°°Džoca°° Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 pogotovo shto studiram knjizevnost,ne mogu da mislim na dodatnu literaturu...zato ih ne chitam Ti do kraja studija ima da prochitash i vishe nego shto je 'potrebno' Svetska knjizhevnost ili?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly ~snowidija~ Posted January 31, 2006 Author Report Share Posted January 31, 2006 procitajte obavezno platonovog fedona, mnogo dobra knjiga... o chemu se radi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 o chemu se radi? pa u tom dijalogu otprilike sokrat dokazuje na 5 nacina da je dusa besmrtna, opisuje sta nas ceka posle "smrti"... i tako Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly ~snowidija~ Posted January 31, 2006 Author Report Share Posted January 31, 2006 pa u tom dijalogu otprilike sokrat dokazuje na 5 nacina da je dusa besmrtna, opisuje sta nas ceka posle "smrti"... i tako i...shta kaze da nas cheka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexiMyGod Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 i...shta kaze da nas cheka? Prochitaj,pa vidi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly ~snowidija~ Posted January 31, 2006 Author Report Share Posted January 31, 2006 Prochitaj,pa vidi. njah...prvo da chujem di mi dusha ide, da vidim jeli vredno chitanja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted January 31, 2006 Report Share Posted January 31, 2006 njah...prvo da chujem di mi dusha ide, da vidim jeli vredno chitanja e pa to zavisi od toga kakva ti je dusa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly ~snowidija~ Posted February 1, 2006 Author Report Share Posted February 1, 2006 (edited) e pa to zavisi od toga kakva ti je dusa a, dobro, gde idu koje? moja je greshna dusha ocu ici na neko lepo mesto? Edited February 1, 2006 by Black Rose Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psycho_Magnet Posted February 1, 2006 Report Share Posted February 1, 2006 Aww nw mozhe da se Sokratowo uzhenje prepricha tek tako uposhtjeno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly ~snowidija~ Posted February 1, 2006 Author Report Share Posted February 1, 2006 samo me zanima gde ce mi dusha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted February 2, 2006 Report Share Posted February 2, 2006 samo me zanima gde ce mi dusha pa ako te zanima, procitaj... i preporucujem takodje - slobodna deca samerhila... to mi je dodatna literatura za ispit, al' je knjiga za divno cudo zanimljiva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly ~snowidija~ Posted February 3, 2006 Author Report Share Posted February 3, 2006 pa ako te zanima, procitaj... i preporucujem takodje - slobodna deca samerhila... to mi je dodatna literatura za ispit, al' je knjiga za divno cudo zanimljiva njah....a jeli jako debela knjiga? sad prochitam josh dve knjige i onda slobodnu decu samerhila Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted February 3, 2006 Report Share Posted February 3, 2006 njah....a jeli jako debela knjiga? sad prochitam josh dve knjige i onda slobodnu decu samerhila manje od 100 strana, ali je teska za citanje... jbg a ovu drugu mozes za jedno popodne da procitas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly ~snowidija~ Posted February 5, 2006 Author Report Share Posted February 5, 2006 a daj reci mi u pet jednostavnih rechenica sadrzaj pa da se ne muchim ajd' kazi josh shta da chitam debil, imam deset knjiga pored kreveta da chitam, a trazim josh meni nikad dosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kali Agna Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 (edited) ajd' kazi josh shta da chitam debil, imam deset knjiga pored kreveta da chitam, a trazim josh meni nikad dosta e sestro blago tebi kad imas toliko vremena meni svo slobodno vreme za citanje ode na englesku knjizevnost... jbg... ne verujem da bi te to preterano zanimalo... Edited February 8, 2006 by Kali Yuga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elizabeth Posted February 8, 2006 Report Share Posted February 8, 2006 i preporucujem takodje - slobodna deca samerhila... to mi je dodatna literatura za ispit, al' je knjiga za divno cudo zanimljiva IZVRSNA knjiga, jedna od mojih omiljenih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly ~snowidija~ Posted February 9, 2006 Author Report Share Posted February 9, 2006 e sestro blago tebi kad imas toliko vremena meni svo slobodno vreme za citanje ode na englesku knjizevnost... jbg... ne verujem da bi te to preterano zanimalo... hm...nemam vremena ali zato, kad se uhvatim knjige nepushtam kapci su mi teshki...obaveze zovu (ali niko se ne odaziva )...a ja chitam i chitam...i onda kasnije sve radim u trku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly ~snowidija~ Posted February 16, 2006 Author Report Share Posted February 16, 2006 evo..chitam slobodnu decu samerhila...pa dobra je...ima stvari sa kojima se slazem, ali ima i onih sa kojima ne.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly ~snowidija~ Posted March 8, 2006 Author Report Share Posted March 8, 2006 obavezno prochitajte Nacionalni park Srbija - Dragoljub Ljubichic Micko...odushevila me Put kojim se redje ide - Skot Pek takodje preporuchujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavrosaurus Posted March 22, 2006 Report Share Posted March 22, 2006 (edited) Ако сте у прилици, читајте: "Маестро и Маргарита"; "Име руже"; "Бедни људи"; "Записи из подземља"; "Гробница за Бориса Давидовича"; Хемингвеј - чега год да се докопате ... "Да Винчијев код", свакако ... Поезија било које врсте се подразумева ... Edited March 22, 2006 by gavrosaurus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peti.Maj Posted March 26, 2006 Report Share Posted March 26, 2006 Preporucujem Tihi Don od Mihaila Sholohova, ali onima koji nemaju problema sa depresiom, inace.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Баба_Јага Posted March 26, 2006 Report Share Posted March 26, 2006 e, taj tihi don mi je dosao glave jednom. pitala ja pred kraj skolske godine profesorku srpskog koje cemo lektire raditi u sledecem razredu, ona reche tihi don. i ja uzmem da citam preko raspusta. dodje sledeca godia, ja sva srecna sto cu da joj se uvuvhem tamo gde se obicno uvuche neko drugi i kazem da sam citala sta sam citala a ona ce meni : "plan i program su promenjeni bla bla bla..." aaaaaaaaaaaaa breeeeee ali, nije mi zao sad, kad malo bolje razmislim Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavrosaurus Posted March 26, 2006 Report Share Posted March 26, 2006 Inace, ljubiteljima poezije, preporucio bih knjigu Kolje Micevica "Knjiga francuskih soneta" koja predstavlja zbirku pesama najboljih pa i anonimnih pesnika. Period: Renesansa-Simbolizam tj. xvi, xvii, xviii i xix vek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted March 26, 2006 Report Share Posted March 26, 2006 Godine ucenja Vilhelma Majstera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly ~snowidija~ Posted April 1, 2006 Author Report Share Posted April 1, 2006 "Да Винчијев код", свакако ... ufff...nikako to da chitam...mozhe mi neko reci o chemu se radi? koji blam...tako popularna knjiga a ja nemam pojma o chemu je to je zato shto ja nadjem nekoliko pisaca koji su mi najbolji i onda ne chitam nishta drugo dok ne prochitam sve shto su oni napisali josh uvek nisam pochela Dostojevskog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts