Vangelis Posted October 12, 2005 Report Posted October 12, 2005 Pazi, mozda te povredi....kao sto ce mene povrediti Roxy Petrucci iz Vixena kad me bude silovala... Quote
tovar Posted October 12, 2005 Report Posted October 12, 2005 a oni su kao glam jeli? oni nisu ni postojali u to vreme ne, ali su ga na neki nacin oziveli. i nije im mesto na ovoj temi, ali recimo treba obratiti paznju na sasvim dobre mixeve HIM i glam price, kao sto su lullacry, negative, soul relic, i jos gomila finskih bandova. ta prica je sada dominantna u tampereu, koji je centar dark kulture, a siri se dalje i dalje... Quote
Vangelis Posted October 12, 2005 Report Posted October 12, 2005 Ma obican glam gothic trip...nema veze sa onim pravim glamom Quote
yossarian Posted October 12, 2005 Report Posted October 12, 2005 Nisam neki ljubitelj glama jer mi ne odgovara takva muzika, isuvise je sirova za moj ukus. Ipak, ima tu dosta pesama koje mi se svidjaju, pogotovo balade. Quote
michelle Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Nemam pojma ko je zakljucao ovu temu. Ako jos uvek zelite da diskutujete, navalite Quote
_NeSa_ Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Zakljucaj.Iz obicne diskusije ce se pretvoriti u krvoprolice Quote
_NeSa_ Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Znaci,ti bas zelis da ljudi ovde dobijaju banove i warnove,samo zbog ove teme? Quote
michelle Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 (edited) ccc.... pa nisam ja takav covek Evo upravo slusam Sleez Beez i mogu ih preporuciti bilo komljubitelju ovog zvuka Edited June 29, 2006 by michelle Quote
Lucio Holocausto Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Dovoljno je samo da se cuje ona prica o glam metalcu, zmaju i princezi... Quote
_NeSa_ Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Dovoljno je samo da se cuje ona prica o glam metalcu, zmaju i princezi... Evo ga,prvi duhoviti komentar... Quote
Lucio Holocausto Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Evo ga,prvi duhoviti komentar... Pa jebiga ne mozemo svi da budemo komicari... Quote
_NeSa_ Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Pa jebiga ne mozemo svi da budemo komicari... Evo,vec si me nasmejao Quote
Divlji Tigar Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Ima extra bendova, a ima i smeca. TNT je najbolji, a Posion je tesko smece. Quote
Divlji Tigar Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Uzgred jeli neko chuo ili nedaj boze vidio TIGERTAILZ??? Ja jesam. LOVE BOMB je super pesma, a izgled Quote
Lucio Holocausto Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 Evo,vec si me nasmejao Drago mi je... Quote
Dushan S Posted June 29, 2006 Report Posted June 29, 2006 (edited) Pazi kad nisam ni video ovu temu, a ja kao US metal prvoborac Najveći problem (ali sa druge strane i normalna stvar) kod pristupa nekoj vrsti muzike je što ljudi ne razumeju stvari u kontekstu vremena u kom se dešavalo. Kao prvo, onaj ko je gledao ratnici podzemlja i slične filmove sa početka osamdesetih je možda skapirao da je taj US metal-Hard Rock u stvari počeo kao prljava, ulična muzika bele američke omladine. Ako su šminkeri slušali disko, a rockeri kiss, ovo je nastavak tog polarizovanja kod belaca. Znači to što neki sad nazivaju "Sweet metal" NIJE nikakva podvrsta metal muzike, u stvari obrnuto, (sem "New Wave Of British HM" i onoga što je iz njega proisteklo) to JESTE METAL-HARDROCK tj to je u to vreme njegova glavna struja, a sve ostalo su alternativna odstupanja. Kad bi se svi ostali "Aleternativni" HM bendovi u to vreme koji nisu svirali tu muziku zajedno skupili na gomilu, ne bi imali tiraža ni za jedan jedini album Dokken-a... Koji i nisu bili neke zvezde. Znači band-ovi kao Ratt, ili Motley Crue neke 1984 godine koliko god to danas čudno izgledalo reprezentuju upravo Metalski, alternativni, pobunjenički R'n'R duh i predstavljaju atak na tadašnji mekani pop mainstream. Naravno, postoji pravilo da rodonačelnici nekog zvuka naprave pare, postanu mainstream sam i samim tim prestanu biti "Tr00" u očima ljudi, kao što je kasnije bio slučaj na primer sa Metalikom koja je krenula kao alternativa a završila kao MTV uzdanica. Tu je još i to da sadašnji klinci, možda i logično, ne mogu skapirati da su u to vreme ljudi u većini slušali tu muziku... Mislim, čak se sećam i Vlade Džeta u "L.A.Guns" majci ... Sve klinke metalke su sekle sise na u ono vreme dugokosog Bon Jovi-ja i Tempesta, svi muzičari želeli da budu kao neku muzičari iz tih bendova, a iako smo ja i moji ortaci da bi bili Tr00 išli na certe u S.O.D., Possesed i Celtic Frost majcama, kući smo vrteli i neke druge albume, malo mekše orijentacije Znači, normalna stvar, muzika jednog vremena koja je tad bila sve i svja i treba je shvatati kao lep deo tih šarenih, naivnih pozitivnih 80-ih Edited June 29, 2006 by Dushan S Quote
LazaGNR Posted June 30, 2006 Author Report Posted June 30, 2006 Pazi kad nisam ni video ovu temu, a ja kao US metal prvoborac Pazi kad ja (koji sam je otvorio) nisam ni znao da je ova tema ziva Nemam pojma ko je zakljucao ovu temu. Ne znam dal' je to bilo jos u vreme dok je Boris bio moderator (ili...hm,dal' je nekad Misko bio ovde moderator?) Znači band-ovi kao Ratt, ili Motley Crue neke 1984 godine koliko god to danas čudno izgledalo reprezentuju upravo Metalski, alternativni, pobunjenički R'n'R duh i predstavljaju atak na tadašnji mekani pop mainstream. Pa da,samo kad se pogleda npr. omot za prvi album Motley Crue-a (za one koje nisu videli taj omot: evo ga) vidi se da imaju malo drugaciji pristup (svemu) od,sto kazes,pop mainstrem-a. A i kad se pogledaju slike u booklet-u (pre par meseci sam nabavio reizdanje tog albuma sa nekim bonusima) za tu '82 te slike su bas odudarale (tj. bile suprotne) od onog sto se tad vidjalo na TV-u/citalo u novinama. I Motley Crue su se (tada - prva polovina 80-ih) ubrajali u METAL bendove Sve klinke metalke su sekle sise... Haha,'sekle sise' Da,secam se toga (iako sam bio jos klinac) da su bili aktuelni Jon Bon Jovi i Joey Tempest,pa onda malo kasnije Axl i Sebastian Bach...pa onda je onda dosao grunge...i sve je otislo u kurac... Quote
Valkyrie Posted June 30, 2006 Report Posted June 30, 2006 Muzika je ok Mogu da tvrdim - sve devojke plaču kad čuju GnR (Don't cry) i smeju se uz Bon Jovi... iz različitih razloga naravno. Ali kad vidim jon bon jovija ušminkanog Quote
Vlaja Buraz Posted June 30, 2006 Report Posted June 30, 2006 Što se tiče tog Motley Crue omota, pogledati omot Rolling Stones - Sticky Fingers (samo u google pretragu slika ukucajte "sticky fingers" - trebalo bi da vam je isključeno filtriranje pretrage - i biće zanimljivih rezultata)... A šta fali ušminkanom Bon Džoviju? Otkako je nestalo dlaka na njegovim grudima, nestalo je i dobrih pjesama. Quote
Lucio Holocausto Posted June 30, 2006 Report Posted June 30, 2006 Motley je meni ok, iako ih ne slusam nesto previshe (po koju pesmu) Bon Jovi isto tako... ima mi par pesama koje su mi ok, ostale... Twisted Sisters isto tako... Ne kazem da je glam glupost i slicne stvari, samo jednostavno ne svidja mi se to (osim par stvari)... previse mi je ... nekako meko... Quote
_NeSa_ Posted June 30, 2006 Report Posted June 30, 2006 Ima extra bendova, a ima i smeca. TNT je najbolji, a Posion je tesko smece. Ne slazem se nikako. P.S. - samo da skrenem paznju,nije Twisted SisterS,nego Twisted Sister!!! Quote
Crna_Dama Posted June 30, 2006 Report Posted June 30, 2006 Mogu da tvrdim - sve devojke plaču kad čuju GnR (Don't cry) Mene lično nijedna pesma na svetu ne pogadja više od ove I svaki put kada je čujem,rastuzi me Quote
Crna_Dama Posted June 30, 2006 Report Posted June 30, 2006 da su bili aktuelni Jon Bon Jovi i Joey Tempest,pa onda malo kasnije Axl i Sebastian Bach... Ja sada imam bludne zelje Quote
Recommended Posts