Apeiron Posted November 20, 2009 Report Posted November 20, 2009 Evo pustih prvu stvar, produkcija sasvim cool! Vokal dobar! Detaljnije kad se naslusam malo... p.s. samo, kud niste ripovali ovo u 320kbps, kad vec delite, da delite najboljeg kvaliteta? Quote
~MaX~ Posted November 20, 2009 Report Posted November 20, 2009 To cesh morati Bobana da pitash Inache je snimak radjen u potpunoj kucnoj produkciji.. No Stress se meni bash svideo bash zato shto je neobichan, a drago mi je i da je moj veliki prijatelj Marko iz Dilera uspeo da da svoj doprinos Koracima.. Omot je radila Jelena Djokovic, devojka koja nam je radila i prvi omot.. Rekao bih da je odradila odlichan posao i za to joj hvala @Zoll - My pleasure Quote
..charlie.. Posted November 20, 2009 Report Posted November 20, 2009 Omot je preteran!!! I na prvom albumu je bio odlican(u to sam se uverio kad sam konacno nasao da ga kupim).Sve pohvale za NightFall... Quote
~MaX~ Posted November 23, 2009 Report Posted November 23, 2009 Evo stavio sam No Stress i na Tjub ko god mozhe i ima zhivce, neka daje link za ovaj klip, a i za download, kome god stigne.. Quote
Шарки Posted November 23, 2009 Report Posted November 23, 2009 Anya... Али, стварно је очигледан риф. Quote
Narsil Posted November 25, 2009 Report Posted November 25, 2009 Сенка Прошлости - Солидна песма. Није у маниру као песме са првог(ако овај уопште можемо назвати другим) албума, али је сасвим ок. Frozen - Не допада ми се, јбг. Кораци - Не знам, немам коментар за ову песму, нити ми смрди нити ми мирише. Она техно спрдачина је тотално непотребна и очајна. Као да ничег није било - Слушљиво, али ћу се радије одлучити за бржу верзију. Омот албума је одличан и он ми је управо најбоља карика. "Као да ничег није било" је албумчина и по, могу да га обрнем небројано пуно пута и да не досади, а "Сенка прошлости" је нешто што сматрам непотребним, али је то само моје размишљање. Quote
..charlie.. Posted November 25, 2009 Report Posted November 25, 2009 (edited) Meni je ova Senka Proslosti bas mocna pesma... Mada ne mogu da pohvatam bas sav tekst ali ok... Edited November 25, 2009 by TheCrossWeBear Quote
Apeiron Posted January 21, 2010 Report Posted January 21, 2010 (edited) Dakle, dok se redizajn Srpskog Metal Portala ne zavrsi, evo recenzije ovde: NIGHTFALL Senka Proslosti Promo EP Melodic Metal/Rock Beogradski Nightfall vraca se na scenu novim EPom, koji ce da pokrije period do izlaska drugog albuma (podsecamo, prvi album Kao da Niceg Nije Bilo objavljen je za Automatik Records 2008.). Nove pesme, obrada, eksperimentisanje, akustika. Pa idemo redom. Sasvim sigurno, udarna stvar ovog EPa je naslovna pesma Senka Proslosti. Kazu momci da je u pitanju kucna produkcija, ali potrudili su se da sve zvuci lepo i pristojno, tako da sa produkcijske strane nemamo nikakvih zamerki. Melodicna pesma sa dominantnim klavijaturama, cvrstim gitarskim rifovima, i odlicnim Markovim vokalom. Covek odmah u startu zasluzuje pohvale, veliki napredak evidentan je u odnosu na prvi album. Pevljiv refren vodi nas do zakljucka da imamo hit na prvu. Sve pozitivne strane Nightfalla u potpunosti su dosle do izrazaja. Druga autorska stvar je Koraci gde se pojavljuje i gost na vokalima, Marko iz Art Dilera. Opet veoma lepa pesma, fino osmisljena i realizovana. Ako je suditi po ove dve stvari, predstojeci album trebao bi biti veliki doprinos srpskoj (melodic power/prog) metal sceni. Obrada - Jeff Scott Soto se svojevremeno prvi setio, ali Nightfall je primereno svom muzickom stilu bacio novo svetlo na pesmu Frozen, veliki Madonin hit inace (nista toj pesmi ne nedostaje ni u originalu, tako da je posao momcima u startu bio olaksan). Gitare su, s obzirom da je rec o kucnoj produkciji, posteno odradjene, a cvrsta rifologija ovde posebno dolazi do izrazaja, bas kao i Markov glas. Svetski odradjen posao. No Stress (Laurent Wolf vs. NightFall) jedini je negativan i posve suvisan momenat ovog EPa. Koliko sam shvatio, pustena je originalna pesma preko koje su odsvirane gitare i valjda klavijature, sve ostalo je original. Nema Nightfall sta da trazi u ovoj prici, tako da, moglo je i bez ovoga. I na kraju, tu je akusticna verzija pesme Kao da niceg nije bilo, koja se u originalu nalazi na prvom albumu. Lepo, i sasvim ok za zatvoriti EP. Treba pohvaliti i front cover, ko god da ga je radio, obavio je odlican posao, pa je tako EP i sa vizuelne strane kompletan. Nightfall je, reklo bi se, vise nego spreman za drugi album, a ove ovde pesme nagovestavaju veoma dobar album, koji bi se trebao pojaviti u bliskoj buducnosti (www.myspace.com/nightfallserbia). Nebojsa Lakic (Srpski Metal Portal, Butcherian Vibe Magazine) EDIT: evo i linka: http://www.serbian-metal.org/index.php/nightfall-senka-proslosti.html Edited February 7, 2010 by Apeiron Quote
Sreta Posted January 22, 2010 Report Posted January 22, 2010 Ne treba mnogo raditi covere , barem kad su ovi mokmci u pitanju , meni licno je svaka njihova autorska bolja od svakog covera , iako oni to jako dobro rade, mislim da ovakvom bendu ne trebaju stvari kao sto su obrade nekih hitova ... Quote
..charlie.. Posted September 14, 2010 Report Posted September 14, 2010 Sta se desava sa ovim bendom? Quote
Saša Grbić Posted September 15, 2010 Report Posted September 15, 2010 Ko zna... Ili su nestali ili nešto novo kuvaju. Quote
рогозуб Posted February 5, 2011 Report Posted February 5, 2011 (edited) do tada http://www.youtube.com/watch?v=i6qE_WMGuF4 Edited February 5, 2011 by рогозуб Quote
..charlie.. Posted February 11, 2011 Report Posted February 11, 2011 Ko zna... Ili su nestali ili nešto novo kuvaju. Izgleda da su ipak nestali... Jbg, steta... Quote
Recommended Posts