Axeanosilas Posted May 2, 2006 Report Posted May 2, 2006 Nightfall - Candlemass, омиљена песма - Samarithan, коју не чух на концерту, иако сам се надао да хоћу... Quote
Angelystor Posted May 2, 2006 Report Posted May 2, 2006 омиљена песма - Samarithan, коју не чух на концерту, иако сам се надао да хоћу... same here p.s. Nightfall ti je prvi doom album koji si chuo ili? o_0 Quote
amy_mccoy Posted May 2, 2006 Report Posted May 2, 2006 MDB- The Songless Bird, sa Turn Loose The Swans jako davno bese....posle toga, nisam slusala doom duze, a onda sam cula za Saturnus Quote
Axeanosilas Posted May 2, 2006 Report Posted May 2, 2006 омиљена песма - Samarithan, коју не чух на концерту, иако сам се надао да хоћу... same here p.s. Nightfall ti je prvi doom album koji si chuo ili? o_0 Да, давне 1992 или '93. Мислим да сам у то време видео и први спот MDB на HBB "Symphonaire Infernus Et Spera Empyrium". Ех, аудио касете и снимање спотова са ТВ-а... Quote
Buddha Posted May 2, 2006 Report Posted May 2, 2006 prva doom pesma koju sam cuo je verovatno istoimena od Black Sabbath.. a od novijih bendova, From Darkest Skies, 1995. kada se pojavila.. i bio sam u fazonu Quote
Odelo Posted May 3, 2006 Report Posted May 3, 2006 Nešto od Sabbath-a naravno. Ne mogu samo da se setim šta sam prvo od njih čuo. Pored njih, mislim da je to bio spot Trouble - Psychotic Reaction, tamo negde '95, I think. Posle je ubrzo došao Cathedral (The Ethereal Mirror), a nešto kasnije i Anathema i My Dying Bride, i tako... Quote
Baal Posted May 3, 2006 Report Posted May 3, 2006 Prvo što sam čuo je bila pesma Murder od Katatonije.. 1999. ili 2000. nisam siguran. Quote
Lucio Holocausto Posted May 3, 2006 Report Posted May 3, 2006 Prva stvar sto sam cuo od Goth\Doom je Paradise Lost kada je izbacen "ICON" ... Album me je totalno odusevio, posto je bio dosta mracan... Od Doom metala... hmmm... Pretpostavljam da je takodje bio Paradise Lost... isto tako i MDB su mi verovatno prvi "Pravi" Doom koji sam odslusao... Quote
azal Posted May 3, 2006 Report Posted May 3, 2006 Pesma : Black Sabbath - Black Sabbath Album : Black Sabbath - Black Sabbath Ko misli da nije neka ga preslusa. Ako jos uvek misli da nije onda je glup ili slusa gothic nema rasprave. Quote
Kent Posted May 3, 2006 Report Posted May 3, 2006 Trouble - Manic Frustration Count Raven - Destruction of the Void My Dying Bride - As the Flower Withers Anathema - The Crestfallen EP To je prvo sto sam ja cuo... Sve negde krajem '92. Quote
Rain delay Posted May 8, 2006 Report Posted May 8, 2006 Koje sam ja dete... Ja sam prvu doom metal pesmu cuo tek 2002-ge. Quote
SangreaL Posted May 19, 2006 Report Posted May 19, 2006 Ako jos uvek misli da nije onda je glup ili slusa gothic ma neeee.... ja stvarno ne znam ko ovde slusa gay gothic, ko slusa vendemmian, dioramu, suicide commando i da ne nabrajam sta jos... nije sramota priznati.... Quote
Black desire Posted May 21, 2006 Report Posted May 21, 2006 Pored Sabbat-a Thorr's Hammer - Norge Quote
markomrki Posted June 2, 2006 Report Posted June 2, 2006 Prvu za mene pravu, za mene pravu doom koja te pogodi na taj specifican nacin, a pritom sam davno pre toga cuo i Black Sabbath, je definitivno, Anathema- The Silent Enigma Quote
+Abigail+ Posted June 2, 2006 Report Posted June 2, 2006 Ako ne brojimo Black Sabbath, prva doom pjesma koju sam cula i koja mi je i dan danas draga i ..nostalgicna je Anathemina 'Fragile Dreams' . Inace, sto se tice ovog benda, 'Pentacost III' je monument doom.a. Quote
gavrosaurus Posted June 2, 2006 Report Posted June 2, 2006 Prva stvar: Anathema - Sweet Tears Na Headbangers Ball-u pre pitaj kurac koliko godina ... A prvi album je bio "The Angel and the Dark River" koji i danas smatram izuzetnim ostvarenjem ... Quote
MAN O WAR Posted November 25, 2006 Report Posted November 25, 2006 Prva stvar: Anathema - Sweet Tears Na Headbangers Ball-u pre pitaj kurac koliko godina ... A prvi album je bio "The Angel and the Dark River" koji i danas smatram izuzetnim ostvarenjem ... Taj rad. Quote
Nisko_Se_Mazim Posted November 26, 2006 Report Posted November 26, 2006 Prvi doom album koji sam slusao je bio Lost Paradise od Paradise Lost-a(ako ih racunamo u doom) Ako ne-onda je to album The Angel And The Dark River od MDB-a... Quote
DragonHeart Posted December 3, 2006 Report Posted December 3, 2006 BLACK SABBATH - Black Sabbath Quote
Inuria Malkava Posted December 4, 2006 Report Posted December 4, 2006 My Dying Bride - Crown of Sympathy... Ijaoo... Quote
Recommended Posts