GolluM Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 Dakle, radi se o svedskom heavy bendu koji je prosle (2005 ) godine izdao svoj debitantski album Nosferatu. Zvuce dosta mejdenovski, ali meni se ipak jako svidjaju, imaju dosta dobre textove i zaraznu muziku koja je dosta sirova, bez klavijatura i kojekakvih propratnih efekata. Ali za divno cudo imaju dosta dobru produkciju, tako da sve to zvuci sasvim fino. Vokal me jako podseca na Lindkvista iz Nocturnal Rites-a, sto je za svaku pohvalu, posebno sto im je ovo tek prvi album. Najbolja pesma je po meni Nosferatu, mada ostale zaostaju samo za nijansu. Inace, imaju i interesantan imidz Marduk je za njih mala beba! Imaju paint, lacuge, vatre, pentagrame i ostalo Ne znam sta ce im to, ali zanimljivo mi je da vidim da se neki bend oblaci u grim fazonu a da svira cist heavy Sta mislite? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 Svidja mi se ono sto sam cuo...a za imidz svaka im chast...ja ocekivao neki Immortal kad ono...pokusavam da nabavim sve od njih ali niko nema(mislim samo taj jedan album ali nemam sve pesme) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted February 4, 2006 Report Share Posted February 4, 2006 E tamo je Urban Breed iz Tad Morosea! Valjda mu to novi bend.. Sad sam ih overio na metal-archives, leba mi bespotreban onaj imidz..al dooobro..Inache nisam slushao,al' cu pojurim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Telcontar Posted March 12, 2006 Report Share Posted March 12, 2006 Znaci bend koji jebe kevu koliko je dobar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted March 13, 2006 Report Share Posted March 13, 2006 A meni zvuchi kao josh jedan prokleti shvedski prosek.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GolluM Posted March 13, 2006 Author Report Share Posted March 13, 2006 Slushaj ti to josh malo blago chiki Nosferatu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Alchemist Posted March 29, 2006 Report Share Posted March 29, 2006 (edited) Preslusao sam nesto vise od pola albuma i ovo stvarno zvuci odlicno! Dovoljno zestoko a opet melodicno do kranjih granica! Edited March 29, 2006 by The Alchemist Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perfector Posted March 30, 2006 Report Share Posted March 30, 2006 Super su ovi Svedjani! Ne nose definitivno nista novo ali celokupno "Nosferatu" je vrlo jak album! Ali imidz im je zato Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted April 1, 2006 Report Share Posted April 1, 2006 E imidz je skroz Ok...inovativni su(u pogledu Heavy-a)...to im je jedna od prepoznatljivih tacaka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perfector Posted April 2, 2006 Report Share Posted April 2, 2006 Pazi koliko je ovo inovativno bas i ne znam (inovativnim se mogu smatrati Lordi recimo). Ali opet sva ta prica o imidzu gubi smisao kad se pusti "Nosferatu". Zaista dobar album! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StarbreakeR Posted April 3, 2006 Report Share Posted April 3, 2006 Ali niko se nije obukao kao Blacker u Heavy-u...o tome pricam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted April 4, 2006 Report Share Posted April 4, 2006 Ja se samo pitam koliko ce se jos bendova pojaviti koji u imenu imaju blood.I dragon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PlanetHell Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 poslednja 3 dana samo njih vrtim u winampu ko nenormalan ne slusam nesto mnogo heavy ali ovo jbno jebe keve samo primetio sam da su pesme previse jednolicno uradjene.. ne mislim nista lose, ali se zagubim malo.. solaze su previse slicne, no nema veze nosferatu, on the battlefield, crucified i into the dark mada su u osnovi sve pesme dobre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earendil Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 Odlican album mada mene vise podseca na helloween nego na maidene al sta je tu je Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perfector Posted April 10, 2006 Report Share Posted April 10, 2006 Ali niko se nije obukao kao Blacker u Heavy-u...o tome pricam... Hehe, pa bas ne vidim svrhu oblacenja kao blacker a pritom imas ovakvu svirku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErliK Posted April 16, 2006 Report Share Posted April 16, 2006 Uh, opasan je ovo heavy/power album. Mene najvishe podsecaju, zbog Urbana, na zaokret Tad Morosa u malo druge vode. Samo recimo na kancertu bi mi malo smeshno delovalo da se pojave onako nashminkani a sviraju vec shta sviraju... da se pojave onako verovatno bih se smejao i da sviraju black... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 Vocalist Urban Breed (ex-TAD MOROSE) has officially left BLOODBOUND, the Swedish metal band also featuring Fredrik Bergh (STREET TALK; bass, keyboards and backing vocals) and Tomas Olsson (lead and rhythm guitars). "I've thought about this for some time and I've decided not to let Tomas and Bergh have any more of my time," Urban said in a statement. "The gig in Gothenburg [on August 8] was therefore the last thing I did for BLOODBOUND. (If it wasn't for Pelle [Åkerlind, drums] it would have been Norrtälje [on August 5].) Starting today, it's finally possible to focus entirely on my album." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eternal Flame Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Drugi album je vrh novijeg Heavy Metala u ravni sa Hibriom. MICHAEL BORMANN se odlično pokazao u ulozi HM vokala. Proveriti "Book Of The Dead" obavezno! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoll Posted July 28, 2007 Report Share Posted July 28, 2007 (edited) I mene je ovaj bend odusevio! Na prvo slusanje nisam bas nesto bio pod utiskom i jedino mi se pesma Nosferatu svidela. Medjutim, vec na sledece slusanje sam shvatio da na tom albumu nema lose pesme i zaista dugo nista drugo nije bilo u winamp-u . Da, ove godine su izdali novi album, Book of the dead. Fazon je zadrazan, mozda su cak i malo tvrdji, produkcija je jos bolja, medjutim, po meni Michael Bormann nije odradio posao dobro kao Urban Breed , tako da sam blago razocaran jer je meni na prvom albumu vokal odradio vaznu ulogu. A sto se imidza tice, slazem se da bas i ne ide uz muziku koju sviraju, al, eto, valjda su hteli da budu malo drugaciji... Edited July 28, 2007 by Zoll Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fenster Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 Book of the Dead je odlican album, mene je na prvo slusanje kupio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prisoner of Dreams Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 (edited) Book of the Dead http://rapidshare.com/files/47909897/B._-_....CROM.part1.rar http://rapidshare.com/files/47908932/B._-_....CROM.part2.rar password --- www.crom-diosesdelmetal.blogspot.com + Bonus Video One Year With Bloodbound Edited August 18, 2007 by Prisoner of Dreams Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Ovo je fantastičan bend. Kad se pojavi neki novi, koji svira tr00 metal in media res, stvarno nemam reči. Kakva pesma otvara prvi album - Behind the Moon! Pravi Maidenovski zvuk, samo žešći, galopirajući ritam od početka do kraja, pa ooooo napev... Album Book of the Dead mi se na prvo slušanje učinio još i boljim, ostavlja mnoge albume izdate u 2007. iza sebe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belegurth Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Slusam ih vec 2 meseca i stvarno su odlicni.Book of the dead jebe keve Dopisivao sam se preko mejla sa klavijaturistom i pozvao sam ih na castle fest.Poslali su prijavu ali ih izgleda pederi nece dovedu fuck Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Kako moćne pesme imaju... idealne za uživo izvođenje, naročito one sa oooo napevom, a ni tekstovi nisu teški za pamćenje. Kako bi bilo extra da se nas nekoliko koji ih slušamo sakupimo u prvom redu i pokažemo šta je prava publika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elderane Posted February 25, 2008 Report Share Posted February 25, 2008 Slusam ih vec 2 meseca i stvarno su odlicni.Book of the dead jebe keve Dopisivao sam se preko mejla sa klavijaturistom i pozvao sam ih na castle fest.Poslali su prijavu ali ih izgleda pederi nece dovedu fuck Sad cu da ti posaljem racun na koji trebas da posaljes pare, posto si ih pozvao, nije red da ih odbijes, pa ih momentalno dovodimo, nemas frke. Salu na stranu, htjeli su da dodju, i malo je falilo, ali smo se dogovorili da ipak pokusamo slijedece godine, jer smo i mi blizu kraja bookinga, a oni mijenjaju izdavacku kucu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts