Queen_of_the_ryche Posted April 18, 2006 Report Posted April 18, 2006 Čekao je na stanici autobus koji je kasnio Čekao je na stanici autobus koji je kasnio (tako kažu, mada niko od nas ne zna GSP raspored), razmišljajući o tome šta da radi ako uđe kontrola... Prvo će se praviti nevešt, možda čak i da spava - ali kontrolor nema razumevanja za slatke snove!? Možda bi mogao da stavi slusalice, i bude gluv za okolinu (ma to ne bi upalilo...) U krajnjoj liniji, mogao bi da kaze da nije odavde, da se pravi da je, recimo, holanđanin, ma ne...(morao bi da ima sjajan izgovor engleskog...) I dok je on tako izgubljen u sopstvenim smicalicama uletao u autobus, žena sa vrata, na izlasku, mu tutnu poništenu kartu... HEJ, možda mu se sreća menja... Ipak, dok je smeštao svoju zadnjicu na zadnje sedište, izmedju brkatog čiče koji bazdi na ribu, i utegnute matorke, što ličila je na komšinicu Rajku sa previše masne šminke, nije mogao a da ne pomisli da se možda, ipak, prerano ponadao sreći... Osećao je da nesto strašno nije u redu sa njegovim godinama, suviše je kasno rodjen... Ulazi sumnjivi lik, može biti kontrolor, a i ne mora (setio se scene iz «Balkanskog spijuna»: Čim ga vidiš – znaš ko je; a u današnje vreme: Čim ga vidiš – ne znaš ko je! )...ipak, on je miran, ima kartu...poništena je! Dobro je...lik izlazi već na sledećoj... Stavlja slušalice...iz njih dopire Bob Dylanovo mukanje i kreketanje, to su ti kasni dani karijere...glas koji ionako nije bio ničemu, sad je ubijen od alkohola, duvana i forsiranja! Još jedan pesnik koji je u muzici video način za promovisanje poezije-voleo ga je, iz nekog njemu nepoznatog razloga...Dylan je značio smirenje... Poznati zvuk: One more cup of coffee (valley below)...anđeoski glas Baezove, i ono njakanje odisali su bolom-prostim, po definiciji jednostavnim emocijama... Ponekad bi video sebe kao Dylana, kako hoda ulicama, četvrtom ulicom (positively), sa nekom mišolikom devojkom pod rukom! Trebala mu je devojka-mišolika makar! Nije kraj...
voodoo_ Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 Nije kraj... Dobro je, umalo da udarim jedan "wat d fak" reply...
Ivan_Creed Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 A ja bih rekao uat d fak... Tj. govorim (pisem/kucam).. Nedovrseno mi deluje prica ova, ali to je valjda fazon trash medije koju ja brdjanin ne pojmim, BA! A nije kraj cega?
gavrosaurus Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 Е, ни ово није лоше! Лудачки компликован лик који никог не воли и ког сви смарају јер увек некоме мора да се правда "зашто ово, зашто оно" ... Има овде много тебе саме ... Кад ће други део ...?
шмизла Posted April 21, 2006 Report Posted April 21, 2006 zanimljivo zanimljivo skroz drugacije nego poezija pratim i ja...
Fiery Posted April 22, 2006 Report Posted April 22, 2006 Ne znam, nikako ne hvata paznju, nesto mnogo fali u nacinu pisanja.
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted April 22, 2006 Report Posted April 22, 2006 prvi deo mi je drhzao pzhnju. poslednji slabije. trebalo bi intenzitet pazhnjue da bude svuda otrplike izzbalansiran. @ivan krid- e kad se ti ne bi oglasio
darijus Posted April 22, 2006 Report Posted April 22, 2006 jos jedno high-class smecje... samo nam fali marko vidojkovic...
SacrilegiouS Posted April 22, 2006 Report Posted April 22, 2006 Sve neki autobusi, price iz autobusa, smaranja u autobusima, smislite neko drugo prevozno sredstvo, nesto sto nece toliko da smori.
Zagrivuk Posted April 22, 2006 Report Posted April 22, 2006 jos jedno high-class smecje... samo nam fali marko vidojkovic... Nemoj njega molim te
blondie Posted April 22, 2006 Report Posted April 22, 2006 ochemo marka u kombinaciji sa sizofrenicnim diminished gollumom
blondie Posted April 22, 2006 Report Posted April 22, 2006 + hmmm..... = ajde dobro, zezamo se - evo ja necu vise.
Vresište Posted April 22, 2006 Report Posted April 22, 2006 Ne bi bilo loshe da prestanete da podjebavate jadnu devojku....
blondie Posted April 23, 2006 Report Posted April 23, 2006 Ne bi bilo loshe da prestanete da podjebavate jadnu devojku.... ma zezamo se malo, pazi, stvarno nije zlonamjerno. nije podjebavanje nego zezanje. golum je odlicna podloga s druge teme, urbani marko s ove - i okej, evo ja se izvinjavam ako sam pretjerala.
Blacksunray Verb Delikvent Posted April 23, 2006 Report Posted April 23, 2006 prvi deo mi je drhzao pzhnju. poslednji slabije. trebalo bi intenzitet pazhnjue da bude svuda otrplike izzbalansiran. @ivan krid- e kad se ti ne bi oglasio bacamo se na teske intelektualizme....
Blacksunray Verb Delikvent Posted April 23, 2006 Report Posted April 23, 2006 bespointno i krajnje ne-efektno.... cemu digresivni presek sa kratkim recenziranjem dilana.... urbani recept - malo melanholicno-depresivne atmosfere, malo poznatih muzickih faca koji su priznati kaO 'smekeri' i skrchkasmo produkt koji spremno ceka na spazam debelog creva ne bi li ugledao svetlost dana.....
Guest Spirit Crusher Posted April 23, 2006 Report Posted April 23, 2006 kompletno sranje. dojadile su mi vise jevtine price koje se "provlace" jer su ili monolog ili necije razmisljanje
miss Penny Lane Posted April 24, 2006 Report Posted April 24, 2006 sve u svemu ok... cekam nastavak...
Queen_of_the_ryche Posted April 25, 2006 Author Report Posted April 25, 2006 ...Skrušen, promrzao od martovske hladnoće, probijao se kroz gužvu na Zelenom Vencu...tu će misli o mišolikoj devojci zameniti za neki divx, ili možda novu muziku... Posle dugog natezanja sa prodavcem oko toga trebaju li mu ili ne novi programi, nastavlja dalje... Opet vidi sebe, zapravo, mimoilazi se sa samim sobom i devojkom na ulici...njih dvoje hodaju nasuprot vetru, sitnih očiju, i namrštenog lika... «O, bože, opet se gubim», pomislio je, i nastavio put... Opet Dylan, večno prisutan u trenucima lucidnosti...on i njegove pesme... Odlučio je, vratiće se kući...Možda nije obavio sve što je trebalo u gradu, ali bolje nego da juri, sa nadom da će ga fizička aktivnost ugrejati...Tako će na miru da razmisli o svojim postupcima, i uvidi zasto nema devojku? Da li je on tome kriv? Možda bi bilo najbolje da se skrasi sa nekom bucmastom, mišolikom devojkom? Opet bunca...i opet Dylan...uvek Dylan... U povratku, opet autobus...opet nesnosni smrad starosti, koji se ne može sprati, oseća se svuda...šta rade toliki penzioneri u autobusima? KUDA oni putuju, GDE žure? Nije kao da imaju posao ili slično...Ne, oni su tu da bi konstantno ljude nervirali, podizali ljude sa sedišta (apelujući na poštenje, vaspitanje), kako bi smestili svoje guzove...A da oni slučajno nisu oformili neku para-normalnu-gerijatrijsku jedinicu? Sastaju se, iz svih delova grada...bas rano ujutru, kad ljudi idu na posao, deca u skole, studenti na fakultete...Sastaju se, ispred pošte, banke...SASTAJU SE!!! Misao na ujedinjene starce toliko ga je užasnula, da se stresao od grozote? Bože, kad bi samo ova baba pored njega začepila... Stavlja slušalice, a baba može da trtlja do mile volje...ne čuje je! Da nije tako umoran, možda bi i mogao da nabaci osmeh, i pravi se zainteresovan za njene gluposti, ali ipak...čemu to? Zašto bi? O, ne...Znao je da je nešto zaboravio, ti penzioneri su ga toliko iznevirali, nije kupio kartu, ni van autobusa ni u njemu! Sada, pred njegovim očima, jedan, od stene odvaljen, kontrolor maše mu legitimacijom! Hm, Šta? Razmišlja, ako ga sad mlatne dovoljno jako po labrnji, možda ga na čas zbuni, i izleti napolje, ali vrata su zatvorena! Nema povratka, ako ćeš jesti govna, jedi ih do kraja, rekao je jednom neko... -PA? BRŽE MALO? Toliko je čuo...a onda se srušio (BIO JE TO DEO TAKTIKE) i počeo da se trese, i peni...ni sam ne zna kako mu je to pošlo za rukom, valjda se i telo borilo da napad izgleda što uverljivije...Kontrolor je izašao, uplašen prizorom (verovatno nije ni znao o čemu se radi), pomislio je zasigurno, da je bolje da pobegne odatle, pre no što se ceo fijasko svali na njegova pleća...GeStaPo tim je otišao iz autobusa, a baba se sagla da mu pomogne...namignula mu je, baba, legenda-izvalila ga je k'o štok...neće ništa reći!!! Tek kad je sve bilo gotovo, i kad se približavao kući, tek tad je shvatio koliko je samo poremećen...Ej, da lažira epi-napad? O čemu je razmišljao? Nije, jednostavno nije...i to je bio ceo problem!!!
Recommended Posts