Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ljudi, molim vas poslusajte Sanders/Toller-Wade duel na Cast Down the Heretic sa Annihilation of the Wicked albuma benda NILE. Ja ovakvu "bitku" solaza nisam cuo jos od Angel of Death! Dva i po minta ludila. A tom brzinskom pokolju ulje na vatru dodaje neverovatni bubnjar koji svojom brzinom i na duploj pedali i na dobosu bukvalno ubija (trenutno verovatno najbrzi na sceni). Neverovatan inferno! Te solaze mozda nisu "najmelodicnije" i "najosecajnije", ali da li je to uvek poenta sviranja solaza?!? Pa ni jebeni zongler jabuka u cirkusu Medrano sigurno ne zonglira zato sto mu odredjena osecanja to nalazu, vec pokazuje ljudima svoje umece i dar! Zar je to strano?!? Sasvim je normalno da se ljudi hvale svojim talentom, mogucnostima i sposobnostima, pa tako imamo i ovakve gitariste koji prosto vole da pokazuju koliko su brzi i spretni. Jos jednom, poslusajte taj duel, po mogucstvu na slusalicama, dozivljaj je neverovatan!

Edited by Baja Car
Posted

Da, ali ti imas npr, na albumu od nekog benda recimo 10-ak pesama i totalno je smor da solaze u svakoj pesmi furaju na tehniku. Mislim, ljudi idu u cirkus da VIDE zonglera kako zonglira a muziku SLUSAJU i ne interesuje ih (uglavnom) da li je to super tehnicki ili ne. Mislim, eto ti Malmsteen i sl. pa gledaj njih ako hoces da vidis sta ziv covek ume.

Slazem se, Murphy kida(btw. sta je sa njim, da li se zalecio?), ali ja sam najvise upoznat sa Chuck-ovim likom i delom pa i zato su mi verovatno najomiljenije njegove solaze. Nisu preterano tehnicke, ali imaju snagu, pamtljive su i sl...ima i jedna ekstra solaza od Behemoth-a u pesmi Conquer All. Ekstra !!!

Mati je4 verovatno mislio na to da ogromna vecina kad kaze "emocija" misli na muziku koja izaziva setna i melanholicna osecanja, dok zapostavlja mrznju kao jednu od emocija...

Posted (edited)

Sta, solo kao ne mora da bude izraz emocija? Nego sta, tehnika? Kurcenje da umem da p*jebem gitaru? Odlsusao sam onaj solo... Fermented Offal Discharge... i do sise, je zajebali ste me.

Ono sto si ti ovde uradio na engleskom se zove 'strawman'...

Naime, uopste nisam pomenuo tehniku. Ili ne znas da citas ili volis da trpas reci u moja usta.

Ni Heavy Jerk nije u pravu, nisam mislio na mrznju. U prvom delu svog posta jesam osudjivao i previse tipicnu pretpostavku da emotivno = 'melodicno' i 'lepo', ali u drugom delu posta, o kome je rec, govorim o necemu vise od emocija.

Solo moze da docarava ambijent - sunovrat u pakao, boje se tope i zidovi gore, dusa pada u zaborav dok se bog podzemlja smeje... Radnju - Manijak divlja sa sekirom po stomaku zrtve dok delovi tela lete na sve strane... Dogadjaj takodje - konjica krece u herojski juris na protivnicku vojsku, poslednji napad, za smrt ili pobedu - ali sigurno slavu.

Naravno, uvek mozes i da sviras sa nogama, rukama i jezikom i sta-ti-ja-znam cime i pravis majmuna od sebe da bi svi znali kako ti znas da sviras. Ego drama...

U svakom slucaju, da, emocije su samo deo dozivljaja... Cisto emotivne solaze su uglavnom prazne i, sta vise, u vecini slucajeva pravljene samo da izazovu odredjenu reakciju - poput srceparajucih filmova o ljudskoj tragediji.

Edited by Mati
Posted

slazem se sa onim ko je rekao behemoth-conquer all.kako je to dobra solaza,razbija.

posto ja slusam uglavnom melodeath,koji je malo drugaciji.nemam komentara za ovu temu.

behemothi imaju dobre solaze,nergal sjajno svira.

Posted

Solo moze da docarava ambijent - sunovrat u pakao, boje se tope i zidovi gore, dusa pada u zaborav dok se bog podzemlja smeje... Radnju - Manijak divlja sa sekirom po stomaku zrtve dok delovi tela lete na sve strane... Dogadjaj takodje - konjica krece u herojski juris na protivnicku vojsku, poslednji napad, za smrt ili pobedu - ali sigurno slavu.

U svakom slucaju, da, emocije su samo deo dozivljaja... Cisto emotivne solaze su uglavnom prazne i, sta vise, u vecini slucajeva pravljene samo da izazovu odredjenu reakciju - poput srceparajucih filmova o ljudskoj tragediji.

Al si ozbiljan?

NPR> Bolt Thrower 4th crusade negde na 3:50 min....

Ima ih stvarno milion da bih sad nabrajali icon_smile.gif.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

ima ih stvarno dosta...

sve sa individual thought pattens-a i npr. cynic-how could i... mi pada na pamet...

+at the gates-cold (kratka al savrsena)....

Edited by Leta
  • 1 month later...
Posted

Carcass~Corporal Jigsore Quandray

Cynic~Pleading For Pres Ona solaza na kraju O_O Svaki put kada je slusam najezim se!

Death~Crystal Mountain

Morbidi~Chapel of Ghouls

Obituary~Cause of Death

Ovo je sto sam se sad sjetila..inace vecina solaza gore navedenih bendova su genijalne.

Au da... Vital Remains~Dechristianize