Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ajd da ponovim. Moje preporuke, inače posednja 4 romana koje sam pročitao:

Orhan Pamuk :: Zovem se Crveno

Robert Ladlam :: Kasandrin sporazum

Harold Robins :: Magnat

Dejvid Balači :: Delić sekunde

Posted (edited)
Кад помену Кундеру, препоручујем ''Смешме љубави''. То је збирка прича о томе како различити људи доживљавају љубав, шта раде због љубави и све то у сјајном тону огорченог духовитог човека без трунке патетике. Феноменалан је Кундера :pivopije:

ja bih ovde dodao "usporavanje". Citao sam pre desetak godina, ali mi je ostala u secanju knjiga sa ++++

Edited by sumi
Posted (edited)

Да ли је неко покушао да набави "Лексикон Достојевски" Аутора - Кабић Данила у уздању Прометеја. (http://www.prometej.co.yu/)

Ја сам добио велике препоруке па сам желио да то поделим са вама :)

http://www.prometej.co.yu/knjige/detalj.php?id=00001122

:pivopije:

Edited by SixStepsOnTheMoon
Posted

Najtoplije bi svima preporucio knjigu koja se zove Istorija Holokausta Roma od Rajka Djurica. Knjiga je nedavno izasla u prodaju i sadrzi kompletan indeks svih mogucih imena Roma iz Srbije koje su nacisti mucili. Znaci, ima sve! Nacin ubistva,mesto,datum... Covek je sve to detaljno odradio da se cak i odeca zarobljenika nalazi u knjizi. Pa, koliko su nacisti svarno bili picketine,procitajte u ovoj knjizi.

Posted

Necu da otvaram novu temu za ovo pitanje, nadam se da ce mi neko odgovoriti...

Da li je neko skidao sa neta neku audioknjigu i dajte preporuke...

Nisam nikada slusao te audiobooks ali mi zvuci interesantno, secam se samo kad sam bio mali da sam imao neke kasete tipa "Bash Celik" "Djipalo Ripalo" "Zlatokosa" i tak odalje :) :) i slusao sam ih po 100 puta...

I da li znate neki audiobook gde svaka licnost ima svoj glas, pretpostavljam da bi mi bilo uzasno dosadno da mi jedan narator prica za svaku licnost :)

Posted

pa kazem ti da nisam nikada slusao, i ja vise gotivim papir, veruj mi da sam sigurno 10000din dao na knjige zadnje 2 godine, jebiga kad ne volim da ih iznajmljujem :)

ali ovo mi je gotivno da pustim dok ne zaspim, bar da probam :)

Posted

Audiobooks sam slusao uglavnom neka predavanja,politicke nauke,filozofija,nlp,alhemija :),...onako,sve rekreaciono :),cool je za bus,kad chekas negde,klasicnu knjizevnost u toj formi nisam probao,a i malo deluje

lame.Imaju bbc radio neke cool uradke(:) dobra rec) Praceta recimo,to je ok.

Posted

ma kakve bre klasike

tako bih mogao da slusam hari potera ili nesto slicno, onako bre kao zajebancija

niste me dobro shvatili :)

Posted

I da se ne nastavlja spam...

Stiven King - Zelena milja - jedna od najboljih knjiga koju sam procitala ne pamtim koji broj puta i svaki put se iznova odusevim nacinom pisanja knjige.

Od vulgarnosti do prefinjenog pisanja do komedije do samo takve tragedije... Neverovatno!

Posted

Stiven King za precednika. :rockdevil:

Evo jedne koju preporučujem, koja je pretočena u vrlo dobar film.

Jeffery Deaver - Sakupljač kostiju. Jedan od "must read" trilera.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...