NeSa Posted October 22, 2005 Report Share Posted October 22, 2005 (edited) Mislim da ova tema ne postoji,pa sam morao da je otvorim.Jebacki bend,nema sta! Da vidim ko je cuo....i utisci Tacno... Ovako,bend T.N.T. je iz jednog malog grada sa severa Norveske(Trondheim).Nastao je 1982. godine.Izdali su prvi album na norveskom jeziku,zato i niko jos za njih nije cuo malo sire,u Evropi. 80-tih godina su se svojom muzikom probili u Evropu i sire i razlikovali su se od ostalih hard rock bendova u to vreme. Bend i dan danas uspesno radi,nije popularan kao Guns n' Roses,ali,imaju svoju publiku i odlicni su muzicari Edited August 24, 2007 by LazaGNR http://www.yumetal.net/forum/index.php?showtopic=32159 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dushan S Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 (edited) Tacno... Ovako,bend T.N.T. je iz jednog malog grada sa severa Norveske(Trondheim).Nastao je 1982. godine.Izdali su prvi album na norveskom jeziku,zato i niko jos za njih nije cuo malo sire,u Evropi. 80-tih godina su se svojom muzikom probili u Evropu i sire i razlikovali su se od ostalih hard rock bendova u to vreme. Bend i dan danas uspesno radi,nije popularan kao Guns n' Roses,ali,imaju svoju publiku i odlicni su muzicari Ekčuli, bend uopšte nije ni mali ni anoniman. Ja sam čuo za njih tako što sam kao klinja ulovio spot na MTV-ju, tokom 80-ih su im prognozirali veliki uspeh. Negde su pojeli go'no zbog lošeg tajminga. Mi smo ih svi vrteli na redovnoj bazi, znači itekako se znalo za njih, sad vreme čini svoje. Tell No Tales je bio jako uspešan album, izbacio ih u orbitu ali dok je cela scena tada otišla u američki, tvrđi, rokerskiji fazon, oni su izbacili album Intuition koji je iako je zaista dobar, jako hladan, sa ritam mašinom, onako sterilno zvuči, i album je loše prošao (osim u japanu). Nakon toga su izdali realized fantasies koji je sada u tvrđem, življem L. A. heavy fazonu i opet problem, izašao je u trenutku kada je metal krenuo da jenjava u americi, i još gore se prodao (iako je sjajan album, takođe) Bend se raspao, reformirali su se u drugoj polovini 90-ih i opet krenuli da rade. Imam te nove albume i onako, nije loše, mada mi se i dalje više dopadaju albumi iz 80-ih. Vidim da dobijaju jako dobre kritike albuma, i da se svi oduševe kad ih prvi put čuju. Harnell (pevač) je dosta radio po raznim tributima ovima i onima u medjuvremenu, ima specifičan glas, jeziv raspon a istovremeno može da zvuči agresivnije i ne peva sasvim čisto. Gitarista LaTekro je domaći zadatak, to je jedan od 10 najčudnijih gitarista koje sam ikada čuo. Ima nekoliko specifičnih stvari, na primer unikatan način kako svira koristeći samo legato u levoj ruci a da je sve jako prigušeno desnom pa se dobije taj neki čudan zvuk, onaj ko čuje albume razumeće. Takođe su interesantni zbog aranžmana koji su mekani i prijatni za uvo ali nelogični, tipa čujete rif, i lepljiv je, ali ste zbunjeni ritmičkom figurom, zvuči nekako "pogrešno" ali je opet u redu. Takođe kad svira solo, svaki sledeći deo je neočekivan, stane kad se ne očekuje, kad mislite da je krenuo da vozi, on odjednom svira debilnu jednostavnu melodijicu, kad očekujete melodiju, on odjednom ubije neke skale, u sred melodičnog sporaća odjednom krene da svira falš tonove i tome slično. Respect! Ko voli mekšu i melodičniju muziku, definitivno treba da ih presluša, naročito ove albume iz osamdesetih, realno jedan od najboljih heavy rock bendova iz Evrope ever. Edited October 23, 2005 by Dushan S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlaja Buraz Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 (edited) Samo opušteno. Imam par albuma TNT, a sad ih možda i poslušam. Možda da nađeš neke njihove demo snimke? Edited October 23, 2005 by Boro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dushan S Posted October 23, 2005 Report Share Posted October 23, 2005 (edited) Kreni od Tell No Tales pa onda Realised Fantasies, pošto Intuition zvuči kao Europe na lečenju od šizofrenije pomalo a mislim da to nije tvoj fah Od ovih iz 90-ih, "My Relligion" je onako, ima par pesama Šta će ti demo snimci? Ima neki live video, jedino to sam video a da nemam, i prvi album, ali to je ono, budalaština. Edited October 23, 2005 by Dushan S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeSa Posted October 23, 2005 Author Report Share Posted October 23, 2005 Bravo,Dule,hvala na pomoci ... Sve je tacno sto si rekao...mada nisam slusao novije albume. Njihov prvi album "T.N.T." niko nije cuo jer je ostao u Norveskoj,nije se toliko probio.Tek od "Knights of the New Thunder" krece njihova prica. Za Ronnia si isto upravu.Jako cudan gitarista,ali opak.Ima svoj stil,sto je jako bitno.Te prigusene deonice neki zovu"machine gun" tehnikom.Ima i jako interesantne rifove.On je definitivno jedan od mojih omiljenih gitarista . Harnell ima jako visok i dobar glas.Mrak pevac. Sve u svemu,jako interesantan bend,kao sto rekoh,izdvajaju se od ostalih 80's HR bendova Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Abraxas- Posted October 25, 2005 Report Share Posted October 25, 2005 e bash skidam sada neke albume od tnt,pa da da ih i ja cujem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeSa Posted October 26, 2005 Author Report Share Posted October 26, 2005 Pazi,mogu ti dosaditi u pocetku,kao i meni,ali mogu te extremno oduseviti ako ih poslusas bolje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divlji Tigar Posted November 3, 2005 Report Share Posted November 3, 2005 Odlican bend Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osmi Putnik Posted May 12, 2006 Report Share Posted May 12, 2006 Jedan od mojih omiljenih bandova...iskreno,oni su vrh i nameravam da nabavim ova njihova chuda iz 90-tih tako da nadam se da cu uspeti i tako to...mislim jbg...Nikada ne izadje na dobro to da Evropski band svira Americhki rock,nikada to ne izadje na dobro,a i poprilichno je tachno da ih je timing u'ebo Ronnie is the god Tony je...ma jebo vokal,bital je solo :Chajopije: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Osmi Putnik Posted May 14, 2006 Report Share Posted May 14, 2006 Inache,jedna novost...Tony Harnell je napustio bend...JEBI GA...mislim da to vishe nece biti taj TNT...toliko...pozdrav Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divlji Tigar Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Skoro sam nabavio i prvi album koji je otpevan na norveskom, koji je kao i svi albumi do 1992. godine odlican. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Download_manager Posted May 11, 2007 Report Share Posted May 11, 2007 Novi album: TNT - The New Territory (2007) 87,6 Mb http://rapidshare.com/files/30673467/The_N...vil.nnm.ru_.rar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VEPAR Posted May 19, 2007 Report Share Posted May 19, 2007 Jebes mi sve, meni je njihov drugi album najbolji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perfector Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Na prvom albumu nije ni pevao Harnell...a i sad koliko znam nije u bendu, trenutno valjda peva lik iz SHY, Tony Mills...enivej meni je najbolji Tell No Tales pa Intuition..., ovaj novi cu bash da skinem da poslusham Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZmYchE Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 (edited) Novi album :no: Ne svidja mi se ni zere ! Edited June 8, 2007 by ZmYchE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divlji Tigar Posted August 3, 2007 Report Share Posted August 3, 2007 Novi album "The New Territory" je veoma los album, bar meni. Previse moderno. Novi pevac nije ni do kolena Tony Harnell-u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zaki Posted August 16, 2007 Report Share Posted August 16, 2007 Imam CD "Tell No Tales", originalno izdanje PolyGram Records-a iz 1987. Ako nekom treba nek se javi na pm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
black_bane Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 Nije los ovaj album..mada odskace od njihovog fazona..prvenstveno zbog pevaca, pa onda i modernije muzike....sta ces ljudi shvataju da nisu vise u 80' i 90'...a doduse i nije tolikopevljiv kao ostali, pa vam se zato mozda i ne svidja.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_NeSa_ Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 Nema veze modernija muzika,imali su i sa Harnellom moderan zvuk,pa su pesme bile dobre,a ovo sad je bas smor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZmYchE Posted August 26, 2007 Report Share Posted August 26, 2007 Potpisujem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
black_bane Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Nije toliko los..mozda sam ja pod utiskom staroga tnt-a, pa iz postovanja.....ali iskreno mislim da ima par dobrih pesama...mada ima i sranja...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Download_manager Posted September 8, 2007 Report Share Posted September 8, 2007 Voleo bih da su u i dalje oldschool 80's fazonu kao i L.A. Guns Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
black_bane Posted September 10, 2007 Report Share Posted September 10, 2007 To bi bilo extra... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wild Child Posted November 14, 2008 Report Share Posted November 14, 2008 ovaj ronnie letecro me odusevljava. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SAVAGE Posted June 21, 2009 Report Share Posted June 21, 2009 To bi bilo extra... Ma,opsti haos! Kidanje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts