mia Posted November 23, 2005 Report Posted November 23, 2005 Pesma za Oca Procitam ti pesmu. Od svih dragih ljudi, Samo ti s tisinom pratio si celu. Da li neki stih te nater’o da cjutis, Gutas uzdah, trepcjes I zuris u krilo. Tako ti je blizu, u susednoj sobi, Ali njene misli nekud dalje vode. Ti je tako volis, ti bi dusu dao, Ali ona vise ne voli ni sebe. Oci ti se svetle, ustajes od stola, Dodirnes mi kosu, gledajucj’u vrata, I odlazis nemo, teskoga koraka, Da svu svoju tugu ostavis u snegu. Cemer Ledenim glasom sve misli svoje Izlih pred tebe, kao pred stranca, I neko oko, sto slici mome, Ne pusti suzu, tu tuge nema. Dugo me gledas, okrutna sala, Nadas se samo to cje biti, Al’ neko lice, sto slici mome, Sasvim je mirno, bez osecjaja. Sve dobro tada slomih u tebi, I nesto bedno iz kraha nice; Srdzba cje lako utehu nacji: Neko je davno slomio mene.
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 konachno neshto valjano. I odlazis nemo, teskoga koraka, Da svu svoju tugu ostavis u snegu ne znam zashto , ali ovaj deo mi se posebno dopao.
Some_girl Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 Ti je tako volis, ti bi dusu dao, Ali ona vise ne voli ni sebe. shto me ovo podseca na neshto..... stvarno su super pesme, ti bash znash da pogotish choveka tamo gde treba... svaka chast!
Zlovrag Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 super su pesme, malkice su misticne i istripovane (barem po mom misljenju) Pisi jos...
шмизла Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 lepo. dopalo mi se, nemam shta da prokomentarishem...
AGGRESSOR55 Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 Jel ona prva stvar prica iz zivota ili?
Spleen Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 Neverovatno jaka prva pesma! Dodirnes mi kosu, gledajucj’u vrata, Ovaj detalj mi je najbolje docarao njegovo osecanje. Znam taj osecaj. Odvratan je! Druga je dosta hermeticnija, pa je ne bih analizirao tek tako, ali jako mi se svidja. Inace idemo u istu skolu.
Баба_Јага Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 Bas su nekako prepune tuge. I osecanja nemogucnosti da pomognes u situaciji koja se i tebe tice, i to jako. A to je zbog toga sto niko tvoje misljenje ne uzima za ozbiljno...tako ja shvatam te pesme...ne znam, ali cini mi se da su iz stvarnog zivota...asociraju me na svadju medju roditeljima, mozda cak i njihov razvod...ne znam...
Helle Posted November 24, 2005 Report Posted November 24, 2005 mia....napokon i ti nesHto da podijelis s ovim divnim svijetom! .... pomalo tuzno al' zaista prekrasno napisano! meni bi ovo bilo lijepo kad bi mi neko licHno izrecitova....
Face Of Melinda Posted November 25, 2005 Report Posted November 25, 2005 Zaista lepo. Nije pateticno, odmereno, efektivno sto implicira naravno dobre pesmice. Meni se recimo dopao ovaj stih: "Ledenim glasom sve misli svoje Izlih pred tebe, kao pred stranca, I neko oko, sto slici mome, Ne pusti suzu, tu tuge nema"
mia Posted December 11, 2005 Author Report Posted December 11, 2005 hvala........... -obe su iz mog zivota -da, eto, i ja , zajedljiva kuja, da podelim nesto sa svetom oko sebe... - "Nije pateticno, odmereno, efektivno sto implicira naravno dobre pesmice", bog te blagoslovio , melinda, mislim da mi je priznanje -nepateticnosti- najdraze od svih pohvala radova koje do sada napisah.
Mary Joe Posted December 23, 2005 Report Posted December 23, 2005 Zaista se, citajuci, ima utisak da su obe pesme iz realnog zivota. Kao sto Melinda rece- nepateticno i odmereno. Volim pesme koje su napisane na naizgled jednostavan nacin, bez utrpavanja nepotrebnih ''pesnickih'' slika (samo u svrsi postizanja nekakve ''dubokoumnosti'', a u stvari izazivaju samo konfuznost). Pesma jednostavno napisana, a koja zaista pogadja, u kojoj se ljudi zaista mogu pronaci= prava pesma. Makar po mom misljenju. Ovi radovi se bas po toj ''nenatrpanosti'' izdvajaju od svih na ovom forumu. Na taj nacin se postize pravi efekat, a ne bacanjem kojekakvih pateticnosti zarad dokazivanja ''elokventnosti''.
Mjaua Posted December 25, 2005 Report Posted December 25, 2005 uh odlicno je. Bas mi se svidja ostalo su sve vetj ishvalili samo tako nastavi
Милица Posted December 27, 2005 Report Posted December 27, 2005 jako je dobro... vidi se da su iskrene pesme,i da...nisu pateticne... ne znam ni sta da napisem,jednostavno,svidjaju mi se jako...
DramatisPersonae Posted December 27, 2005 Report Posted December 27, 2005 O.k. moram priznati da ja ne pohvaljujem chesto stvari iz srca, ali u ovom sluchaju moram napraviti izuzetak; jer kao shto su i drugi primetili i rekli, tvoji teshki opisi i dinamika pesme kao da ostavljaju miris smrti u vazduhu. I naravno taj osecaj tuge i nemocnosti.
blondie Posted December 28, 2005 Report Posted December 28, 2005 ce da bude nesto od tebe ne daj se zavesti.
Baba Dzonga Posted January 5, 2006 Report Posted January 5, 2006 Lepo, zaista lepo. Pesme su efektne, zivotne i bez 'praznog hoda'. I potpuno atipicne za yumetal
Recommended Posts