samo je napisana cirlicom, pa nisi mogao da je nadjes, a mrzelo te da pregledas. Quote
Divlji Tigar Posted October 20, 2006 Report Posted October 20, 2006 (edited) "Cernata Ovca" Fenomenalan bend. Evo ti stare teme koju sam ja otvorio jos prosle godine, samo je napisana cirlicom, pa nisi mogao da je nadjes, a mrzelo te da pregledas. Ja sam gedao ali nisam video temu. Edited October 20, 2006 by Wild_Tigar Quote
RNA Posted October 20, 2006 Author Report Posted October 20, 2006 Kako, bre, nisi video. Em si postovao na joj, em u podnaslovu pise 'bugarski metal'. Quote
Divlji Tigar Posted April 8, 2007 Report Posted April 8, 2007 АHAT will open for Iron Maiden! The band received a confirmation for its participation in the concert of the world-famous band Iron Maiden. The concert will be on June 4, in the “Lokomotiv” stadium in Sofia. Quote
RNA Posted April 8, 2007 Author Report Posted April 8, 2007 Е, да их јебем. Отишао бих да их гледам, али 4. јун... испити... доврага! Quote
Divlji Tigar Posted April 8, 2007 Report Posted April 8, 2007 Na sajtu sam video da su izdali neki DVD. Quote
RNA Posted April 8, 2007 Author Report Posted April 8, 2007 Је л'? Видим да ћу морати да посетим Бугарску ускоро! Quote
Divlji Tigar Posted April 25, 2007 Report Posted April 25, 2007 Danas sam dobio jos 3 albuma Ahta. "Izpod Ruinite" je veoma dobar album na prvo slusanje, pesme na engleskom su dobre pogotove "White grow". Live album je iz 1987, meni nijedna pesma nije poznata. Sve su svemu odlican materijal. Quote
Recommended Posts