oʞɾoƃ Posted April 2, 2020 Report Posted April 2, 2020 Brate pričamo o Draco Sit Mihi Dux, a ne o DMDS Quote
Miilos Posted November 20, 2020 Report Posted November 20, 2020 Nova pesma https://osmoseproductions.bandcamp.com/track/animam-malum-daemonium Album izlazi za nedelju dana. Quote
Towards The Inevitable Posted November 20, 2020 Report Posted November 20, 2020 Nazdravlje! Obozavam bend, blago receno. Sjajna pesma, elokventno saopstavanje sustine bez upotrebe raskosnog vokubulara - najvece istine uvek stanu u par recenica/rifova. Mnogo sam srecan sada, zbog ovog albuma. Quote
oʞɾoƃ Posted November 20, 2020 Report Posted November 20, 2020 Meni dosadno kao i sve što su izbacili u poslednjih 10 godina, jbg. Quote
Miilos Posted November 20, 2020 Report Posted November 20, 2020 On 2/22/2017 at 1:16 PM, Miilos said: Prvi album je zlo, drugi ludilo, treći je dobar ali je nekako... običan. Za ovaj novi su najavili da će kobajagi da bude u stilu prvog. Znam da od toga nema ništa, ali ne bi ih baš ni otpisao tek tako, do sad nisu snimili ništa loše. Šta sam rekao... 😃 Veze ovo nema sa DSMD. Ali opet, kao što sam rekao, ne bi ih otpisao, videćemo... Quote
Miilos Posted November 26, 2020 Report Posted November 26, 2020 https://youtu.be/p0BmOqxcHhM?t=2488 Aaaa... stigao je! http://www.mediafire.com/file/iifkgsax2580xgh/Ondskapt_by_RADeus.rar/file Quote
Miilos Posted December 5, 2020 Report Posted December 5, 2020 Prvi utisak nije bio sjajan, ali ide na bolje, počinje već opasno da mi se sviđa. Sad vidim na šta su mislili kada su najavljivali da će zvučati kao Draco... jer ima nekih delova koji povuču stilski na taj fazon, pevanje u par navrata, clean gitare, efekti, pa čak i bubanj, ali kao celina jednostavno ne zvuči tako. A i ne mora. Dosta je kvalitetno da stoji samo za sebe i grabi album krupnim koracima ka vrhu liste za ovu godinu. Vokal mi je generičan i to mi je bila najveća mana posle prvog slušanja, a evo i dalje imam osećaj da ih ima na desetine koji zvuče ovako. Ali što se muzike tiče, retko ko je kao Ondskapt. 1 Quote
Towards The Inevitable Posted December 6, 2020 Report Posted December 6, 2020 Ondskapt je uspeo da pronađe svoju nišu bez da prokliza u avangardu ili neku drugu hermetiku i užasno ih poštujem zbog toga, uspeli su da pronađu svoj zvuk zvučeći skroz konvencionalno, bez palamuđenja. Album kao album je super, bori se doduše za treće mesto sa Arisen, ali ta bronza sija jače nego mnoga zlata. Btw, što se tiče vrha liste za 2020, meni se napokon iskristalisao favorit - novi Onirik je najbolji BM album koji sam čuo ove godine. Muzikalno, pametno, duboko, kao da je mid-era Abigor nabasao na KT-DH-era Voivod, nisu džaba Semjaza i Dirge Rep pristali da učestvuju u ovome. 2 Quote
Miilos Posted December 7, 2020 Report Posted December 7, 2020 Taj Onirik su nahvalili i Semjaza, i TT (Abigor)... Evo sad i ti. Možda sam ja gluv ili blesav ali meni posle 2 slušanja ništa nije ostalo u glavi. Isti slučaj i sa prošlim albumom. Ali ajde kad tad tako kažeš, da pokušam još jednom. Quote
Towards The Inevitable Posted December 7, 2020 Report Posted December 7, 2020 (edited) I ja sam dugo bio ambivalentan, ali mi se onda odjednom otvorilo. Gitaristika je na akademskom nivou, taj portugalac je stvarno u medjuvremenu postao majstor. Tacno je da pesme ne ulaze u uvo odmah, album nije na prvu, treba ga dosta slušati. Ali ti slow-burneri su uvek najbolji albumi. Samo ne odustaj, veruj mi, u jednom trenutku će odjednom da pukne horizont pred tobom. Edited December 7, 2020 by Towards The Inevitable Quote
Demon Seed Posted December 7, 2020 Report Posted December 7, 2020 Evo ja ga poslušah danas, nisam mogao da ignorišem ove Abigor, Voivod, i na rym Vicotnik, Greg Chandler, Zappa, King Crimson komentare... Dobar album, pustiću definitivno opet. Meni ovo najviše liči na Emperor - ITNE, samo za razliku od ITNE ovde i bass jebe kevu, a klavijature su malo suptilnije. Komentari kako liči na ovo iznad nabrojano su pomalo preterani, ali kad smo već kod toga, pršti Voivod na sve strane i na ITNE. Sve to je i jedan mali kompliment tome koliko je ITNE ispred svog vremena (i podsetnik za slučaj da neko još nije obratio pažnju koliko su na njemu lude gitare ) - on je classic bm album, a njemu kompoziciono slični albumi koji izađu 25+ god kasnije su maltene prog. 🙂 Quote
Demon Seed Posted December 7, 2020 Report Posted December 7, 2020 Pričam za Onirik, ko zna da li ću i kad da slušam novi Ondskapt... Quote
Miilos Posted December 13, 2020 Report Posted December 13, 2020 On 12/6/2020 at 8:37 PM, Towards The Inevitable said: Btw, što se tiče vrha liste za 2020, meni se napokon iskristalisao favorit - novi Onirik je najbolji BM album koji sam čuo ove godine. Muzikalno, pametno, duboko, kao da je mid-era Abigor nabasao na KT-DH-era Voivod, nisu džaba Semjaza i Dirge Rep pristali da učestvuju u ovome. Mene ovo iz nekog razloga podseća na Gehennu iz Adimiron Black / Deadlights faze (moja omiljena), ali ni približno onoliko zarazno. Tek sam danas provalio da je od stare postave u Ondskapt jedino ostao Acerbus, pa čak i on po prvi put ne svira gitare nego samo peva. A što reče ti gore, bori se novi sa Arisen from the Ashes za treće mesto, a čini mi se da će i da se izbori, a meni se i taj album sviđa poprilično, tako da sam zadovoljan sve u svemu. Quote
Towards The Inevitable Posted December 14, 2020 Report Posted December 14, 2020 Baš sam danas seo i ponovo sumirao utiske o albumu (Onirik albumu) pišući recenziju i shvatio da je to za mene ipak broj jedan BM album ove godine. Evo je recenzija, ako nekog interesuje: https://www.fromthebowelsofperdition.com/2020/12/14/onirik-the-fire-cult-beyond-eternity-observation-2020/ Ondskapt je isto ozbiljno štivo. Ne slušam ga mnogo ni svakodnevno, polako ga varim i još uvek mi se nije slegao. Trebaće mi još vremena da tačno prepoznam gde mu je mesto u koordinantnom sistemu. Ista priča i za novi Abigor o kom ću imati formirano mišljenje tek u maju sledeće godine verovatno. 1 Quote
Towards The Inevitable Posted February 8, 2021 Report Posted February 8, 2021 (edited) On 12/7/2020 at 11:32 AM, Miilos said: Taj Onirik su nahvalili i Semjaza, i TT (Abigor)... Evo sad i ti. Možda sam ja gluv ili blesav ali meni posle 2 slušanja ništa nije ostalo u glavi. Isti slučaj i sa prošlim albumom. Ali ajde kad tad tako kažeš, da pokušam još jednom. https://www.fromthebowelsofperdition.com/2021/02/07/onirik-interview-2021/ Intervju koji ćeš ti znati da ceniš - prava black metal renesansa, ima i o Abigoru, Semjazi i Dirge Repu, mislim da je baš interesantno. (I time završavam Onirik off-topic na Ondskapt temi) Edited February 8, 2021 by Towards The Inevitable 1 Quote
Miilos Posted February 8, 2021 Report Posted February 8, 2021 Ne kapiram taj Onirik pa da me ubiješ. Ima par delova koji mi se kao sviđaju, ali album kao celina na jedno uvo uđe na drugo izađe. Poslednja šansa večeras uz intervju. Samo da potvrdim posle par meseci da je zadnji Ondskapt odličan. Quote
Towards The Inevitable Posted February 8, 2021 Report Posted February 8, 2021 Eno ga Tannenberger šerovao intervju na svom fejsu. Kaže, najinspirativniji BM album u 2020. godini. Lepo, lepo Quote
Miilos Posted February 8, 2021 Report Posted February 8, 2021 Ne vredi. Hvali ih Thomas, hvališ ih i ti, Semjaza svira na albumu, čovek manje-više ispravno razmišlja (dobar je intervju), volim takav black metal i u teoriji bi trebalo da mi se svidi, ali džaba sve kad me muzika ne radi. Quote
Kumodraski Vo Posted February 8, 2021 Report Posted February 8, 2021 Ajde nacrtaj jos leba tii.. Quote
Miilos Posted February 8, 2021 Report Posted February 8, 2021 Citirao me čovek pa nešto moram da odgovorim. Quote
Miilos Posted June 1, 2023 Report Posted June 1, 2023 Instead of writing a long and drawn out explanation I will just announce that Ondskapt is over. I want to thank all of our fans for this incredible journey and all the support thought the years. / Acerbus Quote
Recommended Posts