ennche Posted May 3, 2007 Report Posted May 3, 2007 Meni se Human Stain najmanje dopala, i još uvek mi je najnezanimljivija pesma na albumu... Quote
Killing Floor Posted May 3, 2007 Report Posted May 3, 2007 Meni je najnezanimljivija Morning Star, album kao album je dobar ali se mora preslusati bar 4-5 puta, meni je svaka pesma dobra na svoj nacin, favoriti na prvo slusanje su mi bili Human Stain,Love You To Death i mozda Rule The World.Slazem se u potpunosti da je album kratak i nedorecen, molim boga da je onaj vokal u Anthem namerno retardian zato sto je ovo samo promo mada ko zna...Sve u svemu nisu me razocarali sto je mnogo bitno...Ako se setim jos necega napisacu... Quote
*Nienna* Posted May 3, 2007 Report Posted May 3, 2007 Potpuno se slazem sa gore navedenim,sa tim sto mi favorit sada postaje EdenEcho,ova pjesma je savrsena,sigurno medju najboljima koje su ikada napisali Quote
Apeiron Posted May 3, 2007 Report Posted May 3, 2007 (edited) Jao vas i ocena... 8/10, 9/10... lepo je to, ali u tom slucaju 4th Legacy bi trebalo oceniti sa 20/10, a Karmu sa bar 15/10 Ne znam, slazem se da je album nedorecen, tj. prebrzo proleti, a pesme nisu toliko catchy koliko bih licno voleo... p.s. Edenecho, Love You to Death, The Human Stain, Mourning Star - za sada preferiram. Edited May 3, 2007 by Apeiron Quote
*Nienna* Posted May 3, 2007 Report Posted May 3, 2007 Pa dobiju makar jednu ocjenu vise zato sto su Kamelot Quote
ennche Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 (edited) Promenila si nick hehe, svaka čast, skroz troo Pa od mene jesu dobili ocenu više jer su Kamelot Edited May 4, 2007 by ennche Quote
Yngwie Tatica Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 Ne, nego zato što je album (nakon 2 prosečna prethodnika) stvarno DOBAR!!! Kakva bre nedorečenost, ljudi? Koji vam je? Album ovoga puta (hvala bogu) nije konceptualan, te je priča o nedorečenosti izlišna. Bolje 45 minuta dobre muzike nego 60-70 minuta smaranja i tupljenja. Koliko mogu da primetim, dosta bendova je u poslednje vreme odlučilo da pravi albume koji ne prelaze 50 minuta trajanja, kao nekada, kada je heavy metal stvarno nešto značio (tj. 80-ih godina XX veka). Dosadilo mi je više da slušam neki bend koji napravi album sa željom da popuni kapacitet audio CD-a, a pesme dosadne i neinventivne. Sećam se one stupidne rečenice Vlade Džeta kada je svojevremeno izjavio: "Bend koji u današnje vreme snimi album ispod 60 minuta trajanja pljačka publiku koja kupuje taj album." Naravno da tu ne svrstavam neke prog bendove, kao i neke epic bendove, jer žanrovski njihove pesme (a samim tim i albumi) prekoračuju granicu prosečnog trajanja. Da ne bude zabune, Kamelot nikada nisam smatrao za prog metal bend! Oni su power-sympho-melodic metal sa minimalnim uplivima prog-a! Pa poslušajte samo The Fourth Legacy i shvatićete o čemu govorim. Quote
ennche Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 Da, ovaj album jeste odličan, ali njegova dva prethodnika su daleeeko od prosečnih... Ovde upliva proga ima dosta (Siege je najbolji primer) No, zašto kažem da imam osećaj da je nedorečen: prekida se kada je najzanimljivije, prosto želim još, kao da staje na pola... Kad se EdenEcho završila, nisam verovala da je to zapravo kraj albuma, a užitak kao da je tek počeo... Možda je to jer je pesma najbolja... Trebala je da bude na početku heh, možda bi osećaj bio drugačiji... Ne'am pojma Quote
Yngwie Tatica Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 Ako si nekada imala priliku da pratiš najbolju seriju svih vremena "Seinfeld", onda si možda gledala jedan intervju sa Jerry Seinfeld-om u kome on, kao kreator serije i glavni lik, objašnjava zašto je ta serija naglo prekinuta u jeku svoje popularnosti: "Kao umetnik i izvođač mnogo puta sam na bini imao taj neverovatan osećaj kada treba završiti nastup i otići sa bine. To je ona tanka linija između dve suprotnosti. Da sam ostao minut duže verovatno je da bih nekome u publici postao pomalo zamoran i dosadan. Zato je najbolje otići minut pre, jer tada vas svi žele ponovo videti zbog utiska da ste ostali nedorečeni, a najveće umeće u šoubiznisu je ostaviti publiku željnom i gladnom." Primeni sada to na novi Kamelot i... Meni je album zaista takav da ga želim iznova slušati. Prethodni su me zbog dužine trajanja i nepotrebnog komplikovanja u aranžmanima pesama smarali. Ja sam veliki fan prog muzike, ali Kamelot to nisu (nije trebalo da eksperimentišu kada postoje bendovi koji to mnogo bolje rade). Quote
Shamandalie Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 Narode, nemojte biti subjektivni. Sacekajte da se pojave neke recenzije, pa onda preispitajte svoje stavove o novom albumu. Pogledajte sta vam je napisao Apeiron. Quote
Turin Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 kakve veze ima recenzija sa bilo cim ako si vec poslusala album? zar iko menja misljenje o albumu koji je slusao na osnovu toga sto neko negde nesto pise. to ti sluzi da se zainteresujes da nesto sto nisi cula ranije i skines sa ne....hocu reci, kupis. vecina stvari koja potpuno odusevi likove sa metalreviews ili metalobserver, recimo, mene ostavi potpuno ravnodusnim, pogotovo u domenu power/prog-a gde kad reviewer voli zanr (99% power prog recenzija anywhere) ima jako niske kriterijume. Quote
Shamandalie Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 U tome i jeste stvar, u kriterijumu. Ko kaze da je ovaj album najbolji do sada ocigledno prethodne nije ni slusao. Zato kazem, narode, ne preterujte! Quote
*Nienna* Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 Hm album vec dobija odlicne recenzije,ali NIKAD se nisam oslanjala na to,ako mi se album svidi niko me ne moze ubjediti u suprotno. @ennche Totalno tr00 Quote
Apeiron Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 @ Yngwie T. - Gresis, najbolja serija svih vremena u domenu komedije je My Name is Earl. Dalje, kazes Kamelot ima minimum prog upliva? Ccc, pa samo prisustvo Khana u tom bendu je prog Karma je toliko prog obojena, da nema sanse da bi pre mogla stajati rame uz rame sa tamo nekim Dionysus-om ili Fairyland-om, nego sa vise prog orjentisanim bendovima. Uostalom, to je sve manje bitno, ako bend valja, on jednostavno valja, sad kojem zanru pripada, koga briga? Naravno da niko ne treba menjati misljenje na osnovu necijih recenzija, ali ljudi, ako ponovite za pola godine da ovaj album vredi za ocenu 9/10, ubijte me na licu mesta. p.s. Dok ovo pisem, slusam In Your Multitude (Conception), koji i nakon vise od 8 godina slusanja zvuci odlicno. Pustimo vreme da donese svoj sud. Pa dobiju makar jednu ocjenu vise zato sto su Kamelot Aha, objektivnost na prvom mestu, vidim Quote
*Nienna* Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 Hihi,pa nisam novinar,subjektivnost all the way Quote
overkill_vs Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 Nekako mi je nelogican tracklisting na albumu (ubedljivo najbolja pesma je i zadnja po redu - EdenEcho) tako da se vec negde u sredini albuma oseca pad, tj. kao da postoji neka rupa u koncepciji. Okej,poslije islusavanja vec neko vrijeme,jedan review : 11. EdenEcho : I posljednja ali mozda i najbolja pjesma na albumu (pored Ghost Opera-e)..Fantasticni aranzmani,hor,text,pjevanje,sve.Prava Kamelot pjesma ! Delim i ja tvoje misljenje, nekoliko postova unazad Quote
Turin Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 Hm album vec dobija odlicne recenzije,ali NIKAD se nisam oslanjala na to,ako mi se album svidi niko me ne moze ubjediti u suprotno. @ennche Totalno tr00 hmmm. svrha recenzije jeste da te nagovori da poslusas album. nakon sto si ga cula, sve recenzije o njemu postaju potpuno beskorisne, to jest, svrha je vec postignuta. mozda sam i ja blesav, meni se od Kamelota dopadala jedino Epica, i ovaj album mi ima jako lepih momenata. Human Stain i Ghost Opera mi se vrte stalno, do Eden Echo jos nisam stigao Quote
*Nienna* Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 (edited) Pa da,to sam i mislila,koja je poenta da sada procitam neku recenziju koja mi kaze : "novi album ne valja",a meni se svidja,sta mi to onda znaci. Nista. Jesi blesav :P Sala naravno,doci ces do EdenEcho,cak ima dosta Epica zvuka u toj pjesmi Edited May 4, 2007 by EdenEcho Quote
Yngwie Tatica Posted May 4, 2007 Report Posted May 4, 2007 @ Yngwie T. - Gresis, najbolja serija svih vremena u domenu komedije je My Name is Earl. Dalje, kazes Kamelot ima minimum prog upliva? Ccc, pa samo prisustvo Khana u tom bendu je prog Karma je toliko prog obojena, da nema sanse da bi pre mogla stajati rame uz rame sa tamo nekim Dionysus-om ili Fairyland-om, nego sa vise prog orjentisanim bendovima. Uostalom, to je sve manje bitno, ako bend valja, on jednostavno valja, sad kojem zanru pripada, koga briga? Naravno da niko ne treba menjati misljenje na osnovu necijih recenzija, ali ljudi, ako ponovite za pola godine da ovaj album vredi za ocenu 9/10, ubijte me na licu mesta. p.s. Dok ovo pisem, slusam In Your Multitude (Conception), koji i nakon vise od 8 godina slusanja zvuci odlicno. Pustimo vreme da donese svoj sud. Aha, objektivnost na prvom mestu, vidim 1. No f...... way!!! Earl je OK al' ni blizu Seifeld-a! Na drugom mestu je Frasier! 2. Laki, znam koliko voliš Khan-a, tako da te razumem po tom pitanju. Naravno da niko ne može da poredi Karma-u sa Dionysus-om ili nekim osrednjim power ostvarenjem, ali ne mogu da je uporedim ni sa Tyranny od Shadow Gallery, niti Burn The Sun od ARK, niti Section X od Beyond Twilight, niti Enigmatic : Calling od Pagan's Mind. To jesu prog albumi, i to manje kompleksni od recimo A Sceptic's Universe od Spiral Architect ili većine albuma Dream Theater-a, ili Lemur Voice-a, ili Ayreon-a... Ni ja ne volim svrstavanje muzike u neki poseban žanr, ali mora se napraviti neka odrednica, a Kamelot jednostavno NIJE prog metal (kao ni Rhapsody, ni Metalium, ni Gamma Ray, a mnogi ih svrstavaju u taj pravac!). Kamelot ima elemente proga i to samo na zadnja 4 albuma, ali je u suštini power-melodic sa sympho elementima (zahvaljujući Miro-u). 3. Da, In Your Multitude je opasan album, ali meni odmah iza Parallel Minds (ipak se tamo nalazi Zar sunce već zalazi? :) ). 4. Moja ocena je 8,5 od 10 za novi album, dok čista desetka ide samo za The Fourth Legacy. Karma mi je 9,5, Epica 8, a Black Halo 7,5, a za Siege 9, Eternity 7,5 i Dominion 8! To je moje mišljenje. Quote
DragonHeart Posted May 5, 2007 Report Posted May 5, 2007 Fotografije s koncerta u Beogradu: http://www.snsoft.info/album/main.php?g2_itemId=5328 Quote
Arja Posted May 5, 2007 Report Posted May 5, 2007 E bas ti hvala, nervirala sam se sto nemam ni jednu sliku sa koncerta Jel ima i negde da se skine i sa Guardiana i Evergrey-a? Quote
Grobodan Posted May 5, 2007 Report Posted May 5, 2007 Ne, nego zato što je album (nakon 2 prosečna prethodnika) stvarno DOBAR!!! Kakva bre nedorečenost, ljudi? Koji vam je? Album ovoga puta (hvala bogu) nije konceptualan, te je priča o nedorečenosti izlišna. Bolje 45 minuta dobre muzike nego 60-70 minuta smaranja i tupljenja. Koliko mogu da primetim, dosta bendova je u poslednje vreme odlučilo da pravi albume koji ne prelaze 50 minuta trajanja, kao nekada, kada je heavy metal stvarno nešto značio (tj. 80-ih godina XX veka). Znaci,slazem se sa covekom 1000 % !!! Epica i Black halo su me smorili zbog duzine i filler stvari,a ovaj je taman kako valja - 10 pesama (+intro),sve catchy i dobre po meni.Ne mogu da verujem da mi se ovoliko svideo novi Kamelot,vec sam ih poprilicno otpisao,ali eto,lepo iznenadjenje...8,5/10 od mene,i dajte ih opet ovamo,jebem ti,ovaj put se necu zajebati! Quote
*Nienna* Posted May 5, 2007 Report Posted May 5, 2007 Fotografije s koncerta u Beogradu: http://www.snsoft.info/album/main.php?g2_itemId=5328 I moja ruka se uvalila u Filipovu facu :rockdevil: Quote
EnKi Posted May 6, 2007 Report Posted May 6, 2007 Malo bolji utisak o albumu nego u prvom postu. Cak mi je Love You To Death, koju nisam podnosio, postala jedan od favorita. Ali, definitivno se necu naslusati ovog izdanja...lepa rec za Ghost Opera - IZDAnJE. Prva faza Kamelota mi nije narocito zanimljiva, iako duzno postovanje ide vokalu. Medju favoritima mi je song Song Of Roland Tri albuma koja ne mogu da razdvojim su: The Forth Legacy, Karma i The Black Halo. Svaki je remek-delo i za svaki sam vezanaposebanacin. Epica mi je samo za nijansu slabija, ali nije mi bas najjasnije zasto...To je izrazito subjektivno... BTW, uzeh 3 promo diska na koncertu. Hteli da me biju ako ne uzmem ! To se zove promocija ! Quote
Skullwrecker Posted May 6, 2007 Report Posted May 6, 2007 Narode, ja novi ovde. Nisam chitao proshle strane foruma, mrzelo me. Ima li ko neki live snimak CONCEPTIONa? Mp3, divX, dvd, audio, whaever... OBOZAVAM Conception, imam sva 4 albuma i jako bih voleo da ih vidim na delu, ill bar chujem kako zvuce live. Josh ako je posle Flow-a, mojoj sreci nikad kraja! Aj pa javite. Btw. Kamelot 'be kevu as well. Quote
Recommended Posts