Jump to content

Recommended Posts

Posted

Lagao bih da kazem da nisam ocekivao da se vrate onoj muzici zbog koje sam ih zavoleo i obozavao.

Ako sledeći album bude najavljivan kao "povratak power metal korenima", to će značiti samo jedno - da će biti najveće "Kamelot" govno ikad. Jebeš pokušaje kopiranja prošlosti.

Guest HEFEST
Posted

A jebes i sadasnjost bez smisla. Ne znam samo cija li je ideja uopste bila da se udaljavaju od korena. Svaki bend koji je to uradio je pojeo ogromno govno.

• Downvote 2
Posted (edited)

Ovo što pričaš je, naravno, glupost neopevana. da se ograničimo samo na power metal, bar meni najbolji bendovi, Blind Guardian i Kamelot su se menjali svakim izdanjem... možda su danas u krizi (BG je sa poslednjim usro žestoko jer zvuči ko kompilacija prenismljenih hitova, al ajde)... ali su sigurno i dalje zabavniji od hemrfola i gama reja koji će isto svirati do sudnjeg dana.

Edited by truliandedzombileš!
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Guest HEFEST
Posted

@

truliandedzombileš!

Naravno da nije glupost i naravno da su i Hammerfall i Gamma-Ray na pravom putu sto se tice muzike. Mogu nekada da useru album, ali ne i celu buducu karijeru. Sto bi bilo sranje da prave istu muziku ako je to ono zbog cega sam i poceo da ih slusam.

Na primer da je kamelot poceo sa muzikom kao na zadnja dva albuma nikada ih ne bi slusao. To sto su mnogi povodljivi i slusaju ono sto im se servira nije moj problem. Uvek znam sta mi se svidja i to se ne moze promeniti. Nikada ne bi slusao npr. power i onda postao black metalac, a poceo da pljujem po power-u. To mnogi metalci rade kao i ti sada kada prcas o HF-u i GR-u.

• Upvote 2
  • Downvote 2
Posted

Aj ne kakikte, vase rangiranje bendova je smesno. Nekom se svidja ovo nekom ono. Bas vi znate koji bend je za klasu bolji od drugog. :haha:

• Upvote 3
Posted

Nikada ne bi slusao npr. power i onda postao black metalac, a poceo da pljujem po power-u. To mnogi metalci rade kao i ti sada kada prcas o HF-u i GR-u.

Nisam ja pljuvao HF i GR! Meni su oni super... bili na nekoliko albuma i potom žestoko smorili, Kamelot nije.

Meni je na ovaj bend uvek osnovna asocijicija bila neka zanosnost, romantičnost i simpatična kičerica i to sve su zadržali i sad, s tim da nisu izdali pet istovetnih albuma, već su se postepeno menjali - još od "Epica" albuma su sve mračniji i mračniji i to im leži, a ako ti se sluša hepi-elviš-troliš powerica traži na drugom mestu.

Takođe mislim da se i elektronika fino uklopila, kao i sve češći growl/ženski vokali, kao i efekti na khanovom glasu...

• Upvote 1
  • Downvote 1
Guest HEFEST
Posted

Nisam ja pljuvao HF i GR! Meni su oni super... bili na nekoliko albuma i potom žestoko smorili, Kamelot nije.

Meni je na ovaj bend uvek osnovna asocijicija bila neka zanosnost, romantičnost i simpatična kičerica i to sve su zadržali i sad, s tim da nisu izdali pet istovetnih albuma, već su se postepeno menjali - još od "Epica" albuma su sve mračniji i mračniji i to im leži, a ako ti se sluša hepi-elviš-troliš powerica traži na drugom mestu.

Takođe mislim da se i elektronika fino uklopila, kao i sve češći growl/ženski vokali, kao i efekti na khanovom glasu...

Pa razumem ja da je to ok za dosta ljudi, ali ako cemo realno oni i jesu bili sinonim za veselu romanticnu powericu a ne znam bas kako se romantika uklapa sada u ovaj mracni ambijent na albumima. Mozda neko to gotivi, ali to vise nije isti bend i mislim da nisu zadrzali tu draz da kada poslusas njihov album dobijes odredjeni pozitivni energetski naboj. I sada je sve ok i sve je lepo upakovano i lepo odsvirano ali su izgubili tu energiju. Ja to tako vidim i to je moje misljenje, a postujem i tvoje. Ja na primer nikada ne bi pozeleo da cujem growl na Kamelot albumu.:sad:

Posted

Gledao sam ih prekjuce u Burzu na Printemps festivalu sa Epicom i Eluveitie. Ja nisam bio u toku pa nisam ni znao da je Kan otisao, sto je Thomas na koncertu potvrdio da je zvanicno i da ce bend iskoristiti letnju pauzu da prodje kroz audicije i donese pravu odluku.

Fabio nije bio los ali ni prici Kamelot koncertima sa Kanom na zalost, ovaj drugi pevac sto peva pratece i sto je solirao na 2 pesme je blagi uzas. Devojke na pratecim su obe losije od Ane koja je bila 2008/09 ali znatno oskudnije obucene :)

Fabio moze da izvuce vecinu tonova ali mu glas nije ni upola mocan i operatican kao Kanov. Na Hauntingu gde se Simona pre samo cula u pozadini Kana sada je potpuno potopila Fabija. Bend je sa druge strane bio potpuno, skoro klinacki, potpaljen da se dokazu i pokazu da mogu da nastave sto je fino za videti. Medjutim sto se tice scenografije, nastupa i prijema publike Epica je totalno odnela show iako su po rasporedu bili predgrupa Kamelotu tako da je od rasprodate hale od 2400 mesta na Kamelotu ostalo svega 1000+ ljudi.

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

...Fabio nije bio los ali ni prici Kamelot koncertima sa Kanom na zalost, ovaj drugi pevac sto peva pratece i sto je solirao na 2 pesme je blagi uzas...

...Fabio moze da izvuce vecinu tonova ali mu glas nije ni upola mocan i operatican kao Kanov. Na Hauntingu gde se Simona pre samo cula u pozadini Kana sada je potpuno potopila Fabija. Bend je sa druge strane bio potpuno, skoro klinacki, potpaljen da se dokazu i pokazu da mogu da nastave sto je fino za videti...

To je ono što sam ja odmah i mislio, Khan je uživo davao Kamelotu suviše jak pečat da bi sada neko tek tako mogao da dođe i da ga zameni. Nije to do Fabia samo, mislim da niko drugi to ne bi mogao da iznese ni približno kako je to Khan radio. Kažem, neke eventualne nove pesme/albume sa drugim vokalom ću još možda i moći da svarim nekako, mada mi to neće biti to bez Khana. Ali stare pesme uživo... nikad to neće ono što je nekad bilo. :icon_ne:

Posted

Ma jok, samo je Vlada Jet zavladao i Mađarskom! :haha:

Šala, naravno, izvinjavam se za off-topic, ali prilika je bila idealna! :haha:

• Upvote 1
  • Downvote 1
Posted

Jeste, napustio je bend, nažalost. O tome se pričalo ovde na temi prilično, pročitaj nekoliko strana unazad, naletećeš na dosta toga, imaš i linkova da čuješ kako uživo zvuče sa Fabiom, da pročitaš zvanične izjave i Khana i benda... :zeleni: