Helly ~snowidija~ Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 videh, ima tema "Filmovi, preporuke", ali nema za knjige.... ...pa dajte mi neku ideju shta da citam
Axeanosilas Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 videh, ima tema "Filmovi, preporuke", ali nema za knjige.... ...pa dajte mi neku ideju shta da citam "Преживели" - Чак Палахњук.
Elizabeth Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 Thomas Mann - Smrt u Veneciji Albert Camille - Stranac Mesa Selimovic - Dervis i smrt K.G. Jung - Covek i njegovi simboli, Secanja, snovi, razmisljanja A. deMelo - Budjenje, Put ljubavi Joseph Conrad - Srce tame George Orwell - Zivotinjska farma Charles Bukowski - Post Office, Bludni sin Prof. dr. Stevan P. Petrovic - Droga i ljudsko ponasanje Hermann Hesse - Pod Tockom Dostojevski - Mladic, Zlocin i Kazna P. Coelho - Veronika je odlucila da umre Alexander Sutterland Neil - Slobodna deca Summerhilla F. Kafka - Proces, Pisma ocu ........ Pesme Jovana Ducica, Bodlera i Miljkovica, Shakespeare - soneti.... ako se setim jos (a sigurno hocu), dodacu.
Nikola SICKSICKSICK Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 Charles Bukowski - Post Office Obavezno!!!
AlexiMyGod Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 Ako nisi prochitala Goetheovog "Fausta",prochitaj ga obavezno.
Helly ~snowidija~ Posted January 30, 2006 Author Report Posted January 30, 2006 oticu u biblioteku sa spiskom Zivotinjsku farmu sam chitala, Slobodnu decu Summerhilla planiram da prochitam, a Dostojevskog nikako da se nateram da chitam ( ne znam zashto )
°°Džoca°° Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 Obavezno!!! Pa Post Office i nije neshto, mnogo je bolja "Zhene"... Ili neshto shto nije tipichno 'bukowski'... a od njega je... "Fotografije iz pakla" Ma sve je dobro, Bukowski rulz! Pesme Jovana Ducica Ma pusti pesme, "Blago Cara Radovana" i "Jutra sa Leutara" kao obavezno shtivo od njega! Hermann Hesse - Pod Tockom K.G. Jung - Covek i njegovi simboli, Secanja, snovi, razmisljanja Sve je to super, ali previshe 'poznato'... bolje recimo... kad njih dvojicu 'pomeshash' dobijesh "Hermetichki Krug" - Migel Serano, iliti extra knjigu! Mnogo je dobra i recimo,"Don Rigobertove belezhnice" - Mario Vargas Ljosa, s tim shto ja nikako da je dovrshim, ali vredi i pocheti! Sve zavisi od zhanra, jbg... a Dostojevskog nikako da se nateram da chitam ( ne znam zashto ) Trebalo bi da se naterash, mozhe dosta da se nauchi od njega!
Helly ~snowidija~ Posted January 30, 2006 Author Report Posted January 30, 2006 Pa Post Office i nije neshto, mnogo je bolja "Zhene"... Ili neshto shto nije tipichno 'bukowski'... a od njega je... "Fotografije iz pakla" Ma sve je dobro, Bukowski rulz! Ma pusti pesme, "Blago Cara Radovana" i "Jutra sa Leutara" kao obavezno shtivo od njega! Sve je to super, ali previshe 'poznato'... bolje recimo... kad njih dvojicu 'pomeshash' dobijesh "Hermetichki Krug" - Migel Serano, iliti extra knjigu! Mnogo je dobra i recimo,"Don Rigobertove belezhnice" - Mario Vargas Ljosa, s tim shto ja nikako da je dovrshim, ali vredi i pocheti! Sve zavisi od zhanra, jbg... Trebalo bi da se naterash, mozhe dosta da se nauchi od njega! ja volim da chitam sve od nauchne fantastike preko krimica do ljubica trudicu se da se nateram
Nikola SICKSICKSICK Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 trudicu se da se nateram Pobedi lenjost!!!
Helly ~snowidija~ Posted January 30, 2006 Author Report Posted January 30, 2006 Pobedi lenjost!!! ah...imam svojih puno knjiga koje zelim da prochitam, a nikako, a svake nedelje uzmem makar po dve iz biblioteke, pa moje ni ne chitam a i lenjost je...
Nikola SICKSICKSICK Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 ah...imam svojih puno knjiga koje zelim da prochitam, a nikako, a svake nedelje uzmem makar po dve iz biblioteke, pa moje ni ne chitam a i lenjost je... Znam....zato odavno nista nisam ni procitao..... PS Pa valjda se prvo procitaju knjige koje imas u kuci pa tek onda biblioteka
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 Ne. Chitash ono shto zhelish- odakle god.
°°Džoca°° Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 PS Pa valjda se prvo procitaju knjige koje imas u kuci pa tek onda biblioteka Zashto, pa knjige koje imash kod kuce ce uvek tu i biti, dok kada odesh u biblioteku, pogubish se medju svim onim knjigama koje zhelish da prochitash, a nemash ih u kuci, pa te one vishe i privlache! Samo je problem ako ne prochitash ni jedne ni druge, one kod kuce skupljaju prashinu, a ove iz biblioteke morash da vratish jer istiche rok, koga briga da li si ih prochitao ili ne...
Helly ~snowidija~ Posted January 30, 2006 Author Report Posted January 30, 2006 Zashto, pa knjige koje imash kod kuce ce uvek tu i biti, dok kada odesh u biblioteku, pogubish se medju svim onim knjigama koje zhelish da prochitash, a nemash ih u kuci, pa te one vishe i privlache! Samo je problem ako ne prochitash ni jedne ni druge, one kod kuce skupljaju prashinu, a ove iz biblioteke morash da vratish jer istiche rok, koga briga da li si ih prochitao ili ne...
Nikola SICKSICKSICK Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 A za koji ce vam kurac knjige u kuci ako ih ne citate??? Ono kao kad mi dodju komsije da misle da citam knjige i te fore???
Helly ~snowidija~ Posted January 30, 2006 Author Report Posted January 30, 2006 A za koji ce vam kurac knjige u kuci ako ih ne citate??? Ono kao kad mi dodju komsije da misle da citam knjige i te fore??? pa, ako ne mozesh da odesh u biblioteku a chita ti se
Nikola SICKSICKSICK Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 pa, ako ne mozesh da odesh u biblioteku a chita ti se :bravo:
Nikola SICKSICKSICK Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 To nije trebalo da bude smesno
Helly ~snowidija~ Posted January 30, 2006 Author Report Posted January 30, 2006 To nije trebalo da bude smesno i nije
Nikola SICKSICKSICK Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 i nije A cemu onda onakav smajli???
Helly ~snowidija~ Posted January 30, 2006 Author Report Posted January 30, 2006 A cemu onda onakav smajli??? - ne smejem se, to ja na tvoje :bravo: odgovaram ponosam shto sam u pravu ma ne znam ti objasnit'
°°Džoca°° Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 A za koji ce vam kurac knjige u kuci ako ih ne citate??? Ono kao kad mi dodju komsije da misle da citam knjige i te fore??? Pa niko nije rekao da ih nikada necu prochitati, poenta je da su uvek tu. ako ih ne prochitam sada, chitacu ih kada odem u penziju, npr.! To shto ti prichash bi znachilo da ne treba uopshte da drzhim knjige u kuci jer ih ne chitam!? Mozhda hocu da pravim biblioteku u stanu, imam knjige koje sam vec prochitala, pa ih zhelim u 'kolekciji', ima onih koje sam ouvek zhelala da prochitam, pa sam kupila itd. To kao kada bi pitao zashto sam kupila novo pakovanje tanjira ako ih ne koristim... verovatno da bih se pohvalila komshiji!
Blood_Sprinklerka Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 knjige kupujesh kad imash kapitala i potreb....kad naletish na neshto zanimljivo...neka stoje,chitacesh ih jednom...ja imam kucnu biblioteku pa nisam ni pola prochitala...pogotovo shto studiram knjizevnost,ne mogu da mislim na dodatnu literaturu...zato ih ne chitam
Kali Agna Posted January 30, 2006 Report Posted January 30, 2006 procitajte obavezno platonovog fedona, mnogo dobra knjiga...
Recommended Posts