Mega_Deda Posted May 16, 2006 Report Posted May 16, 2006 Pa pravi se na kompu. Postoji program koji se zove guitar pro tablature editor, koji ima tu mogucnost da "odsvira" tablaturu pomocu midi zvukova. Nije tesko u njemu raditi, a svasta se moze tako napraviti, ima raznih insturmenata, raznih efekata, mozes simfoniju da iskomponujes. Za vise informacija, otici na my songbook, tamo ima krsha guitar pro tablatura, pogledaj cisto radi ilustracije. Naravno, treba ti i guitar pro 4 cija je instalacija par megabajta. Quote
Novaliis Posted May 16, 2006 Report Posted May 16, 2006 ?Imao sam ja ranije Guitar Pro.. u stvari mislim da ga jos uvek imam negde na nekom CDu..bacam se na pos'o. Quote
Novaliis Posted May 16, 2006 Report Posted May 16, 2006 @Varg: Jeste, Midi Thrash se zove zato shto su pesme radjene u midi formatu, na kompjuteru. Prvo ih radimo u Guitar Pro-u, pa ih exportujemo u midi. Eventualno posle nasnimimo vokal i sve to spojimo npr. u Magix-u ili tako nekom programu. E da, htedoh pitati zbog cega koristite bas MIDI format? Zar nisu neki drugi prakticniji, npr. mp3? Quote
Slaytanic_sisteR Posted May 16, 2006 Report Posted May 16, 2006 kako ste vi vredni i radni ajde mi to da cujemo.ako moze,mislim... Quote
Mega_Deda Posted May 16, 2006 Report Posted May 16, 2006 @Varg: Bas je poenta u tome da je to MIDI, digitalni zvuk, a i plus, lakse je za distribuciju, midi pesme su u proseku oko 80-100 KB @SS: Budite strpljivi i ucestvujte u kreiranju, pa cemo brze i zavrsiti. Ko ne zeli da komponuje, moze da pomogne tako sto ce davati neke fine odeje za tekstove. Hvala svima na ucestvovanju... Quote
MudriPanj Posted May 16, 2006 Report Posted May 16, 2006 E da, htedoh pitati zbog cega koristite bas MIDI format? Zar nisu neki drugi prakticniji, npr. mp3? midi je praktican jer zauzima malo, a moze da se pusta bez problema isto kao mp3 no, kad bi dodali vokale u pjesmu(vokali dabome ne mogu biti midi ), morali bi da konvertuju midi u wav, pa da miksuju sa vokalima koji su obavezno u wav, cim su snimljeni, pa onda konacni rezultat konvertuju u mp3 jer zauzima manje prostora midi thrasherima - ako vam trebaju ultra nekvalitetni vokali i/ili malo manje nekvalitetan zivi bas, javljajte Quote
PantelijA Posted May 16, 2006 Author Report Posted May 16, 2006 Upravo sam napravio svoj deo, tj. zapocheo sam pesmu "Jaja u shlicu"... Mislim da je svima jasno o chemu ce da se radi ... Quote
PantelijA Posted May 16, 2006 Author Report Posted May 16, 2006 midi je praktican jer zauzima malo, a moze da se pusta bez problema isto kao mp3 no, kad bi dodali vokale u pjesmu(vokali dabome ne mogu biti midi ), morali bi da konvertuju midi u wav, pa da miksuju sa vokalima koji su obavezno u wav, cim su snimljeni, pa onda konacni rezultat konvertuju u mp3 jer zauzima manje prostora midi thrasherima - ako vam trebaju ultra nekvalitetni vokali i/ili malo manje nekvalitetan zivi bas, javljajte Dacemo ti da otpevash neku pesmu ako hoces ! Quote
Novaliis Posted May 16, 2006 Report Posted May 16, 2006 Ne razumem zasto ne mogu da slusam MIDI na svom winampu, jebo ga ko mi ga dade..ustvari mogu nesto. Npr. imam stvari od Dream Theatera na MIDIju i ide savrseno.A ako ja nesto konvertujem sa FLa ne mogu. Quote
AGGRESSOR55 Posted May 17, 2006 Report Posted May 17, 2006 midi thrasherima - ako vam trebaju ultra nekvalitetni vokali i/ili malo manje nekvalitetan zivi bas, javljajte meni trebaju vokali Quote
MudriPanj Posted May 17, 2006 Report Posted May 17, 2006 to agressor i pantelija i ostalim zainteresovanima: evo, evo, cekajte samo da nabavim kabl za moj profi mikrofon kakvi vokali ti trebaju? ja umijem da izvodim smijesne krkljavo-hardkoraste krike razlicite visine, a pomalo i da pjevam, ali to nista ne lici previse na thrash metal stil vokala ipak, mozda ti se svidi, a i ionako je sve zajebancija ajd, salji pjesme i tekst da miksam, ili da saljem a capella Quote
PantelijA Posted May 17, 2006 Author Report Posted May 17, 2006 Yugoslawe okaci neku pesmu na potpis, pa nek svi chuju. Ma jok, pozerski je ... Ove nove textove za projekat cemo svi zajedno sastavljati ovde, na forumu, pa se prikljuci ! Quote
PantelijA Posted May 17, 2006 Author Report Posted May 17, 2006 @Mudri Panj: Ok, kada budemo odradili neku pesmu do kraja, dogovoricemo se kako ce ici snimanje vokala ! Quote
Mega_Deda Posted May 18, 2006 Report Posted May 18, 2006 Sta bi sa pesmom, kako napreduje? Jel poceo Nigrutin da je radi? Quote
coil.worm Posted May 18, 2006 Report Posted May 18, 2006 Necu biti toliko true kao vi, ici cu malko u proslost, da sa najkvalitetnijim zvukom na najkvalitetnijoj masineriji doprinesem midi ( u ovome slucaju SID ) thrash generaciji Uzdravlje! Quote
Mega_Deda Posted May 18, 2006 Report Posted May 18, 2006 Davaj pesmu odma'! Mogli bi i poceti text pisati. Kanalizacija, fekalije i zaraze, u mraku obitava dlakava spodoba. Da li je klosar, il' krepana macka, to pacov debeli svojim kraljevstvom luta... Dalje... Quote
PantelijA Posted May 18, 2006 Author Report Posted May 18, 2006 Sprudovi sperme i korali govana, Tamponi krvavi sa shiljcima od dlaka, Gospodar podrumske i shahtovske tame Uskoro ce pasti sa trona podzemnoga! Quote
Mega_Deda Posted May 18, 2006 Report Posted May 18, 2006 U dubinama smrada, otkucavaju minuti, taj trenutak smti on docekace skoro. I to malo dete, sto prozdrao je juce, u stomaku se okrece ko zloslutna kob. Quote
PantelijA Posted May 18, 2006 Author Report Posted May 18, 2006 Demonske sluge prskaju otrov, Ostavljajuci za sobom pepeo i prah, Muti se pogled, u stomaku bol, Andjeo smrti oduzima dah... Quote
AGGRESSOR55 Posted May 23, 2006 Report Posted May 23, 2006 2 nove pesme gotove onaj sto je hteo da peva se ne javlja jos uvek Quote
Mega_Deda Posted May 26, 2006 Report Posted May 26, 2006 Gotova gitara za drugu pesmu, trenutno me jako mrzi bas da dodajem, preko vikenda cu naci vremena... Quote
MudriPanj Posted May 28, 2006 Report Posted May 28, 2006 pozdrav! bio sam odsutan 7 dana, sad(u toku slijedecje sedmice ili dvije, zavisi od obaveza) bih mogao da vam to uradim, pricajte sta i kako Quote
PantelijA Posted June 10, 2006 Author Report Posted June 10, 2006 KAD CE NEKI LIVE? Ma bice, samo da sastavim bend ! Quote
Geozee Posted June 24, 2006 Report Posted June 24, 2006 Ma bice, samo da sastavim bend ! To jebote nije tesko! imas 10000 likova koji sure, a basista ti ne treba. Quote
Recommended Posts