wild cat Posted March 16, 2006 Report Posted March 16, 2006 KAO U SMRT SVE NIŠTAVILU HODI KAO neman gaziš me kao neman puštaš me, ubijenu; ostavljaš me Muhe nagrizaju meso umrtvljeno, bodu; ostavljaš me U lijes stavljaš me u mrtvilo predaješ; kao neman grizeš, ostavljaš me Crvi trule oči i meso umrtvljeno, grizu; ostavljaš me SMRT štavi me, smrt jača, dahom ranjavaš; ostavljaš me Mravi se hrane, um otupljuju, rane; ubijaš me SVE mijenja se, sve izgara, ponire; ubijaš me Sveta voda otapa, tijelo trune, rastapa; ubijaš me NIŠTAVILU predajem se, ništavilu uranjam, umirem; ubijaš me Majka odriče se, dijete predaje; grize; ništi me HODI vojska zemaljska, hodi za zvijeri, umirem ...umirem...
VOJVODA Posted March 17, 2006 Report Posted March 17, 2006 Znam da deluje kao da se zezam, ali Dragana Mirkovic ima slicnu pesmu u svom repertoaru.
blondie Posted March 18, 2006 Report Posted March 18, 2006 ne seri, na novom albumu (kog jos nisam nabavila) ?
Annabel Lee Posted March 18, 2006 Report Posted March 18, 2006 Znam da deluje kao da se zezam, ali Dragana Mirkovic ima slicnu pesmu u svom repertoaru. ee moracju to da nabavim!
VOJVODA Posted March 19, 2006 Report Posted March 19, 2006 ne seri, na novom albumu (kog jos nisam nabavila) ? Ne, ne na novom, to je bio hit sredinom '90-ih, al' da me utepas, ne mogu da se setim naziva. A novi album je herojski dobar! DM rocks!
wild cat Posted March 20, 2006 Author Report Posted March 20, 2006 A novi album je herojski dobar! DM rocks! đubrad
VOJVODA Posted March 20, 2006 Report Posted March 20, 2006 Znaci ne volis Draganu Mirkovic?! Vidi se da nisi gledala "Slatko od snova".
wild cat Posted March 21, 2006 Author Report Posted March 21, 2006 Znaci ne volis Draganu Mirkovic?! rekoh za vas da ste đubrad.. da sam mislila na tu Draganu onda bih napisala "đubre".. SRETAN MI ROĐENDAN!
wild cat Posted March 21, 2006 Author Report Posted March 21, 2006 Jučer Davno su me nemani ganjale i sjenama se mojim, preko pustih poljana poigravale. Davno su me ništavilom svojim parale, svojim nebivanjem moje uništavale. Davno su me nemani anulirale, kosinama sjekle i duhom pritiskale. Davno su mi se olako približavale, strahom mojim bile dozivane. Davno, davno, bje me strah. ...jer slaba nisam sad. Davno... jučer.
wild cat Posted March 22, 2006 Author Report Posted March 22, 2006 Porculanska lutka Svaki dan moj je najveći strah jer sekundama se gasim, polako, polako ...i želje postaju opsesija ...i želje iščezavaju, polako umiru ...i umiru. U porculansku se lutku pretvaram, tako bijelu, tako krhku, tako praznu, arhaičnu, lažnu; danu bljedilo uzimam da pokažem mu ...da nad mnom moći nema. ..iako ima. I sama moja želja da budem lijepa, za tebe lijepa, u propast me vodi ...jer ti misliš da tvoja svijetla kosa opsesija je meni, da samo nju vidim... To je moja krinka. I u svijetu mašte, u svijetu mraka, blizu si i šapćeš mi ...al' nikad ne ljubiš, nikad te ne osjetim, nikad stvaran si. ...ja sam lutka, porculanska lutka, prazna lutka, aure nemam, ni svijetle ni tamne jer lutka sam ja, trepćem očima, smiješim se i smiješim se i smiješim se ...poljubi me.
VOJVODA Posted March 22, 2006 Report Posted March 22, 2006 rekoh za vas da ste đubrad.. da sam mislila na tu Draganu onda bih napisala "đubre".. SRETAN MI ROĐENDAN! Znaci ipak volis DM. Onda je sve u redu.
wild cat Posted March 23, 2006 Author Report Posted March 23, 2006 Znaci ipak volis DM. nemam pojma tko je to
wild cat Posted March 23, 2006 Author Report Posted March 23, 2006 Bez majke Za praznim stolom sjedi i gleda svijet sa čašom u ruci, hladnu suzu pusti jer dijete je kojem se majka ne veseli. Ostavljena da trune u tami, ostavljena, bez topline, sama o sebi nevješto brine ...sa srcem i bez njeg, sol stavlja u rane. U strancima za njom traga jer njihove oči draž imaju njenu i njihove siluete njenu sjenu; djevojci već ponestaje praha. Pjeva pjesme nijeme, smrtna je i vrijeme teče, tiho, tužno, kroz suze reče, svoje noseći breme: "Vrati se majko, ona te zove, vrati se majko, u vječni san tone!" ...i gorko more zna, vječno vrijeme mijene sreće, da i uzme i opeče, prljavo more zna da Otac majka nije. ...a ona čeka i čeka ...bolja vremena neka u kojima se s majkom smije.
Шарки Posted March 23, 2006 Report Posted March 23, 2006 DOSTA! Vrištim od smeha. Kakva je ovo budalaština?
Blacksunray Verb Delikvent Posted March 24, 2006 Report Posted March 24, 2006 pozdravljam potpis.... dalje, da znas da i dalje cuvam palicu tvog bubnjara, ne znam zasto, uglavnom ukoliko izgubi neku da ne kupuje moze da se obrati meni da mu vratim....
wild cat Posted March 26, 2006 Author Report Posted March 26, 2006 DOSTA! Vrištim od smeha. Kakva je ovo budalaština? odjebi- ti ne čitaj ako ne želiš.
VOJVODA Posted March 26, 2006 Report Posted March 26, 2006 odjebi- ti ne čitaj ako ne želiš. Upucaj ga sad, upucaj ga sad! I ne foliraj da ne znas ko je Dragana Mirkovic, diva gothic turban folka!
Fiery Posted March 26, 2006 Report Posted March 26, 2006 odjebi- ti ne čitaj ako ne želiš. Ocigledno da zeli, a sto i ne bi? Vidis da ga lepo zabavlja.
Old Smuggler Posted March 26, 2006 Report Posted March 26, 2006 E flejmeri ... mnogo ste svi pametni. Ni ja nevolim goth poeziju, al vi kritičari niste ništa bolji. Korisniji bi bili u kamenolomu. Uostalom kad je neko nov ne kapira da su ovde tokom 5 godina prodefilovali vagoni sličnog vodnjikavog materijala. A vi ne pomažete. Dijana, probaj malo da uneseš malo više sebe u poeziju. Ne znam kako to da ti bolje objasnim, ali probaj da pišeš manje teatralno i tako da pesme imaju nešto specifično tvoje, a ne da su kao 90% onoga što se viđa na ovom forumu. Takođe koristi samo stihove kojima si oduševljena, ne stavljaj svašta da bi ispunila pesmu. Minimalizam je odlična tehnologija za mlade. Izvan toga uopšte nije loše ...
wild cat Posted March 27, 2006 Author Report Posted March 27, 2006 goth poeziju ke? njok, njok.. jaz njet goftik!!!!!!
wild cat Posted March 27, 2006 Author Report Posted March 27, 2006 Minimalizam je odlična tehnologija evo ti: LEPTIR ZA JEDAN DAN Neopterećen, lagan zraku, vjetrom nošen, biva Suncem, guši se u mraku. Samo jednom biva, samo Suncem biva, vila odlanuje čudo, čudo sad je mrtvo. ILUZIJA Večeras samoći drugujem da od praznih prijatelja vrijeme ne ubijem. ..i tišini šapćem da se od visokih tonova tih čudovišta ne rasplačem. Večeras nema istine, samo spoznaja o šupljoj punoći praznine. ..i dok u svijeću zurim, tonem među kisik, iščezavam. ..da se barem probudim! Britvu koži prinosim, strah me da se u sve unosim i sve izgubim. Večeras je iluzija jer ni popodneva bilo nije ni jutra ..neće ni sutra. TOČKA U KRUŽNICI Umorna od disanja tužna od stagniranja neimenovana radi nebivanja šuplja zbog poziranja lakoumna zbog izbivanja prazna radi glupiranja ništavna radi izrabljivanja slomljena zbog sustavnog manipuliranja nikakva ljuta anularna pusta sama prazna bijesna sama sebi kazna.
wild cat Posted March 27, 2006 Author Report Posted March 27, 2006 Znaci ne volis Draganu Mirkovic?! neee, jaz Hrvatina, ne slušati folk! SNIVANJE BEZ SANA Sanjaj mirno, dragi. Noć je pusta. Nema koristi od nas. Toni u beskraj. Tmina nema oči. Ni sebe. Ni nas. Lice pokrij mojom kosom. Da ne sramiš se. Mene. ..ni sebe. Usni. Ne budi se. ..da ne budeš svijestan da sve je privid, da nas nema. Snivaj, dragi. Čvrsto, jako. Pjevaj nijeme pjesme. Tiho tiho tiše. Sami smo. Ti i ja. Ja i ti. Suze hlape, ljubav počiva. Nema nas..sve se briše. Sanjaj mirno, dragi. Noć je pusta. Nema koristi od nas. Vrijeme...
wild cat Posted March 27, 2006 Author Report Posted March 27, 2006 evo još minimalizma (minimalnosti) CRNA RUPA Obriši suze, prijatelju, prije no što te utope. Sklopi vijeđe prije no što vidiš ženu i brata. Zaključaj vrata, lezi mirno, dok se vremenu izmičeš. S tobom i bez tebe ..svejedno je.
wild cat Posted March 27, 2006 Author Report Posted March 27, 2006 Ništavilo Meni nije mjesto tu, treba mi neko drugo vrijeme, drugi ljudi. Neshvaćena? Ne. Vi ste neshvaćeni ..u mojim očima. Izbavitelj? Ne. Vrijeme koje vam je nametnuto ..nije moja stvar. Ništavan si, proklet. ..stvar, emotivna kurva. Za ljubav moliš, za poštovanje prodaješ. Jesam li zla? Naravno da jesam! ..u mojim očima i ti si takav! Skrij se sam od sebe! nema mi smisla.. samo bacam riječi koji "bježe" iz mene.
Recommended Posts