Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ko voli zaverenicke romane, viruse i razna druga biotehnoloska sranja :) obavezno da procita "Slucaj Kobra" od Richarda Prestona. Starija knjiga ali mnogo dobra. Ziv sam se najezio :pivopije:

Posted

dela michela tourniera.

covek je esteta, jako sofisticiranog jezika i odabira tema.

"tri kralja" i "kralj vilenjak".

Posted (edited)

dobio sam pre neki dan preporuku od druga za knjigu "shantaram". jel neko citao, pa da nam prenese nesto vise?

inace, sledece godine treba da se pojavi film po toj knjizi (da bi ste se primili, otkricu da glumi jonhhy depp).

Edited by imaginos
Posted
Ukor onima koji su preskakali lektire i Enciklopediju mrtvih... :no:

Jel znaš možda gde mogu da nabavim tu knjigu?

Neko mi je ukrao još pre 7, 8 godina, i od tada nisam uspeo da nađem izdanje koje ne bi bilo polovno (čitaj: skoro uništeno) ili deo kompleta...

Posted (edited)
dobio sam pre neki dan preporuku od druga za knjigu "shantaram". jel neko citao, pa da nam prenese nesto vise?

inace, sledece godine treba da se pojavi film po toj knjizi (da bi ste se primili, otkricu da glumi jonhhy depp).

ух,ово мора да се набави... :pivopije:

Не знам јесам ли препоручивао Леонард Млодинов "Еуклидов Прозор" - занимљиво штиво са доста информација + игра са математиком :rockdevil:

263.jpg

О Књизи:

„Euklidov prozor veoma je dobar uvod u geometriju, od Euklida do Ajnštajna. Poučno i zabavno.“

Amir Acel, autor knjige Fermaova poslednja teorema

„Mlodinov vodi čitaoca na očaravajuće putovanje kroz istoriju geometrije, od drevnih vremena do najnovijih nastojanja da se postavi teorija struna. Knjiga je napisana razložno i duhovito.“

Edvard Viten, dobitnik Fildsove nagrade

„Koliko ste puta bili u prilici da držite u rukama knjigu o matematici – o matematici! – koju ne možete da ostavite? Evo jedne takve. Uzbudljiva poput trilera, duhovita poput komedije, ljupka poput ljubavne priče – Mlodinovljeva knjiga obrazac je kako treba pisati o nauci.“

Majkl Gilen, autor knjige Pet jednačina koje su promenile svet

Edited by SixStepsOnTheMoon
Posted

Svideo mi se Fante, njega sam poslednjeg ''otkrila'', al' uvek prolazi Bulgakov, Pekić, Bukovski. I Majakovski,što se tiče poezije...Bilo šta od njih, još se nisam razočarala...

Posted
Jel znaš možda gde mogu da nabavim tu knjigu?

Neko mi je ukrao još pre 7, 8 godina, i od tada nisam uspeo da nađem izdanje koje ne bi bilo polovno (čitaj: skoro uništeno) ili deo kompleta...

Ja sam je uzela u biblioteci, mada koliko sam shvatila teško se nabavlja, pošto sam je pola sata ljurila zajedno s bibliotekarkom, a kada sam odustala, žena me je bukvalno ljurila po Knez Mihajlovoj, jer ju je neko vratio baš u tom trenutku :mhihi:

Posted

Uopšte Kiš se teško nabavlja, jedino možeš još uvek da kupiš onaj komplet iz 2001. koji košta oko 7.000!

Kad smo kod Kiša: preporučujem "Peščanik". Genijalan roman.

Posted

Добио сам од девојке књигу "Монах Калист" Миливоја М. Јовановића, на читање а о којој ми је дуго говорила, не без разлога.

Мислим, прочитао сам је за мање од пар сати, тако да нека и то буде препорука.

Нашао сам је, срећом, и на Нету, није ни 200к.

Мислим да ју је јако тешко наћи у продаји и нека вас не мрзи.

Прилично добар опис Србије у 20. веку.

http://www.vidovdan.org/getdownload17.html

Posted
Добио сам од девојке књигу "Монах Калист" Миливоја М. Јовановића, на читање а о којој ми је дуго говорила, не без разлога.

Мислим да ју је јако тешко наћи у продаји и нека вас не мрзи.

Jel znaš možda ko je izdavač, da se malo iscimam da je pronađem? Stvarno mrzim da čitam e-books...

Posted

Па, издао ју је "Запис" 1992. у тиражу од свега 1000 примерака.

Знам да ово не побуђује неки нарочит оптимизам али ...

Имате је у елекронској форми (знам да је неугодно, ни сам не волим да читам књиге у тој форми) ако ништа друго.

Posted

hvala na preporuci.. odmah sutra picim do knjizare - nadjoh u Barnes & Noble :da:

film obecava.. joj dzoni, sta nam to radis.. :wub:

Posted

nema na cemu. baci neki komentar kad procitas, ako te ne bude mrzelo..

inace, jel neko video u bg-u da ima da se kupi ova knjiga?

Posted

Bodler - Cveće zla, ali pazite na prevod, čitala sam davno pa sam je skoro ponovo uzela i razočarala se. Najbolji način da utvrdite da li vam odgovara je da odmah proverite pesmu Strvina ili jednu od Mačaka (ima gomila pesama na tu temu).

Dobri su romani od Sidni Šeldona, npr Gnev andjela

Posted

ako engleski jezik nije problem imas forumw.org

Upravo zavrsih sa sjenkjevicevim - Quo vadis ? . Fenomenalna knjiga , sada pocinjem sa romanom Bez Dogme ( isti pisac ) .

preporucujem i Ukrocena goropad ( i kniga i pozorisna predstava )

.... i naravno sve knjige Dena Brauna spaliti ( moze i samog Dena ) , zajedno sa svim delovima hari potera .

Posted
Bodler - Cveće zla, ali pazite na prevod

Управо мислим да треба читати све верзије којих можете да се докопате и упоређивати, на тај начин се стварно дође до неке савршене форме.

Posted

Postoji jedno dobro izdanje Bodlerovih pesama, mislim Prosvetino (mrzi me sad da tražim) u kome su pesme date paralelno u originalu i u prevodu (od desetak različitih prevodilaca), pa ko razume francuski može lepo da vidi čiji prevodi valjaju a čiji ne. Po mom utisku, a prema toj knjizi, najbolji prevodioci Bodlera su bili Danilo Kiš i Tin Ujević.

Posted

To da Kiš najbolje prevodi Bodlera je apsolutna istina.

@gavro, nema šta da se dolazi do savršene forme, neki prevodi su stvarno tuga i očaj!

Posted

Управо је Киш за Бодлера и његов метар рекао да је "грактање" а не певање, Киш је Бодлерову поезију сматрао грубом, недовољно полираном.

Иначе, препоручујем онда превод "Цвећа" у издању "Дом и школа", чак и да вам се не допадне превод (мада није лош) вреди прочитати због изванредне уводне речи.

И оставите се више "Цвећа", има на тоне поезије која је боља или бар, подједнако добра.

;)

Posted
1. Управо је Киш за Бодлера и његов метар рекао да је "грактање" а не певање, Киш је Бодлерову поезију сматрао грубом, недовољно полираном.

2. И оставите се више "Цвећа", има на тоне поезије која је боља или бар, подједнако добра.

;)

1. Tačno, ali opet stoji da ga je odlično prevodio.

2. Ima, čak i kod Bodlera. Ja sam oduvek više voleo "Spleen".

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...