enclave Posted December 30, 2008 Report Posted December 30, 2008 Ko te zorom budi kada mene nema za koga ti majka vencanicu sprema Ko te zorom budi kada mene nema za koga ti majkaaaaaaaaaaaaaaaaa vencanicu spremaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! IJAO RADE,KRALJCINO!!!!! respect! moj favorit: Lazes da si srecna Sve vec znam o vama Pored njega zivis a ipak si sama http://www.youtube.com/watch?v=UkGGhZmvQVc Quote
Álvaro Recoba Posted December 31, 2008 Author Report Posted December 31, 2008 Амадеус - Еј, откад сам се родио/Рађај синове Врхунски квалитет!!! Quote
Mita Posted January 1, 2009 Report Posted January 1, 2009 (edited) moj izbor http://www.youtube.com/watch?v=-CK8G7Y0mpw...feature=related ovo je vec mjetal http://www.youtube.com/watch?v=4B4TOHW5ECY...feature=related Edited January 1, 2009 by Mita Quote
José Luis Chilavert Posted January 1, 2009 Report Posted January 1, 2009 Ja nikako ne volim Amadeus bend Samo cu reci ( po 10-i put ) Meho Puzic - Ja ne znam gde je ona . Samo sam je juce cuo bar 100 puta . Jednostavno ne moze da dosadi . Quote
vudun Posted January 1, 2009 Report Posted January 1, 2009 Е и мени су вала огавни врага оца! Са исте свирке: http://www.youtube.com/watch?v=zLU04pNHuxo...feature=related ... од Силване до Нирване ... ма много се трипују. Чивијари. Quote
KazimKazim Posted January 1, 2009 Report Posted January 1, 2009 (edited) http://download.yump3.eu/Ex_Yu_20_000_987/...0Ostavljene.mp3 Ovo cuh sinoc na radio, bas sam se prijatno iznenadio, sabija! Okarakterisao bi je kao new wave of Juzni Vetar (heavy metal) ima taj ritam i melodije...ko bude skidao, hint - obratiti paznju na prelaze u refenu Nele, cenim da ce ti se ova stvar svideti, poslusaj Edited January 1, 2009 by KazimKazim Quote
vudun Posted January 1, 2009 Report Posted January 1, 2009 Nele, cenim da ce ti se ova stvar svideti, poslusaj Ууу, моћно, никад чуо ово! Финиш маестралан. Ево и ја да окачим нешто: http://rapidshare.com/files/178770490/Cvak..._Davle.mp3.html врХ! Quote
Mita Posted January 1, 2009 Report Posted January 1, 2009 ja gotivim Amadeus ono mjetalci sviraju narodnjake realno dobri su i uvezbani Quote
enclave Posted January 1, 2009 Report Posted January 1, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=vsuqZtUsvrw...feature=related Quote
vudun Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 ja gotivim Amadeus ono mjetalci sviraju narodnjake realno dobri su i uvezbani Чињеница је да су увежбани музичари и добри импровизатори. Али какви црни металци?! Спотови су им тек смеће неопевано и посебна прича. По мени праве најгоре спотове од свих фолк извођача. Аца Лукас је, рецимо, за њих - права институција. А ја вам препоручујем: http://www.youtube.com/watch?v=C6xd9BPUKN0 Quote
José Luis Chilavert Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 (edited) Mnogo ste se vi profenserisali . Zoran Jovanovic Edited January 2, 2009 by Planina u pokretu Quote
Теша Тешановић Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 (edited) evo intervju sa tozovcem gde u jednom delu prica kako je protiv turbo-folka i kurvo-folka "Što se tiče novokomponovanih i svega što je uz ovu muziku vezano, treba kriviti naše produkcije, koje to snimaju. Ti bezobzirni trgovci muzikom naturaju mladima nešto što je daleko od kvaliteta i što ne pripada nijednom melosu. To je za mene poluzabavna muzika i smatram da će ona trajati izvesno vreme, kada će je zameniti nešto sasvim drugo. Jedini izlaz je paralelno negovanje izvorne narodne muzike i tog nečeg novog, što vole mladi. " izvor http://www.balkanmedia.com/magazin/2139/pr...a_ne_tamni.html ja sada slusam obrada vukovljaka ogija evo jedan interesatan intervju sa tozovcem Još kao mlad muzičar i pevač izvornih narodnih pesama Predrag Živković Tozovac je tokom šezdesetih brzo osvajao naklonost publike. Krug poštovalaca i obožavalaca se širio, diskografski i koncertni uspesi su se nizali, ali je ta nagla popularnost, pogotovo zbog repertoara koji je nova zvezda narodne muzike negovala, privukla i onu neočekivanu i neželjenu pažnju komunističke tajne policije. Kako je izgledalo to nesrećno poglavlje jedne sjajne umetničke karijere, danas se priseća legendarni Tozovac Mene je od najranijeg detinjstva interesovala srpska narodna muzika i ono što je nastajalo u tom duhu. Nosio sam to takoreći u venama, taj zvuk Šumadije i Morave. Žao mi je bilo da u vreme kada mi popularnost raste svom, srpskom narodu, ne ostavim neke lepe kompozicije. Do tada su u Srbiji bile popularne i dalmatinske pesme, i makedonske i grčke, i španske, i ruske, ciganske, čak i turske ciganske, preko Esme Redžepove... U meni se probudio taj nacionalni (ali ne i nacionalno-šovinistički) duh, jer ja sam srpski pevač i dugujem svom narodu, ako već pevam izvorne pesme, da izaberem one koje mirišu na "srpsku sveću i tamjan". Pošto je u to vreme Bog još bio proteran iz Srbije, slave i krst na grudima zabranjeni, a ćirilica nepoželjna, ja sam se, po tadašnjim merilima, bavio opasnim razmišljanjima. Siguran sam da mi je tu ljubav usadio otac koji je nevin osuđen i streljan 1941. u Kraljevu. On je bio prvak Srbije u pevanju 1932-33. godine na takmičenju u Kragujevcu (nešto poput kasnije "Ilidže" u Sarajevu). I moja majka bila je natprosečno talentovan pevač; iako nikad nije javno nastupala ona mi je prenela svoje ogromno znanje, od nje sam naučio stotine pesama, koje i danas pevam. Bio sam dete, nisam još krenuo u školu kada mi je otac streljan, hteo sam i zbog njega mrtvog da oživim pravu srpsku pesmu. Međutim, jednostavno kad god bi se, posle rata, pomenula srpska pesma to je odmah dežurnim dušebrižnicima mirisalo na četništvo, odnosno na protivnike komunizma, Titovog režima i, što je tada bilo najopasnije - protivnike bratstva i jedinstva. A kakvo nam je to bratstvo i jedinstvo videli smo odlično danas, i kako smo se lepo, kao "gospoda" rastali. Uz najveće krvarenje, ubistva i zverstva, što nažalost još traje dole na Kosovu. Pravo na slobodno izražavanje nacionalne i kulturne pripadnosti branili ste pesmom, u zemlji i inostranstvu. Koji je bio neposredan povod tadašnjem komunističkom režimu da krene u obračun sa Tozovcem? Znao sam koliko reskiram kada sam komponovao pesme "Šumadinac ja sam što šajkaču nosi", "Vlajina", "Igrale se delije na sred zemlje Srbije"... Tako je došlo do "Jeremije". Taj artiljerac koga sam opevao bio je prava prekretnica u mojoj karijeri. Ja sam mnogo dugo sirotovao u Beogradu, svirao u kafanama, ne možeš da uštediš ništa... I taman je krenulo, sa "Jeremijom" je puklo kao bomba, Srbi su pomislili "evo slobode, evo prave srpske pesme"... A ništa u toj pesmi nije šovinističko, Jeremija čak i ne pominje da je Srbin, već peva o svom vojevanju, šta mu je ostalo kod kuće, livada, žena, komšinica, malo zemljice, i pevajući tu pesmu on hrabri sebe da se živ i zdrav vrati u svoje selo. U to vreme snimala se serija "Naše priredbe", pa smo, među ostalima, Cune i ja za nastup bili obučeni u stare srpske, solunske uniforme. Prava je sramota kakve su nam pocepane uniforme dali, iako naši stari pričaju da je to bila prava vojska, koja se u Srbiju vratila u novim uniformama. Fotoreporter je napravio seriju snimaka i ja sam se slikao na topu koji je iskorišćen za omot singla "Jeremija". Bila je 1972. godina, gostovao sam na moru, u SUP-ovom odmaralištu "Beograd" u Bečićima. I to besplatno. Odmaralište je vodio moj prijatelj, gospodin Sanda (tada je bio drug Sanda). Pretposlednjeg dana mog gostovanja krene u "Večernjim novostima" feljton pod naslovom "Ugled za šaku dolara". Vidim, moje kolege - braća Bajić, Dana Popov, Danilo Živković... - kao, pevaju četnicima po Americi i ugled svoje zemlje i Tita kaljaju, kao, prose za šaku dolara pa idu u četničke "jazbine" i "kafančine". Kažem majci, koja je bila sa mnom na letovanju: "Ovo ništa ne valja, znam ljude, sve su, samo četnici nisu". A sutradan u drugom nastavku istog feljtona: samo ja, i sve crno od crnjeg i gore od goreg. Čak su se pojavila i neka srpska đubrad koja su autoru feljtona, navodno, ispričali kako sam na svojim nastupima bio bahat prema ženama. A ja sam u svom privatnom životu i na estradi iznad svega poštovao sve što je žensko, od deteta do starice. Tako je izgledao početak saradnje tadašnje beogradske Udbe i nekolicine novinara na "slučaju Tozovac". Imena tih vaših kolega neću da pominjem, jedan od njih je danas mrtav, pokoj mu duši. I tada sam shvatio da ću i ja da platim punu cenu za svakog ko je "srbovao" ili je kao Srbin uspeo u svom poslu, bilo da je slikar, trgovac, građevinac, političar. To je bio period uoči raskrinkavanja "liberala" u Srbiji? Kada su pali Latinka Perović i Marko Nikezić, prešlo se na ostale sumnjivce. S obzirom da sam znao kako se u takvim trenucima lako hapsi, jer sam kao dete gledao šta rade gestapovci a posle i Ozna u kraljevačkom kraju, kako se vrednost ljudskog života lako svede na manje od vrapca, kažem ja majci: "Da ti ne bi gledala kako mene skoleću i šta sa mnom rade, da mi ne bi nosila pakete u Sremsku Mitrovicu, ni krivom ni dužnom, ja ću da odem iz zemlje". Imao sam nekoliko prijatelja u Nemačkoj i odlučio sam da se nikad više ne vratim, jer su me ta hajka i nepravda potresle do srži. Van zemlje sam proveo dve godine, dok nisam popustio pod majčinom kuknjavom i preklinjanjima da se vratim. Udba se, s vremena na vreme, služila i ovakvim nameštaljkama: zovu mi majku noću i muški glas se predstavi kao Branko Pešić, tadašnji gradonačelnik Beograda, s kojim sam bio u dobrim odnosima, da mi poruči da mogu slobodno da se vratim. (Kasnije sam imao prilike da tog divnog čoveka pitam da li je stvarno zvao moju majku, a on je, začuđen, to negirao). Nije prošlo ni mesec dana, bilo je rano jutro, ja čujem kako nam razvaljuju kapiju. Dolazi majka u sobu, drhti i kaže: "Sine, došli su da ti uzmu pasoš". Pitao sam je da li hoće i mene da vode, spreman da iskočim kroz prozor i pokušam bekstvo. Ali, teši me majka, vratiće ti pasoš, nisi ti ništa kriv. Kako su tekli Vaši kasniji susreti sa Službom? Izvorna srpska narodna muzika polako ali sigurno izumire u medijima. Jesmo li neumitno osuđeni na šund, muzičke surogate i odricanje od naše tradicije? Posle petog oktobra, javio sam se nekim ljudima i ponudio im da okupim ekipu koja bi ponovo pravila kvalitetne zabavne i muzičke emisije, kao što su osamdesetih to nenadmašno radili Jovan Ristić i Aleksandar Mandić. Nikakvog odziva nije bilo. Ne želim da kritikujem kuću za koju sam nekad radio, ali prave pesme i zabave više nema niti to bilo koga od ljudi na televiziji i u izdavačkim kućama interesuje. Država, dakle, sigurno neće učiniti ništa na tom polju, političarima je važno samo da mi redovno plaćamo porez i da ne pljujemo postojeću vlast. Što se tiče novih pesama, slažem se sa ocenom da su se izgubili prava violina, klarinet i harmonika, instrumenti bez kojih nema dobrog narodnog orkestra. Zamenili su ih veštački zvukovi, jedan jedini sintisajzer može da imitira sve ostale instrumente. Mi, nažalost, ne možemo sami sa tim da se izborimo, iako sam siguran da bi za izvornim pesmama bila veća potražnja nego za ovom "boranijom" koja se izdaje na sto CD-a mesečno. Pošto su mi uzeli pasoš počeli su da me pozivaju, dan za danom, na "informativne razgovore" u sedištu beogradske Udbe. To nije bilo nikakvo ispitivanje, već jedno najobičnije maltretiranje i ponižavanje. Tu su dobili priliku da se iživljavaju klinci, početnici u službi, dok je njihov pretpostavljeni operativac dolazio povremeno i posmatrao me kao da sam mu i ženu i decu i oca i majku pred njim zaklao. Takvu mržnju još nisam tako izbliza osetio. Vidim ja, sve gore i gore. Neću da pominjem kojim sam se tadašnjim političarima sve obraćao, koliko sam pisama napisao. Do Tita. Mesecima se na to niko nije obazirao. Dok mi slobodu nije vratio Draža Marković, tada predsednik Predsedništva Srbije. Ispostavilo se da je jedan običan operativac iz beogradske Udbe mogao šta je hteo, kasnije sam saznao, ako im je verovati, da to nije bilo neko naređenje "odozgo", hteo je čovek da se dokaže i za to je pronašao saradnike među nečasnim novinarima beogradskih redakcija. A ja sam se samo plašio da mi ne "nameste" neke robijaše, oni su i to radili, obuku ih u civilno odelo da posvedoče da sam ja "tu i tada" pevao "četničke pesme" i tome slično. Sve u svemu, Jeremiju sam skupo platio, ali mi nije žao. Da li su slično prolazili i "nacionalisti" među umetnicima u drugim jugoslovenskim republikama? Cela ova priča pokazuje naše srpsko prokletstvo. Teško Srbinu od srpskog janičara. Kad je zao nema goreg, kao što nema boljeg kad je Srbin dobar. Interesantno je da niko nije jurio hrvatske pevače zbog njihovih koncerata u inostranstvu; Vice Vukov je stvarno preterivao, on se u svom nacionalnom zanosu uvijao u ustašku zastavu, psovao Tita i partiju i Jugoslaviju, direktno. Pa opet mu nije falila dlaka s glave. Malo je bio "sklonjen". Hrvati su čuvali ono svoje što su smatrali vrednim, a to kod Srba baš i nije bio slučaj. Da li je i na estradi bilo aktivnih pomagača srpske tajne policije i kako su, s druge strane, vaši prijatelji i kolege reagovali na montirane optužbe protiv Vas? To je bilo poražavajuće iskustvo. Da ne govorimo o smicalicama koje takođe pripisujem beogradskoj Udbi, kada je uprkos mom protivljenju (znajući da time hoće da mi dođu glave) štampan plakat za jedno moje gostovanje u Americi, gde me najavljuju kao "kralja srpske pesme". Jednostavno su morali da imaju neko pokriće za svoje optužbe. Za plakat koji pominjem sumnjam da je štampan u Beogradu; organizator mi je pokazao drugi plakat koji uopšte nije iskorišćen kao najava koncerta. U vreme kada je počelo objavljivanje onog groznog feljtona u "Novostima" obišao sam mnoge beogradske redakcije da bih saopštio svoju, istinitu verziju cele priče, ali je jedino "Revija 92" pristala da to objavi. Motiv mi je bio da odbranim ne samo sebe već i ostale kolege pomenute u tom negativnom kontekstu. Međutim, najstrašnije je bilo što mi punih šest meseci od izbijanja "afere" niko od prijatelja sa estrade nije ni telefon okrenuo, da kaže da veruje meni a ne policijskim podmetanjima. Uplašili se Tozovca, četnika. Isti taj orkestar s kojim sam bio u Kanadi. Pitam jednog od njih hoće li javno da posvedoči kako je bilo na gostovanju a on će: nemoj mene, neće od ovog biti ništa, videćeš, odbranićeš se ti i sam. Imajući u vidu šta se sa liberalima u Srbiji dešavalo i kako je to bilo dočekano u drugim republikama, da li vam je poznato da se neko od njihovih funkcionera posebno zalagao za vaše proganjanje? Ne verujem da su se oni uopšte bavili mojim slučajem. Naprotiv, nekoliko godina kasnije, kada je Stane Dolanc već bio šef savezne Udbe i zatekao se na jednoj priredbi u Smederevu, gde sam i ja pevao i svirao harmoniku, ljudi iz njegove pratnje su me pozvali a on me je pitao da li znam neke pesme, evergrin koji je želeo da čuje. Znao sam to što je tražio, on je bio zapanjen i od tada me je više puta pozivao kada su Slovenci organizavali neke proslave u Beogradu. Čak sam dobijao i njihove medalje, kao kada je grad Kranj održavao svoju muzičku noć u hotelu "Jugoslavija". Eto ti ga sad, čuveni "četnik" Tozovac zabavlja Slovence?! A kako je Tozovac prolazio u vreme "buđenja naroda" u Srbiji, posle dolaska Slobodana Miloševića na vlast? Nisu me pozivali da pevam na njihovim skupovima. Tek kasnije, krajem devedesetih, učestvovao sam na onim nesrećnim mostovima, što i danas smatram apsolutnom glupošću - da pevamo dok nam narod gine, živimo pod sirenama, kao da čikamo nekog da udari još jače. A videli smo na šta je ta zapadna zver spremna. Da su nam ta tri mosta porušili mi bismo deset godina bili mrtav grad. Ionako ne možemo saobraćaj normalno da obavljamo, a šta bi tek bilo bez njih. I šta im je Novi Sad bio kriv? Ako su mislili da Slobodan treba da im plati, imali su dovoljno mogućnosti i načina do njega da dođu, a ne ceo narod da strada. Edited January 2, 2009 by Теша Тешановић Quote
enclave Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 "....a pred kucom moje drage procvetao bagrem beli..." Quote
José Luis Chilavert Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 (edited) Da imam na cemu da pustim , sve bih ti to ja pokupio . EDIT: Koje su pesme na Kvakinoj ploci i kako se zove album ? Edited January 2, 2009 by Planina u pokretu Quote
Norther Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 EDIT: Koje su pesme na Kvakinoj ploci i kako se zove album ? 4 pesme: Svirajte mi nocas opet, Mislio sam da me volis, Opet sam sam, Ti si Prolece. Quote
José Luis Chilavert Posted January 2, 2009 Report Posted January 2, 2009 Od toga sam samo cuo Svirajte mi nocas . Pesma je fenomenalna . Inace , on je rekao da je to njegova najbolja pesma , ali je po glasovima publike pobedila Tajna . Mani su i jedna i druga A za one koje interesuje : Tajna Obe su biseri nase narodne muzike . Quote
vudun Posted January 3, 2009 Report Posted January 3, 2009 ˇMara i Lole su pravi bosanski kult, gled'o ih skoro kod Bjelice na BN-u. Opičeni matori skroz-naskroz. Evo pesme kojom se iz neobjašnjivih razloga baš trujem u poslednje vreme, samo u mp3 formatu: http://www.youtube.com/watch?v=Lh_5BmNKQ5Q Jebeš što je sa pink-a, ovde repuje svoj čuveni hit sa kojim je svojevremeno pobedila ( ako se ne varam) na onda prestižnom Mesamu: http://www.youtube.com/watch?v=cWAWIAgG6X4 Quote
Mita Posted January 3, 2009 Report Posted January 3, 2009 (edited) sad sam skinuo novog Acu Lukasa predlozila mi drugarica iz odelenja kaze da je bolji album od Bobanovog ce vidim Aca Lukas Reci Reci, reci, reci, reci Da li ti je mama rekla goli pupak s dijamantom kad se vidi poziva na seks reci Da li sam ja jedini na ovom mestu ko te ne bi istog trena popio na eks reci Nos i usta probuseni nokti crno namazani pile moje, to se zove pank reci Ne treba to sada meni i obrni, i okreni svidja mi se vise ovaj sank reci, reci, reci Ref. I ovaj stok sto pijem ja od tebe je, znaj, stariji i ovaj sat sto nosim ja od tebe mi je stoput vazniji Ja mogu sad da lazem te i obecam nesto veliko al' tebi tek sedamnaest je a meni dva puta je toliko Reci, reci Da li biti zapazena kobajagi opustena tebi u zivotu znaci sve reci Da li hoces pice jedno a i to mi je svejedno za ostalo, hvala lepo, ne reci, reci, reci Ref. Reci Ref. 2x upisao sam se u gace na drugom refrenu valjaju dve pesme evventualno tri tako da predlazem SHIFT+DELETE Edited January 3, 2009 by Mita Quote
KazimKazim Posted January 3, 2009 Report Posted January 3, 2009 Haha, pogotovo ovaj deo Da li ti je mama rekla goli pupak s dijamantom kad se vidi poziva na seks reci Kvlt Quote
vudun Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 Odličan tekst za ''Reci'' samo što je muzika baš psihodelična, pa nekome može da zasmeta. ''Bajpas'' je fina stvar. Quote
José Luis Chilavert Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 (edited) Umetnost : Himzo Polovina - Emina < --- jedna od najboljih pesama ikada Covek je pored toga bio i neuropsihijatar . Rispekt ! Edited January 4, 2009 by Planina u pokretu Quote
vudun Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 Aleksa Šantić je pisao Eminu, babaroga dobar pevač je Himzo - jedan od omiljenih mog matorog. Quote
Recommended Posts