Bride Of Darkness Posted April 29, 2007 Report Posted April 29, 2007 U podnaslovu teme stoji da su Gothic Metal, a slabo da tu i Rock-a ima. Quote
DragonHeart Posted April 30, 2007 Report Posted April 30, 2007 podrška i rispekt Kome, bre, podrska? Quote
Shamandalie Posted April 30, 2007 Report Posted April 30, 2007 Nemoj tako Filipe, momci su se zaista potrudili da urade nesto. Quote
Hamsun Posted April 30, 2007 Report Posted April 30, 2007 (edited) Kome, bre, podrska? mora se malo Edited April 30, 2007 by [kinetic] Quote
DragonHeart Posted April 30, 2007 Report Posted April 30, 2007 Ne mora se ni malo kad ne zasluzuje. Kod mene nema patriotizma kad je muzika u pitanju Quote
Shamandalie Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Dobro, iskreno, vise mi se svidja ono sto je Nesa ranije radio, jer mu je glas vise za power, ali covek vise voli gothic, pa to ti je. Quote
Shamandalie Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Da, rekla sam ti da imam i njihov dvd, pa eto ako hoces razmenu za onaj Sentenced, narezacu ti. Par live pesama koje imam na tom snimku su savrsene, Nesa peva bas muski. Jeste ovaj spot lep, jesu oni na neki nacin muzicki otklon od gomile kojekakve neistavne muzike koja je zastupljena u crnogorskim medijima, ali mislim da sve to moze da se uradi mnogo bolje i tvrdje. Quote
DragonHeart Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Dogovoricemo se za razmjenu kad dodjem u Beograd. Nebojsa ima problem sto nije rascistio sa sobom sto zeli. Cas hoce da bude malo na TV, pa da bude "underground", pa Gothic, pa Rock, pa Metal... Nije se lako u Crnoj Gori baviti alternativnim vidovima kulture, kao i manje-vise na citavom Balkanu, ali opet, morao bi makar odlucnije da krene ka necemu, pa "gdje puklo da puklo". Quote
Shamandalie Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Nije lako, ali bendova ima. Gledala sam neke klince iz Bara u SKCu, sviraju Soulfly tribute i imaju autorske pesme, veoma su nadareni i dobri. Cula sam da i u Niksicu postoji doom metal scena, ako je verovati glasinama. Inace, Nebojsu sam cesto ujutru gledala na RTCG kako peva neke pop pesmice i duete. Ne znam sta reci, steta sto Royal Blue vise ne radi. Quote
Shamandalie Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Znam, ali nista ne brini, imam ja ideju za jedan crnogorski folk metal projekat. Bas je moj dragi profesor muzike pre neki dan na gitari svirao pa sam cula kako bi to moglo da zvuci i veruj mi, nije uopste lose. Quote
DragonHeart Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Samo ako moze taj projekat bez gusala, s obzirom da je u pitanju folk Quote
Shamandalie Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Sta znam...mislim da moze, ipak je u pitanju metal. Jos samo da pronadjemo autenticne tekstove o borbi Crnogoraca protiv Turaka, a mozda pretocimo u stihove i neko prozno delo Marka Miljanova. Quote
DragonHeart Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Marka Miljanova Popovica? Oh, pa to mi se mnogo svidja Quote
Shamandalie Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Citala sam sve njegove pripovesti. Svidja mi se kako covek iz naroda prepricava legende i skazanja...Tako da vredi sastaviti nesto sa tim motivima. Lepo kaze moj Secracon, zasto nasi bendovi uzimaju za tematiku tamo neki norveski folk, kada mogu i ovdasnji jako lepo da iskoriste. Quote
DragonHeart Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Secracon je skroz u pravu. Populaciono manjeg naroda, a da ima toliko bogatu istoriju, nema od crnogorskog, tako da je grehota to ne iskoristiti u nekoj muzickoj formi. Quote
Shamandalie Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Da, ali da ne bude u onoj formi kao u jutarnjem programu na RTCG...Ide neki baja po planinama i peva neke tugaljive pesme, vec treba nesto troo uraditi. Da, kada je u pitanju primorski folklor, ne treba ga mesati sa dalmatinskim. Quote
Bride Of Darkness Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Prije par nedjelja, Nebojša je u jednoj emisiji pjevao Anathema-u - "Don't Look Too Far"... Quote
DragonHeart Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Nisam to gledao, ali me i ne zanima. Dosta vise s pjevanjem tudjih pjesama! Neka se drzi svojih pjesama, pa ma kakve one bile. Quote
Guest Bata Životinja Posted May 2, 2007 Report Posted May 2, 2007 Tip je Freddy Kruger verzija HIMa. A folk metal mi jednostavno ne izgleda kao opcija. Quote
Recommended Posts