Sadomator Posted September 19, 2009 Report Posted September 19, 2009 I sva mudrost i genijalnost francuske scene je u March to the Black Holocaustu, to je to, poslije je sve blijedo i nepotrebno.
morbid god Posted September 19, 2009 Report Posted September 19, 2009 (edited) WWII je kul tema Skoro je bio ovaj dokumentarac na national geographic, i to u koloru. Obozavam tematiku ww2, posebno tu ikonografiju nacista i njihov fanatizam koji prevazilazi religijski. Warschau je odlican kover, skoro sam gledao dokumentarac o tome sto se sve tamo izdesavalo. Ko voli ovakvu temu u black metalu, moze da poslusa Endstille. Ok je kompletna diskografija, najbolji album mi je Dominanz. Al vrijedi sve poslusati Edited September 19, 2009 by morbid god
Talvi Posted September 19, 2009 Report Posted September 19, 2009 Imajuci u vidu koliko je to siroka tema, koliko je tu dogadjaja bilo i kakva su zla sve pocinjena prosto mi je cudno da se vise ne rabi umesto sto svi jedu govna o nekim stereotipnim sranjima. Jesi slusao The Monolith Deathcult? Oni su death a ne black, ali svejedno...
morbid god Posted September 19, 2009 Report Posted September 19, 2009 (edited) Nisam, metnut cu zadnji album na daunloud. Vidim na MA da je dobio odlicne ocjene, aj vala bas da probam. U pravu si za ovo, treba malo eksplotisat ratove. Pocelo je da smara ovo sa religioznim bm, tematika jeste zanimljiva al se svi zivi sad kace na nju. Pun mi kurac osrednjih bendova koji su sad religiozno-filozofski jer je to kao neki trend. Daj neka odjebu vise sa svojom prosjecnoscu... Osim ww2, ima tu jos raznih obracuna koji su prepoznatiljivi po brutalnosti i fanatizmu. ww1, religijski ratovi u Evropi tokom srednjeg vijeka(uh to je bilo bas jebeno vrijeme), i jos mali milion tih krljanja koji su u realnosti crnji od ovih kvazi filozofskih palamudjenja kojima nas zle cikice blek metalerosi obasipaju u zadnje vrijeme. Edited September 19, 2009 by morbid god
Talvi Posted September 19, 2009 Report Posted September 19, 2009 Pa da, to. Meni su, licno, tekstovi bazirani na realnim dogadjajima uvek bili daleko interesantniji od puke filozofije i fantaziranja, narocito u kontekstu eksploatisanja "zle" tematike. Bas mi je pre neki dan bio trip da cujem The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud, pisao sam ovde negde o njima - austrijski military neofolk bend, album "Were you of silver, were you of gold" govori o Balkanu u vreme izbijanja WWI ako sam dobro shvatio, na albumu ima i obrada neke bosanske narodne pesme a omot je, heh:
morbid god Posted September 19, 2009 Report Posted September 19, 2009 Ustaski zlocini ce ostati zapamceni kao jedni od najbrutalnijih u modernoj istoriji. Njemci i italijani su se gadili njihovih metoda, al nisu oni kapirali mrznju koja vlada medju balkanskim narodima.
Talvi Posted September 19, 2009 Report Posted September 19, 2009 Da, vise puta sam slusao o tome koliko su ljudi u Hercegovini tokom Drugog rata Italijani spasli od Ustasa posto nisu mogli da veruju svojim ocima sta se tamo odvijalo. Evo teme za pricu - zna li jos neko za neke extremnije bendove koji imaju textove o ovim prostorima? Sad mi u momentu padose na pamet dva death primerka - pomenuti Monolith Deathcult imaju pesmu o Handzar Diviziji, a Dismember-ova "The Hills Have Eyes" je o ratu u Bosni.
Svart Posted September 19, 2009 Report Posted September 19, 2009 Sad procitah tekst, pesma je o opsadi Sarajeva ta od Dismembera.
morbid god Posted September 19, 2009 Report Posted September 19, 2009 Zlokobno zvuci 'brda imaju oci' A handzar divizija je bila SS, evo sto bosanci vele za nju.. Nastala je nakon masakara počinjenih od strane četnika u istočnoj Bosni nad Bošnjacima, nakon čega su Bošnjaci od njemačkih vlasti tražili oružje ili zaštitu, formirajući milicije, kako bi se zaštitili od četničkih napada, što će Nijemci kasnije iskoristiti za stvaranje vojne formacije. Osnovna namjena jedinice je trebala biti zaštita domova i porodica, ali taj dogovor nije ispoštovan. Poznata je kao jedina jedinica SS koja je digla pobunu protiv Nijemaca i nacističkog režima, nakon što je poslana u Francusku. Tom prilikom je ubijeno osam njemačkih oficira. Oni koji su pobjegli pokušali su se pridružiti francuskom Pokretu otpora, ali su ubrzo uhvaćeni i pogubljeni. [1] Handžar divizija spada među najzanimljivije, najneobičnije, ali ujedno i najkontroverznije vojne formacije, koje su djelovale na prostorima Bosne i Hercegovine tokom Drugog svjetskog rata. U proteklih pola vijeka, uz ovu vojnu jedinicu vezao se epitet "zloglasna" najčešće u srbijanskoj literaturi, te su joj na teret stavljani ratni zločini, odnosno kršenja zakona i običaja rata. Rekao bih ne bez razloga Mada su po bosni i hrvatskoj ubijali i klali svi, doduse jasenovac je veliki +1 na toj vagi zlocina za ustase. Kasnije su partizani vratili neke dugove, cisto da zaokruze tadasnju pricu koja je opet pokrenuta 90ih.
Josif Visarionovič Posted September 20, 2009 Report Posted September 20, 2009 Imajuci u vidu koliko je to siroka tema, koliko je tu dogadjaja bilo i kakva su zla sve pocinjena prosto mi je cudno da se vise ne rabi umesto sto svi jedu govna o nekim stereotipnim sranjima. Jesi slusao The Monolith Deathcult? Oni su death a ne black, ali svejedno... Odlican bend,bas cu da ih pustim sad,nisam odavno
Јарослав Posted September 21, 2009 Report Posted September 21, 2009 зна се који бенд преовладава кад је тематика Другог светског у питању. http://www.metal-archives.com/band.php?id=11304 а што се мене тиче, увек сам посебно волео бендове са тематиком анти живота. типа, норвешки Deathcult. http://metal-archives.com/band.php?id=95215
BLAGOJE Posted September 21, 2009 Report Posted September 21, 2009 NSBM govna se ne racunaju. stari,a ne bi otvarao previse diskusije,cemu predrasude?sa ideologijama gomile ne ns bendova se ne slazemo,ne samo ja i ti vec 90% fanova,pa ih i dalje slusamo,radi mjuze.cemu onda predrasuda prema NSBM ako ima bendova sa dobrom mjuzom,a ima ih gomile?ook ako je princip,ali bezveze propustas dobru mjuzu.
Јарослав Posted September 21, 2009 Report Posted September 21, 2009 што се тиче Ад Хоминема, са већином Кајзерових текстова се не слажем. али зато кад чујем: Look at what you've done A dying world still praising tolerance I vomit on your beliefs On your faggots sons NUCLEAR BLACK METAL KAMPF! I hate you all… не могу да се не најежим.
Talvi Posted September 21, 2009 Report Posted September 21, 2009 stari,a ne bi otvarao previse diskusije,cemu predrasude?sa ideologijama gomile ne ns bendova se ne slazemo,ne samo ja i ti vec 90% fanova,pa ih i dalje slusamo,radi mjuze.cemu onda predrasuda prema NSBM ako ima bendova sa dobrom mjuzom,a ima ih gomile?ook ako je princip,ali bezveze propustas dobru mjuzu. Pazi, ne govorim ja nista protiv muzike, i tu ima odlicnih bendova, tipa Absurd, koji stvarno rastura ali ja sam pre sevga mislio na tekstualnu tematiku koja kod njih sviju predstavlja najobicnije jedenje govana naveliko. Na stranu muzika, svaka cast svima njima koji znaju da sviraju, ali kada pricamo o WWII tematici u tekstovima njih bih najradije zaobisao.
BLAGOJE Posted September 21, 2009 Report Posted September 21, 2009 aaa,ok,nijesam skontao,jbg pogrijesi co'ek ovako bunovan.mada ima i tu izuzetaka,ali onih koji potvrdjuju pravilo,i to samo kad su deskriptivni.ima blazebirth hall bendova koji su to sasvim lijepo radili.
oʞɾoƃ Posted September 21, 2009 Report Posted September 21, 2009 Meni su uvek zabavni antisemitski tekstovi
Warner Posted September 21, 2009 Report Posted September 21, 2009 Meni su uvek zabavni antisemitski tekstovi zavisi kako ih kontas. antisemitizam je komplesna stvar,nimalo naivna. holocaust je vesto izreziran zarad jevrejskih visih interesa.
Brynhildr Posted September 21, 2009 Report Posted September 21, 2009 Meni su uvek zabavni antisemitski tekstovi Kako nisu? aryan lands with the boundless expanse through milleniums come to me the forests and steppers everything I own is given to the damned jewish tribe my blood is calling me, and I won't calm down until I taste the smell of their blood the moon whispers about the darkness the stars are leading me through the clouds silver people with white skin are gathering to perform a rite the wisemen are cursing on the jewish scum and I see the white man's power! spit in jewish faces, cut them into pieces let them choke with their lie let the woods grow up on their corpses only white man's power!
Guest Black Metal Indira Posted September 23, 2009 Report Posted September 23, 2009 Samo Carpathian Forest,šumska sam ja lepotica stara.
Feral Ghoul Posted September 24, 2009 Report Posted September 24, 2009 Najbolji black metal bend svih vremena , bend sa najvise demo snimaka , ahahahhaha http://www.metal-archives.com/band.php?id=975 Rehearsal Winter '93 Demo, 1993 Celtic Poetry Demo, 1994 Return of the Unweeping Moon Demo, 1994 War Funeral March Demo, 1994 Brouillons I Demo, 1995 Into Frosty Madness Demo, 1995 March to the Black Holocaust Split, 1995 Brouillons II Demo, 1995 Black Legions Metal Split, 1996 Dans Notre Chute Demo, 1996 La Morte Lune Demo, 1997 The Black Legions Demo, 1998
Јарослав Posted September 24, 2009 Report Posted September 24, 2009 бенд је одличан, али да је најбољи... па сад...
Talvi Posted September 24, 2009 Report Posted September 24, 2009 (edited) bend sa najvise demo snimaka , ahahahhaha Not. Evo ti primera - Black Tribe: Cyber Punk Demo, 1997 Torture Demo, 1998 War Demo, 1999 Interference Demo, 2002 Inferno Demo, 2002 Interference II Demo, 2003 The Return Demo, 2005 Black Tribe / The Silence Split album, 2005 Eternal Creation, Perish Demo, 2006 Alcoholic Necro Metal Demo, 2006 From the gutters... Demo, 2006 Unholy Blood Ceremony Demo, 2006 Promo Demo, 2007 Terrordrone Juggernauts Vol.1 Split album, 2007 Black Noise Madness Best of/Compilation, 2007 Abyss Demo, 2007 Unlovable Music for Unlovable Minds Demo, 2007 Unholy Blood Ceremony II Demo, 2008 Prolonged Suffering Demo, 2008 Onaj deo da su najbolji ne bih posebno komentarisao. Edited September 24, 2009 by Talvi
Recommended Posts