Helle Posted February 4, 2006 Report Posted February 4, 2006 Nije da se bas grcim da nesto napisem ali tak sam nekak slabo inspirisana u zadnje vrijeme.... Zivotne mudrosti su nekako ishlapile pa sam odlucila zivijeti iz dana u dan skupljajuci nove.... Bas sam danas dosta razmisljala o snovima.... Znam da su samo projekcije nasih zelja i strahova ali ponekad su tako slozeni da mi je glupo shvacati ih tako jednostavno.... Sanjala sam jednu osobu koja mi je puno znacila u zivotu.... Jos mi uvijek puno znaci ali susreti nam ovise o slucaju.... Malo je komplicirano.... Ne mogu ga bas samo tako nazvati i reci mu da se nadjemo.... Ili mozda mogu, samo ja kompliciram jer mi savijest ''nije cista....'' Zapravo je nebitno, ne zelim se petljati u to.... Malo sam umorna i pogubljena.... Trazim, a ne znam sto.... Lutam i jos se uvijek tiho nadam da cu u nekom strancu naci ono drago, nasmijano i tako poznato lice.... ++++ +Spokoj+ Groblje.... svijetlucavo od kapljica kise poziva nas k sebi Kopaj kopaj moja duso oduvijek zaljubljena u smrt da pronadjes srce krv toplinu pocivaliste.... Otvoren zjapi ovaj grob pozivajuci nas duboko unutra samo nas dvoje nase sijedinjene leseve srocene u ovom vlaznom skrovistu dubokoj zemaljskoj odaji gdje cemo trunuti dok crvi budu dolazili a kozu nam prekrivala plijesan.... Blago padaj na ovaj velik mekan tajni i udobni grob topla moja raspijevana kiso.... Zemlja ce nam dati svoju divlju njeznu travu titrave cvijetove mekih sijena bujnog vijecitog vrta.... Utoni utoni duboko u zemlju osijeti kako te zatvara u sebe.... Neka busenje zapecati nasu samocu nista drugo nam ne treba....
Blinded by Tear Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 Hellen cekala sam na tebe. Divno. Pozdravi decka/muza.
Blinded by Tear Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 Pavlaka ti je mnogo ljepa. A kojeg je spola.
SacrilegiouS Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 Podsetilo me je na dead silent slumber "entombed in the midnight hour", pa ako znas pesmu pusti je... Mracno, jako i iskreno.
blondie Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 vicky: pavlakicastog je pola (djecak Pavle)
Baal Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 Ah tugo tugo Odnela te voda Pored mene žive Šta će tebi ona
Helle Posted February 6, 2006 Author Report Posted February 6, 2006 ovo je pravo osvjezenje O slatka, vidim i beba ti se pravo osvijezava.... Medu.... ja mislila da je cujica! *SacrilegiouS, nisam imala priliku da cHujem, al' ako nabasam-pod obavezno! Hvala, svima inace!
Alita Posted February 6, 2006 Report Posted February 6, 2006 zapravo, podosta je lepo skupljala snagu dok nisi smela da pises, a? jos jednom u korist Blondie-ne teorije... manje objavljuj, vise pisi
Helle Posted February 6, 2006 Author Report Posted February 6, 2006 Ma nije to to, no Lestate nije htije da odobri ostale radove sta cesH kad bolje pisem od njega! Salu na stranu, hvala draga! Upravu ste obe, da da!
Helle Posted February 7, 2006 Author Report Posted February 7, 2006 To je najmanji problem.... Sam mi je preporucHio da se pozabavim s gramatikom pa ako valja ce da mi odobri temu!
Ivan_Creed Posted February 7, 2006 Report Posted February 7, 2006 Lestate ti je nesto konstruktivno predlozio, i preporucujem da se drzis toga.
Helle Posted February 7, 2006 Author Report Posted February 7, 2006 Lestate ti je nesto konstruktivno preporucio, i predlazem da se drzis toga. E tako vec moze....
mrtva Posted February 8, 2006 Report Posted February 8, 2006 jel to pljugaretta jbt. isti pop Chedo... no di si ti Jelly ups Elly long time no see... Kopaj kopaj moja duso oduvijek zaljubljena u smrt da pronadjes srce krv toplinu tooooooooooooo ovo uzimam... svaka chast... volin takve krvave misli...
Helle Posted February 8, 2006 Author Report Posted February 8, 2006 Vidi Twiggy macHe mi se vratilo! Pored zetovog ti r-dana, ovo treba da se proslavi! Ma vidim ja, cHim tebe nema sestra te zamijeni u kuckanju, ha! Vickasto moje.... E drago mi je da ima dijelova da su ti zapali za oko.... Drink my blood as I drink yours.... ps: Jeste, moj brat PLJUGA, sHmeker-ipo!
VOJVODA Posted February 11, 2006 Report Posted February 11, 2006 Ma je li to...nije... ipak jeste! Pa to je Vicky! 'De si Vicky brate, nema te k'o sarme u tegli!
Blacksunray Verb Delikvent Posted February 11, 2006 Report Posted February 11, 2006 zapravo, podosta je lepo skupljala snagu dok nisi smela da pises, a? jos jednom u korist Blondie-ne teorije... manje objavljuj, vise pisi to je moja izjava, nisam etiketirao tu kopirajt....
blondie Posted February 12, 2006 Report Posted February 12, 2006 krenulo je od manje vukotica iz vecernjih i - `sine, uzmi biljeznicu pa vjezbaj a nemoj mi vjezbati na milionskom tirazu`
Dark Sonja Posted February 12, 2006 Report Posted February 12, 2006 Ma je li to...nije... ipak jeste! Pa to je Vicky! 'De si Vicky brate, nema te k'o sarme u tegli! ko kaz da nema! ja videla u "Jabuci" prosle godine- sarme u tegli...uvoz iz makedonije... nisam mogla da verujem...
blondie Posted February 12, 2006 Report Posted February 12, 2006 ne znam jel mislis na jaja u prahu? cuvena trumanova - kako moja baba voli da kaze.. mi smo se trovali tim u ratu, jer 2 god nismo vidjeli ni kokos ni jaje. uzas. to je ono jaje u prahu, meso u konzervi, mlijeko u tetrepaku, stolica u celofanu.
Helle Posted February 12, 2006 Author Report Posted February 12, 2006 to je moja izjava, nisam etiketirao tu kopirajt.... IstomisHljenici, Alita i ti! Ooda moram i tebi da se posebno zahvalim! Hvala, brate!
Alita Posted February 12, 2006 Report Posted February 12, 2006 IstomisHljenici, Alita i ti! Ooda moram i tebi da se posebno zahvalim! Hvala, brate! zapravo, nikad nije bila moja... Mislila sam da je Blondie-na
Recommended Posts