Jump to content

Recommended Posts

Posted

Omot Bombardera iz 1997.:)

FrazettaDeathDealer.jpg

Šalim se malo, pošto je to bio ne-autorizovan omot. ali stavio sam ovu fotku samo zbog Frazzete...Legenda. na njegovim radovima veliki broj ilustratora fantasy-epic stila se učilo...pa eto i poslednji Gates Of Slumber, gde Conan i jeste na coveru. mislim da je ilustracija za poslednji gates of slumber radjena po uzoru na screen shot iz filma Conan, kad švarci dzejms erl dzounsu odseče glavu i na par sekundi je drzi u ruci, na terasi iznad raspomamljene raje.:D

Posted (edited)

To jeste, baš sam provalio da dosta bendova (Gates Of Slumber, Zandelle, Cirith Ungol itd.) koriste već postojeće crteže poznatih autora kao Kelly, Frazzeta, Brom, Parkinson itd.

Novi Gates Of Slumber je fantastičan (i omot i muzika), mogu da zamislim kako tek izgleda u LP formatu:

GatesCover_hi-res-1.jpg

A šta je ovo? Još jedan Nanowar? :)

1617.jpg

Edited by Whiteman
Posted

da ne bude zabune, ali za Cirith Ungol, Vilan je zaista radio omote. mislim da je samo one foot in hell odradjen ranije, pa ga je bend iskoristio. inače, Vilan je njima za baš neku siću odrađivao covere, ali bez sumnje, Cirith Ungol su imali najbolje covere tokom osamdesetih. Pogledajte samo King of The Dead, to je za mene najbolji cover svih vremena.

51c7e1e0c37a8ae21429696db3f15a53.jpg

kolor, postavka, sam stil...ma ekstra je.

Posted (edited)
Novi Gates Of Slumber je fantastičan (i omot i muzika), mogu da zamislim kako tek izgleda u LP formatu:

GatesCover_hi-res-1.jpg

Ах, наше колеге из издавачке куће. Него, не знам да нови албум постоји у ЛП формату. Ja знам само за "Villain, Villain" компилацију и "God Wills It" EП.

inače, Vilan je njima za baš neku siću odrađivao covere, ali bez sumnje, Cirith Ungol su imali najbolje covere tokom osamdesetih.

да, читао сам једном интервју са Робертом Гарвеном, бубњарем. рекао је да га је увек гризла савест што нису могли Вилана да плате колико је требало, али да су доста пара од оно мало што су зарађивали давали њему.

Edited by RNA
Posted
Fantastichan omot!

Odakle je ovo?Znam da sam ga negde video,samo se ne secam gde...

:)

To je kultni Frazzetin Death-Dealer!

Bombarder je tu sliku iskoristio za onaj njihov album ''ko sam ja?'' iz 1997. naravno, sumnjam da su pitali frazzetu za dozvolu.:):)

Isti slučaj je i sa makednoskim bendom Meduza koji je isto tako maznuo jednu konanovsku sliku i prisvojio je kao svoj omot. mada, ima i bendova u svetu koji su to radili.

Posted

Искрено, ја не љубим претерано ове конановске зајебанције, превише м смрди на Manowar. Ето, тај бенд је успео да ми огади епске омоте.

Узгред, ово ми је најбољи метал омот икад урађен.

1495.jpg

2099.JPG

882.jpg

Posted

@RNA: Pa, stvarno bi bila grehota da se ne uradi i LP verzija Conqueror-a. Nego, nije loš taj Manilla Road, zna li se ko ga je radio?

Dobro sad, ako pričamo o najomiljenijem omotu svih vremena onda je za mene to Opeth "Morningrise". Jes' da nije stripovski uradjen crtež ili grafika već fotografija, ali kakva fotografija! Mogu da je gledam satima i da mi ne dosadi. I što je najbolje, neverovatno dobro se uklapa uz samu muziku i dočarava atmosferu sa albuma. Što se mene tiče, maestralno odradjeno:

morningrisemala.jpg

E, šta mislite o Black Knight-u? Meni je skroz kul:

blackknight.jpg

A da, moj omiljeni Iron Maiden omot:

f9e9_1_b.jpg

Posted (edited)
882.jpg

Nikad nisam čuo ovaj album, ali mi je omot poznat odnekud. :confused:

Evo ga još jedan koji mi se sviđa:

517gda4nt7l_.jpg

EDIT: Da, i ovaj mlogo volem:

agalloch2020the20mantle20cdcm4.jpg

Kakva je to tek albumčina!

Edited by Totamealand
Posted

Jedan jedini,Kralj.

House_Of_God.jpg

Isto Kralj.

MercyfulFateDBTO.jpg

Ovo ako se ne varam,isto radio Repka.

Toxik.jpg

Dobar cover,a re-release je bezveze.

1995BurntOfferings1.jpg

Fantastichan cover i album.

ArtofPartying.jpg

I josh jedan odlichan Fate cover na kome nisam mogao da provalim shta se nalazi dok nedavno nisam naishao na "svetliju" verziju.

MFate-Melissa.jpg

Posted
@RNA: Pa, stvarno bi bila grehota da se ne uradi i LP verzija Conqueror-a. Nego, nije loš taj Manilla Road, zna li se ko ga je radio?

Колико сам ја видео, ЛП верзија није најављена, а ни претходни албум није издат на плочи.

Што се Manilla Road, као и све њихове омоте док су били на Black Dragon Records радио је Француз Eric Larnoy. Он је мање-више радио за све Black Dragon бендове, као нпр. prvi Exxplorer, први Heir Apparent и Liege Lord "Freedom's Rise".

Posted (edited)
Sto se tice Opetha, meni ista prica vazi za Black Water park, maestralno!

:pivopije:

Ma svi Opeth-ovi omoti oslikavaju muziku savršeno počevši od prvog pa sve do poslednjeg albuma. Evo, na primer uzmi Orchid. Orhideja na crnoj pozadini - po meni, to simboliše emocije "upakovane" u death metal okruženje. Okreni obrni, Opeth su genijalni u svakom pogledu.

Fantastichan cover i album.

ArtofPartying.jpg

E, a jel znaš koja je fora sa omotom za Hazardous Mutation? Čuo sam da postoje dve verzije, jedna sa žutim i jedna sa crvenim logoom a ne znam zašto?

Колико сам ја видео, ЛП верзија није најављена, а ни претходни албум није издат на плочи.

Што се Manilla Road, као и све њихове омоте док су били на Black Dragon Records радио је Француз Eric Larnoy. Он је мање-више радио за све Black Dragon бендове, као нпр. prvi Exxplorer, први Heir Apparent и Liege Lord "Freedom's Rise".

Čekaj, jel on onda uradio i omot za reizdanje Druid-ovog Vampire Cult-a:

druid.jpg

A provali kakvo je za originalno izdanje:

DRUIDlp1front.jpg

Total underground tr00 mega kwlt. :)

Edited by Whiteman
Posted
Daj bre, King Diamond ima mnogo jačih omota.

To je tačno. Ne gotivim mnogo King Diamonda (jedan sam od retkih kojima njegov glas nekada može UŽASNO da ide na živce), ali obožavam njegove omote. Pogotovo The Graveyard. So metal. :rockdevil:

Posted
E, a jel znaš koja je fora sa omotom za Hazardous Mutation? Čuo sam da postoje dve verzije, jedna sa žutim i jedna sa crvenim logoom a ne znam zašto?

Stvarno nemam pojma,prvi put chujem za to.

Da nije to sa crvenim mozhda neka fora za kolekcionare?

Inache kada smo kod boja i Municipal Waste-a,album za omot koji sam postavio je na vinilu izashao u 10 razlichitih boja.

A provali kakvo je za originalno izdanje:

DRUIDlp1front.jpg

Total underground tr00 mega kwlt. :)

Totalni kult. :)

To je tačno. Ne gotivim mnogo King Diamonda (jedan sam od retkih kojima njegov glas nekada može UŽASNO da ide na živce), ali obožavam njegove omote. Pogotovo The Graveyard. So metal. :rockdevil:

Strashno greshish,a posle cesh se pokajati,zato kreni odmah da slushash. ;)

Inache naravno da su svi njegovi omoti dobri,ja sam stavio House Of God samo kao primer.

Posted

Да, постоје 2 верзије, али не знам зашто. Мени је ту ипак најјачи Камаз камион. ;)

Čekaj, jel on onda uradio i omot za reizdanje Druid-ovog Vampire Cult-a:

druid.jpg

Не знам тачно, али постилу бих рекао да је он.

Da nije to sa crvenim mozhda neka fora za kolekcionare?

Врло могуће.

Posted (edited)

@Grishnackh: Hahaha, jel to Dissection? Dobar je, ali brate, koji King Diamond "Abigail" rip-off!

@gavrosaurus: Fin je taj Metal Church. Jednostavno izgleda ali dosta govori.

Nego:

123955.jpg

Edited by Whiteman